Recept och mattips, Tankar och funderingar

Idag har mina hjärnspöken spökat typ sedan jag vaknade. Man hamnar i en ond cirkel, jag har dessutom så dåliga strategier för att hålla de borta? Avundat er som liksom bara kan ”tänka på nått annat” det går bara inte. Jag messade Sebbe och skrev hur jag klara de här. Trots att jag valt de själv och vill inte att någon ska tycka synd om mig så har man ändå flyttat från sitt gamla liv, sitt jobb, sin skola man har lämnar familj och vänner. För mig är det så jävla viktigt, när jag började plugga sjuksköterska så hittade jag något som var MITT och inte mitt och Sebbes, jag kände mig också viktig! Förstår ni hur jag menar? I alla fall så mina hjärnspöken får mig att tvivla på allt, packa väskan och bara ta den enkla vägen för jag är bekväm, alla människor är konstruerade så. Men nog om de!

Istället för att mina hjärnspöken skulle äta upp mig så bestämde jag mig för att laga lite mat och slå på en podd då brukar jag kunna varva ner. Så jag förberedde middagen inför imorgon! Champinjonsoppa, fördelen att göra soppa på champinjon är att den blir så krämig tycker jag. Den blev väldigt bra och smakade gott så antar den kommer smaka ännu mer imorgon, det är kruxet med soppor, grytor och typ lasagne. Alltid så mycket godare dagen efter när de får stå och dra till sig smakerna. Så tips från mig till er! Ska även baka ett bröd imorgon med timjan och parmesan, det bästa med soppa är ju att få njuta av ett gott bröd. Jag har börjat få till det med alla mått osv, måste omvandla och tänka hela tiden vilket jag tycker är drygt hehe! Hojta om ni vill ha recept!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Häng med mig på andra bloggen! Jag ska lösenordsskydda denna inom kort. Nouw.com/sbostromhoppa :)

Likes

Comments

Hej på er! Jag har tänkt att ta upp bloggandet igen nu när jag flyttar till USA! Men jag kommer byta namn för att få bort mina gamla inlägg. Så ni får gärna börja följa mig på nouw.com/sbostromhoppa!

Har ju hunnit hända en del, jag har blivit faster(ingift sådan) och vi har köpt en stuga och nu flyttar vi till USA! Här är en bild på mig och lilla Stella!

Likes

Comments

Allmänt, Shopping

Kolla denna tröja så snygg, den fick hänga med hem! Ett försök till löptur för att möts upp Sebbe som var och bytte till sommardäck, men strax efter 3 km så stannade jag och hade så fruktansvärt ont i benhinnorna... Fan så besviken jag blir för att detta ska sätta stopp. Men får köra allternativ träning. Morotssoppa till middag och lite grönsaker och dipp till en film hos Hanna. Vi var dessutom och handlade tills på söndag, vi skulle vara ett litet gäng hos Bea men det slutade med att vi blev några fler än tänkt.. haha!

Likes

Comments

Recept och mattips

Idag blev det en ny variant på fredagstacosen, nä skoja bara. Inget klår ju vanlig tacos men, detta var riktigt smarrigt. Tjejerna var också nöjda och mätta inför deras fotbollsträningar!! Falafel, picklad rödlök, en avokadoröra med mango och tomat och tillsist en vitlökssås och en chunky bean röra. Vi firade att tentan var skriven och att vi är lediga tills på tisdag helt utan plugg!!! Jag har ju i och för sig läkemedelstentan men den tar jag efter helgen😍

Likes

Comments

Allmänt

Bodypump, tomatsoppa och plugg. Viker in årorna önska mig lycka till på tentan imorgon.

Likes

Comments

Shopping

Lunch på stan, en av tre saker jag skulle ha gick att handla. Skulle handla färg till håret samt nya jeans men affären hade lunchstängt och Gina hade inte min storlek, detta gjorde mig på så sjukt dåligt humör men ser fram emot att få testa min nya foundation som i alla fall fanns att köpa haha! Återkommer med recension om jag tycker den var bra 😊

Likes

Comments

Tips och idéer

God morgon! Vet att många av er aldrig skulle kunna vara otrogen mot en fysisk bok men att bli medlem i storytel är inget jag ångrar. När vi flög till USA lyssnade jag och ibland lyssnar jag innan läggdags för att komma ner i varv. Dessa fyra böcker vill jag varmt rekommendera, har läst 2 1/2 av dom haha. Är halvvägs in i boken hjärnstark, en viktig bok för att minska stress. Dom andra är självbiografier, ena om ett destruktivt förhållande som höll på gå fel samt en pappa som sexuellt utnyttjat sin dotter.

Jag är en sån som lyssnar mest på sånt, verkliga historier! Lyssnade tillexempel på bunkerläkaren, ni kanske minns han? En läkare som drogade och kidnappade en eskort för att bli hans flickvän och detta skedde i Skåne för nått år sedan. Den fjärde och sista boken har jag inte läst ännu men bara utifrån beskrivningen så känns den viktig, viktigt på grund av att vårt samhället som tidigare präglades av anorexi och bulimi nu har tagit form i något annat. Som Sebbes bror skrev i vår familjegrupp igår "Tänk att något så hälsosamt blivit så farligt". Jag far faktiskt illa ibland speciellt när jag har små syskon som sitter och tycker att dom är tjock och dom är 11 år? Hamnade på sidospår som alltid när jag tänker på sånt här. Ha en bra dag. Skaffa storytel eller köp böckerna och lyssna!!

Likes

Comments

Allmänt

Kvällsfika hos Bea och Mackan, idag har jag pluggat för hela slanten har dessutom haft såna jävla humörsvängningar så det är helt sjukt. Stackars Sebbe, bea tog med mig ut på en löptur(!!!) Runt tre broar upp och ner för trappor och när jag inte trodde de kunde bli värre så skulle vi göra dips också. Bea kör med mig.. Men så härligt det känns nu! 👍🏻

Likes

Comments

Tankar och funderingar, Tips och idéer

1. Släppa tron att man måste räcka till för allt och alla.

2. Allting måste inte göras perfekt in i minsta detalj.

3. Be om hjälp och framförallt acceptera hjälp innan du knäcker dig själv.

4. Sortera ut vad som faktiskt är viktigt om resten inte löser sig så är det inte katastrof.

Min kloka mamma la upp en bild med dessa tips, tänk fyra simpla råd men hur lätt är det att följa ibland? Jag har verkligen problem med råd ett och tre. Har ni problem med någon av dom? Det jag ville säga med denna text var att vi måste sluta stressa, man kan stressa så mycket så man får nedsatt sköldkörtelfunktion och då tänker ni vad fan är de? Då ska jag nämna några av symtomen på detta: trötthet, långsamt tal, nedsatt ork och motivation. Så det här undviker man ju gärna i framtiden. Det går självklart att medicinera men ändå. Man lever bara en gång, stressa ner! Sen om jag började tänka på detta för jag ska tenta av denna sjukdom eller om jag bara ville att ni skulle stressa ner det vet jag inte!

Likes

Comments