På förmiddagen fick vi besök av Paulina och Elton, var så himla trevligt att träffa dem igen.
Vi bjöd på spaghetti och köttfärssås till lunch och Widar åt väldigt bra fast en hel del hamnade på golvet.
Pojkarna hann leka och vi hann surra lite, då dem åkte hem fick Widar lägga sig ute och sova och sov till drygt 13.50.

På en dryg timma ska vi iväg till Antons bror och käka pizza och umgås där ett tag.

Likes

Comments

Hade jag fått chansen så skulle jag gärna göra om min förlossning, ska jag vara helt ärlig så kände jag mig inte så jätte medveten av vad som hände under kvällen/natten, vilka barnmorskor som var in, hur öppen jag var då dem undersökte osv.

Tror allt beror på att värkarna startade redan kring 15 på torsdagen och vi åkte in till förlossningen kring 18.30 och då var jag bara öppen en centimeter men då jag hade så ont så blev vi inskrivna. Tror också det berodde på att det starka värkarbetet var under kvällen/natten och då jag är så himla kvällstrött men kunde inte sova på hela natten så var man väldigt utmattad psykiskt.

Jag minns att det kom in en barnmorska kring 04 eller 06 och undersökte mig, tipsade mig om att ta en dusch och det gjorde jag. Men jag var helt säker på att jag bara var öppen 4-5 centimeter och i duschen satte det hela igång och jag trodde bokstavligen att jag skulle dö hahah. Så jag ber Anton trycka på larm knappen och stupar ut från toan och slänger mig i sängen, jag känner hur jag typ håller på att skita på mig och kunde inte låta bli att pressa men jag minns att jag upprepade flera gånger om jag var nog öppen (trodde ju som sagt att jag bara var öppen 4-5 cm så fick lite smått panik) Men jag var öppen 8 eller 10 centimeter och kryst arbetet var igång.

Men vad skulle jag vilja ändra på/vad jag ångrar?

- Hade gärna velat föda/ha värkarbetet under dagen eller morgonen (men sånt går ju såklart inte bestämma)

- Ångrar att vi inte tog kort på magen varje ny vecka man gick in i.

- Att vi inte tog fina kort tillsammans med magen.

- Hade hellre gått igenom värkarbetet hemma, slagit på en film, duschat, ätit, vilat osv. (men då jag hade så pass ont och var så nervös att jag skulle börja föda så ville jag åka in)

- Att vi inte tog kort under förlossningen, både under värkarbete, förlossningen och då han kommit ut.

- Hade en tanke långt innan förlossningen att jag ville filma då Widar förlöstes men det blev inte heller av.

- Anton hade gärna fått varit frisk, han åkte på en jobbig förkylning och ville inte vara upp i Widar/mig då det skulle vara väldigt onödigt att föra smittan vidare.

- Hade gärna tagit fotavtryck på hans små fossingar direkt han kom ut, det tidigaste avtrycket vi har är från 1 månad.

- Att Anton hade kommit ihåg att ta med systemkameran, dem första bilderna vi har på Widar är enbart "dåliga" mobil bilder.

- Hade gärna velat vara mer medveten om vad som hände och vad dem sa under kvällen/natten.

Likes

Comments

Nu ikväll for jag en sväng på Rusta och passade på att köpa tapeter till Widars rum då dem liks hade 25%. Inhandlade även en massa ramar i olika storlekar då dem hade 50%, sen så har jag ju framkallat en massa förstoringar då fuji hade 50% så då var jag ju tvungen att köpa ramar så jag kan få upp dem på väggen.
Att ta fina kort är verkligen en dyr hobby men så värt det, ska även försöka visa er mer av husets rum senare då jag har fått allt så som jag vill ha det.

Likes

Comments

Inatt blev det en natt som Widar sov igenom, han halv vaknade första gången 05.30 då jag smög tillbaka efter att ha varit på toa.
Han fick välling som vanligt och somnade sen om och sov till 07.30, han ställde sig upp och jag frågade om han sovit gott. Då la han sig ner igen och bara låg där i säkert fem minuter innan vi började dra oss upp.

Frukosten intog vi i soffan framför tvn och nu ska vi alldeles strax fara till Widars mormor och morfar. Har ställt upp att tapetsera klart i deras sovrum så det blir förmiddagens nöje haha.

Likes

Comments

Tänkte försöka knåpa ihop en liten lista med sånt jag kommer på som är lika och olika då det gäller denna graviditet.
Jag är som sagt ganska säker på att vi kommer få en liten flicka denna gång och det är mest på grund av att jag har mått/mår nästan helt annorlunda än förra graviditeten.

Likheter:

- Halsbränna från underjorden, dock så har jag nog kräkts mer denna gång på grund av halsbrännan.

- Magen känns lika liten.

- Då vi backade bak en gravidvecka på ultraljudet så är jag nu i vecka 18 (17+2) och har känt dem första rörelserna. Är ganska säker på att jag kände ungefär samma tid med Widar.

- Tröttheten mot eftermiddagen.

- Ont längst ner i ryggen och ibland ner mot höften/skinkan/låret. (Mest vid ansträngning)

- Huvudvärk till och från varje dag.

- Otrolig törst och mest i början.

Olikheter:

- Är/var absolut inte lika hungrig jämt och ständigt, då jag väntade Widar åt jag typ HELA tiden och var alltid tvungen att ha mat i magen typ varje/varannan timme.

- Illamåendet kom inte förrän i v.8 och med Widar började det redan v.3 eller 4.

- Har redan kräkts mer än dubbelt så många gånger denna graviditet.

- Illamåendet trappades ned fortare denna gång, med Widar mådde jag nästan illa tills han föddes.

- En massa finnar i ansiktet.

Detta är vad jag kommer på just nu men då det var några olikheter så överväger det och jag tror fortfarande att det är en flicka. Men det är ett mysterium och vi får gåtan löst i sommar💕

↖Bebisen och Widar↗

Likes

Comments

Med Widar ville vi absolut veta om det var en pojke eller flicka och där hade vi en väldans tur att vi ens fick veta. Den lilla rackaren hade nämligen navelsträngen mellan benen så det gick inte se till en början. Men just innan hon skulle avsluta så kunde hon se vad det var.
Vi ville mest veta för att underlätta för oss själva med att kunna fixa klart barnrummet och köpa kläder osv.

Men denna gång känner vi (jag) att det kan bli roligt att få en överraskning då barnet anländer.
Det känns typ roligare på något vis att vara ovetandes om vem som ligger där inne. Med första barnet hade jag nog inte klarat av att vara ovetandes om könet.

Blir det en pojke så har vi ju allt och blir det en flicka så får vi ju shoppa lite och det är ju alltid roligt.
Så vi (jag) valde att inte ta reda på vad det är utan det får vi se då lillen anländer.

Jag tror att vi får en flicka men jag hoppas att det blir en pojke till❤

Likes

Comments

Då har vi äntligen fått se den lilla krabaten och allt såg bra ut, det var tack och lov bara en denna gången med. Men datumet flyttades fram med sex dagar så nu blev Bf 30 juli istället.

Var faktiskt lite smått nervös denna gång och mest över om allt skulle stå rätt till, det vill säga två händer, två ben, alla fingrar/tår osv.
Allt som hon kunde se såg bara bra ut och det kändes väldigt skönt att höra.

Efter ultraljudet åkte vi till Ursviken och hämtade upp Widar som fick vara med sin mormor och morfar. Innan vi for hem svängde vi förbi en restaurang här i Skelleftehamn och åt lunch. Blev en snabb sådan då Widar var trött och vägrade sitta själv i barnstolen och grät hysteriskt tills man tog upp honom.
Väl hemma slocknade han nästan direkt välling flaskan hamnade i munnen och jag var tvungen att skaka den lite då och då så han fortsatte att äta hahah.

Likes

Comments

Då är det dags att kliva upp och göra morgon, klockan 8 ska vi vara på Ica maxi och äta bokrea frukost och sen kolla in lite böcker. Klockan 10 ska vi vara på sjukhuset och göra ultraljud.

Widar har haft en ganska stökig natt då han vaknade redan 02 och ville ha välling. Känns som att han bara vaknar tidigare och tidigare för den där jäkla flaskan. Han somnade iallafall om efter en stund men började gny och ha sig vid 05 och det känns som att han har gjort så fram till nu.

Önskar er en godmorgon!🌸

Detta unnade jag mig igår kväll då Widar lagt sig och Anton liks var i Burträsk och roade sig med hockey.

Likes

Comments

En sak kan jag säga er och det är att jag har noll koll på dessa olika faser MEN jag är helt säker på att Widar är inne i någon slags fas just nu.

Varje dag får han små utbrott om man säger åt honom/han inte får göra en viss grej osv.
Han skriker rakt ut och blir nästan förbannad, egentligen så kommer det sällan några tårar utan det är bara rent skrik.
Oftast kastar han sig på magen och ibland börjar han till och med att putta sig bakåt medan han ligger på mage haha?

Dessa utbrott är iallafall väldigt påfrestande och ibland förstår jag inte ens varför han blir arg/sur? Men detta ingår ju i föräldraskapet så det är bara att göra det bästa av situationen och ta in att det lär bli värre haha.

Han har även en tendens att pröva oss och se vart gränsen går och detta händer speciellt då vi äter. Då ska Widar som oftast kasta mat efter ett tag, slå med besticken i bordet och samtidigt kolla på någon av oss, kasta ner bestick/muggen på golvet och se om vi plockar upp det och sen göra om samma sak.

Bjuder på lite gamla bilder på vår lilla solstråle☀

Likes

Comments

Idag rullar vi in i vecka 19 = ultraljudsveckan jippi!

Bebisens utveckling:
Barnet är cirka 20 cm långt och väger cirka 170g i början på veckan och cirka 220g vid veckans slut.
Mjölktänderna är färdigbildade men syns inte, anlagen för dem permanenta tänderna börjar komma.

Mamman:
Ditt hår och dina naglar kan reagera positivt på din snabbare ämnesomsättning och den ökade blodmängden i kroppen.
Även huden i ansiktet kan påverkas - är du ljushyad kan du få mörka fläckar i ansiktet och är du mörkhyad kan du få ljusa fläckar. Det kallas för kloasma och blir värre av solljus.

Hur jag mår:
Jag får fortfarande må helt okej, det enda som jäklas är halsbrännan, liiite illamående, ryggont vid ansträngning och sen tröttheten.
Kräktes senast igår och det var på grund av både halsbränna och lite illamående. Men dem dagar då jag kräkts i v18 har det faktiskt berott på halsbrännan.
Dricker säkert fyra glas med samarin varje dag och det hjälper för stunden men ska prata med min barnmorska och höra om hon har något tips på något som lindrar bättre.
Har äntligen börjat känna rörelser dagligen, är små små "sparkar" och jag har fått känna dem varje kväll sen i fredags då jag gått och lagt mig. Är inte många rörelser men jag får känna dem, så nu är jag absolut inte lika nojig längre och kan faktiskt slappna av och släppa tankarna jag haft förr.
Imorgon ska vi även få se den lilla och jag hoppas verkligen att det bara är en och att den har alla kroppsdelar.

Likes

Comments