Header

Inför imorgon

" Alldeles svag i armar och axlar, både från gårdagens och dagens träningspass. 😊 Eftersom det var EU-möte här i stan idag var det avspärra…"

Friyay feeling!

" Öwwh nööwh... jag börjar bli sjuk! Eller det kändes så när jag vaknade i alla fall. Jag är dock inte förvånad, för jag har legat stilla i …"

Kärlek till dom drabbade

" Som säkert många har hört har det skett en jordbävning i norra Irak. Många som skadats och många som omkommit. Bland annat drabbades den b…"

Upphängd och klar

" Färdigmålat för idag! Nu är lejontavlan klar och hänger i hallen. Dock skulle jag vilja få in den i vardagsrummet då den passar bäst där, …"

Idag är en stor dag!

" Åh!! Idag hände det! Idag var jag på gymmet och körde överkropp, efter hela 6 veckor!! My gosh, the feeling... valde att köra rygg, biceps…"

What is happening?

" Inlindad i både morgonrock och filt, ljusen är tända och teet är fixat. Det är så härligt med den här årstiden ändå! Mys till max! Nu är d…"

Barebells Fudge

" Smakprov av den nya Milkshaken från Barebells, med smak av Fudge. Som vanligt var jag lite som ett barn på julafton, men den här gången bl…"

Oh, the pain!

" Lill-lördag och ikväll kommer min kärlek hem från Belgien! ❤ Tror dock att jag är lika exalterad över att få hem chokladen han tar med, so…"

Sexy silver

" Dags för....Åhnej, inte ännu ett collage...JO!! Tänk för att det blir det! 😃 Igår körde vi på guld och idag blir det silver, ofc... no su…"

I samarbete med Skolverket

Jag pratade med en gammal vän i telefon igår, och under samtalets gång slog det mig att det är hela 7 år sen jag gick ut gymnasiet! Shit, vad tiden har gått fort! 😱 Hej ålderdomsnoja??

När jag tittar tillbaka på den tiden, gymnasietiden, åh vad jag önskar att saker hade varit annorlunda! Då gick tankarna mest om att hitta en studieförberedande utbildning, för det är klart man måste plugga på högskola. Jag kom in på NV, men bytte redan första dagen till estet bild, på grund av skoltrötthet. Sen stod jag där, efter 3 år på gymnasiet, och visste fortfarande inte vad jag ville bli. Det blev faktiskt aldrig någon högskola för mig, även om jag en gång började. Började plugga till arbetsterapeut, men då mamma blev sjuk och gick bort i samma veva backade jag från det också. Jag har ingen aning om jag hade gått klart hela utbildningen om saker hade varit annorlunda. Jag vet att jag tyckte ämnet var intressant, men sättet att plugga på högskola minns jag var väldigt....inte jag..? Istället blev det folkhögskola, flera år senare, efter jobb jag inte trivdes med men var tvungen att ta för att ha en inkomst. Om jag fick ändra på något hade jag faktiskt nog valt ett yrkesgymnasium, som hade kunnat ge mig någon slags bättre trygghet, jobbmässigt, för att i lugn och ro kunna fundera över om jag skulle vilja plugga vidare det. Studieförberedande utbildningar på gymnasiet är bra, men jag tycker inte man ska vara rädd för yrkesutbildningar heller. Väljer du en yrkesutbildning betyder det inte att du måste jobba med det livet ut. Det finns alltid chans att byta och utveckla sig, du får faktiskt en högskolebehörighet från ett yrkesgymnasium också. Har man ett intresse ska man satsa på det anser jag, även om det är i tidig ålder och det finns risk att du byter intresse sen. Faktiskt...dom flesta människor byter karriär minst 1 gång i livet. Ska du gå en studieförberedande utbildning bara för att ha alla dörrar öppna är det ändå inte 100% chans att du kommer in dit du vill sen, om du inte satsar helhjärtat under gymnasiet! Det är tuff konkurrens, och det är många som inte ens efter gymnasiet vet vad dom ska välja för högskoleutbildning, som i mitt fall. Att gå en yrkeshögskola är inte att kasta bort sina betyg. Du har ett intresse - du pluggar till det - du kommer snabbare få ett jobb efter gymnasiet, och du kan få jobb i princip vart som helst! Du måste inte gå och spendera extra år på studier för att du KANSKE blir intresserad av något annat senare i livet, för att familjen eller vännerna anser det bättre. Alla är inte menade att bli doktorer eller socionomer som kräver massa års studier. En yrkesutbildning innebär inte att du är lat eller inte duktig nog på att studera...du har bara valt en inriktning tidigt! Dessa utbildningar ställer krav precis som andra utbildningar. Vissa utbildningar är lärlingsutbildningar där du halva tiden är på en arbetsplats och halva tiden studerar. Du är inte lat för det! Man MÅSTE INTE plugga i år för att klassas som "duktig". Gör det DU vill. Gå efter DINA intressen och ambitioner!Sponsrat inlägg.

Xoxo, Sandora

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments