mode

Ja, skolans belysning suger men tvingade ändå Sofia att fota min outfit. I denna outfit höll jag ett tal som Kristdemokrat att kriminalisera alkohol. Det var en utmaning för mig att hålla mig för skratt eftersom att jag är så långt ifrån Kristdemokrat plus att jag snarare hyllar alkoholen är vill kriminalisera den. Jag är ju faktiskt student i PK-Umeå.

Köpte kjolen på New Yorker för cirka endast 99 riksdaler, favoritskorna är från Monki och toppen är såklart från Gina Tricot. Vägrade också tydligen att vara seriös när dessa bilder togs. Jag avstår från all seriositet som kan förekomma i detta inlägg. Tack för mig.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

mode

Tvingade min vän Alexandra att fota min outfit häromdagen. Ville särskilt visa upp mina byxor som jag köpte på River Island i september (de var också på rea så jag bah bam) och min nya väska från Lindex. Skorna är från Monki, jacka från H&M och topp från BikBok. Det var en fin dag i stan, shoppade ingenting men det gjorde cirka noll pga jag umgicks med två stycken fantastiska människor. Jag drack däremot en julkaffe och fikade blåbärspaj på Espresso House, frös i väntan på bussen och beundrade stans julpynt.

Likes

Comments

Min frukostfantasi är inte alltid på topp. Självklart tänkte jag vara en liten basic bitch och visa hur fin smoothie jag gjorde häromdagen. Vanligtvis brukar mina frukostar bestå av något typ av grovt bröd, antingen en rostmacka eller en limpa. Pålägg är oftast ost eftersom jag är vegetarian och till det kokar jag en kopp kaffe för att starta dagen. Ni hör ju, hur tråkigt?

Då och då får jag dock feeling i form av ett bra morgonhumör och får för mig att mixa ihop en sådan smoothie. Ni hör ju, en smoothie kräver liksom noll ansträngning att göra men ändå gör jag värsta grejen av det. Hur som helst, ni kanske tänker "men gud, klarar hon sig på den där fram till lunch?" och då mina kära vänner, ska jag berätta mitt hemlighet. Som förmodligen inte alls är en hemlighet men jag tänker skriva om det ändå.

Smoothien innehåller alltså:
- Hallon
- Banan
- Honung
- Mandeldryck
- Och den hemliga ingrediensen: havregryn

Det är alltså havregrynen som ger den en matigare konsistens och mättar fram till lunch. Försökte mig på det där att äta granola i yoghurt eller i smoothiebowl men jag har insett att jag inte tål crunchig mat på morgonen. Kanske är det för att mina käkar inte orkar? Detta inlägg är alltså höjden av min lathet. Jag hoppas ni gillade det.

Likes

Comments

inredning

Nu är det äntligen december. Egentligen julpyntade jag för över en vecka sedan men jag antar att det är först nu det är socialt accepterat att skryta om det? Hur som helst så finns det ju en pågående debatt huruvida julpynt är fint eller inte. Jag själv vet inte riktigt hur jag ska ställa mig i denna debatt, jag hatar fula tomtar, röda gardiner och en sådan där plåtstjärna skulle jag aldrig hänga upp i mitt fönster. Jag försöker hålla en balans: min gran, lite juliga doftljus och en herrans massa ljusslingor får pryda mitt hem under december månad. Eller alltså, ljusslingorna hänger ju kvar året om på grund av lathet men ni förstår hur jag tänker.

Den lilla ljuslyktan i form av en gran hittade jag på lagerhaus för ynka 39 riksdaler och jag tänkte vilket kap eftersom den verkligen höll temat i min lägenhet. Julgransriset i vasen kommer från Mias Lustgård och den lilla granen i lerkrukan är inköpt på Clas Ohlson för två år sedan. Nu ska jag dricka mitt kaffe, kanske vänta på ett samtal och hänga upp tvätten. Bra fredag!

Likes

Comments

mina tankar

Kommunikationsbranschens egna #metoo-upprop har publicerats. Jag spenderade en hel del av kvällen åt att läsa vittnesmålen och kunde inte låta bli att känna en viss rädsla inför vad som komma skall.

"Vad menar du? Nu när alla är upplysta så kommer det bli så mycket bättre!" tänker nog du just nu.

Okej, varning för pessimistiska tankar här (ska du fortsätta läsa min blogg är det bäst att du vänjer dig) men uppenbarligen har vi inte lyckats nå ut till hundra procent till alla gubbar där ute. Ta Jan Guillou till exempel, han kan inte längre krama sina kvinnliga vänner för att man ska "akta sig för fysisk kontakt i dessa tider". Alexander Bard menar att #metoo-rörelsen egentligen är 150 miljoner kvinnors skuldarbete för att de har läst 50 Shades Of Grey och gillat boken. Staffan Heimerson jämför #metoo med häxjakten i Salem.

Nå, vad har alla dessa gubbar gemensamt? Jo, de är alltså gubbar, gamla och saknar förmåga att förstå att vi inte längre lever som vi gjorde på 60-talet. Nästa år kommer jag komma ut i arbetslivet på riktigt, med en kandidatexamen och jag kan inte låta bli att redan nu börja förbereda mig för att möta dessa gubbar på riktigt. Förhoppningsvis kanske mina barn slipper möta dem, men just nu finns det kvar en generation med slem som inte kommer förändra deras tankar och agerande för att en "liten hashtag oskyldigt anklagar deras kollegor". Men det är okej, för tills dess så har jag lärt mig att säga ifrån. Högt.

Likes

Comments

mina tankar

Detta känns väldigt utdaterat för mig, att driva en blogg alltså. Ärligt talat hade jag faktiskt länge funderat på att starta en Youtube-kanal som alla gör nu för tiden, det har dock aldrig blivit av på grund av diverse anledningar.

Det var min vän som sa "Sandra, du borde starta en blogg!". Jag vet att jag förmodligen bara kommer ha en handfull av läsare, vilka kommer vara mina närmsta, men det kommer inte hindra mig och jag blev otroligt inspirerad av Lovisas ord. Här kommer jag bokstavligt talat spy ut all galla om allt som är orättvist i världen, hylla det som är fint att se på och njuta av att få skriva av mig. Om du är här för att följa min vardag i stil med "idag gjorde vi detta, sen gick vi hit" då har du kommit fel.

Det här är en tjugotvåårig modeintresserad-makeup-junkie-feminists tankar om livet och diverse skit som behövs belysas.

Likes

Comments