Jag-kan-listan

Vecka 3, hur är det möjligt?! Tiden kör ett maratonlopp och jag hänger inte med. Den här veckan är sista veckan innan tentorna drar igång. Nästa växel måste därför läggas i. Nu kikar vi på hur veckan kommer se ut mer i detalj ☆

Måndag

Dagen har spenderats hemma i lilla lägenheten. Känns både bra och dåligt. Bra för att den är min och den äger. Dåligt för att jag drömmer så sjuka drömmar här och att R ska åka till Budapest. Idag har jag mest suttit med näsan mot datorskärmen, läsandes ett case om Sony. Rätt intressant, tur det. Lagade typ godaste tacosen till lunch och äter nog samma till middag. Kul tjej. Kvällen ska ägnas åt ett hemligt projekt. Ett steg närmre drömmen, bloggigt va?

Tisdag

Jag ska möta upp mina vapendragare A och A på stammisstället Snickis, ofc. Plugga strategic management och oja oss om tentorna. De tar verkligen upp mitt liv nu känner jag.

Onsdag

Näsan i boken. Hitta motivation till varför jag gör detta, det vanliga ni vet.

Torsdag

Jobb! Jobbar ju torsdagar nu mera. Ska bli lite skönt att komma dit och fokusera på lite mer "hårda grejer" som siffror och försäljning. Försöker jobba på min attityd till att jobba, intalar mig själv att det kommer bli roligt. Och då blir det väl det också? På kvällen ska jobb-tjejerna och jag åka hela vägen till Solna för myskväll och rödtjutsdrickande. Ska bli mega najs faktiskt.

Fredag

Vill lixom inte säga plugg utan önska att jag hade något credigare att säga, men tyvärr. Blir nog plugg hela dagen. Kanske lurar i någon kompis att vi bara måste dricka öl för att det såklart är mycket viktigare än plugg.

Helgen

Favorit från Fredagen. Längtar tills tentorna är skrivna och jag kan få livet tillbaka!


Hur kommer din vecka se ut? Vad kan du göra för att komma närmre det du drömmer om?

Likes

Comments

Vad jag bär

Go kväll mina fina! Hoppas att ni har haft en underbar söndag. Jag har princip inte gjort nått idag. Gått en liten promenad, suttit i solen, åkt kommunalt och ätit. Sen har jag iof suttit massor med mobilen i handen. Känner ni också att mobilen lixom äter er tid?

Aja, jag är på jakt efter nått att ha på mig på stranden i ​Karibieeeeen . Längtar så att jag svimmar tror jag. Jag är ganska kräsen när det kommer till bikinis/bladdräkter. Jag vill inte att det ska vara för gulligt och inte för tråkigt. Sen är jag ganska kurvig med mycket junk in the trunk, if you know what I mean, vilket gör att allt sitter lite för tajt hela tiden. Inte OK. Snokade runt lite och Urban Outfitters har verkligen grymt snygga badkläder. Ska nog klicka hem mig ett par bums. Och juste, ursäkta för grymt dålig kvalla på bilderna, skyll på UO. Puss❣️

Likes

Comments

Vad jag gör

Jag kan bli som besatt av serier. Speciellt på Netflix när det lilla fönstret till höger poppar upp och nästa avsnitt börjar om 10, 9, 8, 7.... Ja, ni förstår. Jag blir som en knarkare som inte kan sluta. Bara lite till. Så när en ny serie hade premiär igår, på självaste Fredagen den 13e, var jag inte sen med att klicka på play. Den handlar om syskonen Baudelaire som tragiskt förlorar sina föräldrar i en brand. De blir då adopterade av deras långt avlägsna släkting Count Olaf, som spelas av Neil Patrick Harris (dröm!). Count Olaf verkar ha både en och sju elaka planer i görningen och serien utvecklas till en äventyrlig katt-och råtta-lek. Eller jag tror att den gör det, har bara sätt ett avsnitt än så länge. Så har du inga planer idag eller om din kompis "avbokade" i sista sekund, kanske jag har räddat din kväll något. Varsågod 🍿

Likes

Comments

Vad jag gör

Solen skiner över Katarina kyrkan. I fönstret reflekteras strålarna. På gravarna ligger ett tunt lager av snö. Vidare ner på Folkungagatan svischar bilarna förbi. Det är ovanligt mycket folk ute. Södermannagatan är isig och på Fikabaren sitter hungriga hipsters. Utanför Christoffers blommor är det som en explosion av grönt. På Nytorget står någon i ett hörn, lapar i sig den bleka vintersolen. Trappan upp till Vitabergsparken är skrovlig av grus. I själva parken är det som en isbana. Fan, hur ska jag kunna gå här? En man glider försiktigt på skorna ner för backen. Så får det bli. Sen kommer en bänk. Den badar i ljus. Väldigt insta-vänligt *klick*. Det kommer en hund, en sån som är smal och springer lopp. Någon tränar i snön. Med liggunderlag. Efter backe upp och backe ner kommer en trappa. Någon springer förbi, uppenbarligen sen till något. Några barn leker på skolgården. Sen uppenbarar sig ett isigt Nytorget igen. Skådar Folkungagatan därborta. En polisbil står med blåljus. Vad har hänt? Det kommer en skola till. Med barn på gården. En har ingen jacka. Sen tornar Katarina kyrkan upp sig igen. I fönstret reflekteras strålarna. På gravarna ligger ett tunt lager av snö.


När var senast du reflekterade över det du ser runt omkring dig? Faktiskt tar in allt som händer?

Likes

Comments

Vad jag tänker

❥ ... köpa detta gårdhus intill Mosebacketorg och bjuda över alla mina vänner. Ha fönstret på vid gavel och låta Håkans stämma fylla våra hjärtan medan vi dansar barfota i den ljumna sommarnatten på min innergård.

❥ ... eller bjuda mina närmsta 200 vänner på en jordenruntresa och carpa varenda sekund.

❥ ... kanske att jag skulle kunna köpa både en eller fem förskräckligt dyra väskor och ändå ha pengar kvar.

❥ ... fast inget skulle kunna slå känslan av att ge bort alla pengar till folk som faktiskt behöver dem så mycket mer än jag.

Vad skulle du göra om du fick 5 miljoner kronor?

Likes

Comments

Vad jag bär
Shoe heaven

Idag har jag sprungit zickzack över hela stan och slirat runt i snömodden. Det var både en och fem ärenden som skulle avklaras. Besöka myrorna, köpa hårnålar, träna och det ena med det fjärde. Självklart 100 ggr viktigare än att öppna boken Business analysis and Management of change såklart. Och nu ligger jag här i soffan med magen full av Iransk mat från Tehran Grill på Rörstrandsgatan (aka Röris för den invidge). Magiskt.

Men nu till viktigare saker, jag hintade ju tidigare om att plånboken min blev galet mycket tunnare igår, självförvållat givetvis men ändå. Jag var nämligen inbjuden till ATP atelier sample sale. Kanske inte det smartaste att gå på med en studentkassa men jag kunde inte hålla mig. Så dessa black beautys fick följa med mig hem ↑. Sitter som jag förmodar att askungens glassko satt.

Även dessa sandaler ↓ lyckades jag norpa. Kommer blir så fina efter att huden fått lite färg när jag springer omkring på gatorna i Karibien . Eller vem försöker jag lura, jag blir ju inte brun. Kommer köra spray tan innan jag drar. Fake it till you make it osv.

Likes

Comments

Vad jag gör
- Steg för steg

Igår blev det ingen uppdatering. Dagen stod för plugg på Snickarbacken 7 (aka Snickis för den invigde). Där pratade vi open systems model, planned change och task structure. Ja, ni hör ju, inte vidare kul att dela med sig av. Kvällen däremot resulterade i en nämnvärt tunnare plånbok, kika in ikväll så bjuder jag på bilder på dessa godbitar vetja!

Men nu till det som inlägget egentligen ska handla om, hur du går från mål till verklighet. För drömmar och mål är ju det bästa som finns tycker jag, det har jag även skrivit lite mer om här.

När jag fyllde 25, vilket är är typ 133 dagar sen men vem räknar lixom, så var det som en uppenbarelse uppenbarade (?) sig. Som att jag hela livet försökt att knäcka koden till livet och lycka men misslyckats hela tiden, och så en dag så bara fanns svaret där. Och nu tänker ni dela mig dig, vad är hemligheten, hur blir jag lycklig?! Och hemligheten är, gör det bara. Göra det bara. Vi har hela tiden val. Vill du bli lycklig. Välj lycka, gör det bara. Vill du börja rida. Börja rida, gör det bara. Men det är ju inte alltid så lätt alla gånger och därför måste du vara precis och nog och ihärdig. Men det ska jag hjälpa dig med. Lugn, bara lugn.

Steg 1 - Välj ett tema

Jag vill att mitt 2017 så bli ett magiskt år och hade därför tänk att designa mitt liv just så. Självklart kan du göra detta när som helst under året men jag gjorde det någon dag efter nyår, väldigt symboliskt. Så, börja med ett Tema för ditt år. Mitt tema är For me. Detta använder jag som en viskning i vinden, sig en inre röst, som vägleder mig i alla mina val. Ditt kanske är Att våga, eller Ge 100%. Känn efter vad som passar bäst för dig

Steg 2 - Välj kategorier

Jag känner att det fyra kategorierna ovan är det som representerar mitt liv bäst. Kanske är det samma för dig eller bara några som passar in i ditt liv. Skriv hur som upp de kategorier som du vill jobba med.

Steg 3 - Punkta upp dina drömmar och mål

Fyll i det mål och drömmar du har för detta år under varje kategori. Kanske vill du sluta på jobbet eller bli bättre på att säga nej. Vi alla har olika saker vi vill göra och uppnå, och det blir mycket lättare att förverkliga dessa om du faktiskt vet vilka de är. Och har dem uppskrivet!

Steg 4 - Skapa en vision board

Alla dessa punkter vill jag nu att du hittar passande bilder till. Jag tyckte den springande tjejen symboliserade "be better at running" bra, för att hon ser så fjäderlätt ut. Så omvandla dina punkter till bilder. Bilder är lättare att ta till sig och lättare att koppla till verkligheten.

Steg 5 - Påminn dig själv

Hitta nu ett sätt att påminna dig själv om dessa mål hela tiden. Kanske du kan skriva ut din vision board och sätta ovanför sängen eller byta skärmsläckaren på telefonen. Ju fler ställen du blir påmind om dina mål på, desto bättre!

Steg 6 - Vad kan jag göra idag

Fråga dig själv vad kan jag göra idag? Om du vill börja spara till en kamera, vad kan du göra idag för att nå dit? Kanske skippa kaffet på Starbucks eller ta med en matlåda. Börja idag! Det är bara att göra det.

Bonus! - När motivationen sviktar

När du känner att din motivation börjar svikta, för det kommer den att göra. Lika bra att vara ärliga mot oss själva. När kollegan på jobbet bjuder på kladdkaka men ett mål är att äta mer hälsosamt. Kom igår ditt årstema! Varför gör du det här? Mitt tema är ju som jag tidigare nämt For me, jag gör det här för mig. Då blir det lättare att välja.

Och kom ihåg, livet är inte svart eller vitt. Är det drömmarnas kladdkaka, självklart ska du ta den! Tänk 80/20, kör du på 80% av tiden är det okej att fuska resterande 20%.


Lycka till❣️

Likes

Comments

Jag-kan-listan
PWR

GRL

Då var det dags för veckans schema igen!

Måndag

Idag är verkligen en sån där mitt-i-livet-dag. Inget speciellt händer. Hämta lite packet. Plugga. Fika med en kompis. Träna. Helt enkelt en extraordinärt vanlig dag.

Tisdag

Son vanligt intalar jag mig att jag ska plugga hela dagen, får se hur det går. Ska möta upp mina partners in crime A och A någonstans för lite skol-pepp. På kvällen ska jag på en sample sale hos ATP atelier dit jag har fått en inbjudan. Kommer bli ruinerad, känner det redan 👠👛

Onsdag

Inget på schemat än så länge. Kanske rastar kroppen lite. Prokrastinerar lite skolgrejer. Sånt vanligt ni vet.

Torsdag

Här står faktiskt jobb inskrivet. Jag har ju börjat jobba en dag i veckan hos min gamla arbetsgivare. Eller gamla och gamla, jag är ju bara tjänstledig men iaf. Så dagen kommer bestå av kollektions-byggade, provhantering och lite till, typ sånt en inköpare på H&M home sysslar med om dagarna.

Fredag

Fredagen den 13e. Läskigt. Kanske stannar hemma under täcket hela dagen.

Lördag

Var en otroligt duktig flicka (värsta ordkombinationen?) och bokade av mina planer för jag måste plugga. Alltså stirra på datorn i förtvivlan och hoppas att det snart är juni.

Söndag

Typ samma här. Ni vet, life of a student osv.


Hur ser din vecka ut?

Likes

Comments

Vad jag gör

❥ ↑

Dagen har verkligen sprungit förbi! Lite plugg (okej massa plugg (okejrå, inte så mycket plugg)), lite yoga, lite mat. Typ drömmarnas mat. Mötte upp två gamla kursare för en sen brunch. Vi ville testa Greasy Spoon på Hagagatan eftersom att vi bara har vart på den på söder, mycket Stockholms-internt här. Vi kom dit rätt sent enligt mig, runt halv tre. Och när vi öppnade dörren, som för övrigt var täckt av imma, var det en tio-tolv pers i kö framför oss. Notera att dessa "trendigare" ställen inte tar bords-bokningar. När vi väl kom fram var det 45 min väntetid. Öööh va. Så du menar att vi ska stå och hänga här i 45 min? Nej, tack! Och så fortsatte vi ner för gatan och hamnade till slut på Pom och Flora, som för visso är bloggarnas mecka men där fick vi iaf bord direkt.

Nått jag saknar så oerhört mycket med Sydney är alla dessa snygga, hippa, fräscha och bloggiga caféer som finns i överflöd. På riktigt så väntade jag i max tio min innan vi fick bord på alla ställen jag var på, under 5 månader. Här i Stockholm ska allt bli så insta-hätsigt med 45 minuters väntetid och snordyr pink lemon ginger juice. Nej, mer snygga, hippa, fräscha och bloggiga caféer in Sweden, pls!

Likes

Comments

Vad jag gör

God morgon! Eller god förmiddag kanske. Hos oss har det precis slutat snöa och vi har dansstädat hela lägenheten med Drake på högsta volym. Ikväll kommer lite vänner över på spelkväll och jag vill helst av allt inte lämna lägenheten. Men igår gick jag utanför dörren två gånger mer än jag kommer göra i dag. Låt oss se hur det såg ut!

Jag började dagen som de flesta dagar andra dagar med yoga, huvudstående och meditation. Bästa sättet att börja dagen på om du frågar mig! (OBS, har inte sätt solen på typ 4320h, därav mina läskigt vita fötter)

Efter lite frukost satte jag mig vid datorn och skrev lite om min kommande resa. Längtar så att jag spricker redan nu!

Sen sätta jag på mig min stickigaste tröja från stories och poserade lite ledigt för mig själv på toan.

För alldeles snart skulle vi ge oss ut i en Narnia-likt Stockholm.

För lite lunch. Och lite promenad. Och lite sånt. Men eftersom att det var så galet kallt styrde vi stegen hem igen ganska så snabbt.

Och efter några timmar som innehåll både färd med tunnelbana och buss och promenad åt fel håll, låg vi med magen full av vegochili i en sackosäck och njöt hos ett par vänner. När R sen började snarka i mitt öra bestämde jag att det var dags att åka hem igen.

"Snart hemma"

"Vänta! Jag vill ta en bild på dig när du hoppar"

Ta sats!

Lite till!

Hoppa!


Klart slut!

Likes

Comments