Godmorgon fina ni ♡

Har ni hunnit kliva upp?
Här har vi varit vakna ett tag, jag själv har haft lite svårt att sova inatt. Började få frossa redan igårkväll och idag känner jag mig fortfarande däckad så blir en dag hemma och hoppas på att sjukan vill försvinna väldigt snabbt.
Vi klarar oss så otroligt bra under vabruari så jag hoppas inte att det sätter igång nu.

Så idag blir det en riktigt mysdag och jag hoppas inte Ellie ska köra med mig allt för mycket ♡

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I samarbete med Baby to be

Hej finingar!
Hur mår ni? Har ni lika fantastisk väder som mig? Strålande sol och verkligen vårkänslor i luften ♡

Hur fantastiska fint är inte detta pussel från Oops och Baby to be, otroligt härligt färgglatt!!
Ellie som mer än gärna sitter med pussel eller något annat klurigt tillsammans med mig eller Niclas älskade detta, även fast det kan vara lite klurigt, även för oss vuxna haha. Men vi tycker om att utmana vår dotter och tycker att det passade så otroligt bra och om hon hittar klossarnas rätta plats blir hon så otroligt nöjd.

Om ni blir medlem på baby to bes hemsida här 》》》 http://www.babytobe.se/erbjudanden/
så får ni en rabattkod skickad till er och kan beställa saker tex detta pussel med rabatt, så bra va! ♡

Likes

Comments

I samarbete med baby to be

Hej fina ni, hur mår ni? ♡
Här har det varit full rulle mest hela veckan med jobb och små fix inför en kalashelg då vi fått en tjej som har fyllt två är här hemma, helt galet!
Men nog om det ♡

Har någon av er varit in på baby to bes hemsida, eller några av er kanske redan är medlemmar?

Eftersom jag fick äran att bli ambassadör så har vi fått testa detta set med tallrikar, mugg och bestick - Eat well white
Fantastisk fint set som Ellie blev helt förälskad i, när hon ska äta så är det dessa som gäller. Men det är inte bara fint utan otroligt praktiskt också även för de minsta eftersom det är gummi på undersidan av tallrikarna och mugg vilket gör att de stannar på plats och inte åker omkring som de flesta andra tallrikar eller muggar kan göra. Ett annat plus från vår sida är att de tål micron vilket gör det otroligt lätt och enkelt att värma maten snabbt.

Så har ni inte redan sett detta set eller är ni sugna på att testa gå in på Baby to bes hemsida och bli medlem, för som medlem får man just nu även 30% på denna produkt, hur bra?!

Medlem blir ni här 》》 http://www.babytobe.se/erbjudanden/

Likes

Comments

Godmorgon fina ni ♡

Hur har er natt varit? Här har vi sovit som stockar alla tre. Ellie som nästa vecka fyller två har äntligen slutat äta på nätterna då vi för några veckor sedan tog tag i att slutet ge henne på nätterna. De första nätterna var hemska, hon ville verkligen ha flaskan men tillslut så gav hon upp och nu sover hon hela nätter utan att fråga om den där flaskan som alltid åkte fram tidigare.

Varför har vi inte gjort detta tidigare?!?

Så många nätter som hon nu sover hela nätter utan att vakna blir fler och fler, fantastiskt skönt och så enormt efterlängtat från vår sida.

Likes

Comments

Ni kanske upplever samma sak?

Efter att får älskade Ellie kom till världen eller jag tror faktiskt det startade när hon låg i magen kan jag verkligen få den där ångesten ibland att det ska hända någon nära mig något.. Jag kan känna att bara jag vet att någon nära ska göra en längre bilresa eller något annat som kan göra att man kan vara med om en olycka eller något annat farligt så kan jag få sådan ångest, får massor av tankar som gör att jag kan få en klump i magen...

Nej fy ibland kan det bli riktigt jobbigt ♡

Likes

Comments

Vill tipsa er om denna chia dryck Chiahumara, verkligen supergod! Har även köpt smaken äpple som fanns så vi får så vilken som blir min favorit.

Likes

Comments

Varför skaffar vi barn? Är det för vi ska få den där stunden hemma och få "ledigt" från jobbet för att sedan lämna dem på förskolan helst hela dagarna så man utöver att jobba även hinner få den där egna tiden? Eller skaffar vi barn för att vi faktiskt vill vara med dem?
Ibland funderar jag och jag kan bli så otroligt irriterad, arg och ledsen. Jag vet att jag tagit upp detta tidigare men även fast många tänker som mig så finns det så många där ute som inte alls gör det, inte tänker på barnet/barnens bästa utan vad som är bäst för sig själv.

När man blir förälder så måste man inse att nu kan jag inte tänka på mig själv i första taget utan här har jag nu även en liten person som jag måste sätta först. Det är ett val man själv gör om man vill vara förälder eller ej och om man väljer att bli det tycker jag att man ska ta det ansvaret på största allvar. Att sätta sin ettåring på förskolan för att sedan själv jobba heltid, eller för att få den där egna tiden som man längtar efter, är det att tänka på sitt barns bästa?

Och ja jag förstår att endel verkligen måste jobba heltid för att få det att gå runt hemma, men de där personerna som inte måste. Vi måste tänka på att om man själv jobbar heltid så är barnet mer än heltid på förskolan, är det rimligt?
Jag har själv valt att jobba 75% för att Ellie inte ska få så extremt långa dagar, önskar jag kunde jobba ännu mindre men då skulle det inte gå runt, men samtidigt är pengar allt? Man kanske måste se över sin ekonomi och också tänka på sitt barn som är på förskolan hela dagarna, barngrupperna som blir större och personalen som blir färre... Vi på förskolan kan aldrig ge samma uppmärksamhet till ett barn som man själv kan göra som förälder, för där har vi inte ett barn utan vi kan ha 13 barn eller till och med 20 barn på 3 personal..
Att då även det finns föräldrar som lämnar sitt barn för att få den där egna tiden, det kan göra mig galen. Den där egna tiden, såklart jag också vill ha egentid men då kanske man får skaffa sig en barnvakt och då få den där egna tiden, eller åk och träna, ta en fika med någon vän medan den andra föräldern är hemma. Vi pedagoger på förskolan är inte barnvakter!!

Så varför skaffar vi barn?
Jag själv skaffar för att jag såklart vill vara med min dotter så mycket jag bara kan, jag önskar att jag hade kunnat vara hemma med henne längre men i dagens samhälle fungerar det tyvärr inte. Men att gå ner i tid var ett självklart val ♡

Jag trampar säkerligen någon på tårna nu, men jag tycker vi måste börja tänka mer på våra barn men även på förskolan som gör allt för att barnen ska ha det bra men då grupperna bara blir större, personalen färre måste vi som föräldrar kanske se över hur mycket vi egentligen måste ha våra barn där, för att minska på barngrupperna lite i alla fall.

Likes

Comments

Hej vänner ♡

Vilken morgon vi hade, jag som hade förhoppningen om att Ellie skulle göra en lång sovmorgon gjorde istället morgon klockan fyra, ja ni läser rätt klockan fyra. Inte alls okej enligt mig men hon vägrade somna om så det var bara att kliva upp. Ibland är det riktigt fantastiskt att vara småbarnsförälder, haha!

Så ja som ni förstår blir det en extremt tidig kväll för mig idag.
Men har hunnit med att träffa en fin vän för en promenad, fått surra av oss. Så jag börjar känna mig rätt så redo för en ny vecka samtidigt som den där söndagsångesten ligger där och gror lite.

Sitter och tittar på hemnet och drömmer mig bort, ett hus hade verkligen varit en dröm. Är less på massor av trappor, känner mig less på att inte ha en bra gård att leka på, ja ni förstår.

Nej nu ska jag fortsätta att mumsa lite på chokladen som blev över från igår, ikväll tog suget över efter en kass natt/morgon.

Hoppas ni haft en fantastisk helg ♡

Likes

Comments

Hej fina ♡

Har ni haft en bra lördag? Vet ni jag har faktiskt gott runt i myskläderna hela dagen och inte ens varit ute en sväng, men om jag ska vara ärligt har det varit extremt skönt att inte göra någonting alls.

Här hemma har vi en riktig härmapa just nu, Ellie ska göra alla miner som vi gör, härma allt vi säger så ja nu får vi verkligen tänka på vad vi säger, haha!
Hon sitter även med mig och tittar mer än gärna på när jag ska göra mig i ordning, lånar gärna en eller två sminkborstar för att sminka sig själv. Hon är i en otroligt rolig ålder just nu, men om jag tycker att hon hade en vilja av stål tidigare så är den nu ännu starkare, men som jag sagt tidigare det är otroligt tur man vet att det är perioder med allt.

Älskar verkligen att titta tillbaka på gamla bilder som man tagit, man glömmer verkligen hur små de var ♡

Likes

Comments

Äntligen helg ♡

Känns helt fantastiskt att helgen äntligen är här!! Här hemma ska vi nu kämpa oss igenom några jobbiga nätter som jag tror eller rättare sagt vet att det kommer bli. Vi startade natten till idag.
Ellie har sedan hon kom haft väldigt problem med sin sömn men även att hon ska äta på nätterna, vilket hon kan göra fortfarande eller hon gör det fortfarande.
Jag tycker att det här är väldigt jobbigt då jag inte minns när vi fick en hel natts sömn senast, sen att Ellie faktiskt snart blir två år gör att jag känner att nu måste vi ändra på denna vana som faktiskt bara är en vana just nu och ingenting som hon behöver.

Ellie kom som några av er vet en månad tidigare än vanligt, matade med sond då hon inte orkade äta från bröstet de första veckorna, då skulle hon matas var tredje timma dygnet runt så hon skulle gå upp i vikt. Hon fick även en vana att hon skulle sova på mig och det varade till hon ungefär var ett halvår vilket inte alls får hållbart för min del då det bara var jag som gällde... Ja som ni förstår så känner jag att nu ska vi få ordning på den här sömnen genom att sluta äta på nätterna och ja natten som var hade vi gråtkalas ett längre tag, men jag som kan bli extremt envis gav inte upp och tillslut somnade Ellie utan där där flaskan som hon annars brukar få.

Så nu får vi och ni hålla tummarna på att den här natten blir lättare, jag tänker att det tar några nätter för henne att själv bryta den här vanan men jag vet att det bara kan bli till det bättre för oss alla.

Har ni också små som fortfarande äter på nätterna? Hur gör ni? ♡

Likes

Comments