Kärleksmums, snoddas, chokladrutor, kärt barn har många namn! Denna kaka är god, det funkar fint att frysa in den och den är enkel att göra.

Ingredienser till en långpanna:
5 ägg
4 dl strösocker
200g smör
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk

Glasyr:
75 g smör
4 dl florsocker
1/2 dl starkt kaffe
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
ca 1 dl kokos eller strössel

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader över och under värme. Vispa socker och ägg poröst, gärna med elvisp.
2. Smält smöret. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Vänd ner mjölblandningen i ägg blandningen och tillsätt mjölken och smöret, blanda till en jämn smet. Klä en långpanna med bakplåtspapper, häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter, känn då och då med sticka kakan ska inte vara kladdig.
3. Börja med glasyren medan kakan gräddas. Lägg alla ingredienser till glasyren i en kastrull, värm upp under omrörning. Glasyren är klar då den är jämn och slät.
4. Ta ut kakan ur ugnen då den är klar och häll på glasyren medan kakan fortfarande är varm, strö sedan på kokos eller strössel. Skär kakan i lagom stora bitar. Förvaras svalt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Kenny har börjat prenumerera på kökets box åt mig. Det är så gulligt då han kommer hem med en ny box ❤ Månadens tema är grillning, egentligen är ju grillning Kennys specialitet men då får vi istället nyttja den tillsammans. Förra månaden var det bakning 😀 Nu inleder vi helgen med entrecote, potatisgratäng och ett glas vitt.

Likes

Comments

Dagen hade inte kunnat börja så mycket bättre, sol, frukostpåse på väg till jobbet! Dessutom är det fredag och långhelg! Hoppas att helgen fortsätter på bästa sätt! Nu ska jag njuta av solen och helgen, trevlig helg på er! ❤

Likes

Comments

Dammsugare eller punchrullar de har säkert fler namn och goda är dem!

Ingredienser till 22-25 st normalstora dammsugare:

1 liter sockerkakssmulor eller en hel köpt vanlig tårtbotten om man inte orkar göra en egen.
100g rumsvarmt smör
4 tsk kakao
1 tsk arrakessens
300g marsipan
lite florsocker till marsipanens utkavling
100g mörk choklad

Gör så här:
1. Blanda sockerkakssmulorna, smör och kakao i en bunke tills det blir en deg. Dela degen i 3 delar och rulla avlånga stänger. Lägg stängerna i frysen medans du förbereder marsipanen.
2. Kavla ut marsipanen till ca 2 mm tjocklek, om marsipanen är lite kladdig "mjöla" med florsocker. Lägg stängerna på marsipanen och skär lagom breda remsor för att hela arraksrullen ska täckas av marsipanen, lägg skarven nedåt.
3. Smält chokladen i mikron med försiktighet eller över vattenbad.
4. Skär rullarna 4 cm långa och doppa ändarna i chokladen, låt svalna på bakplåtspapper i kylskåp.

Tips: Köp vit marsipan och färga den med karamellfärg så kan du göra många olika färger.

Förvaras i kylskåp, går att frysa in. Det kan vara lite pyssliga att göra, så se till att inte vara stressad då du bakar dessa.

Likes

Comments

Ikväll hade vi ett löpstyrkepass i backe blandat med snabba intervaller. Ett riktigt tufft pass men kul och jag tror att det ger mycket med ett varierat pass! Dock var vädret inte på vår sida, det snöade om vart annat och det var motvind i uppförsbackarna 👀. Det kommer att kännas i lår och rumpa imorgon! 😀

Vi körde först uppvärmning, själva passet utfördes i en lagom lutande backe. Vi varvade styrkeövningar och ryck, varannan gång i uppförsbacke i 30 sekunder vardera. Vi körde 12 styrkeintervaller och 12 ryck med 3 minuters vila i mitten.

När jag väl kom hem hade Kenny satt vår nya spis på plats, är så nöjd! Här ska bakas!! Jag har verkligen saknat att ha varmluftsugn och induktion på spisen. 😀 Har faktiskt hunnit baka efter träningen också.

Likes

Comments

Gör egen kexchoklad, enkelt och supergott! 😀

Ingredienser till 5 stycken stora kexchokladkakor, eller 15 små:

20 st smörgåsrån
150g nougat
50g mjölkchoklad

Topping:
250g mjölkchoklad
1 msk rapsolja

Gör så här:
1. Smält nougaten och 50 g mjölkchoklad tillsammans. Använd 4 st smörgåsrån till varje kaka, bred ut nougatblandningen mellan de 4 rånen, (dvs. 3 lager fyllning).
2. Ställ svalt och skär ev. varje kaka i 3 delar då de svalnat helt.
3. Smält resterande choklad tillsammans med oljan och doppa kexen i chokladen låt dem torka på ett galler, förvaras i kylskåp.

Likes

Comments

Idag är det lillebrors födelsedag! Vi tog en promenad bort till Pontus och Viktoria efter jobbet, vi fick fika och tårta som var supergod! Tänk att min näst yngsta lillebror har blivit 19 år redan, det var ju nyss du var en liten plutt. Nu har du vuxit om mig också, haha. <3

Likes

Comments

CHOKLADSÅS

Ingredienser:

1 dl strösocker
1/2 dl grädde
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
50g smör

Gör så här:

1. Häll alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt koka några minuter så att sockret smälter, rör hela tiden. Servera till fruktsallad eller liknande med grädde till.

Likes

Comments

Vårstädning på gården och en långpromenad i det fina vädret. Jag har börjat räfsa på tomten, det är långt ifrån klart men jag har börjat i alla fall 😊 Kenny har tvättat bilen och städat den, det behövdes verkligen! Jag, Milja och Thelma har gått broarna runt.
Nu har vi just avnjutit en god middag, Kenny har grillat en hel kyckling så vi åt den och lite tillbehör till. Nu kaffe innan soffhäng!

Likes

Comments

Långpromenad, lunch på stan, kalas, gooomiddag och nu soffhäng med min andra hälft, vad kan man mer begära en lördag? ❤💋

Likes

Comments