Tankar och funderingar, Tips och idéer

1. Släppa tron att man måste räcka till för allt och alla.

2. Allting måste inte göras perfekt in i minsta detalj.

3. Be om hjälp och framförallt acceptera hjälp innan du knäcker dig själv.

4. Sortera ut vad som faktiskt är viktigt om resten inte löser sig så är det inte katastrof.

Min kloka mamma la upp en bild med dessa tips, tänk fyra simpla råd men hur lätt är det att följa ibland? Jag har verkligen problem med råd ett och tre. Har ni problem med någon av dom? Det jag ville säga med denna text var att vi måste sluta stressa, man kan stressa så mycket så man får nedsatt sköldkörtelfunktion och då tänker ni vad fan är de? Då ska jag nämna några av symtomen på detta: trötthet, långsamt tal, nedsatt ork och motivation. Så det här undviker man ju gärna i framtiden. Det går självklart att medicinera men ändå. Man lever bara en gång, stressa ner! Sen om jag började tänka på detta för jag ska tenta av denna sjukdom eller om jag bara ville att ni skulle stressa ner det vet jag inte!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Shopping, Allmänt

Tanken var cykling imorse men det blåste sönder så cyklingen är förskjuten tills om 10 minuter då hänger syster med igen. Idag var jag och mamma på avion och hon var min plånbok eftersom jag fyller år snart. Blev lite sommarkläder, en parfym från rituals och ett par nya kompressionsstrumpor som jag ska testa när jag springer. Har haft så mycket problem med mina benhinnor återkommer med recension 👍🏻 Hur snygg var inte broderingen på plaggen? Älskade att plaggen dessutom var utsvängda i armarna.

Likes

Comments

Allmänt

1. Något du funderar mycket över?
Jag är verkligen en tänkare, finns såklart både för och nackdelar med det. Finns liksom ibland ingen hejd, har man en dålig dag så funderar man över om man duger dom man är samtidigt som jag ibland kan fundera över vad som händer efter döden. Men funderar ofta över om jag kan bli mamma, när jag ska bli mamma, kommer jag vara en bra mamma. Dom tankarna har snurrar i mitt huvud sedan fem år tillbaka om inte längre och dom är alltid återkommande!

2. När grät du senast och varför?
För någon dag sedan på grund av att man inte uppskattar sin kropp. Som bär en varje dag och som aldrig klagar. Man måste fan sluta ogilla sig själv!!!


3. När kan du vara dig själv till 100 %?
Med min familj, mina närmsta vänner och med Sebbe. Alltså jag är egentligen alltid mig själv, jag tror att jag är en ganska färgstark person som gärna tar plats så jag är nog oftast mig själv.

4. Tre saker du avskyr?
Mobbning, när mina nära och kära mår dåligt(psykisk ohälsa) och att förlora.


5. Hur är/var du i skolan?
Det är ganska stor skillnad att plugga på gymnasiet och att plugga på universitet. På gymnasiet var jag betydligt mer stressad över att få bra betyg, jag är en sån som pluggar och kanske har lätt för mig (beror ju på vem man jämför med) förutom när de gäller matte. Blev dock kallad plugghäst av min syster bara för någon dag sedan . Nu när jag pluggar på universitet så kan man ju bara få U, G och VG och jag bryr mig inte ett smack om att få VG medan målet i gymnasiet var MVG. Jag gör mitt bästa och går de inte vägen så är det inte hela världen men det fanns ju inte på kartan förut.6. Vad blir du stressad av?
Haha ja. Ni som känner mig vet hur jag är som person min stress sitter ibland utanpå kroppen. Jag kan bli stressad över så sjuk onödiga saker, typ komma hem 16.00 Sebbe har inte förberett mat och jag ska träna 19.00 då blir jag stressad och när jag är stressad blir jag arg så det är ingen bra kombo. När jag har många bollar i luften och känner att jag inte har kontroll så blir jag stressad. Kan även bli stressad av att åka hem till Umeå för man vill hinna träffa alla sina familjemedlemmar. Bland annat!

7. Hur tror du att andra uppfattar dig?
Alltså det här är en svår fråga. Beror nog lite grann på. Jag tror folk uppfattar mig som en ganska ärlig och rak person. En sån som inte är rädd för att säga vad hon tycker kanske kan de vara lite skrämmande man tror kanske att jag bits ibland men jag låter värre än vad jag egentligen är. Men samtidigt så tror jag att folk litar på mig och ser mig som en trygg, social och rolig person. Man kan liksom be mig om råd. Haha har kanske fel men det är ju svårt att veta.

8. Hur uppfattar du dig själv?
Jag tycker att jag är en skämtsam, ärlig, social och bestämd tjej mestadels av tiden. Sen har jag sidor som kanske inte är jätte roliga att möta på, folk brukar säga att jag har känslorna utanpå kroppen vilket jag ibland kan känna, för är jag sur så kan jag visa det eller ryta ifrån och ibland borde jag nog bara hålla tyst istället men det är svårt! Jag är omtänksam och kärleksfull men ingen som gillar att kramas haha! Högljudd är jag nog ibland också.


9. En situation som du tycker är jobbig/pinsam?
Att komma ny till en arbetsgrupp, trippa på tå för att ingen känner en inte våga vara den man är/visa de man kan. Hur många gånger har man inte blivit visad något man egentligen kunde för man vill ju inte verka bossig eller en besserwisser.. Att vara nybörjare hatar jag. Önskar jag kunde allt direkt istället.


10. Tre otippade saker om dig själv?
Jag var totalt ointresserad av sport innan jag träffade Sebbe, kunde ingenting. Kan ju i och för sig inte så mycket nu heller men jag är mer intresserad i alla fall och nästan ingen skriker lika mycket som jag från anhörig läktarn.

Oftast när jag sover så pratar jag sjukt mycket i sömnen. Sebbe har fått höra nåde de ens och de andra, någon gång vet jag att Sebbe hade frågat varför jag skrattade (jag svarade då i sömnen) jamen det är en liten hund här. Ofta får han sig ett gott skratt få jag varken vet ut eller in ibland.

Slutligen jag har jätte svårt att följa en serie med över 3 säsonger typ. Vet hur många serier som helst som jag påbörjat men aldrig avslutat. Vet inte vad felet är men jag slutar varje gång mitt under en säsong och sen tar jag aldrig upp de. Prison Break, Sons Of Anarchy, Greys, Pretty Little Liars, Bones osv.


11. När känner du dig som vackrast?
När jag har en bra dag, är stabil i mitt mående(det vill säga efter jag är utvilad och har ätit lol) när håret lägger sig som jag vill, outfiten är on point och när man är nyduschad kanske en bränna och med nymålat smink.

Likes

Comments

Allmänt, Hockey

Idag fick tjejerna handla lördagsgodis på godishuset. Alltså minns när det var liksom GOALS. Finns ju inte lite godis i den butiken. Köpte inte en pinal YEY ME. Försöker undvika de, mitt sockerberoende är fan inte hälsosamt! Innan de var vi på djurmagasinet tjejerna vill ha en fågel, mamma sålde liksom deras kanin i somras för dom inte tar hand om den. Minns man var likadan själv? Min syrra önskade sig en kattunge varje födelsedag och jul i flera år utan att få en. Sen lyckades Sebbe göra mål idag med Tre Kronor himla kul och det var dessutom det första med dom stora grabbarna 👍🏻🇸🇪

Likes

Comments

Allmänt, Tips och idéer

Alltså jag har nog alltid varit intresserad av produkter. Jag har nog egentligen ett sjukligt beteende, Bea sa de sist hon duschade hos mig - jag visste typ inte ens vad jag skulle använda av alla produkter som stod i duschen. Här är min rutin för ansiktet varje dag. I alla fall från vänster:

Clarins Gentle Foaming Clenser - Den har som små micro korn i. Använder den för att tvätta bort sminket på kvällen och tvätta ansiktet på morgonen. Den är för oljig och kombinerade hud.

Clarins Toning Lotion - Man tror man fått bort sminket i ansiktet men ICKET därför är en ansiktstvätt A och O. Denna är alkoholfri och även den för oljig och kombinerade hud.

Clarins Eye Make-up Remover - Jag fick denna som tester och är positiv till denna. När min från Lancôme är slut så ska jag köpa denna. Denna är för vattenfast mascara!

Clarins Multi-Active Skin Renewal Serum - När jag var i USA köpte jag en ny nattkräm och fick den här också. Serum är viktigt för att få dag och nattkräm att gå in på djupet. Denna ska man få lyster av och förebygger ålderstecken. Använder alltså denna innan natt och dagkräm.

Clarins Multi-Active Night (Nattkräm) - Ganska uppenbart vad jag använder den här till. Dryg burk och den fungerar bra. Är för normal till kombinerad hud skulle kanske ha en för oljig men blev rekommenderad denna så! Det enda negativa är att burken är i glas.

Clarins Beauty Flash Balm (Dagkräm) - Använder denna som dagkräm men man kan också användas den som mask 2-3 gånger i veckan. Då kletar du bara på ett laget och sköljer sedan bort det. Den ska göra att man ser mindre trött ut och ansiktet ser slätare ut och ska ge lyster. Jag vet inte om de, haha jag tycker i alla fall inte att jag blir oljig av den!

Har även en till dagkräm Clarins Hydra-Matte Lotion som passar blandhy samt det hud. Denna ska reducera blankhet i T-zonen samt ändå behåller fuktbalansen.

Likes

Comments

Allmänt

Fredag i all ära. Innan frukost en löptur på 2,8km jag är ändå nöjd men det sitter som fan i huvudet!!! Nu äter jag frukost och sen blir de plugg för hela slanten ikväll blir de middag på muurikan mums!

Likes

Comments

Allmänt

Imorse cyklade jag runt sjön igen, denna gång ensam och med lite bättre tempo. Efter de åkte jag och Agnes in till avion för att äta lunch och strosa på stan! Det blev lax och romsås till middag, så himla gött. Har pluggat och umgåtts med tjejerna resterande tiden, vi hann också med att låna lite böcker på bokbussen, trodde sånt var avverkat för länge sen men så kul och framförallt mysigt det var!!!

Likes

Comments

Osce som sagt, hmm jag kommer behöva göra om åtminstone två stationer. MEN vad gör de om hundra år? Misstag som är bagateller egentligen. Landat i Yttersjö hos mamma vi åt lasange, jag och min syster har hunnit med att cyklat runt sjön 1.2 mil är så stolt över henne hon kämpade på och höll på bryta ihop men vi tog små pauser och drack vatten sen fortsatte vi!! Nu ska jag fördjupa mig i lite njursjukdomar inför tentan nästa vecka, sov gott ni som går i säng för de ska jag!

Likes

Comments

Allmänt

Träning på KTC gick sådär! Men imorgon smäller de, osce och 10 stationer ala 10 minuter. Bea är här och min middag blev mackor framför biggest loser! Ska bli skönt att åka hem imorgon träffa mina systrar det var länge sen.

Likes

Comments

Recept och mattips, Allmänt

Gjorde matlådor förra veckan. Ruccolasoppa med chorizo och det var faktiskt över min förväntan och super enkel att laga! Skjutsade killarna till flyget i morse och kom precis hem från gymmet, 20 minuter crosstrainer och 20 minuter rodd sen lite armar i gymmet. Nu ska jag plugga kanske kan man sitta på balkongen om de är lagom varmt!

Likes

Comments