Header

Har funderat fram och tillbaka en tid nu och kommit fram till att jag vill läsa till uska vid sidan av jobbet. På distans. Vill inte gå ner i arbetstid (jobbar redan 80%). Har hur som helst kommit fram till att jag vill prova och har varit på möte med syv. Men så stöter vi såklart på ett problem som sätter käppar i hjulet. ÅH blir så arg!!!!!!

Jag får inte läsa till usk i Umeå pga bor i Robertsfors kommun, samtidigt som det absolut inte är möjligt att läsa i Robertsfors som ligger 3.5mil helt åt fel håll(bor vid gränsen av kommunerna)... jäkla skit. Och Robertsfors är inte direkt samarbetsvilliga. Har pratat med några olika personer där nu och det är tvärstopp. Men jag ska inte ge mig!! Vill detta så mycket!

Har till och med lånat hem boken i hälsopedagogik och gjort de 2/7 första uppgifterna. Och det är så kul!

Aja,gav mig ut i snön och njöt ett tag för att komma på bättre tankar. Sen gick jag in och gjorde denna lunch på ägg,broccoli och potatis. Nyttigt javisst. Men låt er inte luras. Har tryckt en halv sats chokladbollesmet idag också, hehe...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Som jag nämnde tidigare har jag känt mig lite ur balans senaste veckan. Huvudet har varit tungt och har haft lite svårt att hålla fokus. Samt lite rörigt på jobbet med många sjuka och flera ändringar som det såklart kan bli. Har lyckats gråta två gånger på en veckan inför min samordnare. Tur dom båda är hur bra som helst!!! Kan verkligen inte hamnat på ett bättre ställe såhär efter gymnasiet. Dom är så bra!

Därför har fokus i helgen varit att vila. Var besviken för jag inte kunde vara med på en middag i fredags, men övar ju på att lyssna på kroppen. Så te och min bok fick bli min syssla den kvällen. På lördag låg jag kvar i sängen till halv tolv vilket i mina mått mätt är länge. Men det behövdes.

Känner mig inte helt okej än. Har lite känningar av magen igen och lite (väldigt lite) symptomer som kan liknas med magkatarr. Tack och lov väldigt lite. Så veckans fokus lär bli fortsatt vila. Lugn och återhämtning. Funderar på att ta en losec för att hindra att magen ska börja bråka men vill som också hitta orsaken och åtgärda lite mer långsiktigt.

Tog iallafall en löptur igår. Almenäs-intervallerna. Vid varje vila stannade jag och gjorde 5 armhävningar. Såg dock till att ingen såg det hehe. Stoppade i hörlurarna i öronen av ren vana men insåg på slutet att jag inte haft nån musik. Vilket jag inte brukar ha då jag känner mig slut i huvudet. Då blir jag nästan tokig av ljudet, vill bara ha det tyst. Tyst och lugnt.

Likes

Comments

Stickar några varv på några eventuella sockar som jag har här hos Edvin ifall andan faller på. Har tittat på Pippi samtidigt, men nu ville Patrik se hockey så tittar på det med honom ett tag. Känns skönt att avsluta dagen och kvällen i lugn och ro. Har varit lite ur balans senaste dagarna. Gråtit på jobbet,bråkat mot Edvin, glömt bh när jag skulle till jobbet och lite andra småsaker. Men efter denna lediga dag känns det bättre. Psykolog tiden idag var riktigt givande och släckte en del orostankar. Har shoppat lite nytt till garderoben och som sagt myst i soffan. Känner mig redo för morgondagen nu!

Likes

Comments

De fyra senaste gympassen har känts förjävla sega faktiskt. Inte då jag och Edvin körde tillsammans på iksu spa. Men dom andra. Har kvar 1.5 vecka på det program jag följer. 6 pass.

Vet ju att man har sämre och bättre perioder, men det känns inte mindre segt för det. Men är stolt över mig själv att jag faktiskt utfört alla pass ändå. Vissa gånger under dessa fyra senaste passen har jag varit tvungen att sänka vikten och det tar ju såklart emot. Men försöker tänka att det är bättre att sänka och ändå utföra än att skita i passet helt och hållet, vilket varit lockande haha.

Känns kul att få påbörja ett nytt program efter detta. Har definitivt fått resultat, men börjar sukta efter lite variation nu och nya övningar. Så håller ut det sista och sen ändrar jag program litegrann.

Rev iallafall av ett benpass igår och idag blev det armar. Passade på att göra bort armpasset idag då jag liks skulle in till stan på min lediga dag för APT på jobbet. Så kan jag följa med Edvin och kolla på en skoter åt honom i lugn och ro imorgon!

Likes

Comments

Råkade få med mig en skoter hem imorse. Aaaah,som jag längtat och sucktat efter en. Nu får det gärna komma snö så jag kan provköra bara!! Blev näst intill en precis likadan som Edvin hade tidigare komiskt nog haha.

Likes

Comments

Rebecca anförtrodde mig att rida hennes relativt nya stjärna Collins. Så först åkte jag med i vagnen då hon skulle skritta Omaha och sen åkte vi ut en andra sväng med Isilon och Collins. Var inte igår jag satt på hästryggen. Men blir lika frälst varje gång. Åh så harmoniskt det är. Men fasen vad ovan jag kände mig,var så rädd att jag skulle flyga all världens väg. Men jag satt kvar. Dock skrittade vi bara men ändå, haha;-)

Likes

Comments

Igår hälsade jag på ortopeden för en dag. Gick med en undersköterska för att se hur ett arbetspass för henne kan se ut. Så intressant! Var betydligt roligare än jag föreställt mig, vårdyrket har ju kanske inte alltid superbra rykte tyvärr. Men det var så kul. Blev definitivt inte avskräckt. Har funderat fram och tillbaka den här hösten på om jag ska läsa till uska på distans i vår eller inte. Men är sjukt sugen på det iallafall.


 Drömmen hade varit att jobba på akuten alt. förlossningen. Träffa alla olika människor med olika förutsättningar, olika problem och sjukdomar. Att få lugna andra i en annars ibland extremt utsatt situation. Åhh vill så gärna. Tänk så lärorikt och spännande. Känns definitivt som att jag skulle lära mig super mycket både om mig själv och andra. Får klura vidare huruvida det blir distansstudier vid sidan av jobbet efter jul eller inte. 

Likes

Comments

Jag har så länge jag kan minnas varit extremt noga med min sömn. På minuten. 8.5 timme är det som varit målet. 8 timmar har varit ok, 7.5 absolut inte bra. Hade jag strulat med sömnen och sovit kanske 5-6 timmar på vardagar ibland så hade jag inte orkat. Så på så sätt är det ändå tur att jag sovit så pass bra, för jag har behövt all energi som jag kunnat få. Tidigare. När jag inte mådde bra.

Nu kan jag istället ibland känna någon märklig känsla av frihet i att inte vara lika beroende av min sömn. Är ju inte direkt hela världen om man sover lite en natt eller två. Låter kanske märkligt att ens reflektera över det här. Men jag gör det. För det har spelat stor roll för mig. Pratade med svärmor om detta och kom fram till att ibland kanske man mår bättre av att sitta uppe och prata om saker en timme extra istället för att sova den timmen. Att det kan ge mer energi och lugn än att sova. Kändes som en klok slutsats.


Igår åt jag och Edvin middag hemma hos honom innan vi begav oss hem till mig. Åt lite glass och chokladbollar innan vi båda somnade i soffan som vanligt. Jag brukar vara väldigt ”duktig” med att om jag känner att jag håller på att somna så går jag och lägger mig. Men inser nu hur skönt det är att tillåta sig somna en stund. Det är så oslagbart mysig med alla ljud runtomkring. Från tvn eller familj som pratar. Så tryggt på något sätt.

Likes

Comments

Har helt gått över från löpning till gym en period nu. Mest för att det är kul. Ville prova nått nytt och har ju haft gymkort sen i januari men under våren och sommaren har jag inte fått den där regelbundenheten av olika anledningar. Så det är superkul att jag nu är friskare och piggare och har möjlighet att få in de antal pass i veckan som jag vill.

Just nu följer jag ett styrkeprogram med 4 veckors perioder och första perioden är ett pass för ben och ett för överkropp som jag då kör varannan gång. Är snart klar med första perioden och då blir det nya pass och lite mer uppdelat i nästa.

Var ganska seg i huvudet och hade på gränsen till huvudvärk efter jobbet så det var gränsfall att jag skulle orka svänga förbi gymmet påvägen hem. Så tacksam att jag gjorde det, för blev mycket piggare efteråt. Blev extra mysigt att sätta sig och äta fredagsmiddag med Edvins familj plus del av släkt! Var otroligt lugn i hela kroppen och njöt av kvällen. Maten var fantastisk och sällskapet likaså!

Likes

Comments

Min kropp har äntligen börjat svara på all den vila jag ger den. Känner mig betydligt friskare och piggare även till vardags. Har inte alls varit lika förkyld och sjuk som tidigare till exempel, vilket ändå måste betyda att jag gör något rätt. Rör mig mer, äter mer, vilar mer, uppskattar mer.


Likes

Comments