Skoldagen idag tog verkligen på alla min krafter. Hela dagen var stallarbete, kändes skönt att vara tillbaka.
Blev en uteritt med hela klassen på förmiddagen, sen efter lunch körde jag och några kompisar travhästarna en slinga ute bland åkrarna.
Allt gick väll helt ok bra tills en av kör-russen bestämde sig för att backa ner i diket.

Efter skolan så pyssla jag om Elis. Blev ett pass på en galoppslingan runt skolans hagar. Hans gångarter var guld värda idag och han kändes så fräsch och kunglig.
Och eftersom det gick så bra tänkte jag att jag skulle lägga honom låg och fin i form när jag trava av på stora utebanan.
Här på Vreta så är våran matsal med stor glasvägg precis intill vår stora ute bana och man kan se alla rida där.

Dom flesta hade gått för att äta så matsalen såg rätt full ut. Så när jag rider där så går allt fel. Han ville inte gå lågt i form. Han ville inte jogga lugnt. Han ville inte det jag bad om. Och det kändes så pinsamt. Ville bara berätta för alla att han egentligen kunde gå jättefint. Haha verkligen ingen stor grej, och bryr mig verkligen inte egentligen. Kändes bara så tråkigt när han var så fin fram tills det här.
Han blev iallafall pussad och ompysslad innan jag drog för att käka mig min frendo Jennifer.

Långt inlägg om egentligen ingenting. Nu ska jag sova hurni, imorgon är det skola igen och vanliga lektioner...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Igår var min sista dag på sommarlovet och jag gjorde absolut inget vettigt.
Jag skulle rida Elis, ett galoppass men det sluta med att jag stod och raka honom.

På kvällen kom mina kompisar hit och massa andra som också har boende här. Och vi hade det så roligt. Bara snacka, skrämde upp dom nya 1:orna lite. Haha några 1:or gilla de faktiskt.

Nu ska jag dra och käka frukost (har typ längtat hela sommaren på frukosten här! Så gott!) sen har jag faktiskt stalldag. Så Nice och starta första skoldagen så.

Likes

Comments


Var upp kl 6 idag för att ta mig i tid till stallet för morgonfodringen. Uhhhh såg dubbelt när jag gick till stallet, måste verkligen börja vända på dygnet.

Gjorde alla stallsyslor i morse så det ända som ska göras är att släppa ut Elis i skrittmaskinen idag eller ta en promenad med honom.

Sitter och kollar på videos från en pay and jump när jag red i somras, vilken underbar galopp han hade under hela banan. Kände att jag saknade den grovt när jag hoppade själv i förrgår.. tror han var rätt trött den kvällen.


Här ser du nu rundan, den galoppen har han vanligtvis, känslan då på den här hästen är magisk. marken skakar under hans hovar när han springer runt, det är riktigt mäktigt.

Likes

Comments

Blev några videos från träningen ändå. Ush när jag kollar på videosarna måste jag erkänna att min sits är hemsk. Men tur han hoppa bra ändå. Vill säga att jag kunde haft en bättre galopp mot hindret men han var så trött när det här filmades så de hade nog inte gått så mycket bättre. Aja riktigt roligt pass! Och det märktes att han gillade det!

Likes

Comments

Blir sen kväll i stallet idag. Och vet ni vad, om vädret tillåter idag så ska jag hoppträna på stora ute banan. Blir rätt segt när jag är själv men ändå. Annars händer inte så mycket idag. Får se om jag lyckas ta några bilder i stallet.

Men fram tills dess får jag bjuda på den här gamla bilden.

Likes

Comments

Kattungen vi hämtade igår (Lexi) är underbar. Älskar att mysa, grymt bra på att tigga efter uppmärksamhet och älskar att busa. Hon sover mer än gärna på Eriks bröstkorg eller vid min axel.

hur som helst hon trivs redan verkligen och det märks, känns roligt att hon gillar sitt nya hem så bra. försökte i alla fall ta bilder på henne, vet ni hur svårt det är att fota en kattunge som vägrar att va stilla?

Likes

Comments

Satte i nytt och skönt spån och hängde upp nytt hö-nät. Han uppskatta det verkligen. Känslan när hästen har det så rent det går ger absolut ro till själen. 

Ridpasset idag gick ut på att träna på pricksäkerhet. Kan ofta känna att jag låser mig i inre sidan om man ska hoppa på en böj eller att jag inte får med mig ytter. Så jag satte upp en liten ''bock'' ungefär en meter lång och 50cm hög som jag skulle pricka från olika håll och vinklar. Kunna hoppa i mitten hela tiden, få hästen rakstäld och hoppa av perfekt. Och det gick så bra! Riktigt roligt när allt bara fungerar helt perfekt.

Nu trycker jag i mig lite mellis innan Erik kommer och hämtar upp mig för att dra och hämta katten.

Likes

Comments

Igår efter stallet så åkte vi till arken zoo, handla lite katt saker. För idag ska jag och Erik åka och hämta en liten kattunge!
Alltså så mysigt, är verkligen så taggad!
Jätte söt liten katt hona på 4månader. (Alltså det blir Eriks katt, den ska få bo hos honom)

Så idag regnar det. Verkligen inte vad jag hoppats på. Ska ta stallet, ridningen och allt nu på dan så vi bara kan koncentrera oss på kattungen sen.
Är verkligen sugen på att ta ett ordentligt hopp pass på stora utebanan men det får vänta tills det blir bättre väder. Blir förmodligen ett lättare dressyr pass i ridhuset idag.

Likes

Comments

I natt sov jag och Erik hemma hos mig. Gick sådär... Min säng är en vanlig enkel säng för en person, och mitt rum blir lätt varmt. Aaa ni förstår inte jätte lätt att sova då. Mysig kväll hade vi ändå. Först hjälpte han mig i stallet, så mysigt att ha med honom där! Sen kvälls promenad, känns som det är sista sommarkvällarna som kämpar sig kvar nu. Så tar vara på varenda sekund. Satte oss ute med lite fika och kolla på kvällsträningarna utomhus i solnedgången också. Hur mysigt?

I morse när jag vakna och Erik dragit till jobbet så käka jag bara frukost. Och nu ligger jag i sängen med mobilen. Slö. Börjar verkligen få tävlings abstinens. Galet jobbigt.

Valt att inte tävla under hela Augusti, bara träna och nöta på övningar.
Är anmäld till 2tävlingar i september än så länge och jag längtar såååååå.
Gäller att ha lite is på magen och bara träna träna träna om man vill nå resultat.

Ska nu planera dagens pass för Elis. Är faktiskt inte jag som ska rida idag. Det är nämligen min ena elev. Ska bli spännande och roligt!

Hel kass bild från mobilkameran, men ni får stå ut ;)

Likes

Comments