Det märks mer och mer för varje dag som går hur nära det är nu till hösten verkligen är här på riktigt. Jag tycker både att det är mysigt men tråkigt med hösten. Hösten är väldigt vacker, många olika färger i trädkronorna, fina färger på himmeln på kvällarna när solen är på väg ner. Det är väldigt mysigt att tända ljus, krypa ner under en gosig filt och lyssna på regnet som smattrar mot fönsterna.

Det tråkiga med hösten är när träden tappat alla löv, mörkret kommer tidigare på dagarna och de mysiga regnskurarna har övergått till rena rama skyfallen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Igår hann jag med en tur på stan med en utav mina bästa vänner. Vi kollade runt lite i butikerna, fikade och pratade om livet. Jag hittade faktiskt ingenting, André hittade däremot två tröjor som satt jättefint på honom. Efter vårt lilla besök i stan körde vi inom min frisör så att jag kunde köpa med mig hårfärg hem. Jag är egentligen ljushårig, så i takt med att mitt hår växer får jag världens tydligaste utväxt...

Efter färgningen körde jag till stallet och red. Jag red ut med en annan tjej i stallet och vi skrittade faktiskt nästan hela rundan, det bara blev så. Efter ridturen släppte vi ihop våra tre hästar med två andra islänningar. Den tredje hagen behövde mer bete och då behövde automatiskt islänningarna mer bete och mer bete fanns i vår hage. Så för att göra det så enkelt som möjligt så valde vi att släppa ihop. Det gick hur bra som helst. Hästarna har förvisso gått "tråd i tråd" hela sommaren så jag trodde inget annat än att det skulle gå bra.

Det är något speciellt med at stå i hagen på kvällen och studera en hel flock med hästar. Jag kan inte sätta fingret på vad det är som gör det så fantastiskt. Kanske är det bara det där lugnet som får en att stanna upp i vardagen.

Likes

Comments

Idag har jag en hel del som ska göras. Jag ska skicka iväg lite mejl, motionera hästen, packa, duscha, fixa naglarna och förhoppningsvis hinna baka. Just det, jag ska hinna köra till pappa med. Jag ska försöka strukturera upp dagen på bästa möjliga sätt så att jag förhoppningsvis hinner med allt jag vill hinna med. I eftermiddag ska nämligen vi åka till Ullared. Mammas kusin + familj ska också dit så vi har hyrt stuga och ska vara där hela helgen.

Jag vet egentligen inte riktigt vad jag tycker om att spendera hela helgen uppe i själva Ullared. Däremot tycker jag att det ska bli jättekul och mysigt att få umgås med släkten. Jag är sådär töntigt familjekär.

Letade efter en seriös bild på mig och min nästkusin men jag hittade faktiskt ingen. Såå, den här får duga! 😉

Likes

Comments

De två sista dagarna har uppdateringen inte varit särskilt bra här och någon direkt förklaring till det har jag inte heller. Visst, det finns några faktorer. Jag har för det första inte haft någon rolig vardagsuppdatering. För det andra har jag inte haft tid eller ork till att skriva de inläggen som jag tänkt skriva. För det tredje så har jag lovat mig själv att inte skapa något tvång eller några måsten kring den här bloggen, det är min blogg och den uppdateras när jag känner för det och hur ofta jag vill.

Jag har några ämnen som jag vill skriva om och några av dem kräver en hel del av mig...
Jag vill bland annat skriva om;

  • mobbning/utanförskap
  • min framtid/utbildning
  • mitt sätt att se på läxor/betyg
  • arbetet i vården
  • min plan med Zorro (höst/vinter)
  • presentation av Zorro
  • min senaste utlandssemester

Det finns några ämnen till som jag funderar på at skriva om, men de behåller jag för mig själv till att jag bestämt mig till 110% om jag vill skriva om de eller inte.

Likes

Comments

Idag börjar utbildningen som jag kommit in på. Jag har kommit in på förskollärarutbildningen i Kristianstad men trots det har jag valt att "hoppa av". En kväll när jag satt och beställde hem kurslitteratur började jag fundera på om det här verkligen var det jag ville. Med noga tänkande och en hel del velande kom jag fram till att förskollärare inte är något jag innerst inne vill.

När jag gör något, då gör jag det med hela mitt hjärta. Jag går helhjärtad in för uppgifter som jag tar mig an. Om det så bara handlar om att tvätta och städa bilen så tar jag det på största allvar och ser till så att slutresultatet blir så bra det kan bli. Jag städar och tvättar alla utrymmen och ytor som går just för att jag helhjärtat går in för uppgiften jag tagit mig an och kan då inte avsluta något som är halvgjort eller halvbra. Jag brukar alltid tänka "ska man göra något så kan man lika gärna göra det på riktigt " och med det menar jag att ta man sig an något så gör man det bra/klart.

Vad vill jag ha sagt med det här ovan? Jo, om jag inte känner att jag kan göra något helhjärtat då kan, eller rättare sagt, vill jag heller inte ta mig an uppgiften. Jag kan inte läsa 3,5 år till något som jag innerst inne inte vill. Det känns inte bra i hjärtat att tvinga mig själv till något som jag innerst inne inte vill, inte under en så lång tid. Därför väljer jag att inte börja läsa till förskollärare idag.

Men vad vill jag egentligen? Jag vet inte till 100% vad jag vill, men jag vet att jag inte vill bli förskollärare. Jag vill jobba med människor på ett helt annat sätt än vad man gör som förskollärare.

Likes

Comments

Förkylningen lyckas fortfarande hålla sig vid liv i mig. Halsen och hostan är nog det som är värst just nu. Men förutom det känner jag mig piggare idag och hoppas på att komma ut en sväng på Guldhästen. Vare sig jag kommer upp på hästryggen eller inte så ska jag till stallet i eftermiddag. Jag har nämligen lyckats smitta mamma med min otrevliga förkylning så idag kan inte hon hjälpa mig med hästen. Förutom stallet senare i eftermiddag så ska jag skicka lite mejl, posta ett brev och förhoppningsvis städa lite på mitt rum. Ha en fin dag!

Likes

Comments