Header

läger, Muonio, skidning, träning, tävling

Igår hade jag alltså min första tävling för säsongen vid Olos. 10km skate. Jag var inte det minsta nervös innan tävlingen och hade verkligen bara sett framemot att äntligen få dra nummerlappen på mig och få pressa pulsen upp till max.
Hur gick tävlingen då? Ja den gick väl helt okej. Ingen katastrof men ingalunda någon topp prestation. Jag kanske startade en aning för sakta men då det var första tävlingen var det ju svårt att säga vilken far man orkar med och inte. Nåja, bättrade på farten mot slutet och nådde 197 i maxpuls. En liten bit från min "maxmax" puls.
Skidorna var iallafall bra, vilket man får tacka FSS vallaservicen för. Och allmänt så kändes det ganska bra i kroppen hela tävlingen igenom. Tekniken var dock lite trasig men det är väl något som blir bättre desto mer man skidar.
Men nog analyserat om tävlingen. Nu är säsongen igång iallafall och ser verkligen framemot fortsättningen.

Idag hade jag en långlänk tillsammans med Linnea, och som vanligt i bra sällskap flög tiden iväg snabbt även om vi hann prata om en massa saker. En trevlig förmiddag hade jag iallafall. Resten av dagen har jag tagit det lugnt. Har bland annat tvättat kläder och varit till butiken en sväng med Benkka och några andra. Tiden har gått rätt så trögt. Var just och åt middag. Jag var inte speciellt hungrig då jag inte har tränat nu på eftermiddagen. Åt ändå lite svampsoppa, (som var väldigt god)och lite äppelpaj till efterrätt, god den också. Jag har iallafall svårt att äta då jag inte är hungrig. Jag menar, då man är idrottare borde man ju äta minst lika mycket då man vilar som då man tränar. Då man vilar återställer man ju kroppen och återhämtningen är ju inte den bästa utan mat. Nåja, försökte ändå mitt bästa idag.
Nu ligger jag här i sängen på hotellrummet och gör inget extra. Ska kanske snart gå och socialisera mig med någon. Eller kanske bara kanske ligga kvar här. Imorgon är det igen en helt vanlig träningsdag med två träningspass. Så jag kanske ligger kvar här i sängen, och försöker somna i tid. Då borde jag ju vara tillräckligt utvilad iallafall.

Hoppas ni också har fått en bra start på veckan <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Muonio, skidning, träning

För stunden befinner jag mig i Muonio, vid hotell Jeris.
Vi, alltså jag, Benkka och Elin startade mot Muonio tidigt på lördagsmorgonen och var framme cirka fem tiden på eftermiddagen. Då bytte vi snabbt om och begav oss mot skidspåret i Olos. Där gjorde vi ett kort skidpass för att sedan skynda tillbaka till hotellet igen för att hinna äta middag. Den eftermiddagen blev nog lite stressig enligt mig.
Men från söndag har allt rullat på bra. Ingen stress, man har hunnit ta det lugnt mellan passen och njuta av den goda maten här på Jeris. Skidträningarna går bättre hela tiden då man har börjat "vänja" sig med att stå på skidorna. Utöver skidträningarna har jag också sprungit en hel del för att inte belastningen ska bli alltför stor. Det är ju lätt hänt att man förivrar sig då man anländer till ett snöparadis som Muonio. Om jag skulle få välja själv skulle nog alla mina träningar vara skidåkning men man måste ju lyssna på sin tränare också...
Idag "fick" jag ändå skida 2 och en halv timme. Skulle skida riktigt sakta så hade dock inte riktigt sällskap under träningen, men som tur var flög tiden ganska bra iväg. Eftermiddagspasset fortsätter i stil med förmiddagens. Ska nämligen gå stavgång 90min, snigelfart och ensam. Nåja, får väl leva med att träna lugnt idag. Imorgon står ändå ett hårdare FU(fartuthållighet) pass på schemat. Träningen är förberedande för söndagens tävling i Olos. 10 km skate. Väntar sååå på att få tävla (det är ju liksom det man tränar för). Men har inga större förväntningar eller målsättningar inför tävlingen. Går det bra så går det. Går det dåligt så kan de bara bli bättre. Det är ju trots allt bara början av november ännu. FM tävlingarna är en bit borta...
Eter tävlingen på söndag följer ännu en veckas träning här uppe i norr tillsammans med bra sällskap (det är FSS jag är här med igen trots att jag inte tillhör en finlandssvensk förening). Ja inte kan man klaga, två veckor "utan skola", chill och skidåkning. Livet ler :)

Likes

Comments

allmänt, träning, skola

Måndag igen, kul va? Ny vecka nya möjligheter ju. Jag började iallafall min vecka och måndag med en löplänk i mörkret och regnet. Det var rätt skönt faktiskt, att springa där i regnet med sin favoritmusik spelande öronen.
Efter länken tog jag en lång, varm dusch. Sköönt. Sedan tog jag tag i livet och skrev färdigt en uppsats och läste på moddeförhör. Uppsatsen blev jag inte nöjd med, men läsandet på förhöret gick bra. Jag kunde koncentrera mig på det jag läste och det kändes som att något fastnade helt enkelt.
Nu ligger jag bara här i sängen med min dator och kollar runt lite på kläder. Skulle vekligen behöva uppdatera mitt klädskåp...Nåja, ska kolla en stund till om jag skulle hitta något. Sedan ska jag iväg och äta lunch till skolan. Därefter följer två lektioner, matematik och modersmål. Är faktiskt rätt taggad på att räkna matte idag..få se om jag är det efter lektionen då jag inte har fått svar på en enda uppgift...jaja ska försöka mitt bästa iallafall. Ha en fin måndag!<3

Likes

Comments

Oneway

Då jag kom hem förra helgen hade jag fått ett paket med posten. Paketet innehöll träningskläder från Onewaysport. Blev jätteglad då jag öppnade paketet och såg alla fina grejer som fanns där i. Får rikta ett stort tack till min skidförening One Way Pro Team med Ulla Bennert i spetsen för det.

Här nedan kommer lite närmare bilder på plaggen. Blev så taggad så jag testade genast allting och samtidigt hade jag min pojkvän att fota lite bilder.

Svart träningströja med gula detaljer och matchande shorts till.

Lite "vanliga" kläder utöver träningskläderna fanns också med i paketet.

De flesta tights jag äger är svarta så att få ett par gråa var ju kul.

Ett perfekt tränings-set nu till hösten. Fin Färg dessutom.

Likes

Comments

allmänt, träning

Hej på er! Det var ett tag sedan sist. Just nu sitter jag på tåget och är påväg hem. Det är lite över 1 timme kvar innan jag är framme i Dickursby varifrån mamma sedan hämtar mej. Då väntar ännu 1 timme bilsittande innan jag är hemma i Liljendal. Det ska faktiskt bli rätt kul och skönt att komma hem en sväng. Har inte varit hemma sedan skolan började, alltså 1 och en halv månad sedan. Men tiden har faktiskt gått väldigt snabbt, och jag har liksom inte ens hunnit tänka på att fara hem. Då jag ändå tillbringat helgarna hos min pojkvän i Vexala.
Men nu har jag egentligen en "vettig orsak" till att sticka hem. Det är nämligen lägerdags igen. I Solvalla i Esbo denna gång. Där jag får delta i ett FSS läger fastän jag inte hör till en finlandssvensk skidförening. Men det är ju kul och snällt att man inte har så stränga regler och låter mig vara med ändå.
Lägret är då från måndag till fredag så jag passade på att i samband med detta fara hem nu både helgen före och sedan också helgen efter lägret innan ja far upp med tåget till vörå igen. Har även två fotbollsmatcher jag ska spela under min hemmavistelse. Oj vad jag har saknat fotbollen och framförallt matcherna, så är jätte taggad på att få spela nu igen.
Nåja, det är väl det som händer just nu. Ser verkligen fram emot helgen och den kommande veckan. Ni ska också ha det bra!

Likes

Comments

allmänt, träning

Hej på er!
Klockan visar halv 4 såhär på eftermiddagen och det är dags för en kopp kaffe. Sitter i soffan å känner hur solen värmer i ryggen. Man skulle lätt kunna tro att det är långt över 20 grader, men skenet bedrar. Faktum är att det bara är cirka 11 grader där ute.
Under morgonpasset var det ännu kallare, då jag stack iväg ut på min rullskidslänk visade termometern 5°C. Kan meddela att shorts nog inte var det bästa valet. Nå hursomhelst var vädret fint och 2h på rullskidorna gick hur snabbt som helst. Feelisen var på topp och kroppen kändes pigg.
För en stund sedan var vi till butiken och handlade mat för några dagar framåt. Det gick inte så snabbt eftersom det är ganska mycket mat vi handlar på samma gång så vi inte ska behöva åka till butiken varje dag.

Nu ska jag dricka upp kaffet och kolla några youtube videon innan jag ställer mej i ordning för dagens andra pass. På programmet står löpning och cirkelträning. Det vill säga en lite kortare träning. Helt skönt, då alla träningar hittils blivit närmare 2h. Men kan int säga annat än att livet ler och träningsmotivationen är på topp för tillfället.
Hoppas ni också har det bra!

Likes

Comments

träning

För stunden sitter jag i bilen, påväg till Äkäs på träningsläger. Ser verkligen fram emot en vecka i Lappland med träning i härlig terräng. Man får liksom lite extra motivation då man sticker iväg bort från vardagen, stressen, skolan osv. Och då man kan koppla bort allt detta är det på samma gång lättare att fokusera på träningen.

Iallafall. Vi saka bo i Antons stuga och ska stanna där till söndag. (Med vi menar jag mig själv förstås och sex andra pojkar.) Tror det kommer bli hur bra som helst. En vecka med chill, träning och spelkvällar i bra sällskap kan ju knappast bli dålig. Det negativa är att vi är där på egenhand så det betyder att vi kokar maten åt oss själva. Nåja det ska vi väl fixa och då alla hjälper till lär det ju gå ganska snabbt.

***

Vi har åkt cirka 3 timmar nu och har dryga 5 timmar kvar av resan. Tror jag ska sova en stund. Man blir på något sätt så trött av bilsittandet. Men har verkligen ingenting emot att åka bil. Tvärtom, det är rätt avkopplande. Klarar dessutom lätt av att sova i bilen, så om jag vill vila en liten stund är det bara att stänga ögonen. Låter enkelt va? Nåja, ska brumma vidare och ni ska en bra söndagskväll! Höers :)

Här nedan bjuder jag på lite bilder från helgens äventyr i Vexala.Likes

Comments

allmänt

Varför inte? så tänkte jag för en stund sedan då tanken om att starta en blogg för 100 gången dök upp i huvudet.

Jag är en människa som är väldigt lat och dålig på att "ta tag i saker". Har nämligen länge funderat fram och tillbaka på det här med att starta en blogg, men har liksom inte "orkat". Idag är det lördag, ingen speciell dag för mig iallafall. Men detta kom då att bli dagen då jag startade en blogg. Liksom varför skjuta upp saker man kan göra idag? Om man vill att någåt ska hända måste man ju göra något för det också. Nåja hursomhelst, på denna blogg kommer jag skriva o alltmöjlig; min vardag, tankar och funderingar och om annat som dyker upp i mitt liv. Tänker dock inte sätta någon press och stress på bloggandet. Jag tänker mera att detta ska ge positiv energi åt mig eftersom jag älskar att uttrycka mig men framförallt att skriva. Det här ska vara något jag senare, framöver kan blicka tillbaka på och se hur jag utvecklas som person.

Likes

Comments