Känns som att jag inte vet vad jag ska skriva här längre...har haft mer tankar än vanligt uppe i hjärnkontoret senaste dagarna men det mesta stannar liksom kvar där uppe utan att lyckas ta sig ut. Många jobbiga minnen från när jag var liten/yngre som tränger sig på...vill inte behöva älta det som varit men kanske att jag måste försöka att en gång för alla försonas med det som varit och förlåta mig själv för att det blev som det blev för att sedan våga gå vidare? Drömmer också rätt mycket konstiga och ofta mer eller mindre obehagliga saker men lyckas aldrig komma ihåg exakt vad drömmarna handlar om när jag vaknar. Antar att drömmarna är någon form av bearbetning även om det så klart skulle vara roligare att drömma något bra men det kommer kanske med tiden?

Tänker inte skriva mer negativt depp nu, punkt! I morgon eftermiddag ska jag träffa en fin vän och på torsdag förmiddag på lansering av den nya Ikeakatalogen, blir spännande. Har ni något roligt som väntar i veckan? Nu ska jag försöka sova så får vi se vad jag drömmer i natt...sov gott! Kramar, e

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Godkänd torsdag! Hur har er dag varit? Min dag har varit ok även om det varit rätt mycket tankar men hade ett bra samtal med en betydelsefull person nu i kväll så känner mig laddad inför morgondagen, att ta mig framåt och göra så mycket rätt som jag bara kan. Hoppas även på en bättre "magdag" i morgon då den varit mer bråkig än vanlig nu en period.
Gårdagens lunch på Ikea var för övrigt en upplevelse. Dom ska bygga om restaurangen och visade sig när vi kom dit att det endast famns ett fåtal rätter att välja mellan och dessutom serverades all mat på papptallrikar med tillhörande plastbestick! Som dricka ingick en Festis alternativt vatten eller mjölk i pappmugg och hela lunchen akompanjerades av någon form av borrmaskin, underbart...får nog hålla oss borta från Ikeas restaurang tills renoveringen är klar i början på november, ha, ha.
Nu blir det att styra upp något ätbart och sen hoppa i säng. Hoppas ni haft en fin torsdag! Godnattkramar, e

Grönsaksbullar på finporslinet;).

Likes

Comments

 • god lunch i solen och trevlig hamburgermiddag med mamma
 • att mina rulltårtor till mammas jobb blev bra (är nämligen rulltårtans dag i morgon;))
 • fick äntligen ändan ur och tvättade den stickade tröjan och sjalen som legat i tvättkorgen i flera veckor (dom behöver tvättas i handtvätt så är därför det dröjt...)

Jag kämpar dagligen med att försöka bryta sjuka rutiner och invanda beteenden samt stå ut med en strejkande kropp i förändring. Det är svårt men känns trots allt lättare när jag hela tiden försöker tänka positivt, göra någon form av mindfulness/avslappning och någon form av "frisk aktivitet" varje dag (kan vara något så simpelt som att titta på Rapport eller bläddra i en inredningstidning).

Imorgon ska jag ringa ett samtal, luncha med min fina vän, köpa svarta strumpor, göra rent mammas ugn som jag råkade spilla i förra veckan och se en rätt bra deckare på SVT. Kan nog bli en rätt bra onsdag och oavsett vad mina tankar säger så väljer jag att se glaset som halvfullt, inte halvtomt! Hoppas ni får en fortsatt fin kväll och sov gott sen!

Likes

Comments

Ny dag och känner mig faktiskt pepp trots lite halvkass sömn, konstiga mardrömmar och bråkig mage. Jag tänker inte låta min okloka del få styra vare sig tankemässigt eller handlingsmässigt. Tänker återigen på min terapeuts ord om att ha som riktmärke att ju mer ångest jag har desto mer går jag emot ätstörningen och gör rätt! Livet är faktiskt fint även om det kan vara skrämmande också men jag har trots allt alltid velat leva så nu gäller det att vara lite mer som Pippi och tro på mig själv! Har jag klarat av att leva som jag gjort under alla dessa år som sjuk så borde jag klara av att bli helt fri(sk) också! Nej, full fart framåt och fokus på det positiva! Ha en riktigt fin måndag!

Likes

Comments

Kör en dubbel för både lördag och söndag så får bli sex punkter i stället för tre.

 • tittade på en rolig film i går kväll som jag fortfarande skrattar åt när jag tänker på (Bortspolad, tips!)
 • samtal med en fin vän
 • kloka råd, pepp och stöd från människor i min närhet
 • att jag vågat känna efter lite mer trots att det är läskigt
 • solsken i dag på fm och avbrott i allt regnande
 • att det känns bra med en ny vecka i morgon och att jag har några roliga saker inbokade då

Har ni något positivt från helgen att dela med er av? Kramar, e


Likes

Comments

Jag är otroligt glad och tacksam över era fina och kloka kommentarer men till er som känner mig/vet vem jag är så vore jag oerhört tacksam om ni ville uppge ert riktiga namn eller i af en mejladress för jag tycker faktiskt det känns lite obehagligt att inte veta...särskilt när ni omnämner mina föräldrar etc med bokstäver som jag aldrig skrivit ut här. Vet att jag kanske låter lite hård, otrevlig och/el lättstött nu men är så jag känner helt enkelt. Borde kanske sluta skriva här helt en period och ägna allt fokus på att vara i den "riktiga världen"? Vi får se...men tänker hur som mest fokusera på det positiva för jag är faktiskt ingen negativ person egentligen och långtifrån långsint. Nu ska jag försöka somna om för vaknade av en obehaglig dröm men skönt att det just bara var en dröm! Godnattkramar!

Likes

Comments

Fredagens tre positiva:

 • fint och viktigt telefonsamtal med lillebror
 • att mina bondkakor blev skitgoda
 • det börjar en ny säsong av Ett fall för Vera i kväll

Vildhallon och solskenslunch i går (i dag har det mest bara regnat tyvärr...) och mina bondkakor.

Ett utav mina mål framöver är att försöka vara lite mer som Pippi! Önskar er en så bra fredagskväll som det bara går!

Likes

Comments

Godmorgon! Har ni sovit gott? Jag är inne i en period där jag drömmer en massa konstigt men kommer inte riktigt ihåg vad drömmarna handlar om...är strålande sol här just nu, så härligt! Har hunnit äta frukost, göra mig i ordning, hjälpt mamma beställa diverse varor från apotea, lagt i en tvätt och ringt ett samtal. Fick som en liten läxa att omge mig med trygga personer som liksom accepterar min situation och vad jag behöver göra just nu för att fortsätta ta mig framåt och få ut mesta möjliga av min behandling, har varken tid eller råd att stå och stampa.
Planerna för resten av dagen är mest bara att försöka sitta ute i solen så mycket som det går för skulle tydligen bli skitväder hela helgen...men då passar det å andra sidan utmärkt att ta tag i städningen då samt att jag lovat baka lite till en av mammas bekanta som genomgår en tuff behandling just nu (min mamma är absolut ingen "bullmamma" och har aldrig bakat småkakor så är jag som får stå för den biten;)). Hoppas att ni får en toppen torsdag! Kramar i massor, e

Likes

Comments

En sak jag tänkt på en del den senaste tiden är det här med första intrycket. Hur mycket går det egentligen att säga om en person efter endast en gång, någon du är bekant med och mest bara hejat på eller en person som du aldrig träffat på riktigt utan "lärt känna" via en blogg? Jag tror att det kan vara rätt olika från person till person, vissa personer är mer öppna, bjuder på sig själva och vågar vara privata på en gång medan andra är mer tillbakadragna.
Om du träffar mig på stan för första gången och sen utefter det målar upp en bild om vem jag är så är det mycket möjligt att den bilden inte riktigt stämmer för har kommit fram till att jag är en person som du ofta måste träffa minst några gånger innan mitt riktiga jag vågar sig fram. Tror att jag ofta kan uppfattas som rätt tillbakadragen, blyg och försiktig och det är inte så jag är egentligen. Jag tycker om att prata, har kass humor och skrattar ofta åt mina egna skämt, är allt annat än pryd och räds inte att få lite skit under naglarna. Samtidigt är jag nog rätt inkännande och hoppas att jag är rätt snäll och omtänksam, åtminstone strävar jag efter att vara det. Blyg är jag dock i viss mån även om det är betydligt bättre nu än när jag var yngre men har fortfarande svårt att ta plats i större grupper, framförallt när det handlar om att vara lite mer personlig och privat som tex i fikarummet. Känner ofta att jag inte har något intressant att komma med samt att jag skäms över hur min tillvaro sett ut de senaste åren...under åren jag pluggade var det inte direkt några problem att prata på seminarier och att hålla i en redovisning men när vi kom ut i korridoren och skulle prata mer vardagligt så låste det sig alltid och jag blev tyst...sedan beror det nog i nuläget en hel del på min dagsform vilka signaler jag sänder ut. Ser du mig på stan en dålig dag kanske du får ett helt annat intryck än en dag när jag känner mig mer pepp men kanske att det är ok att det är så? Att jag kan få vara en sån person som du måste lära känna lite mer innan du vet om vi passar ihop och om du gillar mig eller inte? Vi är alla olika och enligt mig måste det få vara så.
Att försöka acceptera sig själv med sina fel och brister är svårt, riktigt svårt men börjar faktiskt känna att jag lite mer har kommit på vem jag är och hur jag fungerar. Viktigast av allt just nu är dock att jag inte är min ätstörning för jag är jag, ellen.

Likes

Comments

 • lunch ute i solen
 • en liten tur med A som inleddes på pappas vind där jag lyckades bli av med en gammal matta och avslutades på Biltema där A köpte bensin till en röjsåg.
 • agerat trots jobbiga tankar

Likes

Comments