Vardag

Just nu sitter jag och väntar för o bli intervjuad för ett jobb. Efter det drar jag hem o byter om, äter lite och åker till hästarna. Skulle mockat ur deras Box idag men huvudvärken som jag haft nu i 2 mån (inte hela dagar men varje dag) den har inte gått över sedan igår kväll så jag orkar inte gå på o mocka. Får strö lite extra idag, så går jag på det imorgon. Hade hoppats på hjälp av min pojkvän men han ligger med 40 graders feber så jag tar det själv, ska även då ta tag o spricka fönstret med slangen o borste så dom ser ut. Insåg igår att det inte va lönt om jag inte hade slang...

Idag får båda vila, mys och borstning och Poppe ska få lite tejp runt hoven. Mest för att undvika att han kanske trampar på en sten igen och för o ta bort smärtan lite när han stöter till något. Eller när han få fullt med lera som håller på o trycker.

Var nyss på hööks o fixa nya spännen till hans täcke så dom gick sönder när han sprängde grannens staket o fastna med täcket så dom utlöstes ( som tur var) . Hatar o vara i hästbutiker för jag skulle kunna ta med allt ut igen. Som tur blev de bara två knäppen denna gången TROTS deras stora rea.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag

Vädret har varit helt fantastiskt idag, dock lite kallare idag men det är pga den lilla blåst vi har haft.
Gjorde i ordning i stallet och la upp hästarnas mat så det var klart när dom kom in, sen gjorde jag i ordning för morgondagens mat som vanligt, medan jag var där var även kissen på plats och för första gången agera han katt o tog en liten liten mus. Så han kanske börjar skärpa sig istället för o ligga i sadelkammaren o jäsande han väl är ute i stallet.. Haha!

Bella och jag promenera/lekte o busa i sommarhagen idag, hon fick även ha på sig sadeln eftersom jag tänkte hon kan behöva vänja sig vid den utanför paddocken o stallet o även nära trafiken. Men hon brydde inte sig ett dugg utan bralla av sig som vanligt o busade. Efter vi gjort vår del av träning så myste vi i stallgången med en tuss hö och solskenet i ansiktet. Väldigt uppskattat, i alla fall av mig, haha!

Poppe haltade inte idag men verka lite besvärad när jag tryckte, så jag tvättade och satte på salva, funderar på o sätta någon linda runt o sen strumpa i en plastpåse för o minska risken att han trycker in lera och skit i det när han går i hagen. O minska trycket om han går på en sten där igen. Vi får se hur det ser ut i morgon helt enkelt..

Likes

Comments

Vardag

Vårvädret fortsätter utanför fönstret och kan inte motstå att koppla vagnen på Poppe idag om han inte haltar, vilket jag inte tror då det inte var sår eller hål på något sätt. tänkte ta en längre runda, mest skritt o njuta av vädret. Annars får det bli en längre runda med Bella o promenera lite i backarna, medans Poppe vilar.

Ska försöka få putsat selen och kanske gå på deras boxfönster så dom ser bättre ut.

Njuta ska jag i alla fall göra!

Likes

Comments

Vardag, Mirabelle, Santo Santinos Pop

Idag börja jag o fylla boxarna med halm, hö (min rutin varje dag) och tog ut alla vattenbaljerna för städning sen fyllde jag upp dom.
Tog in Sölvi och gjorde i ordning honom för ett pass i paddocken. Han skötte sig så jädra bra. Gick som en klocka. Gick i form o lyssna så perfekt, behövde inte bråka eller något.

Tog ut Astrid på ett passning paddocken med, hon var som hon är.. Jag styrde till höger och hon gick till vänster, jag krävde trav hon tvärstannar o vägra gå. Efter 40 min gav jag upp.

Lät hästarna gå utan täcke några timmar på eftermiddag, vindstilla o solen värmde så otroligt skönt.
Vi gick o betade lite på gräsmattan när vi gick in.

Idag åt Bella sin mat, sket i oljan så åt hon igen. Hon tröttar snabbt på vissa saker. Men nu gick allt ner i ett navs.
Tog ut henne på promenad i vårsolen, mest för att hon skulle röra sig lite raskt o inte i sin egna värld.

Poppe gjorde jag i ordning för o longera men märkte snabbt att han markera hö fram... Varför inte ? Vi har ju inte haft otur nu senaste 6 mån... Men såg när jag tog in honom att han hade fläkt upp lite på ballen så där satt massa jord o han var lite varm. Inget märkvärdigt direkt. Men eftersom paddocken har lite sten så var det väl de som han kände . Han markera inte i stallet eller på vägen dit eller in eller från hagen så. Jag tror han klarar sig.


Poppe hade vårkänslor o ville betäcka Bella idag 😂 snacks om att hon blev förbannad, hon bet honom i örat o sparka , så han la ned projektet rätt snabbt 😂

Ser värre ut på bilden såg jag nu. Var typ "skin" som lossnat som de blir när dom går i blött o lerigt skit. Så tror inte det är något. Han brydde inte sig när jag tryckte o greja.

Likes

Comments

Vardag

Åkte till stallet vid 12 och gjorde ordning boxarna fyllde på med halm o hö för natten. Tog in sölvi o red, han va lite nervös o stapplig. Fick ta halvhalter och halter första 30 minuterna för att sedan påbörja serpentinbågar och flytta undan skänkeln. Han lyssnade bra till slut. Lite nervös över saker han aldrig reagerat på förr. Vände på hälften o red hem. Tänkte bättre o ta längre en dag då det inte är skit kallt o blåser.

Bella fick vila, hon tvärvägra äta pelletsen igen. Poppe och jag fortsatte öva på stanna, backa -varsågå osv. Han skötte sig utmärkt! Blev förvånad över hans framsteg på denna veckan..

Likes

Comments