Under våra sista dagar njöt vi av att kunna sitta alla tre i framsätet! Vi kände inte för att stanna i Auckland så vi satte kursen mot norr. Vi stannade i  Orewa där vi kunde vandra på deras strandpromenad i det oväntat varma vädret. Det kanske bara var runt 18 grader men det var ganska varmt för oss under vår Nya Zeelands resa! Vi tog oss till ett pool och simbassängs område där vi testade på alla pooler och rutschkanor som fanns och vågade bara stoppa ner en hand i poolen med 48 gradigt vatten. De hade även en biopool men ljudet och ljuset var för dåligt för att vi skulle kunna njuta av filmen.

Vi fick vår efterlängtade dusch och kunde leta upp en camping för att spendera natten på. Vi behövde inte leta länge och kunde få allt boka för att sedan sticka tillbaka till Orewa för att få något att dricka. Grinden vid campingen stängde vid 7 och vi lyckades komma dit 18:55! Resten av kvällen blev det snack och läsning.

Vi vaknade upp med massvis av änder. Vi hade lite bröd  kvar som vi delade med oss till dem, det blev ett riktigt krig bland änderna och alla andra fåglar som ville ha sig en smakbit men de skingrades en aning till slut, så att vi kunde ta oss ut igen.

Eftersom det var vår sista heldagen i Nya Zeeland valde vi att göra oss lite extra fina för att åka in till Auckland och bl.a. gå på konstmuseum. Vi strosade runt och fick i oss massa god tacos. När kvällen närmade sig hoppade vi in i bilen och letade upp den parkering vi stod på första natten i Auckland. Vi köpte med oss färdkost och lite att mumsa på under kvällen. Så fick vi ytterligare en mys kväll med massa snack och sammanfattning av resan. Vi hann även med att packa våra väskor på parkeringen och var helt redo när vi gick upp halv 6 nästa morgon.

Vi kom iväg 10 över 6 och droppade av väskorna på flygplatsen tillsammans med Naomi innan jag och Freja åkte för att hitta Jucy kontoret. Det blev en powerwalk på 18 minuter tillbaka med en liten stresskänsla i magen. Vi fick sagt hejdå till Freja och till de tre oförglömliga veckorna vi hade tillsammans. Sedan kom vi igenom alla kontroller utan problem och hade gott om tid på flygplatsen.

På det första planet spenderade vi 3 timmar, 5 timmar på Sydneys flygplats där vi träffade våra svenska vänner från Surfers paradise som skulle ta samma plan som oss till Dubai. Detta planet var 15 timmar långt! Som tur var fick både jag och Naomi minst 6 timmars sömn och sedan fördrev vi tiden med att kolla filmer. Vi hade sedan 6 timmars väntan i Dubai innan vi hoppade på vårat 6 timmars plan till Stockholm. När vi väl kommit fram hade det vi missat en natt pga tidsskillnaden och den andra natten spenderade vi på Dubais flygplats där vi vandrade runt med handbagaget i kundvagnar innan vi satte oss ner för wifi. Vi fick lämnat in vårt bagage på centralstationen och tog sedan en promenad i stan. Vi träffade en av Naomi vänner innan vi gick för att käka lunch. Därefter delade vi upp oss och jag fick vandrat med min moster och kusin tillbaka till centralen med en glass i handen, då vädret där var varmare än vädret på hela vår Nya Zeelands resa!

Jag somnade djupt på tåget till göteborg och Naomi fick nästan inte väckt mig när vi skulle byta till buss. Naomis mamma och släkt hämtade oss och körde hem mig. Jag somnade nästan direkt efter att ha gosat lite med min katt Tindra. Jag fick träffas några vänner dagen efter och familjen samt mormor och morfar på lördagen, så jag fick snackat av mig lite och blivit uppdaterad kring de som hänt här hemma.

Varit hemma några dagar nu och hunnit träffa en del nära och kära. Känns skönt att komma tillbaka till lite värme. Men jag kan inte fatta hur snabbt 4 månader gick! Man måste dela upp det för att inse hur mycket saker man gjort på varje ställe. Jag är glad att jag har bloggen att kolla tillbaka på senare så att jag inte glömmer bort något. Jag tror inte riktigt att jag är redo att släppa resan och äventyret än, det var nog därför detta inlägg blev så mycket jobbigare att skriva.  Nu blir det tillbaka till jobbsökande och verkligheten, än så länge har jag lyckats ta mig till gymmet två gånger och jag hoppas att jag kan fortsätta så! Jag har fortfarande en hel del bilder att visa och minnen för livet!

Ha det bra tills nästa gång
Kram
Sandra

De sista bilderna är några utav våra härliga upplevelser på resan som sammanfattar den ganska bra!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi spenderade halva dagen i Wellington med att strosa runt i stan och längst hamnen. Vi tog en sväng förbi Jucy kontoret för att registrera mig som förare innan jag fortsatte köra norr. Vi hade tänkt ta oss hela vägen till Lake taupo men vi insåg att vi inte skulle klara av det innan mörkret la sig och de slingriga vägarna blir väldigt svåra att köra på då det sällan finns gatlyktor. Istället stannade vi lite innan Waiouro där det var väldigt intressant att vakna upp när morgonsolen äntligen spridit sina ljus. Vi fick käkat vår frukost i vanen med en utsikt över massvis med härligt gröna kullar.

Vi tog oss tillslut till Lake Taupo där vi stannade till på ett perfekt ställe för ett dopp där vi även passade på att få håret tvättat. När vi torkat körde vi in till Taupo där vi delades upp för stt käka lunch. Naomi och Jake tog sig till en naturligt varm flod medan jag och Freja hittade ett mysigt café där vi käkade både lunch och efterrätt i lugn och ro. När vi var redo att åka tog vi oss till Mangokino för lite middagsmat och campade i Pureora national park.

På morgonen kom polisen för att kontrollera campingplatsen och vi fick skrapat ihop alla småmynt vi hade för att betala campingen. Vi hade fortfarande en hel del körning kvar att göra för att ta oss till Waitomo caves. Men när vi väl kommit dit betalade vi 49 dollar och blev ledda in på en tur i grottorna. Fick höra en del om turen och hur de hittade dessa speciella grottor innan vi begav oss längre ner. Tillslut fick alla förlita sig på guidens ficklampa som enda ljus och jag korkade arm med närmaste vän för att inte snubbla runt i  mörkret. Vi kom fram till en båt och jag märkte inte förrän vi satte oss i båten att Naomi och Jake hade kommit med den tidigare båten då alla var tysta och det var för mörkt för mig att se. När vi började åka längst grottan kunde man se lysmaskar på både tak och väggar. Tyvärr var de omöjliga att fånga på kamera så mina foton är kolsvarta från denna tur.

Lite smått hungriga bestämde vi oss för att käka i nästa stad men tyvärr körde Jake in på en väg i fel riktning så det var först efter massa kurvor och några timmar senare som vi fick käkat mini hamburgare, även kallade för sliders, i surfstaden Raglan. Denna stad ska vara Nya Zeelands motsvarighet till Byron Bay även då staden är mycket mindre finns det en hel del surfshoppar och massa surfare ute på vågorna. Vi fick tillåtelse att parkera utanför en snäll dams hus och på  morgon kunde vi gå från parkeringen ner till havet för att se surfarna slåss om vågorna.

Nästa stopp var de vi nästan längtat till mest! Det var äntligen dags att se HOBBITON, vi hade tid att fika innan det var dags att hoppa på Hobbiton bussen som skulle ta oss till filminspelnings platsen. Där fick vi se massvis med små runda dörrar, en del var större än förväntat då hela filmen är skapad ur perspektiv och vinklar. Vi fick tagit massa kort på hobbiton och vi poserade vid hälften utav dörrarna. När guiden var slut stod vi och såg ut över Hobbiton i öppningen på The Green Dragon med en öl i handen, detta var verkligen det perfekta slutet på denna upplevelse!

Tyvärr fick vi lite problem när vi skulle hitta någonstans att sova så vi stannade innanför en stadsgräns i en liten stad och jag fick flyttat bilen  klockan 6 för att undvika böter. Vi fann ett supermarket som skulle öppna om 5 minuter så vi stannade där för att köpa färskt bröd och sov i två timmar till.

Nu var det Auckland som gällde. Det är Nya Zeelands största stad och vi lyckades slingra oss in och få en parkering precis vid shoppinggatan. Där spenderade vi några timmar med att strosa runt och slå oss ner på ett café. Vi fick även käkat på Mad Mex som är ett taco ställe, gud vad jag önskar att det fanns något liknande i Sverige! Med hjälp av wifi hittade vi ett ställe där vi kunde sova gratis. Denna dag var även Jakes sista dag på Nya Zeeland resan innan han skulle vidare till Bali. Så vi hade lite det lite mysigt i bilen med kortspel och cider. Jake körde bilen på morgonen och trodde att han inte skulle hinna då grinden vid parkeringen var stängd, som tur var kom vakten 5 minuter senare och vi fick sagt hejdå vi flygplatsen.

Nu är det bara två dagar kvar att skriva om men de får ni läsa om i nästa inlägg!
Massa kramar
Sandra

Likes

Comments

Denna morgon njöt vi av en bok i solen innan vi packade ihop för att åka till vingårdarnas stad, Waipara, där vi hade vinprovning. Vi fyllde tanken och käkade vår lunch ur bilen i Cheviot. Nästa stopp var en utav våra höjdpunkter på resan. Vi hade hamnat i Kaikoura där vi vandrade runt i det lilla centrumet innan vi insåg att lamporna på bilen fortfarande var på. Vi tog och beställde mat på en mysig pub mitt emot bilen medan vi väntade på hjälp från en hjälpsam dam och hennes man i butiken bredvid.

Vi hade lite tur att vår bil var så gammal när vi väl fått igång den. Vi kunde nämligen ta ur nyckeln och låsa medan bilen fortfarande var på! Efter en härlig nachotallrik åkte vi upp till en parkering precis ovanför huvudgatan för att spendera natten där.
Vi var uppe vid 8:30 nästa dag för att kolla på alla olika upplevelser man kan göra här. Tyvärr hade vi lyckats pricka in deras Anzac day, som står för turkarnas invasion i Nya Zeeland. Så istället blev det hästparad längst huvudgatan och en tur till ett vattenfall i närheten där bebis sälar hoppade och lekte i vattnet! De var underbara och jag fick nästan för mycket foton! Vi stannade även till för att kolla in lite surfare innan vi återvände till Kaikoura där vi bokade valsafari för nästa dag. Vi käkade soppa vid havet och shoppade innan det blev dags för middag i centrum.

Samlingen för valsafari var klockan 7:15 så jag och Freja gick upp runt halv 7 för att få i oss nått att käka innan vi bar oss iväg. De varnade för lätt sjösjuka så vi kastade i oss en tablett för säkerhetens skull, vilket var tur då det var en hel del spypåsar uppe efter bara några minuter. Vi var ute på havet i totalt 2 timmar och när vi passerat 1 timma hade vi fortfarande inte sett några valar, endast några delfiner på långt håll och en albatross. Vår kapten stannade ofta för att höra efter det klickljud Sperm valen, ja den heter så, brukar ge i från sig. Efter flera besvikelser fick han äntligen  upp ett ljud och vi var på väg. Det slutade med att vi inte bara såg en utan faktiskt 2 stycken! Så vi var lyckliga när vi kom tillbaka!

Vi köpte soppa och åkte till Picton. Där käkade vi pizza innan vi tog färjan över till huvudstaden Wellington, på den norra ön, där vi spenderade natten. Vi var tyvärr tvungna att skippa fina Able Tasman National park då vi inte hade tid men det betyder bara att jag har anledning att åka tillbaka!

Jag lämnar Nya Zeeland imon och är snart på väg hem, mina sista inlägg från Nya Zeeland kanske kommer upp när jag tagit mig till Sverige eller på några utav våra långa mellanlandningar. Så det finns mer att läsa för er!

Hoppas ni har det bra!
Kram Sandra

Likes

Comments

Vi tog en sovmorgon då alla i bilen inte riktigt går på samma dygnsrytm. Innan alla var redo matade jag och Freja fåglarna efter vår frukost på klippan men den fantastiska utsikten över havet.. Vi rullade vidare på kuststräckan till Pancake Rocks som är klippor vid vattnet som ser ut att ha bildats av tunna plattor staplade på varandra. Vi fick under färden reda på att sträckan från Greymouth till Westport är rankad som top 10 vackraste kuststräckorna. Vilket inte var så svårt att förstå! När man inte körde längs det blåa havet åkte man in mellan träden som hängde över vägen och runt om oss låg Paparoa National park som nog hade varit värd en promenad eller två.

När vi tagit oss till Westport gjorde Jake en maträtt som han tyckte påminde om sitt hem i  England. Det blev fiskpinnar i macka med vinäger, ketchup och jag kryddade även på med citron, ganska gott och enkelt! Vi fick se ännu en solnedgång i havet med öl i handen på en stock. När vi funnit vår sovplats för kvällen satte vi på en film för att förbereda oss för att sova men vi blev gaska klarvakna när vi hörde något rassla i våra sopor som vi ställt under bilen för att få mer plats. Troligtvis var det bara den fågel utan vingar som vi sett tidigare under dagen! Sömnen blev ganska dålig här då alla sand bug bett jag har fått under resan bestämde sig för att börja klia på samma gång vilket inte var så roligt.

När vi vaknade tog jag och Freja en morgonpromenad vid Cape Foulwind som är känt för att vara en vacker utsiktsplats. Vi passerade fyren och gick totalt i 1,5 timma. Promenaden var väldigt fridfullt och kändes behövlig då vi sitter en del timmar i vår campervan. Vi körde längst Buller river där vattnet var väldigt klart i den breda floden. Vi stannade i Hamner Springs, där parkerade vi bilen på en gratis parkering innan vi vandrade in till stan igen. Där blev det middag, ny biljard match och en drink för att få tillgång till lite wifi.

 Vi spenderade nästa dag med att lyxa till det och bada i lite varma bassänger och åka rutschkanor, som man aldrig blir för gammal för! Vi käkade lunch och tog en väldigt lång och välbehövd dusch! Sedan fortsatte vi aktiviteterna med lite minigolf! Där jag gjorde 2 hole-in-one och lyckades vinna, det var ganska roligt att se Jakes min då han är en väldigt dålig förlorare! Vi avslutade dagen tidigt med ännu en film.

Det är verkligen annorlunda att bo i en campervan! Här är det extremt begränsat med laddningstillfällen och min mobil är mer död än levande. Batteriet håller inte längre än några timmar vilket är väldigt kasst på en resa som denna. Som tur är har jag min GoPro som kan ta en hel del bra bilder och videos som jag kan visa er!

hoppas ni har det bra!
kram Sandra

Likes

Comments

Nästa morgon promenerade vi bort till Lake Matheson. Vi visste inte riktigt vad det var för sjö förutom att den skulle vara fin. Vi hade verkligen inte förväntat oss att se Fox glacier reflekteras så underbart vackert i vattnet. Efter att vi fått våra fina bilder fortsatte vi till franz Josef där vi äntligen käkade lite thaimat, min favorit! Kollade runt för att se vad det fanns att göra kring Franz Josef Glacier, alla höll med om att helikopter var utanför vår budget så istället kollade vi ut lite vandringsturer för nästa dag. Vi sov på en kamping i Okarito där vi kunde se en flod krocka ihop med vångorna från havet och där sand flugorna attackerade som aldrig förr! Men där kunde vi äntligen ta en riktig dusch vilket var väldigt skönt!

Nästa dag gick vi upp för att ta en promenad på 1,5 timma mot Franz Josef Glacier. Jag tycker nog att den var finare att se på håll men promenaden var väldigt fin ändå! Efter det var vi rejält hungrig så vi gjorde hamburgare ur vanen mitt i stan, ja jag tror allt att vi fick en hel del blickar. Vi lät bilen rulla vidare till Hokitika där vi såg solnedgången från en stock på stranden, verkligen en utav de bättre sätten att avsluta en dag på. Efter lite pizza och biljard åkte vi till en mindre trevlig ödemark där vi självklart kollade på en skräckfilm!

Vi fortsatte vi resa med att uppleva Hokitika gorge, där vattnet var iskallt och nästan lyste turkost! Jag skippade att bada då jag var lite rädd för mitt sår på knät så jag fick vara fotograf! Fick lite panik över alla sand bugs som var där och attackerade mina ben men det var så vackert så man fick stå ut med det ett tag!

Efter att vi lämnat stannade vi till på en mack för att käka paj, som verkar vara nya zeelendarnas favorit! När vi kommit till Greymouth blev det McDonalds till lunch och sedan svängde vi förbi en dvd uthyrning. Kvällen spenderade vi på en udde med vacker utsikt över vångorna och ibland en och annan delfin. Där fick vi även lov att parkera över natten, så vi somnade med ljudet från havet bakom oss.

Hoppas ni har det bra
kram
Sandra

P.S. det är tyvärr svårt att uppdatera så ofta då vi har begränsat med laddningstillfällen och Wifi

Likes

Comments

Den 15 de april lämnade vi Readers lodge och tog oss till flygplatsen där vi skulle hämta upp vår Jucy Condo! På den korta biten till bilen lyckas jag trampa fel och ramla med min 23 kgs väska. Vrickade till foten och skrapade upp knät ganska rejält. Fick göra ett improviserat plåster och åka tillbaka till Queenstown för att käka lunch innan vi började vår resa uppåt. Vi stannade i Wanaka som är en mysig stad med utsikt över en sjö omringad av berg. Vi kunde sitta utomhus utan tjocktröja, vilket inte är självklart här i Nya Zeeland. Tog några vändor runt den lilla stan och fick köpt lite mat att tillaga i campervanen och kollat på den vackra sjön i skenet av solen som var på väg ner innan vi satte på en film. Vi fick köra ut ur stan när det blev dags att sova, tyvärr var vi inte så uppmärksamma på skyltarna. Om vi kört 20 meter längre fram hade vi sluppit den p-bot på 200 dollar vi vaknade upp till, vi har i alla fall lärt oss vår läxa nu....

Vi käkade lunch i Wanaka och ändrade våra planer kring paddleboarding då det var allderles för blåsigt på sjön. Istället packade vi ihop och fortsatte norr. Vi körde ner vid Lake Hawea och fick några bilder innan vi vände runt. Tyvärr överskattade vi bilens kapacitet och sandens hårdhet. Efter några försök att komma vidare fick vi svälja stoltheten och inse att vi var ganska fast. Vi fick hjälp av en kille i närheten som försökte hjälpa oss i över en timme. När han hade slut på idéer och solen gått ner fick vi ge upp och istället börja laga mat innan vi med oväntat god stämning kollade på film och la oss.

Vi vaknade upp när vi hörde bildörrar stängas. Yrvaken klev jag och Freja ut till den bil som stannat  vid stranden. Den man och hans barn från bilen gick hjälpsamt fram till vår bil för att se hur illa vi var fast. Han hade en kraftig bogseringsslina som han tog fram när han kört sin fyrhjulsdrivna bil intill vår. Med oss knuffade bakom fick vi äntligen upp bilen! Tyvärr lyckades vi fastna igen men mannen hade stannat kvar för att se till så att vi kom upp ordentligt och kunde dra oss en bit till. Nästan uppe vid vägen saknar ett utav bakhjulen grepp så vi fastnar ytterligare en gång, alla skrattar åt detta och han kommer till undsättning igen! Vi tackade massvis med gånger och körde långt ifrån stranden innan vi gjorde nästa stopp!

Det började ösregna men trots det tog vi på oss badkläder och vandrare ner till Blue Pools, som nog skulle varit riktigt blått om solen kommit fram. Efter en del tvekande hoppade alla 4 ner i det iskalla vattnet! Efter det stannade vi till i en liten by för fish and chips och klev sedan ut i ösregnet för att kolla in Knights point som skulle varit en utsiktsplats och det inte hade varit en sån dålig sikt. Vi avslutade dagen på ett café med internet i Fox glacier och parkerade sedan en bit bort för att sova.

Hoppas ni har det bra!
Kram Sandra

Likes

Comments

Vi har lämnat Cairns, där vi avslutade dagarna med att hyra en bil och åka ner några timmar till ett vackert vattenfall och en riktigt kraftfull flod som tog sig mellan massa stora stenbumlinger. Sedan blev det ännu en tur till the Great Barrier Reef, där jag och Naomi dök och snorklade. Vi fick smakat på en hel del underbara hamburgareoch under den sista middagen fick vi träffat Rachel igen. Vi stötte även på två vänner från vårt Bush Camp i Noosa.

Vi vaknade upp vid halv 4 den sista dagen i Australien. Vårat plan gick tio i fem och vi var där i god tid, vilket var väldigt tur. Alla 3 hade nämligen varit lite sega på bokningsfronten så vi hade inte bokat vårt flyg från Nya Zeeland än. Vi trodde att vi kunde boka vårt plan inne på flygplatsen men de krävde bevis på att man skulle lämna landet vid incheckning så det var bara att slå sig ner på golvet och leta plan. 40 minuter senare var vi inne och kunde kasta i oss en snabb frukost innan vi klev på. Det blev en mellanlandning i Brisbane där vi fick träffat vårt nya kompanjon Freja som vi fick tag på i Svenskar i Australien gruppen. Alla fyra klev på planet som nu skulle ta oss ifrån Australien och det land vi verkligen tycker om och vant oss vid under 3 månaders tid!

Vi kom fram vid 3 tiden samma dag och tog en väldigt dyr taxi till det hostel vi skulle bo på i två nätter. Queenstown var en riktigt mysig stad som hade en enorm skönhet. Staden är omringad av berg och ligger inne i en vik. Under vintertid är det en riktig skidresort. Vi kände allt att vintern var påväg med en temperatur på 10 grader. Mitt första inköp var en huvtröja då jag bara hade sommarkläder kvar från Australien resan. Vi var verkligen inte beredda på 20 graders temperaturskillnad!  Men Queenstown hade så mycket att erbjudna trots kylan. Vi vande oss aldrig vid skönheten och tog massvis med kort hela tiden. Vi hittade mysiga caféer, pubar och restauranger. På nästan alla ställen fick man den mysiga känslan av en skidstuga där brasan i den öppnaspisen alltid var igång.
Jakt kände att han ville ha lite adrenalin så han bokade upp sig på ett Bungee Jump. Man var tvungen att ta en gondol upp till toppen så då passade vi på att åka 3 rundor i något lådbilsliknade kallat Luge uppe på toppen. Vi hade en fantastisk vy över Queenstown och hade riktigt kul! Vi avslutade dagen med att spela biljard, dopp i jacuzzin på hostlet och en sväng till stan!

Fortsättning följer! ;)
hoppas ni har det bra!
kram Sandra

Likes

Comments

Vi kom fram till the Jack hostel i Cairns sent den 3e april. Vilade vid Cairns lagun under den 4e och åkte sedan med en guidad tour till Cape Tribulation den 5e! Det blev en heldag med promenader, regnskogar, krokodiler och regn. Under kvällen  gick vi ut till Gilligans som är en combo av ett hostel och en club. Det blev lite senare än tänkt så det var lite jobbigt för mig att gå upp vid 7. Då var det äntligen dags för mig att börja på utbildningen för att ta mitt Open water dykarcertifikat!!

Jag skulle egentligen tagit det på Magnetic Island. Men när vi ville åka dit var de fullbokade i 3 veckor så vi nöjde oss med en dag där. Vi lyckades, med hjälp av vår kontakt från Greyhound Wicked Travel, få det ombokat  till Cairns. Jag fick betala en hel del mer men det är en utav Australiens bästa dykutbildnings center.

Efter två dagar med teori och övningar i simbassäng skulle jag äntligen få dyka i det stora barriärrevet! Under denna tiden kom Jake, en härlig kille från äppelplockningen i Stanthorpe, till Cairns. Naomi och Jake tog ut mig på middag den 7 April för att fira min födelsedag den 8e. Det var ett mysigt avslut på dagen innan jag skulle ta mig ut på båten dagen efter. Jag fick gå upp innan 6 och lämna in mina saker i ProDive butiken. Jag fick ringt föräldrarna innan teckningen försvann på båten. Förutom att halva båten blev rejält sjösjuka på vägen ut mot Barriärrevet så blev det en väldigt bra dag! Vi fick dykt 2 gånger och jag lyckades se en sköldpadda på första dyket. Även här fick vi göra en del övningar, jag kan säga att det var mycket jobbigare att ta av cyklopet i saltvatten då det är oundvikligt att få massa i ögonen! Men förutom det gick allt väldigt bra. När de certifierade dykarna på båten skulle ner för ett nattdyk kunde vi se massa Reefsharks som är runt 1,5 -2 meter långa från båten.

En utav mina instruktörer tog med mig och min vän Rachel upp för att titta på stjärnorna. Hans kunskap kring dem var inte jätte imponerande dock. När vi kom ner igen visade det sig bara vara en distraktion! Det var släckt i rummet och det stod en tårta med ljus och Happy Birthday skrivet på och alla började sjunga! Det var jätte mysigt och jag blev så glad!❤

Jag var färdig med mitt dykarcertifikat efter det andra dyket dag 2. Efter det tog vi oss ut själva. Jag kände mig väldigt trygg med min dykar buddy Rachel men man märkte snabbt att man har mindre koll på luften, djupet och riktning utan guide. Vi fick gjort ett nattdyk vid 7 tiden, då såg vi en hel del småhajar och en 140 år gammal jättesköldpadda! Väldigt fräckt och lite läskigt. Sista dagen var det ytterligare 3 dyk och innan vi solade hela vägen till Cairns.

Vi hade bytt hostel till Calypso så jag fick se det nya hostlet innan vi åkte in till stan och jag hade en avslutande middag och utgång med dykgänget! En väldigt härlig upplevelse!

Berättar mer om Cairns i nästa inlägg!
Ha det bra!
Kram
Sandra

Likes

Comments

Vårat schema har varit väldigt fullspäckat de senaste dagarna! Från seglingen den 30 mars tog vi en natt i Airlie beach och hoppade på morgonbussen vid 7:30 och var framme runt 12 i Townsville. Därifrån gjorde vi en utflykt till Magnetic Island, där solen stekte på och vi fick njuta av en vacker solnedgång efter en del vandring. Vi tog oss tillbaka till Townsville där vi spenderade natten för att sedan ta bussen 6:45 mot Mission Beach.

Här hade vi försökt göra en bokning för skydive i 3 dagar och hoppades nu på att den gått igenom då vi haft problem med vår voucher. På det fjärde samtalet, flera vidarekopplingar och 2 timmar innan det var dags fick vi äntligen genomfört en ordentlig bokning!

Efter att ha skrivit på massa papper kring försäkring och vad som händer vid dödsfall, inte jätte härligt att läsa innan man ska kasta sig ut ifrån ett plan, så fick vi på oss en sele och  fick lite information. 20 minuters bussfärd, nervöst skrattande och 20 minuters färd upp i ett miniplan där man satt i knät på varandra så var det dags!

Den tunna plastdörren skjuts upp och man blir genast mer nervös. Jag kollar över mot Naomi som ser ut att hålla andan. Sedan är den första personen iväg och alla de 4 framför mig  hoppar tätt efter. Man hinner knappt tänka innan vi sitter på kanten med benen under planet och man formar sig som en banan. Sedan faller jag fritt och är upp och ner. Jag skriker som en galning innan vi stabiliseras och man kan börja njuta och fascineras av upplevelsen. Vinden rycker i kinderna och man blir torr i munnen. Vi faller i 45 sekunder innan fallskärmen rycker till och vi svävar ner istället. Det kändes konstigt att kolla ner mot sina fötter och se havet så långt nedanför. Naomi hoppade efter mig och de lyckades komma ikapp och svävar bredvid oss en stund. Jag tror inte att man riktigt kunde få in hela intrycket för än man landat på sanden och fått ordning på huvudet. Utsikten var riktigt fin och fallet var underbart! Mission Beach ska vara det bästa och finaste stället i Australien att göra skydive på!

Verkligen en utav de häftigaste upplevelserna jag varit med om! Skulle verkligen kunna tänka mig att göra det igen samtidigt som det är ett härligt minne i sig!
Köpte filmen och bilderna och fick sedan vänta 4 timmar på bussen mot Cairns!

Hoppas ni har det bra!
Kram
Sandra

Likes

Comments

Nu är vi tillbaka i Airlie Beach efter 2 dygn med segling, snorkling och besök till Australiens vackraste strand!

Seglingen i Withsunday med Pride of Airlie var verkligen härlig!
Vi hade blivit lite varnade innan turen att man inte fick se så mycket av de vackraste ställena men eftersom den turen ingick i vårat paket var det bara att åka med! Vi klev på en stor katamaran med 60 andra, mestadels folk i 20-25 års åldern. Vi hade väldigt tur med vädret under hela resan, jag vet att man inte ska säga detta, men det var nästan för varmt!

Vi åkte till vårt boende på en utav öarna. Där delade vi rum med 3 tyskar. Sedan njöt vi av den stora poolen och middagen som ingick. Ganska skönt att slippa laga mat men det var inte riktigt den bästa maten man smakat på. Dock blev vi lite besvikna över att man inte fick ta med sig sin egna alkohol då de hade en bar där, men vi fick njuta av några kalla cider under seglingen istället!

Nästa dag blev det en lång båttur. Vi fick äntligen se den berömda stranden Whitehaven!! Den var verkligen något utöver det vanliga med ett hav med massa skiftningar och en strand som liknade socker. Tyvärr fick vi bara en timma och en kvart här, som mest spenderades med att ta kort.
Under resten av vistelsen blev det snorkling i korallrev, kareoke och en bush walk. Snorklingen var man tvungen att göra i en våtdräkt då farliga manettrådar kunde flyta omkring. Vi fick även se några sköldpaddor sticka upp sina huvuden men tyvärr under väldigt kort tid så man hann aldrig upp med kameran. Jag lärde mig att mitt ansikte fortfarande behöver mer än 2 insmörjningar.. Hade ett ansikte likt en tomat när vi klev iland andra dagen men som tur var hade det gått ner rejält till sista dagen!

Jag är ganska nöjd med själva turen men tyckte att det var lite för mycket folk. Man kunde inte riktigt få ihop det till något härligt gäng där alla känner alla. Jag tror att min Fraser upplevelse ligger kvar i tanken och inget kan nog jämföras med den!

Hoppas ni har det bra där hemma!
Kram
Sandra

Likes

Comments