Header

Godmorgon!
jag och olivers mor har varit ute med våra vildingar på promenad! 🐶
Nu blir det soffhäng och sen ska jag vara hemma en stund själv med vovvarna och ska då passa på att ringa jobbet.
Idag har jag nog inte så mycket på schemat faktiskt, igår blev det städning i hela huset och så fixade jag lite på mitt "arbetsbord" i datarummet sen åkte vi och slängde lite skräp.
Jag tränade lite med Mira och Zandy också, Mira fick lite avståndsträning och hon var super dukar duktig! Jag kunde går runt henne utan att hon flyttade på sig! 😍
Zandy fick lite basic träning som sitt, ligg och stå, mega duktig tjej var hon!👌

Bild i repris.✨

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Challenge

En ras du skulle vilja ha.

Jag är väldigt fascinerad av den franska bulldogen, skulle väldigt gärna vilja ha en då dom är så fina och helt underbara hundar!
Men hur mycket jag än vill ha denna ras kommer jag troligtvis aldrig köpa en.. just pga deras problem, bland annat trånga luftvägar som gör att det blir svårt att andas, klåda och hundproblem, problem med leder och rygg och problem med magen.
Jag vill inte stödja en avel på en hund som har så mycket problem.

Men eftersom jag så gärna vill ha en fransk bulldog så har jag faktiskt tatuerat in en på låret som får hänga med genom livet 😌

Likes

Comments

Sandra

Hej på er!
I söndags hämtade jag mina sista saker hos mamma. Pappa hjälpte till och köra ner dom😊 Dock så glömde jag kameran i hans bil så kommer bli färre bilder eller sämre kvalité på bilderna jag lägger upp..
I måndags jobbade jag och kom hem helt utmattad efter halva dagen av smärta och huvudvärk.. blä! Så jag låg hela kvällen och vilade och hade inte någon ork att lägga upp något 😞 Idag har jag fixat lite i vårt datarum och även hängt upp lite kläder i garderoben. Vid halv 1 åkte jag in till stan på ett ärende och hämtade upp oliver från skola😃

föresten, har ni läst om de tre hundarna som svallt ihjäl i ett hus i Karlshamn förra året? Idag kom domen, han fick 3 månaders fängelse och 800 kronor som han ska betala till brottsofferfonden för att han hade köpt knark på krita och inte kunde betala tillbaka det, hur sjuk är inte det!? 😡 Blir så arg och ledsen, hur kan man göra så med försvarslösa djur?
-> länkar <- här för er som vill läsa.
Vad tycker ni om straffet?


Likes

Comments

Challenge

Hur valde du kennel?

Jag hittade Mira på blocket med hennes 7 andra syskon, blev dödskär och hörde av mig och efter 3 dagar så åkte vi ner för att titta på dom.
Jag valde enligt mig nu en "oseriös" uppfödare som jag trodde och verkade seriös när vi skrev och sågs både när vi kollade och efter.
Hon var noga med vart valparna hamnade och ville veta mycket om mig som köpare och vad man skulle göra med hunden och att det var viktigt att vi skulle hålla kontakt pga att hon ville veta hur hon utvecklades och ifall jag behövde hjälp med något.
Miras uppfödare slutade svara mig efter ca 4 månader och ville inte ha kontakt mer.
Jag vet inte vart Miras syskon hamnade och jag hade tyckt det var kul att se och träffa dom och se hur dom är och har utvecklats och det hade nog varit mycket roligare för Mira att träffa hennes syskon men när jag frågade henne om hon hade velat ha en valpträff, så svarade hon inte alls.
Så jag ångrar att jag valde en oseriös uppfödare även om det inte är något fel på Mira, men pga att dom bara slängde ut valparna typ och låssades vara intresserade ett tag men sedan sluta att bry sig.

Mira är världens bästa vovve! Kärleksfull och helt underbar!
Jag ångrar inte att jag köpte henne och vi kommer ha flera underbara år tillsammans!💋

Likes

Comments

Sandra

Hallå hallå på er!
Idag är det min födelsedag, wihuuu!🎈
Födelsedagar betyder ju att man få gotta sig med tårta och kakor och det är såå mumsigt! 🎂
Idag blir det även kalas och kalaset börjar klockan sex och vi har redan städat lägenheten och handlat lite gosaker och hunnit sitta och ta det lugnt en stund innan vi gjorde oss iordning. Tårtbaket blir lite senare, runt halv 5 kanske, eftersom vi knappt har någon plats o kylen haha! 😳

Oliver och Mira satt i solen en stund på morgonen och hade det mysigt! Har varit ganska varmt här faktiskt! Känns verkligen som att våren är påväg nu 🌸

Hittade även lite vårblommor som fick komma med på bild när kameran ändå var framme!😍

Likes

Comments

Tips hundägare, Träning
  • Alternativ 1. Du tar favoritgodiset/mat och ställer dig framför hunden, du visar gottigheterna som du har i handen men hunden får det inte. Du kanske kommer få vänta och vänta, det kan ta tid men ha tålamod!
    Snart kommer hunden förhoppningsvis i ren frustration antingen skälla eller göra ifrån sig något form av ljud, detta ska du belöna genom att ge godisen, när hunden har förstått att den ska skälla för att få godisen lägger du därefter på ett kommando. tex skall.

  • Alternativ 2. Du tar favoritleksaken börjar busa och leka med hunden och tar sedan bort leksaken, hunden kommer förmodligen vilja leka mer och börjar skälla och när hunden skäller belönar du genom ord och mer lek och upprepar detta tills hunden förstått, Därefter lägger du till ett kommando. tex skall.

  • Alternativ 3. Börja skälla på hundspråk och om hunden skäller tillbaka belöna och upprepa, därefter lägg du till ett kommando. tex skall.

Likes

Comments

Challenge

Har du och dina hundar tävlat?

Svar på denna frågan är nej, anledningen till detta är att jag inte är intresserad av att tävla & jag har aldrig haft tanken till det. Jag tror även stark att jag aldrig kommer att börja göra det heller, men man ska aldrig säga aldrig egentligen! 🙅 Men nu och en bra tid fram över så har jag inte haft någon tanke till att tävla iallafall. Jag vill utveckla mig själv som hundägare och vill även utveckla Mira genom träning och bus m.m och ha en bästa vän! 🌸

Likes

Comments

Challenge

Favorit hundsport

En favoritsport.. hm!

Jag utövar själv ingen sport med min hund just nu, men något som jag är väldigt intresserad av är lydnad och spår som jag skrivit här x antal gånger!
Men en sport som jag ska börja med är nog rallylydnad eller lydnad, det ser väldigt roligt ut! 🌸
Funderar faktiskt på att gå en kurs snart ✨

Likes

Comments

Sandra

På lördag fyller jag år och fick världens bästa present av min pojkvän lite i förväg. 😍
Fick ett par skor som jag kollat på ett tag men inte haft råd att köpa!
Äntligen kan jag gå i skog och mark utan att va rädd att bli kall och blöt om fötterna och dom känns så bekväma när jag testade dom🌸

Tack älskling😘

Likes

Comments

Mira & mitt liv, Sandra

Hallåhallå!
Har haft uppehåll på bloggen nu 2 dagar eftersom jag både jobbat och det har varit lite annat som gjort att jag ej har haft tid och ork att skriva, men nu är jag igång igen!
Dagarna på utmaningen jag ska göra blir därför flyttade 2 dagar framåt och påbörjar den idag igen med dag 9, hoppas det är okej!

Dagen i dag är sååå seg, känns som om klockan ska vara fyra men istället är den bara halv två... kommer nog bli en långtråkig dag, får ju inte hoppas det men kommer nog bli så i vilket fall haha! 😓
Hoppas ni har en roligare och intressantare dag än vad jag har!


I helgen åker jag och oliver till min mor och ska ha kalas för mig eftersom jag fyller 20 år på lördag och det blir för långt för vissa av mina släktingar att åka från Karlskrona till Kristianstad, men det gör mig ingenting!🎈
Men idag ska jag ta det lugnt och kanske kolla vad jag ska ha med mig, det får ju inte bli hur mycket som helst då jag ska ha med mig ett akvarium och 4 flyttlådor i bilen när vi ska hem på söndag haha, men det får lösas på något vis! 💪


Likes

Comments