Supergod kaka som fick högsta betyg på Miljas kalas! Perfekt att ha i frysen och ta fram mär man behöver dem! 🙂

Ingredienser
Kakan
2 ägg
3 dl strösocker
150 g smör
4.5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1.5 dl mjölk

Glasyren
250 g smör
3 äggulor
3.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 st dubbeldaim

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Börja med kakan! Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll sedan ner mjölken i smöret.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll sedan ner det i äggsmeten, häll även i smöret och mjölken och rör om.
3. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten, grädda kakan i ca 15 minuter i mitten av ugnen, känn med sticka efter ca 10 minuter och ta ut kakan om den blir klar innan det gått 15 minuter. Låt kakan svalna medans du gör glasyren.
4. Lägg alla ingredienser till glasyren i en kastrull, värm upp under omrörning tills glasyren börjar tjockna. Bred glasyren över kakan och strö över hackad daim över lakan. Låt glasyren svalna något innan du skär kakan i bitar.

Njut av en god kaka! 🙂

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Dagen efter.... Igår var jag hos min egen tandläkare för att plocka bort en av mina visdomständer. Det var en väldigt jobbig tand att ta bort efter som att den inte hade kommit upp så mycket och inte nog med detta så hade den 4 rötter! Det är ganska ovanligt att en visdomstand i underkäken har så många rötter. Men hur som helst så gick allting väldigt bra! 🙂 Jag hade förberett mig för det värsta, jag trodde att jag skulle ha skitont men det har gått över förväntan än så länge. Men man vet aldrig om det blir värre imorgon kanske. Jag måste faktiskt erkänna att jag var väldigt nervös innan jag gick till tandläkaren. Trots att jag känner de som plockade ut min tand så var jag nervös, men jag visste förstås att jag var i trygga händer. Även tandsköterskor behöver gå till tandläkaren ibland 😉😬

Idag blev det hemma gjord kebab till middag, Kenny lastade upp en stor portion till mig. Dock har jag lite svårt att gapa idag eftersom att jag är svullen efter visdomstanden, så jag fick inte i mig all mat.

Likes

Comments

Så mysigt att cykla! Speciellt i kvällssolen en härlig sommarkväll med trevligt sällskap ❤ Det blev en runda på ca 13 kilometer, vi tänkte fara på en längre cykeltur till helgen med Milja och Kenny, då blir det nog lite picknick efter vägen. Nu blir det sängen, jobbar imorgon sen blir det 3 veckors SEMESTER! 😀🌞

Likes

Comments

Supergott tillbehör till grillat! Lite annorlunda men väldigt gott och det ser godare ut än en vanlig kokt potatis 🙂

Ingredienser:
12 mindre potatisar
1/2 dl olivolja
3 krm timjan
1 vitlöksklyfta
Lite salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen i ca 15-18 minuter. Lägg potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till med en stekspade eller liknande över varje potatis, de ska gå sönder lite men ändå hålla ihop.
2. Blanda olja och timjan i ett glas, riv vitlöken eller pressa den och blanda ner i oljan. Pensla vitlöksoljan på potatisarna och salta dem. Sätt dem i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills de är mjuka och har fått fin färg.

Likes

Comments

Ingredienser till 15-20 st beroende på storlek:

3 dl Havregryn

4 msk Socker

2 msk Kakao

100g Smör

1 msk Vaniljsocker

1 msk Kaffe

1/2 burk karamelliserad mjölk

Pärlsocker eller kokos till garnering

Gör så här:

1. Börja med att klicka ut den karamelliserade mjölken på en plåt med ett bakplåtspapper i lagom stora "klickar", ställ in i frysen i ca 30 min så att klickarna stelnar.

2. Blanda havregryn, socker, kakao, smör, vaniljsocker och kaffe i en bunke och knåda till en jämn deg utan smörklumpar.

3. Ta ut plåten med kolasåsklickarna ur frysen. Ta en klick och rulla in i chokladbollsdegen. När du täckt alla kolasåsklickarna med chokladbollsdegen kan du välja att rulla dem i pärlsocker eller kokos jag valde pärlsocker idag. Förvaras svalt och går att frysa in. Hoppas det ska smaka!!!

Likes

Comments

Magiskt goda kakor perfekt till kalaset eller att ta med på picknick, även till vardags är det en oemotståndlig kaka. Den är enkel att baka och går bra att frysa in.

Ingredienser till ca 16-18 kakor
50 g smör 
2 1/4 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1/4 tsk eller lite drygt 1 krm bikarbonat
2 dl vetemjöl
75 g ljus choklad
Ca 1 dl karamelliserad mjölk

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. 
2. Smält smör i en kastrull, tillsätt farinsocker, vaniljsocker och chokladen bruten i bitar. Låt detta smälta samman under omrörning på medel till låg värme. Ta av kastrullen från plattan.
3. Blanda mjöl och bikarbonat i en skål och vänd sedan ned i chokladsmeten rör om och tillsätt sedan ägget. Rör om till en slät smet. Obs! Ägget är känsligt, vitan koagulerar vid för hög värme så var noga med att tillsätta mjölet innan ägget så hinner smeten svalna en aning. Ställ smeten i kylen minst 30 minuter.
4. Lägg ett baklpåtspapper på en plåt. Rulla små bollar av 3/4 av smeten, lägg dessa på bakplåtspappret och gör en grop i varje kaka med tummen. Fördela lite kolasås i varje grop, ta en liten bit av smeten som är kvar och gör ett lock som täcker kolasåsen. Gör fler kakor om smeten räcker till fler. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, låt kakorna svalna på plåten.

Njut sedan av en god kaka😀

Likes

Comments

Äntligen hemma igen efter en trevlig semester i Stockholm. Borta bra men hemma bäst. Vi har haft det riktigt trevligt med bra väder, god mat och många långpromenader!
Vi kom hem sent igår kväll lagom till lillans födelsedag. Jag ställde väckarklocka på 07.30 för att sjunga för lill Millis, hon var väldigt trött och blev förvånad, nästan lite sur över att bli väckt. Då hon såg paketen blev det dock glada miner istället.

Tänk att tiden gått så fort, det är 2 år sedan jag blev mamma till världens bästa och finaste unge. Hon förgyller mina dagar och kärleken till henne går inte att beskriva. Tack för att jag fick bli din mamma! ❤❤❤❤

Likes

Comments

Så otroligt mysigt att springa i ett soligt Stockholm med bästa Jane! Nu har jag börjat hårdträna inför tjejmilen som jag ska springa i september!💪✌ Det är kul att få lite sällskap på rundorna ibland😀 Nästa pass tror jag dock blir lite intervallträning 💪 Nu blir det läggdags efter en runda med kortspel som jag förlorade i ikväll 😢😀

Likes

Comments