Här har klockan redan passerat 9 på kvällen och jag kom precis hem från dagens classes. En lecture och en tutorial i COR109 från 6 PM till 9 PM stod på dagens schema. Tycker den kursen är väldigt intressant då jag gillar att lära mig om kroppsspråk och hur det påverkar oss mer än vad vi tror. De är även mycket om hur man skriver olika uppsatser. Jag har engelska skolan att tacka alla mina kunskaper kring engelska uppsatser då jag inte alls känner mig lika lost som alla andra internationella studenter.


Tidigare idag så tog jag och en tjejkompis till mig bilen till Plaza där jag hittade allt möjligt smått och gott. Mestadels anteckningsblock och pennor men även andra nödvändiga saker som går åt. De gäller att passa på när det är billigt. Livet som student är inte glamoröst då man lever som en fattiglapp haha.


Nu ska jag springa över till mina fina kompisar som bor ungefär 50 meter från mig. Myskväll med massa gott och en bra film blir det innan det är dags att natta kudden.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tiden springer iväg här borta och idag är det redan måndag igen vilket innebär att det var tre veckor sedan som jag lämnade svensk mark.


Så vad har jag gjort sedan sist?

I lördags åkte jag iväg till stranden med tre tjejer som jag träffade på en lecture förra veckan. Två svenskar och en norsk som är hur Goa och trevliga som helst. Vi hamnade på Mooloolaba beach och vädret kunde man definitivt inte klaga på. De är jobbigt med vinter när temperaturerna är över 20 grader och det dessutom går att bada. Vi köpte även med oss varsin Acaibowl som vi åt på stranden. För er som aldrig testat en sådan så kan jag varmt rekommendera er att göra det, sjukt gott! När klockan börja springa iväg så tog vi bilen till Sunshine Plaza, ett shoppingcenter som faller mig i smaken. Där hittar man allt och lite till. En yogamatta och quesadillas fick de bli innan vi avrundade en kanondag.


Söndagen däremot bestod inte av så mycket alls. Fick undan lite plugg men that’s it. Har även gjort mitt första quiz som jag fick 4/5 på, något enstaka fel men det gick riktigt bra endå. Kan inte direkt påstå att det var svårt.


Idag har jag hunnit tvättat tre maskiner redan. De gäller att passa på när ens roomie inte är hemma. Jag har även haft en lecture i BUS101 och har snart en computer workshop från 4PM till 6PM.


Delar med mig av lite bilder från helgen.


Likes

Comments

Eller godnatt för er eftersom att vi ligger åtta timmar före.


Jag har precis ätit en god frukost ute på balkongen, grekisk jordgubbsyoughurt med jordgubbar och kiwi fick det bli. Har även lyckats hitta ett gott te nu så en kopp av de slank också ner.


Idag är jag tyvärr inte på topp, känner mig lite små sjuk och jag har lyckats dragit på mig en irriterande hosta. Annars brukar jag alltid vara ute och springa en runda innan sju varje morgon men jag har fått struntat i det nu både igår och idag. Inte alls konstigt att man blivit förkyld här då det är så satans kallt om nätterna och husen är inte isolerade för fem öre. Men det är bara att vänja sig!


Vad händer idag då?

Om en timme ska jag möta upp ett gäng tjejer som jag träffade på en av mina föreläsningar i veckan så vi ska ta bilen till Mooloolaba beach och spendera dagen där. Jag hoppas att solen skiner ordentligt idag så man kan få lite färg på köpet så syster min slutar klaga på att man ser ut som ett lik haha.


Puss!


Likes

Comments

University of the Sunshine Coast eller USC som vi säger här är alltså de universitet som jag valt att studera på. Ett ganska litet universitet om man jämför med övriga i Australien men frågar ni mig så är det inte alls så litet som jag hade förväntat mig.


Idag har jag varit här på Sunshine Coast i två veckor och två dagar och min första orientation week samt min första vecka på universitetet är redan avverkade. Oweek är den veckan på varje semester (termin) där nya elever får information från universitetet, lära känna omgivningen, lära känna nya människor och helt enkelt introduceras till studentlivet på USC. Men denna vecka är även mycket mer än så och jag ljuger inte när jag säger att det i princip varit fest dygnet runt med alla möjliga teman. Man har även hunnit blivit ganska grym på beerpong för det är något vi kör flitigt här på varje fest.


Första veckan på universitetet har gått riktigt bra och jag har även köpt alla böcker som jag kommer att behöva till mina kurser. Nu kan inte jag jämföra hur det är att studera på ett svenskt universitet och ett universitet utomlands eftersom att jag aldrig studerat på ett svenskt (och jag skulle aldrig få för mig att göra det heller haha). Men här på USC så läser jag fyra olika kurser denna semester nämligen COR109, BUS101,BUS106 och BUS108. Jag ska försöka förklara så att ni förstår vad dessa kurser innebär.


COR109-Communication and thought

BUS101-Business analytics

BUS106-Accounting for business

BUS108-Introduction to informatics


Så dessa fyra kurser är dom jag ska läsa semester 2 som jag går just nu. Här får man även välja själv hur man vill ha sitt schema vilket är väldigt skönt om ni frågar mig. Kurserna består även av lectures, tutorials och computer workshops.


Det jag kommer att studera här på USC är en Bachelor of Business vilket motsvarar en svensk kandidatexamen på tre år. Men om jag känner mig själv rätt så kommer jag inte att studera alla mina tre år på USC utan jag kommer nog ta ett utbytes år/utbytes semester i något annat land. Jag kan göra ett inlägg om mina utbytesplaner i något annat inlägg men nu vet ni iallafall vad jag pysslar med här på USC.


Jag har redan fått en hel del att läsa och även ett quiz som ska vara klart till på måndag. Det gäller att ligga i fas hela tiden från början så istället för att spendera pengar på alkohol som i princip alla andra ska göra idag så tänker jag spendera min kväll hemma framför mina böcker. Stora drömmar kräver stort arbete.


Likes

Comments

Efter lite om och men har jag äntligen tagit tummen ur för att skaffa en blogg så alla kan följa mig på mitt lilla äventyr här i Australien.

Hej förresten!

Jag mår hur bra som helst och trivs som fisken i vattnet här borta. Många undrar säkert om jag har hemlängtan men som svar på den fråga kan jag berätta att hemlängtan de har jag verkligen inte. Sverige är inget land för mig och Sverige kommer aldrig att bli ett land för mig. Självklart så saknar jag min familj, våran vackra gård, alla djur och mina fina vänner men de här är mitt liv och jag tänker leva det fullt ut till den dagen jag dör.

Till er som inte känner mig sedan tidigare som hittat in på min blogg så är jag en 20 årig Örebro brud som gillar att leva livet lite utöver det vanliga. För vem kommer ihåg en som bara smälter in i mängden? Sånna människor lägger iallafall inte jag på minnet. Jag har ridit hela mitt liv och de är i grund och botten min kärlek till dessa fyrbenta varelser som gjort mig till den jag är idag (och mina fina föräldrar såklart). Disciplin, ansvar, målmedvetenhet och ett jävlar anamma har jag ganska mycket av men är tyvärr ingenting jag delar med mig av, dom egenskaperna får ni leta rätt på själva. Jag är inte den blyga personen eller den som sitter tyst med blicken i marken och inte vågar säga något, tvärtom. Du kommer lägga märke till mig när jag kommer och du kommer höra min röst oavsett om du vill det eller inte.

För vet ni vad Ingen kommer ihåg en fegis.

Tack för mig!

Likes

Comments