Det är svårt att förstå att för 200 dagar sedan stod jag där på Arlanda och var redo att bege mig ut på mitt livs äventyr. Det som oroade mig mest var passkontrollen när jag landade i USA, så här i efterhand väldigt löjligt eftersom att jag inte direkt hade något att oroa mig för. Jag hade min värdfamilj, mitt kontrakt, organisationen jag åkte med och ett giltigt pass med visum. I mitt huvud snurrar hela tiden tankar kring min framtid. Jag upplever att det finns så många spännande saker som jag gärna skulle vilja testa på, kanske borde jag stanna kvar här längre, backpacka i Asien eller varför inte jobba uppe i fjällen en säsong. Samtidigt känner jag att ett år ifrån skolan kanske är tillräckligt, jag känner mig redo att plugga igen och testa på studentlivet. Just nu har jag nog inte riktigt bestämt mig för vad min plan är, jag ändrar mig i mitt huvud varje vecka. Men jag hoppas att inom ett par månader har jag det klart för mig och vet vad mitt nästa steg ska vara.

Annars rullar livet på här borta. Jag tycker att tiden går så himla fort och allting känns så himla bra. Det är svårt att förstå hur jag en dag ska kunna lämna mitt liv som jag har byggt upp här borta. När jag lämnade Sverige visste jag att när jag kommer tillbaka kommer det mesta vara sig likt men när jag kommer att lämna New York kommer jag aldrig mer att få tillbaka mitt liv här. Även om jag kommer att resa tillbaka så kommer inte mina vänner vara kvar här och jag kommer inte längre bo hos min värdfamilj, mycket kommer att vara annorlunda och jag kommer nog aldrig riktigt få tillbaka samma känsla igen.

Nu är det snart dags för mig att hämta upp tjejerna från skolan. De var lediga igår och hade sovmorgon idag på grund av att vi fick en massa snö här igår. Jag tycker det brukar vara en hysteri i Sverige när det kommer mycket snö och skrivas om överallt men amerikanarna är nog snäppet värre. Det beror nog kanske på att de är sämre på att hantera det än oss svenskar, här är vinterdäck ovanliga och plogsystemet fungerar inte utmärkt så därför råder de alla att stanna hemma om de kan. Det blev ett väldigt splittrat inlägg och det var ett tag sedan senast men vi hörs nog snart igen (hoppas jag i alla fall)!!


Bilder ifrån vinterlandskapet

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Uppdateringen är inte alltid på topp men tänkte uppdatera nu i efterhand om ett häftigt event som jag och Anna var på innan Halloween, The Great Jack O'Lantern Blaze. Båda våra värdmammor hade tipsat oss om detta event och vad passar då inte bättre än att göra det tillsammans. Vi hade fått höra att det var väldigt populärt och bokade biljetterna långt i förväg. Såklart lyckades vi pricka in en dag med skitväder!! Hela dagen spöregnade det och blåste och var kallt och jag kollade väderprognosen stup i kvarten för att se om det skulle bli bättre framåt kvällen. Oturligt nog såg det inte ut som det och min värdmamma hade kollat upp om dem ställde in det pga dåligt väder men dem hade som policy att ha öppet i alla väder. Jag satte på mig alla kläder jag kunde hitta och hade dubbla tjocktröjor, tunn dunjacka, regnjacka, leggings och jeans och raggsockor i gympadojorna för att jag vägrade att frysa. Hämtade sedan upp Anna och vi begav oss mot stället där det anordnades. Jag hade varnat Anna innan att jag skulle köra som en snigel pga allt regn. När vi kom fram parkerade vi på en lerfylld parkering och förberedde oss mentalt för att gå ut i regnet. Vi hoppade mellan lerpölarna för att ta oss fram till entrén och gömde oss under våra paraplyn. Vi möttes sedan av massvis med pumpor ordnade i olika figurer. Jag trodde att allt skulle vara uppbyggt av riktiga pumpor men eftersom jag befinner mig i USA så var det självklart inte så. Det mesta var uppbyggt av pumpor gjorda av plast vilket till en början var en liten besvikelse men efter en stund glömde man nästan bort det och det var riktigt coolt. Det fanns även några riktiga pumpor som var karvade och placerade på marken med levande ljus i vilket var väldigt mysigt. Även fast det kanske hade varit skönare om det inte hade regnat gav regnet ändå lite stämning. Regnet tillsammans med musiken, mörkret och pumporna skapade en liten mystisk känsla.

Likes

Comments

Vaknade upp av att någon knackade på min dörr, tittade på klockan som visade 6:15 och valde att ignorera knackningen. Jag försökte att somna om men lyckades inte och hörde hur tjejerna hade satt på tvn och satt och kollade på tecknat. Strax före sju kom min värdmamma ner och jag hörde hur de började prata om snö. Jag satte mig upp i sängen och kikade ut genom mitt fönster, javisst var det första snön som låg på marken. Där och då insåg jag varför jag hade fått en knackning på min dörr så tidigt på morgonen. Jag gick upp och ut från mitt rum och ena tjejen tar direkt tag i min arm och rusar över till fönstret för att visa mig den första snön. Tjejerna var superexalterade och drog snabbt på sig sina överdragsbyxor och jackor och rusade ut i snön. Jag var inte långt efter!! Min värdmamma konstaterade att det var dags att beställa vinterskor till tjejerna och jag konstaterade samtidigt att det kanske var dags för mig också att inhandla ett par varmare skor. Hittills har det räckt med sneakers så har inte känt någon panik efter vinterskor. Nu är klockan strax efter åtta på morgonen här och jag har redan hunnit haft snöbollskrig, byggt snögubbe, gjort snöänglar och ätit frukost. En bra start på morgonen men nu har jag ingen aning om vad jag ska göra resten av dagen. Tjejerna hade sagt till mig igår att det skulle kunna komma snö idag men jag hade lite svårt att tro dem då det igår var nästan tjugo grader varmt och sol. Men dem hade rätt och det bevisar än en gång att vädret här kan vara väldigt märkligt.

Inte så mycket snö men tillräckligt för att leka lite i alla fall

Likes

Comments

Förra söndagen hade Anna och jag bestämt oss för att besöka Top of the Rock. Varken hon eller jag hade varit uppe där förut eller i någon av dem andra höga byggnaderna. Anna ville gärna åka upp nu under hösten för att se hur Central Park hade förvandlats in i fina färger. Vi försökte pricka in en dag med fint väder och när löven hade hunnit bli färgglada. Vi lyckades med det ena vilket var fint väder men Central Park var fortfarande väldigt grön och skön. Det var riktigt häftigt att se staden från ett högre perspektiv!! Trots blåsten spenderade vi en lång tid där uppe och blickade ut över staden som vi är lyckligt lottade över att kunna besöka varje helg under ett helt år. Staden som aldrig sover och som har så mycket att erbjuda, New York City.

Likes

Comments

För ungefär en månad sedan begav jag mig av tillsammans med Ariana tidigt på lördagsmorgonen för att ta en buss från Chinatown till först Philadelphia och sedan Washington D.C.. Det var en organiserad bussresa för en billig peng. Så här i efterhand hade jag kanske föredragit att åka på egen hand för att få mer tid att upptäcka det jag verkligen var intresserad av, men ändå kul att testa på. Första stoppet var vid Princeton University där vi fick en guidad tur över universitetet. Det var kul att se men guidningen kanske inte var den bästa. Det ska tilläggas att det var väldigt kallt också och jag inte hade kläder efter väder. Efter Princeton var det dags för Philadelphia där vi fick mycket mindre tid än vad jag hade räknat med, vi hann endast med en lunch och att ta några foton framför Independence Hall. Väldigt besviken över den korta tiden!! Bussen gick sedan vidare mot The Amish Farm där man kunde få en guidad tur och middag. Jag och Ariana kände att det inte var värt pengarna då vi inte var jätteintresserade av det så vi spenderade vår tid på Target som låg bredvid istället. Söndagen vaknade vi upp tidigt och åkte den sista biten med bussen till Washington D.C.. Vi fick tid till att besöka de olika monumenten och vi såg vita huset. Under eftermiddagen fick vi även möjlighet att besöka några olika museum men vi valde att gå runt på egen hand istället. Söndagen var mycket mer lyckad för att det kändes som att vi fick mer tid att kolla runt på de olika ställena. Washington D.C. var en väldigt fin stad som jag gärna besöker igen, helst under våren när det är cherry blossom.

Likes

Comments

Tre månader, 92 dagar sedan jag sa hejdå till familjen på Arlanda och begav mig ut på mitt äventyr. Innan jag åkte iväg hade jag läst på olika bloggar att de första tre månaderna var de tuffaste, mycket hemlängtan och tankar på vad man egentligen hade gett sig in på. Efter tre månader skulle allt kännas lättare när man hade kommit in i rutiner, lärt känna familjen och området samt hittat vänner som man trivs med. När jag först anlände fick jag det även bekräftat av au pairer som hade varit här längre att den första tiden är den tuffaste. Jag vet inte riktigt men jag tror att jag känner mig väldigt lyckligt lottad. Jag hade förväntat mig efter vad jag hade hört att det skulle vara mycket tuffare än vad jag har upplevt det som. Jag har inte haft speciellt mycket hemlängtan, visst några dagar i början när jag kände mig lite ensam kröp hemlängtan fram. Den kröp dock tillbaka snabbt när jag fick tankarna på något annat. Jag har aldrig varit i närheten av tanken på att avbryta mitt år och åka hem igen. Något som jag har upplevt är vanligare än jag trodde innan jag kom hit. Jag trivs riktigt bra med mitt liv här borta just nu och upptäcker eller lär mig något nytt varje dag, alltifrån en häftig plats i NYC till hur man lagar Mac-n-Cheese. Men självklart saknar jag familjen och kompisarna där hemma ibland, det vore konstigt annars!!

Likes

Comments

Känner att jag inleder detta inlägg på samma sätt som mitt senaste och meddelar er att det här med regelbunden uppdatering inte är riktigt min grej om det är någon som mot förmodan har missat det. Mina dagar här borta känns numera som vardag vilket leder till att jag känner att jag inte har så mycket intressant att skriva om. Under veckodagarna har jag normalt hela förmiddagen ledig och brukar undvika att ställa väckarklocka, jag vaknar helt enkelt när jag vaknar. Jag brukar sedan träffa någon kompis, åka till Target eller till någon park där jag läser en bok eller går runt. Ibland passar jag på att tvätta och fixa saker här hemma, det varierar lite. Jag hämtar sedan upp tjejerna vid tretiden och när vi kommer hem är det dags för mellanmål och läxor. Vissa dagar har de olika aktiviteter som jag skjutsar dem till, annars brukar vi leka här hemma eller åka till lekparken eller liknande. Efter att jag har slutat på kvällen kanske jag träffar någon kompis eller tar det lugnt hemma och läser eller kollar på serier. Jag är ledig på helgerna så en av dagarna brukar jag spendera i city och den andra runt omkring här där jag bor. Det är roligt hur jag mer och mer börjar hitta inne i city och vet ungefär hur jag ska ta mig till olika ställen. I lördags åkte jag in tillsammans med Anna och vi började med att spendera några timmar i Central Park vilket det var perfekt väder för. Det var strålande sol och lagom varmt till skillnad från förra veckan när det regnade och var kallt när jag var i city. Väldigt mysigt!! Anna mötte sedan upp sin bästa kompis som var här på besök från Tyskland och jag tog mig ner till SoHo där jag gick runt och kollade på alla hus (såå fina, helt i min smak!!) och människor och gick sedan upp till West Village där jag besökte den svenska butiken Sockerbit igen för att köpa lite lördagsgodis. Satte mig sedan på Pier 45 och lyssnade på podcasts tills solen gick ned. Mötte därefter upp Anna igen för att tillsammans ta tåget tillbaka. När jag vaknade upp på söndagen tog jag det först lugnt för att sedan ta en promenad runt omkring i området. Dagen fortsatte sedan med att jag kollade på tjejernas fotbollsmatch, skypeade lääänge med Therese (mindre än två veckor kvar tills jag får krama om henne igen!!), tog en vända till Target tillsammans med Anna och hennes kompis som var här på besök och avslutade dagen på Cheesecake Factory.

Likes

Comments

Jag har haft mer tid än någonsin att blogga men har inte riktigt haft någon lust eller inspiration till att göra det. Vi får se hur det utvecklar sig kanske kommer jag in i en fas där jag kommer att blogga oftare kanske inte. Vad har hänt då? En massa saker men ändå inte så mycket på samma gång. Skolan började förra veckan vilket innebär att jag sakta börjar få lite mer rutiner. Jag har dock väldigt mycket fritid på dagarna som jag inte riktigt har kommit på vad jag ska göra med. Har tänkt att börja träna i alla fall ett par gånger i veckan under den tiden men har inte hittat motivationen än. Nästa vecka måste det nog vara dags oavsett om motivationen är där eller inte. Pick up rutinen vid skolan är rätt så fascinerande ändå och känns ganska amerikansk. Först råder det lite smått trafikkaos när alla bilar ska hitta någon stans att parkera och bilarna står uppradade längs hela gatorna. Sedan samlas alla föräldrar utanför grindarna på skolan och väntar till klockan slår fem i tre. Då har alla barnen gått ut på skolgården och ställt upp sig på led och väntar. Lite som en brandövning i skolan i Sverige. Sedan går alla föräldrar och plockar upp sitt barn från de olika leden. Efter det råder det ett kaos på skolans lekplats med barn överallt och föräldrar som står som en mur runt omkring. Först tyckte jag att det verkade stökigt att alla klasser och årskurser slutade samtidigt (svensk som jag är och van vid att alla har olika scheman) men deras system fungerar faktiskt bättre än förväntat. Annars börjar hösten äntligen komma!!! Vissa av er som har fått mina snaps förstår min glädje hahah. Eller ja i Sverige skulle jag nog kalla det här sensommar snarare, men nu är det i alla fall kallt på morgonen och kvällen men fortfarande varmt på dagen. Har precis börjat använda långbyxor på dagarna vilket fortfarande är lite på gränsen till för varmt. Alla som jag har pratat med säger att hösten är den bästa årstiden här så nu väntar jag bara på att löven på träden ska förvandlas till fina höstfärger. På helgerna försöker jag annars att åka in till city minst en dag i alla fall. Från början tyckte jag inte det var så speciellt utan det var en vanlig storstad, men ju mer tid jag spenderar där ju mer gillar jag det. Jag kan nästan säga att jag börjar bli förälskad i en storstad och när jag anländer till Grand Central (måste vara den vackraste tågstationen någonsin!!!) känner jag mig alltid glad. Jag älskar att bara gå runt och utforska staden och titta på alla människor hahah. Förra helgen var jag kvar lite längre och tittade på solnedgången över skyline tillsammans med Anna. Det var otroligt och den känslan som infann sig hos mig när jag blickade ut över staden är svår att förklara. Jag och Ariana besökte även Ground Zero under 9/11 vilket var väldigt gripande och fint med alla blommor och små meddelanden bredvid alla namnen på de omkomna.

Likes

Comments

Tänkte göra en liten uppdatering om vad som har hänt den senaste veckan. Vissa dagar har varit mer händelserika än andra men jag tänkte gå igenom alla dag för dag.

Måndag

Måndag var en rätt så jobbig dag. Jag hade sovit dåligt natten innan och tjejerna vaknade upp på fel sida. Morgonen gick ändå rätt så bra och jag skjutsade dem sedan till tennis camp och hämtade upp dem två timmar senare. Under tiden hann jag skypea med Linnea ett tag vilket var väldigt mysigt. Vi åkte sedan direkt från tennisen till en kompis till tjejerna där vi bytte bil och hoppade in i deras och drog till en nöjespark i Connecticut. Det var en väldigt mysig park med karuseller, vattenland och en liten strand vid sjön. Jag och mamman till kompisen kom dock fram till att det enda som behövdes var en strand och en liten berg och dalbana för det var där tjejerna hängde i princip hela tiden. När vi kom hem blev det dock lite gnälligt och jag var väldigt trött så det var skönt att värdmamman kom hem strax efter och tog över.

Tisdag

Dagen började med tennis camp som vanligt och efter det så skyndade vi oss hem för att tjejerna hade en playdate. Var väldigt skönt för jag behövde inte underhålla dem då utan dem skötte sig själva. På eftermiddagen ville tjejerna väldigt gärna testa att baka något från deras nya kockbok viket jag inte tackar nej till. Problemet var att vi inte hade så jättemycket saker hemma, men det slutade med att vi bakade något scones liknande med lite improvisation från min sida. Vi kan säga som så att det blev inte jättelyckat men tjejerna hade en rolig stund i alla fall. Efter det vet jag inte riktigt vad som hände men de började först städa köket och sedan fortsatte de med hela huset, inte mig emot.

Onsdag

Onsdagen var en väldigt lugn dag för mig och även denna dag började med tennis camp. Sedan fixade jag lunch och jag kommer inte riktigt ihåg vad vi gjorde sedan. Jag tippar på att vi lekte utomhus, spelade spel, lekte med några magnetbygg grejer de har eller ritade. Sedan var det dags för playdate hos deras kompis så jag släppte av dem där och fick sedan några timmar ledigt igen. Jag passade på att bland annat skypea med mamma under tiden. På kvällen träffade jag Ariana för middag plus glass till efterrätt vilket var väldigt gott och roligt.

Torsdag

Vaknade upp till en grå himmel och regn vilket innebar att camp var inställt. Vi tog det väldigt lugnt på morgonen och tjejerna myste i sina pyjamasar. Vi gjorde sedan i ordning oss och släppte av värdpappan på stationen, han hade jobbat hemifrån på morgonen och begav oss därefter till biblioteket. Spenderade någon timme där och åkte sedan hem igen. Vi åt lunch och åkte efter det till en lekpark där tjejerna ville att jag skulle ta massor av hoppbilder på dem, så det gjorde jag. Vi spelade även lite fotboll innan vi handlade lite ingredienser på vägen hem för att kunna baka Chocolate Chips Cookies. Blev lite väl gräddade men riktigt goda ändå! På kvällen träffade jag Ariana igen och vi hamnade på Dunkin' Donuts och fikade.

Fredag

Fredag var en lång dag fast den kändes inte så lång alls faktiskt. Värdföräldrarna lämnade huset på morgonen för att åka in och kolla på U.S. Open. Ja, hela familjen gillar tennis väldigt mycket! Ganska snart efter att de hade lämnat hade tjejerna en playdate inplanerad i en lekpark i närheten. Vi gjorde oss i ordning och drog dit och barnen lekte där i ett par timmar. Under tiden satt jag och pratade med de andra barnens moster vilket var väldigt intressant. Hon hade varit sjökapten i många år och seglat till många olika platser i världen och berättade mycket om hur det var. Hon hade även besökt Sverige ett par gånger och båtarna var från ett svensknorskt företag. På eftermiddagen ville tjejerna baka igen men jag tyckte det räckte med kakorna vi hade bakat dagen innan. Så istället lekte vi utomhus, gjorde pappersmasker och läste böcker bland annat. Senare var det dags för ena tjejens första dansträning för terminen och det kändes som att hon var lite nervös innan vi hittade hennes grupp men sedan gick allt bra. Under tiden passade jag och andra tjejen på att köpa fiskmat till deras fiskar, spela schack och hon lärde mig att spela piano. Vi hämtade sedan upp henne från dansen och vi alla åkte till en resturang för att äta middag. Jag blev väldigt imponerad av tjejerna för trots att det blev en del väntan var det inga problem alls. När vi kom hem hoppade alla i sina pyjamasar och vi laddade upp med popcorn och kollade på Spy Kids. Klockan blev dock ganska mycket så vi hann inte kolla klart filmen innan det var läggdags för tjejerna. Jag hann väl inte riktigt få dem att somna innan föräldrarna kom hem men det var inga problem och jag gick sedan ganska snabbt efter och la mig också.

Lördag

Började med att skypea med Jossan som äntligen hade fått wifi i sitt rum. Det var sedan tänkt att jag skulle möta upp en annan svensk tjej i city men efter dåligt planerande blev det att jag spenderade dagen inne i city själv. Jag som stod i valet och kvalet mellan jeans och klänning valde ändå klänning vilket jag först ångrade när jag kom in till city och frös galet mycket. Jag satte mig ändå i Bryant Park och läste och funderade på vad jag skulle hitta på. Eftersom att det var så kallt tänkte jag, varför inte testa att ta mig till IKEA. Sagt och gjort tog jag tunnelbanan ner till downtown och sedan färjan över direkt till IKEA i Brooklyn. Där njöt jag av svenska köttbullar till lunch även fast de inte smakade precis som hemma. Gick redan runt lite och kollade och köpte med mig ett par fotoramar, plåster (inte för att jag behövde, men gillade namnet) och lite lösgodis. Tog sedan färjan tillbaka och började därefter gå mot Brooklyn Bridge. Jag stannade vid Pier 15 vilket var ett väldigt mysigt ställe med utsikt över Brooklyn. När jag kom till Brooklyn Bridge började solen gå ner och allting var så otroligt häftigt. Det var nog en av de bästa upplevelserna hittills i city! Jag älskar verkligen när solen håller på att gå ner och lyser på alla byggnader och temperaturen är väldigt behaglig. Jag gick längs halva bron och vände sedan tillbaka och tog mig sedan tillbaka till Pleasantville.

Söndag

Min värdmamma hade varnat mig för att det skulle bli väldigt dåligt väder, kraftigt regn/orkan men när jag vaknade var det strålande sol. Jag checkade väderappen och det såg ut som att det skulle fortsätta vara perfekt väder. Jag skypeade en lång stund med mamma och hämtade sedan upp Ariana. Vi åkte till mataffären och handlade picknickmat som vi sedan tog med oss och åt i en mysig liten park vid Hudson River. Vädret, maten och sällskapet var verkligen perfekt och det blev en toppen dag. Efter att ha suttit och pratat en lång stund och bara tagit det lugnt gick vi på en promenad längs floden och området var verkligen såå fint. På vägen tillbaka stannade vi vid en liten sjö och gick runt lite. Kan tänka mig hur fint det måste vara där när löven är alldeles gula, orangea och röda!!

Måndag

Idag mötte jag upp Filippa svensken som jag skulle ha träffat i lördags och hennes kompis Anna i city. Jag var ledig idag eftersom att det är Labor day här vilket är en helgdag. Målet med dagen var att ta oss till Brooklyn för att kolla in West Indian Day Parade. Det skulle börja vid elva och vi var där strax efter med det var rätt öde så vi blev lite fundersamma över vad det var för något. Men sedan drog allt igång och det kom mer och mer människor och paraden satte igång. Det var en väldigt annorlunda stämning som jag inte är van vid och från början undrade jag vart vi hade hamnat hahah. Men sedan blev det rätt häftigt att få uppleva en del av en annan kultur. Vi trodde dock att det skulle vara mer coola danser i häftiga/udda kläder än vad det var. Jag vet inte riktigt om vi missade det eller om det inte var något, men jag tror att vi missade det för vi såg flera gå runt i sådana utstyrslar. Det var roligt att uppleva något helt annat och kul att träffa två nya tjejer som jag inte har träffat förut men hoppas på att träffa igen.


Likes

Comments