Efter ett par intensiva dagar där jag knappt hunnit förstå att jag varit i Kina närmar vi oss nu Arlanda med endast 2 timmar kvar och det ska bli så otroligt skönt att få ställa sig upp och få känna friskt luft när vi landar. Resan har gått jättebra och min vistelse i Dongguan har varit fantastisk men hektiskt, man ska ju egentligen stanna en vecka minst när man åker så långt men eftersom att vi har småbarn och att det blev väldigt hastigt planerat fick det bli såhär, men det har gått det med. Jag har fått med det viktigaste, vi har skrivit avtal och gått igenom kollektionen samt tagit beslut om materialval och färger. Nu ska allt bara sammanställas och checkas av innan provernas sys upp, förhoppningsvis innan det kinesiska nyåret som infaller i februari och allt stänger ner under ett par veckor.

I mitten är mars är det preliminära datumet satt för lanseringen online och det ska bli otroligt roligt att få visa upp helt nya modeller som går att kombinera under både amningsperiod- och vid graviditet.

En av sömmerskorna som syr samples till en amerikansk kund.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej från Hong Kong. Efter 10 timmars flygtid och endast en timmes sömn är jag helt slut så kämpar med att hålla ögonen öppna, brösten värker då jag ammar August ännu och trots att jag pumpat var tredje timme ungefär på planet spänner det åt och ömmar / rodnar lite lätt så blir en varm dusch och att massera mjölkgångarna så fort som jag anländer till hotellet. Hittills har allting gått bra, som jag tidigare nämnt känner jag mig så pass trygg i att resa själv, annars hade jag givetvis inte suttit här men klart det ändå varit lite smått pirrigt. Inom eu är ju en sak men nu är jag ju på andra sidan jorden, känns helt galet när jag väl tänker på det!

För mig är det också en utmaning att resa själv, allt från språket till kulturen och mötena med nya människor. Jag älskar att skapa nya relationer och uppleva andra platser. Se världen, vara i "nuet", få drömma. Det om något inspirerar mig och framförallt - skapar kunskap om annat. Ger världen ett ansikte då man lätt blir förblindad av vårt svenska. Världens är så mycket större än så och jag längtar tills den dagen jag har möjlighet att låta mina barn få uppleva detsamma.

Kärlek, Sandra

Likes

Comments

Försöker stilla min stress och gnutta oro över att få ihop allt inför resan till Kina om ynka 2 dagar, har hundra saker att tänka på just nu och är så himla rädd för att glömma något viktigt avtal eller att inte få iväg alla papper som ska in innan jag åker. Måste även ringa flygbolaget (inrikes) nu på morgonen och se om jag kan boka om min flight, skulle behöva åka i morgon eftermiddag istället för på torsdag morgon då mitt visum måste hämtas ut i Stockholm. Som om det inte vore nog ska jag hinna med att springa ner till min redovisningsbyrå nu på morgonen för att gå igenom förra årets resultat som jag vet är ett minusresultat på grund av flera olika faktorer, hösten drog ner det rejält (momssmäll, affärsresa, problem med fabrik osv.) men det är sådant man får räkna med första åren och framförallt när man ska göra nya investeringar. Nu - kaffe, sedan blir det att sätta sig med dagens to do.

Ha en underbar tisdag!

Likes

Comments

Nytt år och nya möjligheter! Ett av mina mål för 2018 är bland annat att delta i veckosparutmaningen som innebär att man sparar veckonumret x 10 under årets gång och sätter undan de pengarna på ett separat sparkonto som man inte för röra förrän vid årets slut. Det handlar inte om några stora summor men blir ändå som en liten utmaning, för mig handlar det egentligen om att dra ner på uteluncher, köpkaffe och godis, det sistnämnda är varken bra eller hälsosamt och jag lägger allt för mycket pengar på det...

Vecka 1 sparar man 10kr, vecka 2 sparar man 20kr och så vidare, det blir 150kr i januari, 300kr i februari och så ökar det. Eller så gör man utmaningen bakvänt, det har jag valt att göra. Det blir 2020kr i januari, 1860kr i februari, 2100kr i mars... Och man väljer själv om vill göra en ny transaktion varje vecka eller om man gör det månadsvis som jag gör. Vissa väljer att investera pengarna i aktier eller fonder men just dessa pengar har jag valt att spara i dreams. Det blir 13 780kr vid årets slut och känns ju som en okej "liten bonus" med pengar som jag annars inte hade "tänk på".

Utöver veckosparutmaningen har jag även skaffat smartbudget för att få mer överblick på vår ekonomi då jag känner att nu ska jag ta tag i det här på riktigt, jag har det sista året varit mer ekonomiskt enligt mig själv men allt är ju en definitionsfråga... Jag har budgeterat räkningarna, betalat och därefter spenderat. Handlar först, tänker sen. Och barnkläder, alltså hur mycket pengar lägger jag inte på det... Och inredning. Ett dyrt intresse. Smartbudget innebär inte att jag kommer att sluta konsumera, absolut inte (hör jag mig själv högt säga haha) utan mer att göra planerade inköp. Där jag handlar för att jag behöver- och ibland vill ha något, och inte det här att jag går runt i centrum och "letar efter något" för att jag är sugen på att shoppa. Det sistnämnda är ju så lätt. Och så dumt.

Förutom dessa små delmål har jag givetvis andra större mål, har du några ekonomiska mål för 2018?

Simma med hajar och Så här kan alla svenskar bli miljonärer är två nya böcker jag införskaffat och ser fram emot att läsa för att bli ännu mer motiverad och strukturerad när det gäller sparande och aktier

Likes

Comments

God fortsättning och välkommen 2018 ♥

Tisdag morgon och barnen är hemma från förskolan idag, jag har precis slängt på en tvätt och inväntar mitt kaffe. Efter ett par intensiva dagar så känns det skönt att vardagen återgår till det normala. Om 9 dagar åker jag till Kina om mitt visum hinner bli klart, satt och färdigställde det sista igår. 10 sidor, frågor om allt från familjesituation, årsinkomst till utbildning med mera. Vart jag ska resa, vart jag ska bo och vem jag ska träffa. Det med andra ord inte bara att åka dit. Skulle ha tagit flyget till Stockholm och visa center i morgon hade jag tänkt men det går tydligen inga flyg nu (märkligt) så får antagligen ta tåget ikväll, sova en natt på hotell, besöka visa center imorgon och åka hem. Man måste dit med alla papper, lämna fingeravtryck och ha med sig inbjudan från fabrik/leverantör för att de sedan ska sammanställa allt och ge en ett godkännande eller ett nekande. Jag hoppas på det förstnämnda, såklart.

2018 började inte som planerat utan med en ansökan om skilsmässa som skickades in igår. Ett beslut som känns jobbigt men rätt, det har egentligen bara varit en tidsfråga och nu är det gjort. Småbarnsåren är tuffa och vårdar man inte den relation man har och tappar sina gemensamma drömmar, sluta kämpar tillsammans, finns det tillslut ingenting kvar. Då spelar det ingen roll att man älskar varandra och där är vi nu. Eftersom att vi har barn tillsammans är det 6 månaders betänketid så skilsmässan går inte igenom direkt. Vad som händer nu- och framöver är svårt att säga men jag ska försöka att hitta ett nytt boende till mig och barnen.

Nu kan det bara bli bättre!

Likes

Comments

Med mindre än 24 timmar kvar tills det nya året tänkte jag sammanfatta mina nyårslöften till mig själv, eller mål och drömmar som jag valt att kalla det. Jag tror någonstans att det är viktigt att ha någonting att se fram emot och att sträva efter, både sådant som lyfter tillvaron och ger en lite utmaningar. Jag har valt att dela upp mina mål i olika kategorier - Personliga mål, ekonomiska mål och affärsrelaterade mål.

Några av mina personliga mål inför 2018:

♥ Ta körkort - Ett återkommande löfte men i år ska jag ta tag i det, papperna är redan inskickade till trafikverket och jag har två körningar som väntar när jag kommer tillbaka från Kina i januari.

♥ Planera & Budgetera - Jag vill bli mer ekonomisk så att ta tag i mitt sparande och se till att planera mina inköp mer noggrant är ett mål som också kommer att bli en rejäl utmaning, framförallt det sistnämnda. Jag ska börja investera mer i aktier och sätta upp olika delmål när det gäller mitt sparande. Jag ska också hänga på "veckospar utmaningen 2018".

♥ Skriva dagbok - Det senaste året (eller åren...) har gått så fort och det händer saker hela tiden, att då dokumentera varje dag med ett par rader kan både vara skönt och roligt att gå tillbaka till. Enskilda händelser, känslor, tankar och "nuet" är något jag varje dag ska ta mig tid att skriva ner. Jag har inhandlat en treårs dagbok och ser fram emot att börja ett tomt, nytt blad.

♥ Se till att resa mer - Att se världen ger så mycket, inte bara möten med andra människor utan upplevelsen och minnena som man skapar. Under 2018 vill jag resa mer, inte bara i mitt jobb utan också tillsammans med hela min familj. Min lillasyster har dessutom en innestående Londonresa så dit bär det av, oavsett, någon gång i vår.

♥ Lansera en ny kollektion - Efter en del bakslag under hösten i samband med byte av ny fabrik och så vidare ser jag fram emot att åka till Kina nu i januari och "börja om på nytt". Jag har skissat upp en helt ny kollektion "The dream Collection" som jag ser fram emot att lansera i mars om allt går som det ska.

♥ Fira mer - Oavsett om det är måndag, onsdag eller fredag så ska jag se till att fira mer nästa år. För det är så otroligt viktigt att stanna upp, känna sig stolt och fira de prestationer som man åstadkommit. Vare sig det är ett stort eller litet mål.


​Med det sagt önskar jag dig ett fantastiskt 2018! Kram Sandra.

Likes

Comments

Jag ser tillbaka på året som passerat med ett leende, för det har, hur klyschigt det än må låta varit det absolut bästa året i mitt liv så långt jag kan minnas. Inte nog med den personliga utveckligen jag gjort som Sandra har det också hänt massor när det kommer till mitt entreprenörskap och som företagare. Jag har under årets gång börjat värdesätta mig själv högre än vad jag tidigare gjort, litat på min förmåga och kunskap, blivit mer beslutsam och viktigast av allt - jag har börjat omvärderat relationer och varit mer "här och nu". Jag har tillåt mig själv att drömma, jag har tagit risker och utmanat mig själv vilket resulterat i fantastiska resultat, men jag har också stött på en del motgångar, haft stunder där jag velat ge upp- och där jag för stunden också gjort det, för att sedan samlat mig och "kommit igen". Ett måtto jag hela tiden eftersträvat har varit - "Your goals don't care how you feel", det har påmint mig om mina mål dagar som energin och orken inte varit på topp eller stunder där motgångarna överöst varandra.

2017 var årets som jag blev mamma för fjärde gången till en bedårande son. Året som min äldsta dotter flyttade hem efter att ha bott hos sin pappa i nästan 2 år, det var också året som jag lanserade min amningsbehå som visade sig bli en succé och sålde slut direkt. Jag reste till Riga, Köpenhamn och Portugal, jag gjorde min andra medverkan i youtube serien Gravid vecka för vecka, jag flyttade till eget kontor och jobbade mer intensivt än någonsin, jag lärde känna nya fantastiska personer som har fått en stor betydelse och inflytanden i vårt liv och jag lyckades, jag lyckades med flera saker som jag tidigare bara vågat drömma om.

Nu ser jag fram emot att skåla in 2018 med champagne, omgiven av fina vänner och våra barn. Tack 2017 för allt. Ett fint år att minnas! ♥

Likes

Comments