Varför vill vi bli föräldrar?

Jag kan bli så extremt irriterad och arg och det kan göra så ont i mitt mammahjärta när jag inser att det ibland eller tyvärr händer det oftare och oftare..
Att föräldrar väljer att lämna sina barn på förskolan när de är lediga eller när de ska göra sitt frisörbesök eller något annat ärende... Varför vill vi bli föräldrar? För att själva umgås med dem eller för att lämna dem på förskolan för att få sin egna tid? Men borde inte vi som mamma eller pappa inse att man inte alls kommer få den där egna tiden på samma sätt som tidigare och ska man inte som förälder vilja vara den som alltid vill finnas där för sitt/sina barn?

Jag förstår att man som förälder inte kan vara hemma med sitt barn hur länge som helst då vi inte får allt får många föräldradagar tyvärr, men att lämna sitt barn när man jobbar är helt okej. Men det jag vill komma till är dessa föräldrar som är hemma men väljer att lämna sitt barn på förskolan för att de ska få sin egna tid!!! Gaaaah, tanken på att de finns de som gör det gör mig galen!! Vill man inte som mamma eller pappa alltid vara med sitt barn?!? Såklart måste man få egentid ibland men skaffa då barnvakt! Förskolan ska inte vara barnvakten!!

Sedan när man står inför att man ska bli förälder borde man förstå vad det innebär, att man sätter barnets behov före sitt egna, såklart har även vi föräldrar behov som vi vill ha tillgodosedda men ett frisör besök kan säkerligen vänta till du får en barnvakt, eller att ha den där stunden på stan själv? Varför inte göra det till en mysig stund tillsammans med din son eller dotter?
Jag skulle aldrig komma på tanken att lämna Ellie på förskolan om jag var ledig, jag vill vara med min dotter så mycket som möjligt och det är såklart även därför jag ville bli mamma för att umgås med mitt barn!! Om det hade fungerat hade jag även velat gå ner ännu mer i tid bara för att få vara mer med henne ♡

Jag tänker även på de föräldrar som verkligen måste jobba och lämna sina barn på förskolan varje dag, varje vecka som inte kan ta dessa lediga dagar med sina barn och att det då finns det som är lediga men ändå lämnar sina barn på förskolan. Det är så otroligt fel!

Våra barn behöver sina föräldrar!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hörreni om ni kikar in på min instagram @sandrahoglander så hittar ni en grym tävling som jag just nu håller i samarbete med smakbox, den vill ni inte missa!!

Likes

Comments

Godmorgon fina ni!

Som ni märker har jag ännu en gång varit väldigt dålig på att skriva här, men det har varit så extremt mycket annat. Att bara komma in i våra nya rutiner har tagit på våra krafter, jag och Ellie som har varit van att ta dagarna som de kommer i ett och ett halvt år har nu fått ställa om oss. Att kliva upp på morgonen för att åka till förskola och jobb. Jag som har varit så nervös över hur Ellie ska trivas och hur det ska gå för henne på förskolan kan släppa det för det har gått så otroligt bra, hon springer in utan att knappt säga hejdå.
Jag trivs också superbra på mitt jobb med alla mina nya kollegor och barn, så allt har gått så otroligt bra.

Så nu såhär lite över en månad efter att våra nya rutiner fungerar superbra känner jag att jag har tid att börja på att skriva här igen, jag har saknat det då det kan vara så otroligt skönt att få skriva av sig ibland.

Likes

Comments

Fick hem en katalog från H&M idag med lite av deras barnkläder och så mycket fint de har fått in både i klädväg och barninredning. Var tvungen att kika in på deras hemsida och såklart hittar man massor man vill ha även fast jag nyss beställde därifrån.

Jag hittade som sagt även massor av inredning som jag skulle vilja ha till Ellies rum, känner för att göra lite förändring nu när hon börjar på att bli lite äldre.

​Som sagt det finns otroligt mycket fint på H&Ms hemsida just nu.

Likes

Comments

Jag kan inte riktigt än förstå att Ellie igår började sin inskolning på förskolan, blev vi inte nyss föräldrar till våran lilla tjej som kom till oss en månad för tidigt och var så pluttig?

Ofta sitter jag och tittar tillbaka på gamla bilder och samtidigt som det känns som igår känns det som en evighet sedan, tiden bara flyger förbi, ja jag vet att jag säger det ofta men alla med barn förstår vad jag menar..

Just nu är det nya rutiner för oss alla och jag som gärna vill ha koll på allt och veta allt till punkt och pricka kan känna ångest och stress över detta, jag vet att Niclas fixar det exakt lika bra som mig att vara hemma med Ellie men även vara den som inskolar. Men ändå så vill jag vara där och se, höra och veta vad som sker.. Ja jag är en riktigt kontrollfreak och det gäller det mesta , jag vill att allt ska fungera direkt och jag vill veta hur allt kommer att vara, hur det kommer bli osv osv.. Men det är något jag måste lära om mig, jag behöver faktiskt inte ha kontroll över allt, det kommer gå bra ändå.

Men det är nog pågrund av detta jag har haft sjukt mycket ångest över att Ellie börjar förskolan, att inte vara där se och höra vad som händer, vara den som tröstar osv.. Jag vill ha kontroll men jag kommer inte ha samma kontroll då som jag har haft när jag varit hemma. Jag vet att pedagogerna är fantastiska och verkligen ser till att barnen har det bra med ändå så vill jag vara där...

Det kommer ta tid att vänja sig, att vänja sig vid alla rutinerna att släppa taget lite... Men när det kommer till sitt egna barn känns det extra i hjärtat att inte alltid kunna vara där.. ♡

Första dagen på inskolningen gick som sagt superbra och Ellie blev rasande på Niclas när det var dags att åka hem.. Vi håller tummarna på att det fortsätter så ♡

Likes

Comments

Hej fina ni ♡

Jag får börja med att be så mycket om ursäkt att det har ekat tomt här med inlägg den senaste veckan, men det har varit så otroligt mycket för oss allihopa här hemma.

Jag började jobba och Niclas tog över att vara föräldraledig, så fick vi även flytta hem förra fredagen och kom hem till världens kaos.. Så ni förstår att helgen gick till att städa, städa och städa ännu mera.. Så grädden på moset så började jag känna mig lite hängig på lördagskvällen men tänkte inte mer på det, men så på söndagen så vaknade jag och kände mig ännu mer hängig och här sitter jag nu och är super förkyld med feber..

Kändes inte så roligt att behöva sjukskriva sig efter en veckas jobb, men vad ska jag göra bättre att vila upp sig och inte smitta ner alla andra. Men ångesten finns där samtidigt.

Det känns så otroligt konstigt att vara den som jobbar medan Niclas är hemma med Ellie, jag som alltid har haft koll på allt har inte längre det.. Kan bli stressad av det men tror det är bra för mig att lära om mig att jag inte måste vara den som ska ha koll på allting...

Idag var det första dagen på inskolning för vår prinsessa, tror att det var jag som var mest nervös av oss alla. Men det hade gått galant, ville inte gå hem när det var dags för att gå hem. ♡

Vår stora tjej ♡

Likes

Comments

Hej, äntligen fredag!!!

Älskar fredagar, man vet att man har hela helgen framför sig och alla eller de flesta är på toppenhumör.
Men idag får vi även fira lite extra för vet ni VI FÅR FLYTTA HEEEEM!!!
Vilken lycka, ni kan inte ana hur glada vi blev när vi fick höra det i veckan, som vi har flyttat runt och som vi har längtat hem till vårat.
Men nu är dagen äntligen här, woho!!!

Sitter på rast just nu, ännu en dag där vi har det väldigt lugnt så jag hoppas på att kunna smita iväg lite tidigare så vi kan packa in i bilen och få komma hem...

Nu ska jag fortsätta trycka i mig lite av allt gott som fanns här uppe i personalrummet, mums!

Hoppas ni har en fin fredag ♡

Likes

Comments

....mammaledigheten ♡

Även fast det har varit en tung tid under mammaledigheten, jag har inte mått bra och Ellie har haft kass sömn mest hela tiden.. Men det har samtidigt varit helt fantastiskt och så mysigt att få se vår lilla tjej växa upp och utvecklas ♡

Saker jag kommer sakna...

♡ Alla dessa långa mysmornar

♡ Att vara den som finns där när hon är ledsen...

♡ Att kunna ta dagen som den kommer, vill vi bara vara hemma kunde vi det eller ville vi ner på stan kunde vi göra det.

♡ Att har man sovit kasst en natt så kan man faktiskt vila medan Ellie vilar

♡ Att ha en liten bebis, visst Ellie kommer alltid vara vår lilla bebis men ni förstår den där bebistiden är otroligt mysig ♡

Och det är så mycket mer man kommer sakna, men nu har vår tjej verkligen blivit stor stoppa tiden! ♡

Likes

Comments

Hej på er ♡

Nu är jag inne på tredje arbetsdagen och ska jag vara ärlig så går det faktiskt bättre än vad jag trodde att det skulle göra.. Visst jag har varit lite extra trött och det kanske ni har märkt då jag inte alls varit lika aktiv här eller på instagram..
Jag har turen att få en liten mjukstart, lite barn på jobbet och Niclas som är hemma med Ellie så jag slapp börja med alla vara nya rutiner samtidigt vilket känns jätteskönt..

Det jag gruvar mest för är när det börjar att bli lämningarna på förskolan för vår skrutt, hoppas på att det inte är jätte ledsamt från hennes sida, även fast jag själv jobbar inom det och vet att det går över så känns det ändå jobbigt.

Haha igår somnade jag efter nio som en klubbad säl, men det var så skönt att vakna rätt så pigg imorse och inte alls känna mig som den där zombien jag annars kan vara..

Men tänk att vi redan snart har gjort halva arbetsveckan snart, eller ja vi har typ gjort det. Längtar till helg och få mysa med familjen ♡

Likes

Comments

Jag har verkligen världens bästa kille i mitt liv, han finns alltid där och han får mig att känna mig så älskad ♡

När jag började må dåligt, Ellie var ca 4 månader och det var nu man skulle vara på rosa moln, i den där bebisbubblan..
Men jag var bara trött, mådde dåligt, humöret svängde, från att vara glad till att bli arg eller ledsen på någon sekund..Orkade inte göra något alls, la all min energi på Ellie och Niclas fick inte mycket uppmärksamhet från mig..
Jag vet hur dåligt jag mådde över det och jag var så rädd att han skulle lämna mig, för mig kunde det inte alls vara roligt att vara med..

Jag kunde fräsa ifrån för ingenting och kunde bara sitta där i soffan och helt plötsligt börja på att gråta. Jag tyckte inte att Niclas förstod mig hur jag mådde och jag blev så frustrerad över det, men samtidigt hur skulle han kunna veta hur jag mådde när jag inte berättade. Jag stängde in mig själv, ville helst bara ligga i sängen hela dagarna om jag fick.. Han blev frustrerad på mig då jag inte berättade för honom hur jag mådde, ja det blev en ond cirkel.. Jag var så rädd, tänk om han kommer lämna mig nu?!?

Sträckan till att må bättre har varit lång och vårat förhållande har varit upp och ner, men nu har vi blivit så mycket starkare. Att vi klarade oss igenom detta. Och nu är min kärlek bara starkare till Niclas och den fortsätter bara bli starkare ♡
Jag har verkligen världens bästa kille, han som alltid finns vid min sida, han som kan göra mig galen men även göra mig till världens lyckligaste!

Likes

Comments