För ungefär en månad sedan begav jag mig av tillsammans med Ariana tidigt på lördagsmorgonen för att ta en buss från Chinatown till först Philadelphia och sedan Washington D.C.. Det var en organiserad bussresa för en billig peng. Så här i efterhand hade jag kanske föredragit att åka på egen hand för att få mer tid att upptäcka det jag verkligen var intresserad av, men ändå kul att testa på. Första stoppet var vid Princeton University där vi fick en guidad tur över universitetet. Det var kul att se men guidningen kanske inte var den bästa. Det ska tilläggas att det var väldigt kallt också och jag inte hade kläder efter väder. Efter Princeton var det dags för Philadelphia där vi fick mycket mindre tid än vad jag hade räknat med, vi hann endast med en lunch och att ta några foton framför Independence Hall. Väldigt besviken över den korta tiden!! Bussen gick sedan vidare mot The Amish Farm där man kunde få en guidad tur och middag. Jag och Ariana kände att det inte var värt pengarna då vi inte var jätteintresserade av det så vi spenderade vår tid på Target som låg bredvid istället. Söndagen vaknade vi upp tidigt och åkte den sista biten med bussen till Washington D.C.. Vi fick tid till att besöka de olika monumenten och vi såg vita huset. Under eftermiddagen fick vi även möjlighet att besöka några olika museum men vi valde att gå runt på egen hand istället. Söndagen var mycket mer lyckad för att det kändes som att vi fick mer tid att kolla runt på de olika ställena. Washington D.C. var en väldigt fin stad som jag gärna besöker igen, helst under våren när det är cherry blossom.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tre månader, 92 dagar sedan jag sa hejdå till familjen på Arlanda och begav mig ut på mitt äventyr. Innan jag åkte iväg hade jag läst på olika bloggar att de första tre månaderna var de tuffaste, mycket hemlängtan och tankar på vad man egentligen hade gett sig in på. Efter tre månader skulle allt kännas lättare när man hade kommit in i rutiner, lärt känna familjen och området samt hittat vänner som man trivs med. När jag först anlände fick jag det även bekräftat av au pairer som hade varit här längre att den första tiden är den tuffaste. Jag vet inte riktigt men jag tror att jag känner mig väldigt lyckligt lottad. Jag hade förväntat mig efter vad jag hade hört att det skulle vara mycket tuffare än vad jag har upplevt det som. Jag har inte haft speciellt mycket hemlängtan, visst några dagar i början när jag kände mig lite ensam kröp hemlängtan fram. Den kröp dock tillbaka snabbt när jag fick tankarna på något annat. Jag har aldrig varit i närheten av tanken på att avbryta mitt år och åka hem igen. Något som jag har upplevt är vanligare än jag trodde innan jag kom hit. Jag trivs riktigt bra med mitt liv här borta just nu och upptäcker eller lär mig något nytt varje dag, alltifrån en häftig plats i NYC till hur man lagar Mac-n-Cheese. Men självklart saknar jag familjen och kompisarna där hemma ibland, det vore konstigt annars!!

Likes

Comments

Känner att jag inleder detta inlägg på samma sätt som mitt senaste och meddelar er att det här med regelbunden uppdatering inte är riktigt min grej om det är någon som mot förmodan har missat det. Mina dagar här borta känns numera som vardag vilket leder till att jag känner att jag inte har så mycket intressant att skriva om. Under veckodagarna har jag normalt hela förmiddagen ledig och brukar undvika att ställa väckarklocka, jag vaknar helt enkelt när jag vaknar. Jag brukar sedan träffa någon kompis, åka till Target eller till någon park där jag läser en bok eller går runt. Ibland passar jag på att tvätta och fixa saker här hemma, det varierar lite. Jag hämtar sedan upp tjejerna vid tretiden och när vi kommer hem är det dags för mellanmål och läxor. Vissa dagar har de olika aktiviteter som jag skjutsar dem till, annars brukar vi leka här hemma eller åka till lekparken eller liknande. Efter att jag har slutat på kvällen kanske jag träffar någon kompis eller tar det lugnt hemma och läser eller kollar på serier. Jag är ledig på helgerna så en av dagarna brukar jag spendera i city och den andra runt omkring här där jag bor. Det är roligt hur jag mer och mer börjar hitta inne i city och vet ungefär hur jag ska ta mig till olika ställen. I lördags åkte jag in tillsammans med Anna och vi började med att spendera några timmar i Central Park vilket det var perfekt väder för. Det var strålande sol och lagom varmt till skillnad från förra veckan när det regnade och var kallt när jag var i city. Väldigt mysigt!! Anna mötte sedan upp sin bästa kompis som var här på besök från Tyskland och jag tog mig ner till SoHo där jag gick runt och kollade på alla hus (såå fina, helt i min smak!!) och människor och gick sedan upp till West Village där jag besökte den svenska butiken Sockerbit igen för att köpa lite lördagsgodis. Satte mig sedan på Pier 45 och lyssnade på podcasts tills solen gick ned. Mötte därefter upp Anna igen för att tillsammans ta tåget tillbaka. När jag vaknade upp på söndagen tog jag det först lugnt för att sedan ta en promenad runt omkring i området. Dagen fortsatte sedan med att jag kollade på tjejernas fotbollsmatch, skypeade lääänge med Therese (mindre än två veckor kvar tills jag får krama om henne igen!!), tog en vända till Target tillsammans med Anna och hennes kompis som var här på besök och avslutade dagen på Cheesecake Factory.

Likes

Comments

Jag har haft mer tid än någonsin att blogga men har inte riktigt haft någon lust eller inspiration till att göra det. Vi får se hur det utvecklar sig kanske kommer jag in i en fas där jag kommer att blogga oftare kanske inte. Vad har hänt då? En massa saker men ändå inte så mycket på samma gång. Skolan började förra veckan vilket innebär att jag sakta börjar få lite mer rutiner. Jag har dock väldigt mycket fritid på dagarna som jag inte riktigt har kommit på vad jag ska göra med. Har tänkt att börja träna i alla fall ett par gånger i veckan under den tiden men har inte hittat motivationen än. Nästa vecka måste det nog vara dags oavsett om motivationen är där eller inte. Pick up rutinen vid skolan är rätt så fascinerande ändå och känns ganska amerikansk. Först råder det lite smått trafikkaos när alla bilar ska hitta någon stans att parkera och bilarna står uppradade längs hela gatorna. Sedan samlas alla föräldrar utanför grindarna på skolan och väntar till klockan slår fem i tre. Då har alla barnen gått ut på skolgården och ställt upp sig på led och väntar. Lite som en brandövning i skolan i Sverige. Sedan går alla föräldrar och plockar upp sitt barn från de olika leden. Efter det råder det ett kaos på skolans lekplats med barn överallt och föräldrar som står som en mur runt omkring. Först tyckte jag att det verkade stökigt att alla klasser och årskurser slutade samtidigt (svensk som jag är och van vid att alla har olika scheman) men deras system fungerar faktiskt bättre än förväntat. Annars börjar hösten äntligen komma!!! Vissa av er som har fått mina snaps förstår min glädje hahah. Eller ja i Sverige skulle jag nog kalla det här sensommar snarare, men nu är det i alla fall kallt på morgonen och kvällen men fortfarande varmt på dagen. Har precis börjat använda långbyxor på dagarna vilket fortfarande är lite på gränsen till för varmt. Alla som jag har pratat med säger att hösten är den bästa årstiden här så nu väntar jag bara på att löven på träden ska förvandlas till fina höstfärger. På helgerna försöker jag annars att åka in till city minst en dag i alla fall. Från början tyckte jag inte det var så speciellt utan det var en vanlig storstad, men ju mer tid jag spenderar där ju mer gillar jag det. Jag kan nästan säga att jag börjar bli förälskad i en storstad och när jag anländer till Grand Central (måste vara den vackraste tågstationen någonsin!!!) känner jag mig alltid glad. Jag älskar att bara gå runt och utforska staden och titta på alla människor hahah. Förra helgen var jag kvar lite längre och tittade på solnedgången över skyline tillsammans med Anna. Det var otroligt och den känslan som infann sig hos mig när jag blickade ut över staden är svår att förklara. Jag och Ariana besökte även Ground Zero under 9/11 vilket var väldigt gripande och fint med alla blommor och små meddelanden bredvid alla namnen på de omkomna.

Likes

Comments

Tänkte göra en liten uppdatering om vad som har hänt den senaste veckan. Vissa dagar har varit mer händelserika än andra men jag tänkte gå igenom alla dag för dag.

Måndag

Måndag var en rätt så jobbig dag. Jag hade sovit dåligt natten innan och tjejerna vaknade upp på fel sida. Morgonen gick ändå rätt så bra och jag skjutsade dem sedan till tennis camp och hämtade upp dem två timmar senare. Under tiden hann jag skypea med Linnea ett tag vilket var väldigt mysigt. Vi åkte sedan direkt från tennisen till en kompis till tjejerna där vi bytte bil och hoppade in i deras och drog till en nöjespark i Connecticut. Det var en väldigt mysig park med karuseller, vattenland och en liten strand vid sjön. Jag och mamman till kompisen kom dock fram till att det enda som behövdes var en strand och en liten berg och dalbana för det var där tjejerna hängde i princip hela tiden. När vi kom hem blev det dock lite gnälligt och jag var väldigt trött så det var skönt att värdmamman kom hem strax efter och tog över.

Tisdag

Dagen började med tennis camp som vanligt och efter det så skyndade vi oss hem för att tjejerna hade en playdate. Var väldigt skönt för jag behövde inte underhålla dem då utan dem skötte sig själva. På eftermiddagen ville tjejerna väldigt gärna testa att baka något från deras nya kockbok viket jag inte tackar nej till. Problemet var att vi inte hade så jättemycket saker hemma, men det slutade med att vi bakade något scones liknande med lite improvisation från min sida. Vi kan säga som så att det blev inte jättelyckat men tjejerna hade en rolig stund i alla fall. Efter det vet jag inte riktigt vad som hände men de började först städa köket och sedan fortsatte de med hela huset, inte mig emot.

Onsdag

Onsdagen var en väldigt lugn dag för mig och även denna dag började med tennis camp. Sedan fixade jag lunch och jag kommer inte riktigt ihåg vad vi gjorde sedan. Jag tippar på att vi lekte utomhus, spelade spel, lekte med några magnetbygg grejer de har eller ritade. Sedan var det dags för playdate hos deras kompis så jag släppte av dem där och fick sedan några timmar ledigt igen. Jag passade på att bland annat skypea med mamma under tiden. På kvällen träffade jag Ariana för middag plus glass till efterrätt vilket var väldigt gott och roligt.

Torsdag

Vaknade upp till en grå himmel och regn vilket innebar att camp var inställt. Vi tog det väldigt lugnt på morgonen och tjejerna myste i sina pyjamasar. Vi gjorde sedan i ordning oss och släppte av värdpappan på stationen, han hade jobbat hemifrån på morgonen och begav oss därefter till biblioteket. Spenderade någon timme där och åkte sedan hem igen. Vi åt lunch och åkte efter det till en lekpark där tjejerna ville att jag skulle ta massor av hoppbilder på dem, så det gjorde jag. Vi spelade även lite fotboll innan vi handlade lite ingredienser på vägen hem för att kunna baka Chocolate Chips Cookies. Blev lite väl gräddade men riktigt goda ändå! På kvällen träffade jag Ariana igen och vi hamnade på Dunkin' Donuts och fikade.

Fredag

Fredag var en lång dag fast den kändes inte så lång alls faktiskt. Värdföräldrarna lämnade huset på morgonen för att åka in och kolla på U.S. Open. Ja, hela familjen gillar tennis väldigt mycket! Ganska snart efter att de hade lämnat hade tjejerna en playdate inplanerad i en lekpark i närheten. Vi gjorde oss i ordning och drog dit och barnen lekte där i ett par timmar. Under tiden satt jag och pratade med de andra barnens moster vilket var väldigt intressant. Hon hade varit sjökapten i många år och seglat till många olika platser i världen och berättade mycket om hur det var. Hon hade även besökt Sverige ett par gånger och båtarna var från ett svensknorskt företag. På eftermiddagen ville tjejerna baka igen men jag tyckte det räckte med kakorna vi hade bakat dagen innan. Så istället lekte vi utomhus, gjorde pappersmasker och läste böcker bland annat. Senare var det dags för ena tjejens första dansträning för terminen och det kändes som att hon var lite nervös innan vi hittade hennes grupp men sedan gick allt bra. Under tiden passade jag och andra tjejen på att köpa fiskmat till deras fiskar, spela schack och hon lärde mig att spela piano. Vi hämtade sedan upp henne från dansen och vi alla åkte till en resturang för att äta middag. Jag blev väldigt imponerad av tjejerna för trots att det blev en del väntan var det inga problem alls. När vi kom hem hoppade alla i sina pyjamasar och vi laddade upp med popcorn och kollade på Spy Kids. Klockan blev dock ganska mycket så vi hann inte kolla klart filmen innan det var läggdags för tjejerna. Jag hann väl inte riktigt få dem att somna innan föräldrarna kom hem men det var inga problem och jag gick sedan ganska snabbt efter och la mig också.

Lördag

Började med att skypea med Jossan som äntligen hade fått wifi i sitt rum. Det var sedan tänkt att jag skulle möta upp en annan svensk tjej i city men efter dåligt planerande blev det att jag spenderade dagen inne i city själv. Jag som stod i valet och kvalet mellan jeans och klänning valde ändå klänning vilket jag först ångrade när jag kom in till city och frös galet mycket. Jag satte mig ändå i Bryant Park och läste och funderade på vad jag skulle hitta på. Eftersom att det var så kallt tänkte jag, varför inte testa att ta mig till IKEA. Sagt och gjort tog jag tunnelbanan ner till downtown och sedan färjan över direkt till IKEA i Brooklyn. Där njöt jag av svenska köttbullar till lunch även fast de inte smakade precis som hemma. Gick redan runt lite och kollade och köpte med mig ett par fotoramar, plåster (inte för att jag behövde, men gillade namnet) och lite lösgodis. Tog sedan färjan tillbaka och började därefter gå mot Brooklyn Bridge. Jag stannade vid Pier 15 vilket var ett väldigt mysigt ställe med utsikt över Brooklyn. När jag kom till Brooklyn Bridge började solen gå ner och allting var så otroligt häftigt. Det var nog en av de bästa upplevelserna hittills i city! Jag älskar verkligen när solen håller på att gå ner och lyser på alla byggnader och temperaturen är väldigt behaglig. Jag gick längs halva bron och vände sedan tillbaka och tog mig sedan tillbaka till Pleasantville.

Söndag

Min värdmamma hade varnat mig för att det skulle bli väldigt dåligt väder, kraftigt regn/orkan men när jag vaknade var det strålande sol. Jag checkade väderappen och det såg ut som att det skulle fortsätta vara perfekt väder. Jag skypeade en lång stund med mamma och hämtade sedan upp Ariana. Vi åkte till mataffären och handlade picknickmat som vi sedan tog med oss och åt i en mysig liten park vid Hudson River. Vädret, maten och sällskapet var verkligen perfekt och det blev en toppen dag. Efter att ha suttit och pratat en lång stund och bara tagit det lugnt gick vi på en promenad längs floden och området var verkligen såå fint. På vägen tillbaka stannade vi vid en liten sjö och gick runt lite. Kan tänka mig hur fint det måste vara där när löven är alldeles gula, orangea och röda!!

Måndag

Idag mötte jag upp Filippa svensken som jag skulle ha träffat i lördags och hennes kompis Anna i city. Jag var ledig idag eftersom att det är Labor day här vilket är en helgdag. Målet med dagen var att ta oss till Brooklyn för att kolla in West Indian Day Parade. Det skulle börja vid elva och vi var där strax efter med det var rätt öde så vi blev lite fundersamma över vad det var för något. Men sedan drog allt igång och det kom mer och mer människor och paraden satte igång. Det var en väldigt annorlunda stämning som jag inte är van vid och från början undrade jag vart vi hade hamnat hahah. Men sedan blev det rätt häftigt att få uppleva en del av en annan kultur. Vi trodde dock att det skulle vara mer coola danser i häftiga/udda kläder än vad det var. Jag vet inte riktigt om vi missade det eller om det inte var något, men jag tror att vi missade det för vi såg flera gå runt i sådana utstyrslar. Det var roligt att uppleva något helt annat och kul att träffa två nya tjejer som jag inte har träffat förut men hoppas på att träffa igen.


Likes

Comments

Söndagar har blivit min dag som jag spenderar inne i city, i alla fall hittills. Det gör inte mig något alls utan det är istället ett väldigt bra avslut på veckan. Jag hade inte direkt något mål med dagen utan tänkte bara strosa runt och försöka undvika de områdena där mest turister håller hus. Blev inte riktigt så då jag började med att gå längs 5th Avenue och kollade i lugn och ro i butikerna och när jag kom till Central Park gick jag runt en liten stund och satte mig sedan ner i gräset och läste. Det var så skönt för jag kände verkligen ingen stress alls utan tog det bara som det kom och gjorde vad jag kände för. Jag har ju trots allt ett helt år på mig att upptäcka staden! Jag gick sedan mot Times Square vilket är väldigt häftigt trots att gatorna är fulla med människor, men det kanske är det som är en del av upplevelsen. Det var verkligen en perfekt dag och när temperaturen började gå ner var det underbart att gå runt i kvällssolen.

5 bilder från min dag

Likes

Comments

En månad, långt eller kort? Svaret på frågan är förstås att det beror på vilket sammanhang det handlar om. En månad av sitt liv är inte så långt, en månads semester är långt och en månad av sitt Au pair år är väl lite mittemellan. Det känns som att tiden har gått supersnabbt men även långsamt på samma gång. Snabbt för att det känns som att jag nyss var hemma men långsamt för att jag har elva månader kvar här. Tiden kan vara förvirrande ibland och att sätta den i olika perspektiv är spännande. När jag tänker efter har jag hunnit göra och uppleva väldigt mycket på den här månaden samtidigt som det känns som att jag inte har gjort ett dugg. När jag tänker tillbaka på dem första dagarna här är jag förvånad över att jag var så lugn över att bli lämnad själv så snabbt med två barn som inte var mina och som jag inte kände. Men allt gick ju väldigt bra och jag tror att det var bra att jag kastades in i mitt nya liv så snabbt så att jag inte ens han reflektera över vad som hände. Just nu längtar jag efter att skolan ska börja (sjunde september!!) så att jag kan försöka hitta mina egna rutiner. Det är väldigt roligt att umgås med tjejerna hela dagarna men samtidigt är det ibland utmanande att försöka hålla dem sysselsatta. Jag saknar rutiner vilket kan låta väldigt tråkigt, men jag trivs bäst med att veta hur mina dagar ser ut och vad som händer. Sedan är spontanitet toppen och superkul men jag gillar att ha några grundrutiner.

Mina tennistjejer den här veckan

Likes

Comments

Den här helgen har känslorna åkt berg och dalbana och det har varit tufft vissa stunder samtidigt som jag har spenderat mycket tid med en nyfunnen vän. I fredags gick flyttlasset hemma i Sverige och jag kommer aldrig mer tillbaka till min hem. Mitt hem, ja det stämmer för huset är så mycket mer än ett hus för mig. Det är där jag har växt upp, känt mig trygg och har mina minnen samlade. Även fast jag nu befinner mig på andra sidan Atlanten så ska jag än dag ändå komma hem. Men hem, blir det verkligen hem i det nya huset? Jag antar det eftersom att det är där min familj befinner sig men att känna sig som hemma lär nog ta ett tag. Från början lär det bara vara ett hus som förhoppningsvis kommer att bli mitt hem. Fast vem vet kanske har jag inte tid att hitta den känslan innan jag drar iväg på nya äventyr. Jag tycker att det är väldigt jobbigt med stora förändringar och gillar att fortsätta på det gamla vanliga sättet där jag känner mig trygg. Jag tror det är därför det blev jobbigt när inte jag var där och med vid flytten och kunde se förändringen ske med egna ögon. Har svårt för förändringar? Du flyttade precis själv till ett annat land långt borta? Ja jag vet, men ibland är det bra med utmaningar och det här hade jag varit inställd på länge vilket gör det hela lättare. Förutom alla förvirrade och jobbiga känslor som blommade upp i samband med flytten så har helgen även levererat vissa guldkorn. 1, Jag har spenderat mycket tid med en jättehärlig tjej från Tyskland som jag verkligen hoppas att jag kommer hålla ihop med under året. 2, Jag hittade dem perfekta jeansen igår och dem var dessutom på 50% rea. 3, Tillbringade dagen i NYC och gick runt på gatorna i SoHo, West Village och strosade uppe på The High Line. Här kommer en liten bildbomb från dagen i city.

Likes

Comments

Mina värdbarn är precis som alla andra barn inte änglar hela tiden, men för det mesta är dem underbara och det är dem söta sakerna dem gör som jag gärna minns. Igår eftermiddag sa den ena tjejen helt plötsligt att hon verkligen ville förändra världen och hjälpa alla människor. Vi hade en liten diskussion kring detta och hon kom fram till att hon skulle göra snack påsar till människorna som sitter på gatorna i städerna och inte har någon mat. Hon hällde sedan flingor i en plastpåse och slog in det fint i papper och skrev små söta meddelanden på utsidan. Det var så otroligt underbart att se hur engagerad hon blev och tanken var så söt. Den andra tjejen är intresserad av havet och vill bli marinbiolog och hon startade en klubb för att rädda haven. En annan sak de gjorde häromdagen var att överraska sina föräldrar med en trerätters middag. De fixade en meny, dukade bordet, plockade blommor och lagade maten. Sedan agerade de servitörer och tog sin uppgift på största allvar. Så otroligt kul att se hur stolta de var och de var så duktiga.


Tjejerna i helt rätt kläder igår när Sverige mötte Brasilien i semifinalen

Likes

Comments