Header
View tracker
Träning

Hej Kompisar,

Nu var det ett tag sedan, men jag ger det ytterligare ett försök. Det har hänt mycket sedan jag kom hem ifrån Grövelsjön som för övrigt var det bästa någonsin. Men jag åkte till Grekland med min farmor veckan efter Grövelsjön. Och efter det har jag äntligen fått gå i skolan som en normal människa. Men nu till saken.

Jag har gått och köpt mig en ny pulsklocka. Innan har jag använt en annan klocka ifrån Polar. Men den visade bara pulsen typ. Så nu när jag lite mer vill veta vilken intensitet zon jag ligger i, steg, följa utvecklingen osv bestämde jag mig för att lägga pengar på en ny bättre klocka. Klockan heter Polar A300. Med den så kan jag tracka min sömn, se kalorier, välja aktivitet när jag skall träna, steg, följa utvecklingen något enormt bra via både mobil och dator, jag kan även se VAD jag förbättrar genom varje träningspass. Och så visar den också när jag har gått i sömnen, haha. Eller rättare sagt suttit.

Men jag är väldigt nöjd med den hittills. Har på mig den hela tiden, tar bara av den ibland. På bilderna ovan så kan ni se hur två utav mina dagar har sett ut.

Jag kan förklara med om det finns intresse för det.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker
Sandra Dirfors

​Hej kompisar!

Det är onsdag kväll nu och i morgon är det torsdag. Jag skall åka till skolan tidigt på morgonen för att hinna med en löptur innan vi skall spela innebandy. Vi håller ju på med konditionsmål och jag vill verkligen klara av detta så jag gör lite självmant med löpningen och inte bara med klassen. Men i alla fall. I slutet utav torsdagen så har jag landat i Grekland. 

Jag skall åka till Grekland på träningsresa. Jag skall vara borta i en vecka och bara ha det roligt, äta god mat, träna och bada i havet. Okej, jag skall se om det går att rida på stranden också... Har läst att man kan det. 

Men i alla fall imorgon, torsdag. Gå upp tidigt och till skolan för att löpa och sedan innebandy lite kafferast och sedan kommer det någon och föreläser om miljön osv. Och sedan är det lunch och efter det är det ytterligare en föreläsning fast om jämställdhet så det skall bli roligt. Och efter det så kommer vi att ha datorkunskap, eller jag hoppas föreläsningen inte pågår så länge så att vi kan ha lite datorkunskap i alla fall. Jag skall åka tidigare ifrån skolan. Typ bara 40 minuter så inte så jättefarligt. Men jag skall i alla fall åka tidigare så att jag hinner packa det allra sista innan Farmor och Farfar hämtar mig. Och då åker vi till flygplatsen. Och vid midnatt så har vi kommit fram till hotellet. 

Jättekonstigt inlägg, men jag måste gå och lägga mig nu. Har en lillebror som skall sova hos mig ikväll då vi är ensamma hemma inatt <3

Likes

Comments

View tracker
Hjälmarens Folkhögskola - IDOF, Sandra Dirfors

​Hej kompisar!

Visst skriver jag på en dum tid. klockan är 03.30. Jag skall upp kl 05 för att fixa det sista inför vandringen. Jag blir hämtad 05.45. Men det går bra, jag ligger bara och funderar på allt och lite till. Jag funderar mycket över vad jag vill göra med mitt liv. Jag kommer inte kunna komma in på den utbildningen som jag vill för jag har inte matte kompetensen för det. Men jag vill plugga igen den matten. Men just detta året kan jag inte det. Och jag kommer att behöva hjälp när jag gör det. Jag kommer inte klara mig själv igenom detta. Jag kommer totalt faila. Och i år går inte det som sagt. Men på Hjälmared (där jag går IDOF nu) så finns det en möjlighet till att läsa in matten. Och det finns en utbildning till som jag gärna hade gått på Hjälmared trots att den är otroligt lik den jag redan går. Jag vill gå Hälsocoach. 

Det var ju egentligen de första tanken jag hade. Att gå Hälsocoach men jag kom på det lite för sent och kursen var redan full. Men jag tänker att jag söker nästa år. Med en gång. Lämnar papperna i handen på hon som är ansvarig. Jag vill gå HC. Men samtidigt känns det dumt att komma tillbaka till samma ställe och läsa exakt samma saker typ. Men man kan väl se det som en repetition. Jag vill bli hälsocoach oavsett.

Jag sökte ju till Hälsocoach i Skövde men blev bara reserv. Så där är ju liksom grejen med att jag innan jag visste om Hjälmared så ville jag bli hälsocoach. Men missförstå mig inte- Jag TOTALT älskar IDOF. Det är verkligen det roligaste jag har gjort. Det är lika roligt som när jag får ta på mig headsetet och börja instruera Zumba. Idof är något utav det bästa som har hänt mig. Jag har utvecklat mycket på bara några få veckor. Jag har gått ifrån att vara blyga Sandra som aldrig pratar med någon för att hon är för blyg till att prata med alla och hälsa på nya människor, Sandra som gärna satte sig själv i matsalen för att slippa störa andra till att nu ta en plats bland dem andra. Vi sitter alla tillsammans och har den bästa tiden i våra liv. 

Nej jag vet inte vart jag vill komma med detta. Men jag vet att jag har rätt i att följa mitt hjärta och inte hjärnan. Så nu blir det såhär. Jag söker till HC nästa år.

Likes

Comments

Sandra Dirfors, Träning

​Hej kompisar!

Jag har verkligen ingenting att skriva om just nu. Vi har varit lediga sedan i torsdags och då gör jag inget annat än att jobba eller ligga på soffan och titta på Netflix. haha. Men nu sitter jag hemma hos min mamma och har just städat klart mitt rum. Men jag har också packat klart till Grövelsjön. Vi skall ju åka iväg med klassen på Onsdag så jag är redo och klar, jag har allting med mig, hoppas jag. Men min väska väger ton. 

Men i alla fall. Idag är vi lediga också. Ja i mon är det skola i alla fall. Men vi är lediga och jag skall strax iväg och springa 1 mil (!!) och ta tid. Jag behöver ha det för att kunna skriva upp mina konditions mål som vi fick i läxa nu under hemresehelgen. Och efter det skall jag iväg och träffa en person som jag har saknat jättemycket och efter det vet jag inte. Jag skall träna på kvällen, det blir sh´bam. Som jag längtar efter Sh´Bam. Jag älskar verkligen det. Jag skall också försöka få in lite styrka i och med att vi är borta hela veckan och då blir det inte mer än vandring tyvärr. Ev att vi skulle löpa lite. Men aja. 

Nu skall jag resa mig upp och springa iväg. Hör av mig sedan med vilket tid det tog.

Likes

Comments

Hjälmarens Folkhögskola - IDOF, Sandra Dirfors, Träning, Fashion is our Passion

​Hej kompisar!

Sheit.. Jag skulle gå och lägga mig tidigt idag. Men det sket sig idag med. Jag har varit i skolan idag. Men det var en riktigt kort dag. Vi började med Anatomi och Fysiologi där vi pratade om lederna och sedan pratade vi även om lungorna lite. Mer om det nästa lektion. Men i alla fall efter det var det i princip bara att slänga i sig fikat (knäckebröd) och bege sig till Hälsostudion där våran lärare väntade på oss. Vi skulle spinna med henne. Och vi använde oss utav pulsband vilket var asroligt. Men jag tror den satte för låg puls på mig. Jag orkade mer men den var på det röda. Aja, vi får se vi skall nämligen göra ett maxpulstest snart och då får vi ju reda på våran maxpuls. Det var jätteroligt att spinna, jag som hatar att cykla. Men jag går gärna fler gånger, bara det är med J. Annars är det nog inte så roligt. 

Efter passet begav jag mig tillbaka till skolan med J och A i bilen vilket var lite pinsamt för jag körde ju och allt gick bra men det är ändå pinsamt. Allt är pinsamt för mig. Och i skolan hämtade jag upp mina saker och läste igenom lite papper innan jag åkte hem och pluggade koreografi, åt lite mat, åkte till gymmet och dansade BODYJAM. Väl hemma så pluggade jag lite mer koreografi, startade upp och skrev i min träningsdagbok, handlade lite, skrev ner en to-do list inför i morgon och pluggade mer koreografi. Jag köpte även lite nya träningskläder då jag behöver det.. HOST..

Okej, nej jag kanske inte behöver fler träningskläder. Men jo, det behöver jag. Man kan aldrig ha för mycket. Och jag har väldigt mycket danskläder och inte träningskläder. Sedan skulle jag också behöva ha ett par funktionströjor till när vi är ute och vandrar nästa vecka. Så jag köpte mig två st funktionströjor, en långärmad tröja samt byxorna som är på bilden. Tyckte dem var skitcoola och att dem har färg gör bara saken bättre. Jag gillar att ha saker med färg och har ganska mycket sådant så jag tänkte att jag köper ett par svarta. Men alla var så tråkiga, fram tills jag scrollade fram dessa som är svarta och har lite färg i alla fall. Så dessa längtar jag till dem dimper ner i brevlådan. 

Blev även lite shopping med vanliga kläder. En utav mina lärare hade igår på sig en kjol som gick till knäna.  Jag har verkligen alltid älskat sådana. Och jag tyckte att hon var sååååå fin i det och vi är i samma längd och kroppsbyggnad. Så jag tänkte att jag kan nog ha en sådan kjol trots allt. Jag har alltid tyckt att jag ser ut som en mupp, mina vader är alldeles för stora för att bara synas nedre halvan. Men om de slutar vid knäna så kanske det blir lite bättre. Jag beställde i alla fall hem två kjolar och en topp. Och alla var på rea så det var ju bara ett STORT plus. Den ena kjolen kommer nog nu i veckan eller ev på måndag. Och den längtar jag faktiskt till ganska så jättemycket. 

Men nu måste jag verkligen lägga mig i sängen. Jag skall upp i morgon tidigt som vanlig för jag skall ut och vandra 1,5 mil som vi har i läxa. Så skall möta upp några utav kompisarna så skall vi vandra tillsammans. Dessutom så skall jag ta med mig min söta lilla vovve också. Det skall bli jätteroligt. Men som sagt nu sova.

God Natt <3

Likes

Comments

Hjälmarens Folkhögskola - IDOF, Sandra Dirfors, Träning

​Hej kompisar!

Sitter i min säng och skall som i vanlig ordning snart lägga mig. Skall dock låta massagemaskinen massera min rygg och ben lite innan. 

Skoldagen har varit kort. 8.30-12.00 men jag stannade på lunch så åkte hem vid 13.40 med mamma. Vi hade anatomi först och det är ett sådant ämne som man inte alltid tycker är roligt att lyssna på. Det är ju en massa svåra ord att förstå. Men jag tycker det är intressant så det gör inte så mycket. Och efter anatomin så hade vi utepedagogik. Vilket denna lektionen innebar att bygga en trebent och även sätta upp tält. Men tälten satte vi upp inne idrottshallen så att dem inte skulle bli smutsiga. Dock satta vi ju inte in pinnarna i golvet såklart! Och det var väldigt roligt. Vi var två och två och det tog max 10 min att få upp tälten så det var roligt. Vi fick också i uppdrag att berätta varsin hemlis till varandra i tälten. Vi hade det mysig men varmt i vårat tält men vi var också sist ut. Och när de var i hop packade så körde vi fia med knuff fast basket edition. Det var roligt och klassen visade sin sanna tävlingsanda. Som det skall vara alltså. 

Och efter skolan väntade jag bara in tiden för att jobba och då jobbade jag som kontaktperson och vi var på beijer och rensade bort lite strö innan vi åkte till Lerum för att kolla i sportaffären. Jag var ute efter ett regnskydd till min väska men det kostade 349;- och jag hittade ett som faktiskt matchade för 119;- så jag beställde det istället. Men vi får se om det passar. Vi var också inne på apoteket för han ville köpa plåster till innebandyn. Och jag fick också köpt lite saker inför vandringen men jag kan visa det en annan dag för jag pallar inte gå upp ur sängen och ta kort nu. 

När jag lämnat honom hemma så åkte jag direkt till gymmet för att träna. Jag har ju börjat lyfta skrot nu igen. Jag värmde upp i ca 15 minuter på löpbandet, 12 minuter löpning och 3 min promenad. Sedan började jag mitt armar/ axelpass som såg ut som följande:

Bicepscurl 15x3

Liggandes triceps övning 15x3

Hammercurl 15x3

Armhävningar 15x3

Swing med kettelball 15x3

Dips 15x3

Axelpress 10x3

Flyes 5x3

Axellyft 15x3

​Kanske kan ta bilder nästa gång så att jag också kan visa vad det är jag menar för jag hittar på lite olika egna namn på vissa utav sakerna. Väl hemma blev det bara en dusch, lite mat och fixa i mitt rum, packa inför i morgon och sedan kröp jag ner i sängen och nu sitter jag här. Tittar på Sacconejoly videos, eller snarare jag lyssnar. Och så känner jag lite inspiration till att skriva så jag skall fixa lite inlägg innan jag skall sova. Men är så trött i mina armar att jag knapp orkar skriva mer nu. Får skriva rubrikerna så försvinner inte idéerna i all fall.


Likes

Comments

Sandra Dirfors

​Hej kompisar!

Jag måste verkligen sova, skulle legat i sängen för en timme sedan. Men vet inte vart vägen har tagit vägen. Jag vaknade vid sju idag för att fixa i ordning för mina dansklasser. Dem gick jättebra och barnen var supertrevliga och snälla så jag tror att vi kommer få en fantastisk termin tillsammans. Känns dock att det inte är funkykidz, både positivt och negativt. Haha, men det gick bra idag och kommer att gå fantastiskt de andra gångerna också. 

Men i alla fall så efter dansen så åkte jag och lämnade pappas bil på verkstaden. Pappa är i Norge så jag fick göra det. Och så fick jag promenera till stationen och det tog ju bara en halvtimme, sedan en kvar med tåget och en kvarts promenad hem så det blev ju lite vandring idag också. Men det är väl bara bra att komma igång innan vi åker iväg på femdagars vandring.

Väl hemma var det dags för kalas så jag fick snällt bara byta om och vara trevlig mot alla gäster. Men det gick bra och jag var trevlig hela tiden. Jag brukar dock vara trevlig så det var inga problem. Och efter kalaset så hämtade jag min egna bil hemma hos pappa så att jag kan ta mig till skolan i mon. 

Och i morgon kommer jag också att påbörja min framtid på riktigt. Jag skall börja lyfta igen. Inte bara dansa utan jag skall börja lyfta vikter och skrot. Vi får se hur mycket det blir denna veckan som kommer då jag jobbar varje dag i princip. Men jag har i alla fall planerat att få till hela kroppen denna veckan. 

Men nu måste jag verkligen lägga mig, är jättetrött har inte sovit längre än till sju på två veckor..

Likes

Comments

Sandra Dirfors

​Hej Kompisar!

Jag fattar verkligen inte varför jag tvunget skulle ta jobbet som frukostvärdinna. Vem går upp 05 för att åka och laga mat till 100 pers? Tydligen jag. Jag verkligen kände idag hur jag inte tyckte om det. Tur att det inte är så ofta längre. Men i alla fall, jag var schemalagd för nio timmar med jag jobbade bara sju. Förkylningen kom i ikapp mig och tror även att jag hade lite feber. Men jag åkte hem och sov i två timmar innan jag vaknade. Vad jag gjorde sedan är oklart. Jag köpte godis med brorsan i alla fall och så började jag göra om min storyboard.

I skolan så fick vi ju som läxa att göra storyboards till våra filmer. Och jag gjorde ju en lite slarvig, ett utkast. Och idag satte jag mig ner och gjorde den slutgiltiga. Men det får inte bli fel för jag tänker inte göra om den lika fint. Ni ser bilden ovan, det är det jag har gjort i FYRA timmar idag. FYRA timmar tog det mig att göra åtta styckna scener, men jag skall göra elva till. Så det är väl tur att jag tycker om det i alla fall. Insåg att jag hade missat att färglägga en. Sedan skall det målas streckgubbar på för jag kan inte rita människor. Som ni kan se.. Men det får jag göra i morgon efter jobbet.

Och i mon skall jag INTE jobba frukost utan då skall jag dansa med barnen i Alingsås för första gången. Det skall bli roligt. Jag har sett fram emot detta länge nu. Så äntligen startar vi!

Men nu skall jag fixa lite i mitt rum sedan skall jag lägga mig faktiskt.. Jag vill vila ut lite denna helgen i alla fall.

Likes

Comments

Hjälmarens Folkhögskola - IDOF, Sandra Dirfors

Hej Kompisar!

Vilken härlig dag jag har haft. Och jag vet att jag bara skriver om skolan just nu. Men jag är förkyld så gör inte så mycket annat än att gå till skolan och hem och plugga korr. Men är verkligen på bättringsvägen så jag tror att nästa vecka kan jag köra på som vanligt.

Men i alla fall, vilket dag jag har haft. En lite stressad morgon men det följde med 1,2 mils vandring med den absolut bästa klassen man kan ha. Tänk att vandra så långt och ändå hålla humöret uppe. Vi såg en massa fina ställen och hjälpte varandra att hitta. Och när vi väl hade kommit fram dit vi skulle så satt vi på en klippa och tittade ut över vattnet. Det var väldigt mysigt. Vi åt lite lunch tog massa bilder och sedan tog vi en sovstund typ. Nej men vissa av oss använde ryggsäckarna som kuddar och låg ner medan vi berättade en sak som vi älskar och en sak som vi ogillar. Jag svarade att jag älskar att hjälpa andra människor med det allra mesta och att jag ogillar orättvisa och jag hoppas att de aldrig behöver se mig så rosenrasande som jag blir vid orättvisor. Sedan förklarade vi också hur den perfekta dagen skulle se ut. Och det var roligt att höra vad alla hade att säga och man lärde känna varandra bättre. Och efter det var det bara att vandra tillbaka till skolan och efter det åka hem.

Dock var jag inte hemma så länge. Jag hann duscha, byta om och fixa mig lite innan jag fick åka tillbaka till Alingsås för några i klassen skulle bowla och jag hängde med för en gångs skull och efter det åt vi thaimat vid en lekplats och lekte lite. Men kvällen fortsatte med en liten promenad uppe i skog för att kolla på utsikten och sedan till en större lekplats. Hur vi pallade att gå ytterligare en promenad i skogen vet jag inte men det gjorde vi. Och väl på lekplatsen så lekte vi en massa. Det fanns en karusell och jag satt ensam på den medan två st tog fart och oj vad det gick fort. Kändes verkligen som att jag skulle flyga av. Men det var tur att jag inte gjorde det i alla fall.

Sedan var det faktiskt dags att åka hem och göra mig i ordning för sängen, har dock fortfarande inte gjort det och det har gått två timmar. Men skall fixa det nu och sedan gå och lägga mig. Skall upp och jobba i morgon mellan 06.00-15.00 så tagga det. Hmm... Nope!


Likes

Comments

Sandra Dirfors, Inredning

Hej kompisar!

Hoppas att ni har sovit gott för det har jag gjort. Ligger i sängen och skall gå upp nu. Men tänkte bara kika in och visa en bild på mitt rum. I går så gjorde jag om det. Eller jag möblerade om och satte upp detta fina tyget bakom sängen. Kan säga att jag mycket mycket nöjd. Det blev jättefint och helt annan känsla i rummet. Det är som ett litet bohemiskt prinsessrum.

Skynket är ifrån EBay och kostade endast 150:- typ och jag sökte bara på Bohemian throw on. Och så hittade jag den. Men se till att kolla upp storleken på den innan ni köper den. Sedan så köpte jag 10 M ljusslinga som man sätter i eluttaget och den kostade bara 49:- på eBay och bag sökte bara på EBay, se till att kolla upp vilket eluttag du köper!

Så tekniskt sett så har mitt rum förändrats något ganska så enormt och det har bara kostat mig 200:- ungefär så jag är väldigt nöjd och det ser verkligen jättebra ut och jag är hel nöjd som jag redan har sagt. Men vet ni vad? Jag måste kliva upp och börja göra mig i ordning för skoldagen. Tagga att vandra 1,5 mil!

Likes

Comments