Vad jag bär

Oktober månad innebär ju Rosa!

Jag är en väldigt orosa tjej men föll som en fura för denna kappa jag hittade på Zara för en tid sen. Den är lixom inte så där skrikig och skarp i färgen utan mer en mild salmon. Jag bär den helst till ett par ljusa Levis 501:or och mina svarta lacksneakers. Den kostar 1199 SEK och finns att lägga vantarna på här. Tips, tips!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vad jag tänker

En nära vän till mig nämnde i helgen att hon inte visste om hon kunde gråta. I hennes röst fanns en ton av oro. Men under vår gemensamma väns vackra bröllop i lördags rullade både en och två små blöta tårar ner från hennes kind. Liksom från min och liksom från resten av människohavets kinder. 

Skillnaden mellan henne och oss var att hon inte kunde sluta. Hon grät i kyrkan, på middagen, på festen, i bilen hem till Stockholm. På jobbet igår. Det var som att en damm hade brustit och vatten fortsatte forsade ut. Inom henne har det länge legat massa känslor och grott. Som lixom letade sig fram i helgen och nu hade hittat ljuset. 

Jag har vart likadan. Stängt av kranen. Sopat känslorna under mattan. För att sen, lika olägligt som alltid, bara brista. Fulgråtit i duschen tills hela badrummet är täckt av vatten. Inte kunnat sluta. 

Men varför ska det behöva vara så här? Varför ska vi inte få känna oss trygga nog att kunna få utlopp för våra känslor hela tiden. Lite pö om pö innan de exploderar inom oss, utom all kontroll? 

Varför ska vi inte få låta små blöta tårar rulla ner för våra kinder, liksom det gör från resten av människohavets kinder? Varför?

Likes

Comments

Hur jag drömmer

2 månader kvar till jul!

Idag när jag gick in för att få min dagliga dos av Pintrest så var mitt flöde fullt av julinspo❄️ Det kanske tycks tidigt men idag är det faktiskt 2 månader kvar till julafton. Det här är första julen som jag bor helt själv och därför vill jag göra mina 23 kvadrat till ett magiskt vinterland.

Bland annat så vill jag pynta fint med granris.

Och bjuda på glögg i mängder.

Slå in lite paket till folk jag tycker om.

Och kanske baka en och annan lussekatt.

Titta ut genom fönstret och se snö!

Men mest av allt bara vill jag bara mysa ner mig i en god bok, dricka varmchoklad och tända gräddvita stearinljus.

Ser ni fram emot jul?

Likes

Comments

Jag-kan-listan

Måndag igen! Veckorna bara swishar förbi. Helgen som var bjöd på ett magiskt bröllop. Men mer om det senare. Denna vecka står det mycket plugg på schemat. Har halkat lite efter för att jag har prioriterat annat, men det ska det bli ändring på! Ikväll ska jag på Smak och inspirationsfestival vilket ska bli grymt, och kanske kan jag reka lite för ett framtida projekt🍌🍞

Hur ser er vecka ut?


Måndag

Föreläsning Strategic Management

Grupparbete

Smak och inspirationsfestivalen

Tisdag

Träning

Grupparbete

Föreläsning Business Analysis


Onsdag

Träning

Plugg

Plugg

Plugg


Torsdag

Träning

Plugg

Hemligt möte


Fredag

Träning

Plugg

Out of Office med gamla kollegor


Lördag

Halloweenfest🎃


Söndag

Oplanerad

Likes

Comments

Vad jag äter

Magiska scones!

Nu är vi framme! Bilresa och skriksång i X antal timmar gör gott för själen. Men nu till annat, jag var inne på Sandras blog och såg det här underbara receptet och testade det på stört. Super mjuka sötpotatisscones som är så ljuvligt fluffiga att en inte kan sluta äta. Gå in här för hela receptet. Tips, tips!

Ha en grym fredag på er✨

Likes

Comments

Vad jag tänker

God morgon och glad fredag!

Precis prick nu sitter jag i en bil påväg ner till Uddevalla. Där väntar en helg av festligheter och bröllop för min fina vän Anna. Det ska bli så roligt att fira denna speciella helg med dem. Jag kommer vara klädd i den fina blåa sammetskostymen som jag klickade hem för en tid sen och min kavaljer kommer matcha mig i blått., 

Oavsett om du ska ut och dricka bubblor ikväll eller vara hemma så önskar jag dig en magisk fredag och ett extra härligt pirr i magen som bara helgen kan ge. I eftermiddag bjuder jag på en fint scones recept som passar utmärkt att snaska på framför idol kl 20 eller imorgon på brunchen, så titta in då.

Så, ut nu njut och dagen!

Likes

Comments

Hur jag bor

Höstens projekt

Jag har ett super enkelt och opiffigt matbord från Ikea. Kanske inte en inredares våta dröm men det tickade i boxarna billigt och litet och fick därför följa med mig hem. Men nu börjar jag tröttna på denna vita, fyrkantiga sak och skulle vilja göra den till en finare version av sig själv. Som ett opiffigt matbord 2.0.

Jag har efter mycket pintrestande kommit fram till att jag skulle vilja kakla bordskivan och jag tänker något i stil med det här ↓

Fint va?

Likes

Comments

Vad jag tänker

Åh, tänk om vädret var så här idag ↑

Något som jag har vart dålig med i livet är att visa tacksamhet. Jag har vart en person som har stressat genom livet utan att se det för vad det är. Därför vill jag uppmana er, lite för att påminna mig själv, att ibland är det viktigt att bara stanna upp och se. Se livet för vad det faktiskt är. Se hur fruktansvärt jobbigt det är för att sedan se hur det vänder igen. Blir rosaskimrande igen. Så idag vill rikta ett stort tack till mig själv. För att jag är en så j**la häftig brud. För att jag trots motgångar alltid ställer mig upp igen. Precis som solen alltid går upp varje morgon, trots att molnen alltid envisas med att dra sin gråa slöja framför den.

Idag vill jag att du visar tacksamhet mot dig själv. För allt du har åstadkommit. Och för att du går upp på morgonen även fast livet ibland drar en grå slöja framför dig.

Likes

Comments

Vad jag äter

Piller som gör gott!

Här ligger jag i sängen och kan knappt hålla ögonen öppna. Tusan vad mörkt det börjar bli alltså, klockan är ju strax efter sju men det är verkligen kolsvart ute. Får mig att längta tillbaka till hit ännu mer. Nu när mörkret är så påtagligt är det viktigt med bra mat, motion och varför inte lite extra boost i form av dessa godingar ↑

Jag har ätit samtliga i över en månad nu och även om jag självklart är trött upplever jag inte att kroppen är lika matt som jag minns att den brukar vara så här års. Kroppen känns lixom.... fräsch (?). Sen kanske det är placebo men det kvittar ju.

Ni hittar samtliga på Wellotekets hemsida.

Chlorella

Spirulina

MSM

D-vitamin


Likes

Comments

Vad jag tänker

Idag, när jag vaknar och tittar ut, och ser en grå himmel. Då saknar jag Sydney som allra mest.

Då vill jag inget hellre än att ta en sväng i The Royal Botanical Garden och se Sydney skyline torna upp sig bakom träden.

Ta en sväng förbi Opera huset och beundra den i all sin prakt.

Då vill jag åka till Watson Bay och äta sliders.

För att sen se vackra blommor och bara förlora mig i utsikten.

Slänga mig in i bilen och köra långt på fel sida.

Kanske åka förbi en marknad.

För att sen äta magisk frukost på Three Williams i Redfern.

Eller nutellapizza på Pizza e Birra i Surry Hills.

Kanske gå till Local Mbassy i Ultimo för Red velvet Latte och Red velvet Pancakes.

Ta färgan över till Manly och titta på folk.

För att till sist bara ställa mig på piren i North Sydney, med Luna Park i ryggen, och bara titta ut på staden. Titta på bron, på The Rocks, på båtarna och på Opera huset. Känna pulsen från människorna och värmen från solen. Stänga ögonen, ta ett djupt andetag och bara njuta.

Likes

Comments