Sverige

Idag tänder vi andra ljuset i adventsljusstaken. Pratade med morfar tidigare idag och han frågade om det snöade här då han knappt kunde se grannens hus eftersom dom hade världens snöstorm hemma. Besviket svarade jag nej och sa att jag hoppas att det kommer lite till jul iallafall, we will see.

Denna kväll går i jobbets tecken, likaså början av veckan, sen tänkte jag och Selo ta en sväng på Liseberg under onsdagen och se vad dom hittat på iår :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Träning

Med nya fina träningstights är der dags att sätta igång med träningen, frågan är bara när?

Likes

Comments

Sverige

Idag välkomnar vi december, en månad fullt med onödigt stress och hysteri kring allt som har med jul att göra. Själv har jag börjat ogilla denna månad mer mer så för min del får det bli januari så fort son möjligt:)

Dagen kommer jag spendera i soffan då det regnar ute och är allmänt trist och tråkigt.

Likes

Comments

Sverige

Veikko William, du ska vara stolt att du har Veikko som andra namn. Den mannen är inte vilken man som helst, utan det är min morfar och din gammelmorfar, en man med ett stort hjärta som du, vi, alla kan räkna med. Den mannen, din gammelmorfar älskar dig lika mycket som oss alla andra. Så William, bär ditt andra namn Veikko med stolthet, jag vet att du kommer göra det.

Du är redan så älskad fasters lilla kille, att få vara gudmor till dig och Loke är en väldigt fin gåva och jag är så stolt över er. Inte bara er utan alla mina brorsbarn. För er gör jag allt ❤ 

Detta är nyaaste tillskottet i familjen.

Likes

Comments

Sverige

Att våga söka hjälp och att prata med någon professionell är kanske inte alltid det lättaste. Man tycker att det är pinsamt, jag är inte pyskiskt sjuk varför ska jag prata med en psykolog? jag klarar det på egen hand, det blir bättre med tiden, jag har mina vänner som jag kan prata med. Dessa är några av alla tankar som rullar i huvudet på en. Jag vet, för jag har själv tänkt dessa tankar och är jag är säker på att många också tänkt så.

Jag kan berätta lite kort hur min situation sett ut och ser ut ännu vissa dagar.

Jag har nog alltid så långt jag minnas haft ett kort temperament, inte mot vänner, kollegor osv utan mot familjen.
2008 när jag miste en väldigt nära vän hastigt så blev det dock värre. Jag hade svårt att koncentrera mig i skolan då mina tankar var helt i en annan värld. Jag gick ut skolan men okej betyg, men hade jag ansträngt mig lite till och tagit emot hjälp från lärarna så hade jag gått ut med ännu bättre betyg. Så fort jag inte kunde något så tappade jag humöret, jag kände hur en irritation byggdes upp inom mig och hur less jag var på mig själv.
Jag förlorade en vän då och efter det så känns det som att jag förlorat väldigt många i min omgivning, alldeles för tidigt. Jag har känt att livet varit alldeles för orättvisst många gånger. Jag har många gånger lagt skulden på mig själv.
2009 träffade jag min andra halva Selo. Och jag minns hur jag hade panik om att detta kunde bli något seriöst och att han skulle leva med mig, handskas med mig och min väldigt oroliga personlighet.
Jag var en bättre människa i många år, med lite bättre temperament, tålamod, kände glädje osv. Men efter många år tillsammans så har även Selo få utstå med mycket skit från mig tyvärr. Alldeles för mycket och jag förstår ibland inte hur han orkat med mig alla dom gångerna jag tappat humöret för ingenting.
Efter att jag förlorade min mormor plötsligt, min bästa vän, min extra mamma, hon som jag kunde berätta ALLT till, hon som gjorde mig alltid på bra humör. Då föll hela min värld samman och jag trodde aldrig jag skulle kunna gå vidare utan henne. Att jag skulle fortsätta sörja henne livet ut. Jag trodde att det skulle bli min vardag, att sitta och sörja henne. det gjorde jag framtill ca 2 månader sen, det gick inte en dag till att jag inte tänkte på henne, jag kunde bryta ihop 5 gånger i veckan för att saknaden gjorde så ont. Efter hennes bortgång så förlorade jag två till vänner hastigt, det liksom blev allt på en gång. Jag frågade Selo vad jag gjort för att förtjäna den äckliga smärtan. Och till svar fick jag ' Gud tar dom finaste blommorna först' på turkiska, och dom slipper lida där uppe. Jag tyckte inte om hans svar alls, och tyckte livet var orättvist.

Jag får alltid höra från vänner och kollegor att jag är en sån glad, energidriven och skämtsam tjej. Jag önskar att jag kunde vara det och känna så på riktigt varje dag. Men ibland är det nog bara en fasad som jag bygger upp, för jag vill inte visa hur jag egentligen mår. Förstå inte fel, jag har inte en låtsas personlighet utan jag visar bara inte helt hur jag mår.
Men nu till grejen, jag har efter många om och men sökt hjälp, så nu går jag och pratar med en psykolog då och då och vet ni? det hjälper, än fast jag har en lång bit att gå så känner jag redan hur det bara går mot rätt riktning. Och jag är så glad att jag vågade ta steget att ta kontakt med någon.

Så snälla, om ni mår dåligt så gå och prata med en professionell. Det är inte pinsamt och man är inte pyskiskt sjuk bara för det. Vet ni hur många som gör det? och vet ni hur många det har hjälpt? Många.

Likes

Comments

Sverige

Hoppas ni får en fin första advent med era nära och kära och med mycket snö. Själv spenderar jag den på jobbet med mina fina gamlingar men dock ingen snö utan grön gräsmatta istället. Har julpyntat här hemma men har ingen julkänsla what so ever, får se om den kommer alls iår. Nåja, ha en trevlig dag iallafall. Själv ska jag sova lite innan jag drar mig mot jobbet. 😙

Likes

Comments

Sverige

Allt här nere är tråkigt men titta så fint det var upptill ikväll? lite snö till det så skulle allt vara perfekt ❤

Likes

Comments

Sverige

Gomorgon världen! jag styr just nu nosen mot jobbet i regninga Göteborg, aa ni hörde rätt. Har regnat varje dag i snart 2 veckor, så less. Tillslut gav jag upp och köpte mig en regnjacka, den kommer användas flitigt denna "vinter" gissar jag på. Idag tänkte jag även provträna på NordicWellness och se hur det känns. Var inte helt nöjd med fitness 24/7 då dom inte har så bredd utbud. Så vi får se hur detta går.🙄

Eftersom att det är så grått och tråkigt här så bjuder jag en snöig bild på våran underbara hund där hemma.

Likes

Comments

Sverige

Förgade mitt hår i en ljus ombre när jag var i Tuekiet senast, men eftersom frisören gjorde en liten miss genom att sätta blekning i mitt hår EFTER att han klippt det så kände jag att det jätte torrt och dött. Precis som tuggummi, så efter många om och men så bestämde jag till att bli mörk med ljusa längder. Jag är ju mörk i grund och botten för er som inte visste. Och eftersom mörkt är mycket snällare mot håret så mår mitt hår tusen gånger bättre nu och jag är sjukt nöjd med färgen 😍

Likes

Comments

Sverige

Denna helgen var verkligen behövd, jag och Sofia har inte gjort ett skit mer än att snacka igen oss om allt som hänt sen vi träffades sist, vilket var en heeel del. Vi beställde hem lite mat, för att sedan avsluta med godis och paramparça. Helt perfekt om ni frågar mig.

Idag startade vi dagen med turkfrulle för att sedan spendera ett par timmar på stan. 
Har varit en bra helg helt enkelt så nu taggar jag för 8 dagars jobb 👊

Likes

Comments