Header
View tracker

Hej!
Nu har jag för 10:onde gången bestämt mig för att ta tag i bloggen. Det är så otroligt mycket som hänt sen sist jag bloggade och så mycket har förändrats så det känns inte ens lönt att berätta om det. Så vi lämnar det där och börja rätt på det istället. Kram!


Likes

Comments

Hej igen!
Kom just på att jag inte har lagt upp någon bild på mitt blonda hår eller ens uppdaterat om att jag är blond, haha. Så nu ska jag förklara min fina färd!

1. Jag hade ju först och främst svart hårfärg i vintras, som jag sedan blekte.

2. Självklart fick jag en nyans av orange och rött men jag tyckte ändå det var ganska coolt så gick med det i någon månad innan jag sedan gick till frisören (som min flickvän fixade till mig) och skulle färga det mörkt grått.

3. Det kluriga här är att håret måste vara riktigt blont (helst kall och så nära vit färg som möjligt för att kunna få bäst resultat) för att den gråa färgen ska kunna sätta sig. Jag satt bokstavligt talat hos frisören i sju timmar. Mitt hår blev inte ens i närheten av vit och det var ingen kall färg heller, utan hon blekte helt enkelt så mycket hon kunde för att få bort all den röda färgen jag hade och la sedan i en grå toning. Mitt hår blev kall mörk grå/brun och jag var faktiskt väldigt nöjd med det då jag blivit så trött på den ojämna röda hårfärgen.

4. Dock tvättade jag ur den gråa toningen väldigt snabbt och färgen gick av när jag plattade håret också (glömd värmeskydd..) så jag valde att bleka det hemma och lägga i Directions silver toning. Jag kan säga som så att den toning fastnade inte i mitt hår utan det blev bara en blond hårfärg av blekningen jag haft i innan.

Så från svart till rött, från rött till gråbrunt, från dassig gråbrunfärg till blond. Detta skedde på ett halvår och jag hade önskat att jag gick till frisören redan från början för det tar riktigt med stryk på håret att bleka det och ha sig. Springer man då runt med svart hår och ska bli gråhårig borde man vända sig till en frisör som gör dig blond och sedan grå. Det kanske tar 1-3 gånger beroende på ditt hår och hårfärg men det är värt det. Mycket bättre än att man förstör det hemma i dem stadierna jag gjorde. Dock lät jag mitt hår vila när jag hade det röda håret så jag har inte överdrivet slitet hår som jag trodde. Men som sagt, nu vet jag det jag inte visste innan, det kommer ta stryk på ditt hår om du ska bli gråhårig och speciellt om du börjar som mörkhårig, det gäller bara att vara beredd på det. Vill jag riskera mitt fina långa hår för den här färgen? Är nog den ultimata frågan man bör ställa sig innan, haha! Jag trodde inte jag skulle behöva bleka det så mycket eftersom att jag ville ha en mörk färg och inte ljus som exempelvis silver. Men oavsett vilken nyans grå man ska ha så måste man utgå från en ljus grund, som jag vet nu, haha! Man kommer få klippa sitt hår, utan tvivel om man ska gå igenom en sådan här process men så länge man är medveten om det och verkligen vill bli gråhårig så tycker jag man ska köra på det. Jag ska klippa mina toppar än gång till och så har jag köpt hem några produkter för att läka mitt hår eller vad man ska säga. Jag håller er uppdaterade om nästa frisörbesök. Kram!

Likes

Comments

Hejhej!
Idag vaknade man tidigt och åkte till skolan en snabbis för att opponera gymnasiearbetet. Slutade direkt efter så har varit ledig resten av dagen och faktiskt utnyttjat den tiden till att bara ta det lugnt. Varit ute med hundarna, druckit kaffe, lyssnat på musik, fotograferat och har bara suttit och funderar ut vad jag skulle göra härnäst, som blev att blogga, haha! Jag funderar också samtidigt om vad jag ska göra efter jag tagit studenten, blir det att resa? Plugga? Jobba? Isåfall vart ska jag resa? Vad ska jag plugga till? Vilket jobb ska jag söka? Det är kaos i huvudet men jag försöker att inte brusa upp mig för mycket haha. Jag har faktiskt tänkt att ta denna sommaren till att fundera ut exakt vilket håll jag vill gå på, tänker inte sätta en massor med krav på mig utan låta ödet fixa det åt mig (eller vad man ska säga, haha). Eftersom jag har mått dåligt sedan innan och har börjat må bättre på senaste året så har jag ingen plan på att sätta kopiöst mycket press på mina axlar på vad jag borde åstadkomma, vad jag borde göra, vad förväntar folk av mig och så vidare. Utan låta mig själv ta den tid jag tycker behöver för att ta ett beslut. Kram!´

Likes

Comments

View tracker

Godmorgon!
Har världens smärta i hela vänster armen och har knappt kunnat sova inatt, blä. Igår gymmade jag med flickvännen och hennes bror men tvivlar starkt på att det kan vara anledningen då jag försökte undvika att träna min pinnar till armar. Men i alla fall, idag ska bli en bra dag, det har jag bestämt! Jag ska upp nu och gå ut med hundarna, sedan blir det att skölja ur inpackning som jag har i håret och till sist ska Jenny skjutsa hem mig så ska jag köpa en present till min fina vän som bjuder på middag ikväll. Japp japp japp, det är bara för mig att komma igång. Kram!

Likes

Comments

Hej!
Idag har jag varit på riktigt dåligt humör. Jag får damp på mitt hår som färgen inte blir som jag vill, jag hade ingen matbricka så fick äta en rutten knäckebröd, hann inte heller dricka kaffe innan jag drog till skolan och nu måste jag plugga. Har prov imorgon men min motivation ligger så långt ner det bara går så ska väll dricka lite kaffe och lyssna på musik tills jag orkar igen. Kinkig är jag som tusan också, haha, nästan så jag inte kan hålla mig för skratt så bitter jag är. I alla fall, med tanke på mina dåliga uppdateringar (som jag för den delen också alltid tvunget ska nämna) så får ni ett litet spontant inlägg här. Kram!

Crop top - Shein (hittar inte toppen på deras sida nu)

Likes

Comments

Halloj!
Jag är världens sämsta på att hålla min blogg uppdaterad. Är sjukt skoltrött och stressad eftersom att det är sista året så glömmer bland annat att blogga och lite sådant. Men i alla fall ska försöka bli bättre på allt sånt när skolan är över, hehe. Orkar ingenting känns det som just nu. Ville bara uppdatera min blogg med lite bilder. Kram!


Likes

Comments