Veckan som har varit har gått så fort!

Eftersom vi jobbar från onsdagar till lördagar så känns de som att det är lördag idag istället för måndag :) tiden går så otroligt fort men ändå sakta när man jobbar. Jag och Jenny jobbar tillsammans och vi jobbar oftast från 12 på dagen till 00.00 på "kväll".

Förra helgen var vi på Ikea för att kolla på handdukar och bara kolla runt lite :)

Just nu så sitter jag och Jenny på The Laundromat café för att tvätta lite kläder för att vi inte har någon tvättmaskin hemma och så äter vi lite lunch medans vi väntar :) detta kommer nog bli en lugn dag som de flesta lediga dagarna är :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

De flesta som känner mig och läser min blogg vet om att det kanske kan vara svårt att få tag på mig ibland nu när jag är på Island. Nu när jag är på Island så har jag blivit tvungen att byta SIM-kort för att det inte ska kosta så mycket när jag är här. Det betyder att mitt gamla nummer inte kommer att användas under dessa 4 månaderna som är kvar innan jag åker hem.

Nu har jag jobbat i två veckor snart och det är också en av anledningarna varför jag inte alltid kan svara. Just nu jobbar jag 12 timmars pass så jag går upp på morgonen jobbar och sedan går jag hem och lägger mig och sover.

Igår var det första dagen som jag kände att man saknar alla där hemma och har fattat att man är borta. Men tiden har ändå gott snabbt och jag trivs hur bra som helst här. 

Kram Sandra

Likes

Comments

Nu har det gått ett tag sen senast jag skrev...
Men de har hänt så mycket saker så jag har inte hunnit att lägga tid på bloggen.

Jag ,Jenny och Felicia har flyttat till ett litet hus i mitten av Reykjavik här ska vi bo tills vi åker hem. Vi bor cirka 10 minuter från vårt jobb. Vi jobbar på harpa som är en stor byggnad med 8 våningar som har 2 restauranger, opera, 10 st olika rum/salar, symfoniorkester, event och mycket mer.

Jag och Jenny jobbar tillsammmans på 4 våningen och vi jobbar just nu 12h pass så vi börjar 12 och slutar 00.00

Lite bilder på hur det ser ut där vi jobbar :)Likes

Comments

De senare dagarna har gått så fort så jag tänkte skriva lite snabbt vad vi har gjort! Vi har under helgen haft en ledig dag och varit och simmat, kollat på gejsrar, kollat på vattenfall, kollat på svarta sanden och suttit i en bil i timmar,Vi fick även se på norrskenet igår kväll!! De var helt otroligt!

Jag har även fått reda på vart jag ska jobba de kommande månaderna. Det är i Reykjavik och ligger i centrum. Det är jag och Jenny som delar en lägenhet och två killar från Belgien och en från Frankrike delar på en. Det jag har fått höra om stället är jätte bra så jag känner mig taggad för att börja jobba.

I morgon så fyller en kille från Lettland 19 så vi ska baka en kaka och bara ha en ta det lugnt dag och tvätta.

Lite bilder från de senaste dagarna :)
Kram

Likes

Comments

Nu är det bara EN vecka kvar tills jag åker till Island där jag ska bo i 5 månader. Jag har turen som åker med två andra tjejer för då har man någon att vara med och prata med när man väntar på flygplatsen på måndag. Flyget går tjugo över sex på morgonen vilket betyder att jag och de andra tjejerna behöver vara där vid ca fyra för att man ska vara där minst två timmar innan. Jag är så glad att vi åker direkt till Island och slipper mellanlanda. Resan tar ca 3 timmar så jag är säker på att jag kommer somna på vägen :D

Så nu de sista dagarna innan jag åker blir det att vara med vännerna och familjen för det kanske blir så att jag inte kan komma hem över jul och nyår :( Men man får hoppas på det bästa ;)


Likes

Comments

Morgondagarna på Island brukar vara de samma, vi går upp och äter frukost tillsammans vid 9 sen lär vi oss isländska och sen åker vi iväg och gör olika saker. Så idag satt vi i 3 timmar och lärde oss isländska och efter det så åkte vi och kollade på tre stycken vattenfall👍🏻 den första kunde man gå runt och kolla på den andra klättrade vi upp för att se och den tredje låg gömd i en grotta som var tvungen att gå in i för att se😊

När vi kom hem så satt vi och spelade kort med killarna från Belgien och sedan var de mat. Efter maten kom de till vårt hus och spelade kort nästan alla var med förutom 3 personer 😊

Likes

Comments

Igår fick jag och tjejerna gå runt på stan och kolla oss om kring i Island. Då gick vi till flera affärer och till en kyrka. Vi var de som kom först med flyget så vi var tvungna och vänta på de andra som skulle vara framme vid 4... Vårat plan var inne 07.30 i isländsk tid 😂efter de så åkte vi tjejer och de två killarna från Belgien och en kille och tjej från Lettland till bondgården där vi skulle bo i två veckors tid. Och de tog ca 2h 30min innan vi var mitt ute i ingenstans😂
Några av lärarna på skolan hade sagt till oss att vi inte skulle ha internet de första dagarna men de har vi!!!😍 Efter vi hade packat upp lite så var de dax för middag och sedan gick vi och la oss.
Idag började dagen med att vi åt frukost och fick lära oss isländska. Sen så gick jag och de andra tjejerna och pluggade lite innan vi åkte in till "centrum" som ligger ca 30 minuter från bondgården. Vi åkte och badade på en simhall och sedan gick vi till en affär för att köpa lite chips och dricka 👍🏻 vi från Sverige var tvungna att laga maten i kväll och våran koordinator ville ha köttbullar med potatis mos ... 😂 så vi gjorde de och alla gillade de 😂 nu är de dax att sova för i morgon ska vi upp tidigt för att börja dagen 😊
Kram Sandra

Likes

Comments

Nu har jag äntligen landat i Keflavik. Flygresan gick jätte bra och man kunde kolla på film vilket var mysigt när man var så trött. Men nu sitter vi på flygbussen påväg till Reykjavik för att träffa koordinatorn som ska visa oss vart vi ska bo 😊 bussresan ska ta ca 45 minuter och jag har inte sett ett ända träd😂 men nu blir de att sitta och vänta tills vi är framme

Likes

Comments