Jag fick en video länkad till mig på facebook som handlade om löneskillnader mellan män och kvinnor och detta måste göras något åt! So far so good liksom. Sen kom slutklämmen. Genom att uppmärksamma detta så skulle vi, håll i hatten, måla ena nageln i en annan nagellacksfärg än dom andra!! Stark. GRL POWER osv osv, och jag kände mig mest....tom??

Män går ut i strejk när dom inte är nöjda för att sätta press, men det kan ju slänga sig i väggen för mage till ett så starkt statement som att måla ena nageln i en annan färg har jag aldrig varit med om.

Sen kommer ju dessa fantastiska män in i videons kommentarfält och ska argumentera mot att en som kvinna inte är förtryckt och att löneskillnaderna inte finns. Det är ungefär lika logiskt som att jag skulle börja argumentera mot att det inte gör så jävla ont att bli sparkad på pungen utan att det endast är en myt och om män skulle sluta se sig själva som ett offer så skulle pungsparken inte göra så jävla ont.

ARGH!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi bortser från att jag är värdelös på att blogga och går rätt på sak.

Idag är det alltså, för den som har missat det, internationella kvinnodagen. Resterande 364 dagar är männens. Men idag är vår dag.

Flera har svårt att förstå feminismen och varför den behövs, vilket jag tror grundar sig i att dessa personer inte förstår strukturer. "Inte alla män!!" är en klassiker. Nej, det är inte alla män...men det är män. Män våldtar och går fria för att kvinnans "nej" inte var tillräckligt tydligt. Män anser sig ha rätt att lägga sig i abortfrågor. Män behöver inte få en klump i magen av oro för att bli våldtagna när de går förbi en grupp med tjejer sent på kvällen. Det anses mer acceptabelt att en tjej utövar en sport eller arbetar i ett mansdominerat yrke än tvärtom, eftersom det männen arbetar med och sporten de utövar har mer status än kvinnodominerande yrken/sporter. Vi kallar kvinnor som arbetar med mansdominerade yrken som självständiga, coola och starka. Vi kallar män som arbetar i kvinnodominerande yrken som mjuka och mysiga.

Jag tror att vi ofta dansar efter patriarkatet, utan att vara medvetna om det. Vi sminkar oss och "äger det forumet" och "sminkar oss för våran skull" fast att allting faller under patriarkatets normer och värderingar. Patriarkatet gillar oss med smink, oavsett av vilken anledning vi sminkar oss. Vi lär oss hur vi kan sminka vår näsa mindre och få våra ögon att se större ut, för "våran" skull. Varför just näsan mindre och ögonen större? Vem har tutat i oss att det är det vi gillar?

Men "grattis" på internationella kvinnodagen, vi har ändå kommit en liten bit men längre ska vi.

Likes

Comments

Som rubriken lyder, spänningen är över. Jag kan riktigt föreställa mig hur ni suttit och frenetisk klickat er in här i hopp om en uppdatering. Idag är dagen då era önskningar besvaras. Trots att statistiken visar 0 besökare så vägrar jag tro på det, det är säkert något tekniskt fel på grund av att så många klickat sig in så många gånger.

Detta inlägg sker på begäran, från min vapendragare Linnea. Som jag skrev i mitt första inlägg så visste jag att hon skulle stödja mig till 100%.

Idag står alkohol och dans på schemat, förhoppningsvis är det mer folk och bättre musik än förra helgen. Håll tummarna är ni goa. Puss!

Likes

Comments

Heiii!

Först och främst, hur storbloggarna lyckas leverera inlägg efter inlägg i flera års tid och fortfarande hålla det intressant är för mig ett mysterium. Jag har ingen aning om vad jag ska skriva egentligen. Dock så tänkte jag att jag skulle kunna ge er en inblick i mitt fabulösa liv genom att dela med mig om vad som sker i veckan, det blir väl superkul?!

Måndag-Fredag: Plugg.
Lördag: Tenta (eftersom att SU anser att våra fem veckodagar inte räcker till så blir väl tenta 14-18 på LÖRDAG en förträfflig idé....)
Söndag: Ladda upp inför kursstart som är på MÅNDAG, skönt att ha en dag ledigt iallafall. Generöst!

Jag riktigt känner er avundsjuka efter ni har läst detta, men försök att lägga band på er själva, alla kan inte leva ett lika glamoröst liv som en förskollärarstudent på CSN-bidrag, tyvärr.

Aahh, den ljuva söndagsbitterheten! Helt underbart. Håll era tummar (om ni har några, här på min blogg är alla inkluderade) att plugget denna vecka går snabbt och smärtfritt. Puss ❤️

Likes

Comments

Wow, jag äger på att blogga. Har i princip legat på soffan och spelat skyrim hela dagarna så är ju inte sådär jätteintressant just nu (läs aldrig).

Iallafall, jag var inne på Lady Dahmers blogg (hur länkar man andra?!) där kvinnors kroppar och vikthets var på tapeten (typ världens viktigaste ämne!!). Varje gång detta tas upp så kommer det alltid minst en människor som bara måste upplysa ännu en gång hur vi tjocka människor glorifierar fetma. "DET ÄR FAKTISKT FARLIGT!!!".

Det absolut roligaste med smala människor är att dom inte riktigt verkar förstå att vi tjocka vet att vi är just tjocka. Som att vi lever i en egen liten värld där vi inte ständigt matas med hur fel våra kroppar är och hur ohälsosamt vi lever. Vi glorifierar helt enkelt fetma. Detta tycker jag är spännande. Som att någon skulle titta på mig och helt plötsligt inse att min kropp är något att eftersträva? Min kropp är, och kommer aldrig att vara, en idealkropp. Majoriteten av alla människor kommer aldrig att triggas av min kropp och känna en vilja att se ut som mig. Men hur är det med modeindustrin? Skönhetsindustrin? Photoshop och ännu mera Photoshop. Är min feta kropp farligare än detta? Att eftersträva en kropp/hy/hår/vafansomhelst som inte ens finns? Är de onda tankarna värre än en tjock kropp? Att unga (framförallt) tjejer mår dåligt för att dom inte ser ut som samhället vill?

Se ut hur fan ni vill, säger jag. Var smal, tjock, vältränad eller lite fluffig. Så länge ni mår bra.

Likes

Comments

Ah! Nu är vi inne på 2017 andra dag, nu är man ju nästan varm i kläderna, 2016 who liksom.

Som vanligt vid det nya året sker det något med människorna. Ena hälften (denna statistisk är möjligtvis överdriven) kör all in, nyårslöften, new year - new me och är lite sådär övertaggade. Den andra hälften av världens befolkning känner ett otroligt stort behov av att dela med sig om sina tankar på Facebook och andra sociala medier om hur löjliga den andra hälften är och att detta år kommer suga lika mycket som det förra. Riktiga solstrålar som man gärna har med på fest!

Själv är jag fullt upptagen med att fixa inför Andreas födelsedag så jag har irrat runt överallt och ingenstans och gjort smörgåstårta, tårta och köpt en alldeles för dyr högtalare som kommer göra att min status hos grannarna sjunker lite lägre. Men det är sånt man får ta.

Herrå!

Likes

Comments

2017. Nytt år och en ny blogg. Spännande. I en sann narcissistisk anda (likt alla andra som bloggar) så går jag runt i en bubbla och tror att alla andra är intresserade av vad jag tycker och tänker. Fallet är troligtvis inte så, men det tänker jag faktiskt strunta i.

Jaha, vad kan jag bidra med som inte redan finns i bloggvärlden? Svaret är faktiskt absolut ingenting. Mode är något som jag är fruktansvärd på och skulle lika gärna kunna gå runt i strumpbyxor och Gina Tricot- linne som går ner över rumpan á 2007. Jag har inga barn så jag kan inte heller rikta in mig mot de som är föräldrar. Troligtvis kommer jag ha två läsare någon gång ibland - Linnea och Sara. Mina största supporters.

Äh, skitsamma varför ens försöka mig på att skriva vad bloggen kommer handla om för det lär ni väl ändå märka? Jag lär väl blogga 1 gång/månaden så det här blir nog skoj!

God fortsättning hörrni, ha det gött 🙌🏼

Likes

Comments