Header
View tracker

Lemington Anastasia, Träning

Där har vi meningen jag skrivit & sagt alldeles för många gånger. Ofta när folk undrar hur Anna blivit så stark i sig själv förklarar jag det med att jag har gett henne mer än en liten klapp på halsen. Tränar jag någon & jag säger där är hon fin så vill jag se MER än en liten klapp på halsen, för jag tror inte det räcker.

Hästarna lär sig på berömmet, det vet vi alla. Det handlar om att tajma dem där attans momenten när man ska kasta ner handen mot halsen & utbrista ´´BRAAA´´ & fortsätta rida. Men det är också stunderna då vi sitter & tragglar, sluta efter sluta, linje efter linje & aldrig riktigt ger oss. Räcker det då med att säga ´´Bra´´ när linjen efter 5 minuters jobb blir bra? Jag tror inte det. Jag tror det behövs mer än så. När jag exempelvis tränat min hat/kärleks linje som innehåller 8m volt i galopp, 2 enklabyten & en skritt piruett så klappar jag inte Anna på halsen efter 6e gången vi ridit in på linjen. Jag gasar på långsidan & lägger ner huvudet på henne. Frustningarna är musik för mina öron, olja för min själ.

När Anna frustar är hon nöjd, dem där förbaskade frustningarna är avslappning. Det är musik för varenda ryttares öron, vi vill höra dem, vi ska höra dem. För det är där berömmet sitter, det är avslappning. Ge dig när det är bra, det är ju oftast ´´bara en gång till´´ passen som går åt skogen. Det är mycket mer än en klapp på halsen, när trivs din häst bäst? Jag brukar ha godis i fickan (som hon Alltid får efter passen medan vi skrittar av, det är bra stretching & det bästa Anna vet) sen gasar jag, det älskar hon, springa fort. Hitta vad din häst tycker om & ta till vara på det.

Alla har vi väll hört talas om hästminne? Jag vet inte om det är en metafor eller inte, men ibland tror jag att hästarna har sådant otroligt minne. Jag menar varenda upplevelse behöver bli bra, vi ryttare är ju verkligen våra hästars psykologer. På tävling är det ju bara rida på hästens dagsform, inte tänka på hur den BRUKAR vara eller hur den ska bete sig, för det kan vi inte. Vi måste leva i nuet & inte tänka på vårt skit byte förut. Eller hur vår halt blev i början.

Det är viktigt att hästarna trivs i sitt arbete, annars uppnår vi inte resultat! Det bästa för hästen gäller, alltid.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Lemington Anastasia

Anna känns bättre, men jag tar inget föregivet. Tandis kommer idag & vi ska boka ny tid med vår sadelutprovare, allt ska nog bli bra! Så planen är oklar, beror på vad tandis har att anmärka på, förmodligen blir det bettvila hela veckan. Men det kan nog var bra, bara jogga med mycket bjudning. Kan nog vara bra att vi har bettvila hela veckan även om tandis säger något annat, skönt med variation för lillans känsliga mun.

Måndag : Vila & tandis kommer.

Tisdag : Rider på banan. jogging.

Onsdag : Vila & promenad på hårt underlag.

Torsdag : Bommar.

Fredag : Vila & promenad på hårt underlag.

Lördag : Uteritt inklusive klättring.

Söndag : Longering

kommer bli sköna veckor för Anna tills vi sitter i en bättre sadel. Vill inte sätta henne i en dålig situation & få en dålig känsla. Varje pass vill jag att hon ska vara bekväm & ha en bra & trevlig situation. Tror det är viktigt för min känsliga tjej! Vinter tränings planering kommer senare under veckan, håll ut ;)

Likes

Comments

View tracker

Lemington Anastasia

Att prestera & alltid va på topp är nog det värsta med denna sport. Ingen minns en 2a, de är dina meriter & resultat som räknas. Så lätt är det. Samtidigt är det pressen som är så sjukt kul! Jag älskar den.
Jag tror du behöver lära dig hantera den & inte bryta ihop av lite motvind. När du stöter på motvind behöver du spotta dig själv i nävarna & komma igen. Hitta ditt inre monster & kötta. Ge dig bara fasen på att det ska gå, inget får stoppa dig.
För du gör det bästa av DINA förutsättningar. Din boll är rund & du kommer alltid hitta nya sätt att sparka den på.
Min boll 2017 kommer rulla långt. Trust me.

Princess Anna

Likes

Comments

Lemington Anastasia

Idag var vi på återbesök med prinsessan på kliniken & hemåt fick vi äntligen åka med ett stort stort leende på läpparna. Min bästa tjej är helt utan anmärkning, ingenting finns att klaga på. Super i benen, super på böj, super i ryggen & på lina uttryckte sig till och med veterinären med ´´detta är vi ute efter när dem linas´´! Häftigt att min lilla oturs fågel äntligen har fått lite flyt, vi har kämpat så mycket med henne så vi förtjänar verkligen detta, framförallt hon. Jag är verkligen så glad att hon är okej nu & på g tillbaka.

Nu ska vi börja jobba igen, redan i Januari kör vi första starten för säsongen så det är verkligen hårdträning fast vi tar det ändå piano. Det är viktigt att vi tar det på hennes villkor nu när vi trotsallt vet att hon haft ont, hon har inte ont nu men vi ska se till att hon aldrig få det igen heller. Därför kommer vi ta det piano, rida henne lång & låg & verkligen tänka på dem redskap vi fått med oss ; tömkörningen, lägga ner henne i formen & bara plocka upp henne korta korta stunder under passen, efter samling = gasa.

Det är viktigt att hästarna får mer än en klapp på halsen när dem gör rätt, rid fram, ner med huvudet, där dem hittar avslappning & ´´äkta´´ beröm. Jag hoppas ni fortsätter följa oss nu när vi är på g tillbaka, det kan nog bli en spännande resa & förmodligen intressant att läsa mer om mina teorier i ridningen med den typen av häst som Anna är.

Likes

Comments

Lemington Anastasia, Träning

Vilken skön helg & välförtjänt dessutom! Men nu är det tillbaks till verkligheten & hästarna ska jobbas.

Måndag : Ellison vila, Anna longeras.

Tisdag : Ellison jogging, Anna longeras.

Onsdag : Anna veterinären, Ellison vilar.

Torsdag : Anna joggas (förhoppningsvis), Ellison vilar.

Fredag : Anna oklart, Ellison vilar.

Lördag : Anna uteritt, Ellison vilar.

Söndag : Anna oklart, Ellison vilar.

Mycket vila för Ellison i veckan för om 2 veckor besiktas han, spännande men lite ledsamt trots att han inte är min. Anna dock går på som vanligt med två dagar till på lina & sedan återbesök på onsdag där vi förhoppningsvis får goda besked & får sätta igång att rida, hur den ridningen kommer se ut vet jag ännu inte... Tror dem sa varannan dag ridning i en vecka. Men det återstår att se, ska iallafall bli så skönt att komma igång lite igen!

Likes

Comments

Träning

Dessa bilder får mig verkligen att sakna sommaren. Speciellt bilden på mig & Anna från mälarkliniken, det var nog en av dem varmaste sommardagarna vi haft, HELT galet varmt! Sommaren är lätt den bästa årstiden, trots alla äckliga flugor, bromsar & bin som förstör... Men hellre det än att stå i totalt mörker & pulsa i djup snö...

Likes

Comments

Lemington Anastasia

Det har varit kaos hela dagen här i Stockholm & nej inte pga valet igår (eller därför också kanske) utan för att det har kommit så ENORMT mycket snö. Alltså skulle nog nästan tippa på en 20-30 cm, om inte mer, helt galet! Dock lite mysigt, speciellt den härliga julkänslan som snön kommer med.

Egentligen var tanken att vi skulle in till kliniken på återbesök med Anna idag, men så blev det inte pga trafikkaoset som uppstod när snön kom. Plogbilarna fokuserade såklart på dem mest utsatta områdena & vi här en bit utanför stan satt alltså utan bussförbindelser & i total kaos. En 20 minuters sträcka tog pappa nästan 1,5 timme imorse, helt galet. Därför åkte vi inte iväg med henne, så vi får fortsätta med lonegering & promenader tills onsdag nästa vecka, då är det dags för återbesök & förmodligen mindre kaos & bättre förhållanden att köra i. Håll tummarna.

Ska försöka rida Ellison imorgon också om snön lättat lite, dem börjar bli otåliga att få röra på sig nu!


Såhär såg vår hund ut efter en 3 minuters promenad på våra oplogade gator, haha.

Likes

Comments

Lemington Anastasia, Träning

Det blev verkligen vinter över en natt... Jag var långt ifrån redo så Anna blev stående inne i boxen alldeles för länge. Men nu ÄNTLIGEN har jag fått på broddarna. Lagom onödigt då vi ska till kliniken imorgon ju & jag behöver alltså ta ur dem ikväll, men hon måste ju få gå ut stackaren. Under veckan ska jag även ta hand om Ellison, vi får se hur dem går då ingen av dem har snösulor & risken för styltor är ju otaligt stor just nu, men vi kanske hinner fixa banan så den snart går att rida på!

Tisdag : Båda vilar om inte banan är skottad.

Onsdag : Anna till kliniken, Ellison vilar om inte banan är skottad.

Torsdag : Anna jobbas på töm om banan tillåter, Ellison joggas om banan är ok.

Fredag : Båda vilar.

Lördag : Anna jobbas på töm.

Söndag : Anna jobbas på töm.

Anna har fortfarande sadelvila & ska ha det minst en vecka till. Kommer dock inte sitta upp förän hon har 4a broddar bak & snösulor runtom. Livsfarligt att rida i detta väder annars. Dessutom måste banan vara ok om jag inte har sulor, tar verkligen inga risker nu!

För ett tag sedan hade vi gröntgräs, blå himmel & sommar tjocka ponnys...

Likes

Comments

Följ mig på instagram!@sandrafrykenstamregner