Hej! Är du en som sparar? Isåfall hur och var eller är du en som inte sparar alls så kan du du lärdom av detta inlägg. Detta blir ett enkelt inlägg med bara grunder och inga detaljer i vad och vilka affärer som är bäst att göra.

Du som sparar kan gå till väga på miljoner olika sätt. Alla vägar är bra enligt mig bara man sparar men självklart finns det enklare vägar och mer effektiva som både underlättar för dig och gör din plånbok lite större. Mitt första tips är att starta ett konto på Avanza. Det är bara att ladda ner appen eller söka på Avanza.se i din webbläsare , sen loggar du enkelt in via bank id så har du ditt konto färdigt på några minuter. Att spara pengar via Avanza och inte på din lokala bank har många fördelar. Du kan enkelt sätta in, ta ut pengar och göra affärer snabbt. Visste du att din bank tar en massa avgifter för att du handlar via dom. Det slipper du helt om du handlar på Avanza istället, varför ge pengar till banken liksom. Nu är när du är igång är det bara att börja spara. I nästa inlägg kommer det handla lite mer om vad du ska tänka på när du handlar aktier och fonder.

Lycka till - R.SDesign your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 125 Readers

Likes

Comments

Hej alla investerare och icke investerare. I detta inlägg tänkte jag skriva lite om förra veckans resultat från Stockholmsbörsen och om nya tips för den kommande veckan.

Stockholmsbörsen öppnade vecka 40 med fina siffror som väntat. Måndag till torsdag så steg kursen ungefär 1 % och det är ett väldigt bra resultat, tänk om det skulle hålla i sig vecka efter vecka då hade ju indexet gjort hela 52 % och det hade ju varit helt osannolikt. På fredagen sjönk kursen 0,41 % så veckans resultat för Stockholmsbörsen vid stängning 17:30 på fredags kvällen slutade på plus 0,52 % vilket vi ägare får vara mycket nöjda med.

Vinnare blev Eniro Pref på +34,58%.

Förlorare blev Ortivus A på - 16,33 %.


Mitt tips för denna vecka är lite samma som jag var inne på förra veckan. Köp en indexfond som tex Avanza zero som följer kursen för OMX Stockholm30 (de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen). Jag kan nästan garantera dig att du kommer göra minst 2-4 procent innan årskiftet.

Trevlig måndag - R.S

  • 169 Readers

Likes

Comments

Hej! Väldigt kul med så många läsare på inlägget i onsdags om indexfonder. I detta inlägg tänkte jag hoppa lite till en annan kategori skriva lite om lördagens V75 trav på Skellefteå travbana.Skellefteå har en fin travbana med ett utav Sveriges kortaste upplopp, ynka 175 meter. Banan har även dubbla open-stretch vilket kan öppna upp för många skrällar och det gillar vi med tanke på att det är jackpot på hela 40 miljoner svenska kronor. Nog pratat om banan vi går vidare till avdelning 1.

V75-1
Min teori är att nummer 8 "Eva I.H" kommer gå för ledning och sen hålla den ända till mållinjen, hon har även visat fin form det senaste så jag kommer troligtvis spika. Det som talar för gardering i loppet är hästen längst bak i ledet "Olympia Gold"som körs av Per Linderoth från 40 meter tillägg. Även hon har visat fin form och är bara spelad till ynka 5 %, bra skräll i mina ögon.

V75-2
I denna avdelning kommer första låset, nummer 6 "Assault" och nummer 7 "Bear Biar". Två bra hästar med bra form och även hyfsat bra spår så ser inte hur någon annan häst i loppet ska kunna besegra dom över huvudtaget, så 6 eller 7. Solklart.

V75-3
Kvällens kallblods lopp består utav många fina hästar men favoriten "Månprinsen A.M" är den som sticker ut allra mest och ser svårslagen ut. Men är det någon favorit som ska fällas denna kväll så är det ju månprinsen. Så jag väljer att gardera med nummer 7 "Norrheimfaks" 2% spelad bara och nummer 9 "Odin Tabac" 13% spelad som slog både Järvsörappen och lome Brage på Färjestad senast.

V75-4
Fjärde loppet är såpass öppet att jag väljer att gardera med många hästar och hoppas på storskräll. Det är då det kan avgöras.

V75-5
Här kommer kvällens andra lås. Nummer 2 "angle of attack" och nummer 6 "T. Rex". I detta lopp känner jag mig lugn då det handlar om just dom här två hästarna. Vem som vinner spelar ingen roll då de är spelade exakt lika mycket ( 31%).

V75-6
Här har vi en jätte favorit spelad till 52% och det är "Jaques Noir" som körs av Ulf Ohlson. Men jag väljer att plocka med "Sellmer I.H" som visar fin form och dessutom har "Jaques" lite galopp historik så vi får hoppas på en galopp på den och att "Sellmer" hinner först över linjen.

V75-7
Sista loppet för kvällen, här brukar man vara som mest nervös om man ligger inne med 6 rätt men gör jag det imorgon inför detta loppet så kommer jag känna mig lugn då jag spikat "Malkin" och set inte hur han ska kunna förlora över de motstånd som bjuds på denna lördag.

Lycka till alla spelare - R.S


Likes

Comments


Hej och välkomna igen efter några månaders uppehåll utan inlägg på sidan. Tog lite ledigt under sommaren från allt vad aktier och fonder heter för att bara njuta av sommaren/semestern. Har även bytt jobb nu efter sommaren men nu kör vi igång igen så kul att just du hamnade här.

På sommaren gick hela börsen neråt cirka 7 % och med tanke på det så gick jag in med lite pengar i en indexfond som heter Avanza Zero. Det är en fond som som följer kursen för de trettio mest omsatta aktierna på Stockholms börsen. Enligt mig är det den bästa och säkraste fonden du kan ha om du vill ha en stabil och bra ränta på dina pengar. Statistik visar ju att indexet på Stockholms börsen har ökat i snitt 12 % per år sedan 1990, bra avkastning om du frågar mig. Sedan jag köpte dem i slutet av augusti så har dem stigit med 5,7% och den årliga procent ligger i dagsläget på 8,68% så jag tror det finns mer att hämta innan årsskiftet. Så ett tips från mig in och köp Avanza Zero eller någon indexfond så kommer dina pengar växa, det kan jag garantera.

Mvh R.S  • 287 Readers

Likes

Comments

Hej alla! Ni har säkert läst och hört att jag investerat mina pengar i ett bolag som heter Fingerprint. Jag har trot på dom stenhårt och att dom ska öka minst 50% innan årets slut. På måndag eftermiddag av någon konstig anledning så sålde jag av mina aktier i Fingerprint med en vinst på 11%, vilket är en väldigt bra affär enligt mig. Efter jag hade sålt dom ville jag ha tillbaka dom fast billigare än vad säljarna ville så jag fick aldrig tag i dom igen, tur det nu i efterhand. Vaknar upp på tisdag morgon och har 5 missade samtal av en aktievän och tänker vad är det nu som händer. Han säger; hoppas du inte har kvar fingerprint för då är hela din aktiekarriär så gott som över. Jag svarar givetvis att jag sålt dom.
Klockan slår nio och börsen öppnar, fingerprint rasar sinnessjuka 40% på bara några minuter. Så nu i efterhand kan man säga att jag gjorde 50% på dom.

Kalla det tur eller skicklighet - R.S

Likes

Comments

Hej! I måndags så tog fingerprint hela 6,5 % på bara några timmar, det som vi har sagt hela tiden. Bolaget ökade från 45:50kr/aktie till 49:67kr/aktie. Omsättning på aktier i fingerprint under dagen slutade på hela 11 miljoner stycken, helt galet. På tisdag sjönk dem tyvärr 4% men det är nog bara kortvarigt enligt rapporter från placera och affärsvärlden. I skrivande stund håller dem stabila 46:30kr/aktie. Jag tror att fingerprint kommer avsluta börsveckan med en peak och sluta minst 49:50kr/aktie. Så lite kort summerat så är det fortfarande köp läge på aktien om du vill göra dig en slant.

Ha det bra och fortsätt läs - R.S

Likes

Comments

Go fredag! Denna veckan hände det, "Fingerprint" sjönk till 45kr/aktie som jag och en aktievän till mig har sagt i en lång tid. Vi sa att den dagen fingerprint tappar till 45kr/aktie så köper vi direkt och vi köper mycket. Jag tror att aktien kommer att att stiga över 100% innan årets bokslut. Fingerprint är ett bolag som sysslar med fingeravtrycksläsare på tex smartphones, datorer m.m och min gissning är att fingeravtrycksläsare kommer att användas mer och mer på tex lokaler och hem som idag använder en tagg. Tänk vad enkelt att bara använda sitt fingeravtryck istället, lite svårt att tappa bort dina fingrar liksom. Summa summarum ser jag en ljus framtid i Fingerprint och hoppas både på dem som aktie ägare och människa. Ett enklare liv med Fingerprint i spetsen helt enkelt.


Time will tell - R.S

Likes

Comments

Hej! Idag tänkte jag berätta lite om var du kan hämta inspiration och lärdom på ett enkelt och behagligt sätt.
Mitt bästa tips är att lyssna på Framgångspodden som görs av Alexander Pärleros , han är en av Sverige bästa entreprenörer och till och med utsedd till årets super talang 2017 och hans podd utsedd till årets podcast. I podden intervjuar han kända och framgångsrika personer i hela Norden, dom pratar om hur just dom har lyckats och vad som dom tror är nyckeln till att vara där dom är idag. Väldigt inspirerande. Den bästa podden han gjort som jag tycker är intervjun med hotellmagnaten Petter Stordalen som är i god för 13,5 miljarder och äger över 190 hotell.

In och lyssna vetja @ http://www.framgangspodden.se
eller så söker du på FRAMGÅNGSPODDEN i din app.

-R.S

Likes

Comments

Hej! I helgen spelade jag på V75 som gick i Kalmar. Jag hade satt ihop ett spel med några skrällar och några favoriter. I V75-1 hade vi 4 hästar som givetvis var dom 4 bäst tippade, man vill ju inte falla bort i första omgången. Hästen som var enbart 9% spelad vann loppet och det var perfekt för oss eftersom vi hade den. En underbar start tänkte vi men det skulle vända fort. V75-2 och V75-3 bjöd på 2 jätte skrällar och som enbart 1-5 % av spelarna hade, där dog våra seger chanser rejält. Lopp 4 och 5 gick in enkelt med tanke på att det var 2 favoriter som vann. Lopp 6 missade vi och lopp 7 gick in som tröst. Summeringen av lördagens trav var att vi hade 4/7 rätt och att man måste våga satsa på dom där stor skrällarna.

Bättre lycka nästa helg- R.S

Likes

Comments

Godmorgon! Detta inlägg är i samarbete med affärstidningen/webbsidan http://www.affarsvarlden.se, en sida/tidning du kan läsa allt om det senaste inom börs marknaden.

Snap, moderbolag till meddelandetjänsten Snapchat, debuterade på torsdagen på New York Stock Exchange till kursen 24 dollar. Bolaget har mer än 158 miljoner dagliga användare enligt prospektet som lämnades in på torsdagen. Omsättningen för 2016 uppgick till 404,5 miljoner dollar jämfört med 58,7 miljoner dollar 2015.

Snaps börsnoteringserbjudande blev övertecknat mer än tio gånger. Aktiepriset i erbjudandet landade på 17 dollar, över det indikerade intervallet 14-16 dollar.

I samband med noteringen sålde bolaget 200 miljoner aktier, vilket inbringade 3,4 miljarder dollar. Deras mål var 3 miljarder dollar.

Prenumera på tidningen @http://www.affarsvarlden.se,

-R.S

Likes

Comments