Tjenare på er alla!

Vädret är hur härligt som helst idag, ska snart iväg till träningen och att bo i Spanien känns verkligen som ett liv i lyx. Många tror att fotbollsyrket är ett liv i lyx, men det är faktiskt inte riktigt så som många tror. Vi är ständigt övervakade och det fanns så mycket regler i kontraktet, och jag kan verkligen inte alla än,, men jag är medveten om att jag har en massa skyldigheter som fotbollspelare. Alla arbetare har ju egentligen skyldigheter. Fast jag har det på en annan nivå.

En vanlig arbetare har väll de vanliga skyldigheterna som exempelvis 

* Sköta och utföra sitt arbete

* Ansvara för arbetets material på ett bra sätt.

* Följa reglerna

* Använda skyddsutrustning om det behövs

* Komma i tid 

* Inte nämna allt för privata saker om arbetet (de flesta har tystnadsplikt).

* Inte göra saker på fritiden som kan skada arbetet, arbetskamrater eller arbetsgivaren

* Inte begå brott som skadar kan skada arbetet.

Men sen har även du som arbetare olika rättigheter också.

Detta kan vara bland annat.

* Du ska ha skydd mot diskremninerng 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Halllå på er!

Om ni inte visste de, så hade jag faktiskt andra kontrakterbjudande. Bland annat från ett lag i Argentina och sen var det några erbjudanden från Asien. Nu tänkte jag berätta varför jag valde Barcelona B.

Det fanns två anledningar till att jag valde det jag valde.

För det första så tror jag mest på Barcelonas Akademi. Den har ju skapat otroliga fotbollsspelare som Messi, Xavi, Iniesta, Puyol med flera.

Sen så är det så att jag helst jobbar inom EU. Jag litar väldigt mycket på Eu och jag tycker det funkar bra och det är fri rörlighet, så det är väldigt enkelt att åka tillbaka till Sverige under lediga tillfällen. men att jag hade turen med att Barcelona B hade intresse blev bara en slump. Jag har alltid gillat det landet. I högstadiet läste jag spanska och jag fick rätt snabbt intresse för deras land och deras kultur.

Men jag tänkte berätta lite om hur Eu faktiskt fungerar.

Vad är egentligen syftet med EU?

Jo, till en början var det till för att främja freden efter att världen hade fått uppleva ett andra världskrig. Men sedan gick det över till att bli en ekonomisk gemenskap efter att flera länder hade gått med. Meningen var att göra de beroende av varandra. Den växte sedan också vidare till en politisk union. Man införde en gemensam valuta, euron. Detta var för att underlätta handeln. Men ma ville gå längre än så, man ville även att människor, kapital, tjänster och varor skulle kunna röra sig fritt mellan länderna. Detta för att ett av EU:s huvudmål var att vidareutveckla den inre marknaden, vilket är kanske det viktigaste för en bra ekonomi. Eu skulle också se till att människors mänskliga rättigheter skulle vara en viktigt värdering inom EU. Frihet, jämlikhet, Människovärde och demokrati bland annat. Därför införde man även ett europaparlament där invånarna kunde rösta fram sina företrädare.

Vem fattar besluten i EU?

Det är ministerrådet och Europa parlamentet som beslutar lagarna inom EU, men det är EU- kommissionen som föreslår de. Det går alltså till på så sätt att EU kommissionen föreslår lagar som de sedan skickar vidare till Europaparlamentet. Europaparlamentets uppgift är att kontrollera lagen och se till om det finns några förbättringar man kan göra. Sedan skickar de vidare lagförslaget till Ministerrådet som ska kontrollera och även där se om det finns några förbättringar man kan göra. Sen för att lagen ska bli av, så måste alltså båda Europaparlamentet och Ministerrådet godkänna den.


Vad bestämmer EU över?

EU satsar mycket på ekonomin och politiken.

Därför har de bland annat satsat mycket på den inre marknaden, där människor och kapital bland annat ska få röra sig fritt. Därför beslutar EU vilka rättigheter människan ska ha. Den gemensamma valutan ska även underlätta för handeln och samarbetet för den inre marknaden. Sen vill EU ha en gemensam Ekonomisk och monetär union (EMU): EU samordnar delar av ländernas ekonomiska politik. Länderna får till exempel inte ha stora underskott eller stora skulder i de offentliga finanserna.

Regionalpolitik: I EU:s uppdrag ingår att minska ekonomiska och sociala skillnader mellan länder och regioner inom EU. EU stödjer därför projekt i regioner i olika EU-länder. Det kan till exempel handla om vägbyggen, forskning eller utbildningar.

Brottsbekämpning: EU-ländernas poliser och åklagare samarbetar för att bekämpa grov brottslighet mellan länderna.

Miljöpolitik: Miljöfrågor är ofta gränsöverskridande. EU-länderna har gemensamma regler om utsläpp av växthusgaser, föroreningar och skydd för utrotningshotade växter och djur.

Jordbrukspolitik: EU ger stöd till jordbrukare och företagare på landsbygden och garanterar bönderna ett lägsta pris för sina varor. EU beslutar också om regler för djurtransporter, livsmedelssäkerhet och markskötsel med mera.

Flyktingpolitk: EU har gemensamma regler om asyl för flyktingar, bland annat vilket land som ska behandla en asylansökan.

Sen står EU´s lagar framför alla medlemsländers lagar, men medlemsländerna bestämmer mer om frågor som angår de själva som exempelvis som skatter, skola, sjukvård, pension osv. 


Likes

Comments

​Hej allihopa!

Möblerna från Sverige har nu kommit och jag har nu fått alla bitar att falla på plats. Jag hittade en relativt billig tvåa hyreslägenhet som var väldigt nära träningsanläggningen, så detta tror jag kommer bli hur bra som helst. Känns lite onödigt att köpa en lägenhet i dagsläget med tanke på att jag inte har fått hel ordning på ekonomin än, men samtidigt jobbar jag i en bransch där det alltid är tidsbegränsat anställning. Det som menas med att ha en tidsbegränsad anställning är då att anställningen gäller under en begränsad period, det vill säga från och med ett visst datum till ett på förhand bestämt slutdatum.​ Mitt kontrakt med Barcelona B är skrivet på 3 år och slutar sommaren 2018, men det är ju osäkert om det blir en förlängning eller en flytt. Därför kände jag att det inte var värt att köpa en bostadsrätt. Då jag tyckte att det passade bättre med en hyresrätt. Sen känner jag att ekonomin går bättre runt med tanke på att el- och vattenkostnad ingick i denna relativt låga hyran. Skulle dessutom någonting gå sönder så behöver jag inte betala för reprationerna om jag själv inte skulle vara orsaken. Sen så är det ju hyresvärden eller "föreningen" som fixar lägenhetens omgivnad, så som att skotta snö, grusa gångar, klippa gräset, städa trappan osv och på detta tjänar jag ändå in en hel del tid. 

Men vad ska då min lön räcka till? 

Jo, självklart prioriterar jag ju Boendet i första hand och i detta fallet är det ju då hyran. Sen är ju också kläder och mat också en prioritering, men den mesta maten får jag äta tillsammans med laget så som frukost, lunch, mellanmål och ibland middagar. Så mat är egentligen inga problem. Det är bara några småpengar som går till det. Kläder är som vanligt. Det behöver ju alla, men borta i klubben får jag även därmed också träningskläder och liknande. Min ekonomi är ju ganska begränsad, men jag får det mesta serverat på ett silverfat om man kan säga det så, haha. Nästan som att fortfarande bo hemma hos mamma och pappa. 

Jag behöver en ny telefon som jag kan ha här i Spanien med spanska operatörer, det har nämligen varit ett jäkla krångel med den här Svenska telefonen. Men för tillfället känner jag att jag behöver lägga pengar på en fin cykel. Jag behöver ingen bil. Affären och träningsanläggningen är ju nära, sen har jag inte direkt några vänner här i Spanien att åka till "än". Så en bra och fungerande cykel skulle bli perfekt. Sen älskar jag självklart att titta på fotboll, främst Premier League, så ska försöka fixa ihop en Viasat box. Klubben erbjuder mig faktiskt gratis biljetter till Barcelonas matcher, så de lär jag väl gå på några gånger också. Sen måste jag nog ha försäkringar på det ena & andra.

Men jag är medveten om att det inte går att shoppa lite hur som helst. Skulle man råka shoppa över sin egna inkomst på kredit och sen inte kunna betala sina räkningar, ja, då blir det jävla liv. 


Påminnelse
Först får man en Påminnelse som kommer i brevlådan om att man har missat att betala räkningen. De tar då ut en påminnelseavgift på 50kronor. Denna kommer cirka 7 dagar efter att man inte betalat på förfallodagen. Du behöver inte agera fören du har fått denna påminnelsen. Du har då cirka 7-10 dagar på sig att betala sin påminnelse. Skulle man nu inte kunna betala den bör man ringa sin fordringsägare om uppskov. Gör man inte det, så går det vidare till inkasso.

Inkassokrav

Om man inte ringer eller får uppskov, vilket är vanligt hos större företag, så kommer räkningen att gå vidare till inkasso. Cirka 7-10 dagar efter att påminnelse förföll kommer det komma hem ett inkassokrav där man meddelas att man har 8 dagar på sig att betala hela räkningen inklusive påminnelseavgiften på 50 kr, inkassoavgiften på 160 kr och de förfallna räntorna specificerade på inkassokravet. Betalar man inte inom 8 dagar kommer räkningen och alla avgifter skickas in till kronofogden för indrivning.

När inkassokravet kommer och man fortfarande inte kan betala så måste man agera. Nu behöver man ringa till inkassobolaget och antingen begära uppskov med betalningen eller be om att få amortera av beloppet. Generell ska det inte vara några problem med att få uppskov eller att amortera av på beloppet, men man måsta höra av sig direkt innan svarstiden på inkassokravet har gått ut.

Kronofogden
Om man inte betalar inkassokravet eller hör av sig och får uppskov eller amortering beviljad så kommer räkningen och alla de påförda avgifterna att skickas in till kronofogden för indrivning. Detta medför en ytterligare kostnad på 640 kr som man måste betala.

Därefter kommer kronofogden att skicka ett krav där de ber om betalning inom ett visst antal dagar eller att man bestrider kravet för annars kommer kronofogden att meddela ett utslag som innebär att det fastställer skuldens riktighet samtidigt som det även innebär att kreditupplysningsföretagen kommer att registrera en betalningsanmärkning.

Har man fått ett krav från kronofogden så behöver man betala räkningen och alla kostnader, som nu uppgår till 850 kr + ränta. Kan man fortfarande inte betala så måste man förhandla med inkassobolaget igen om att få uppskov eller amortera skulden. Gör man inte det så kommer kronofogden att meddela ett utslag vilket innebär att man dels får en anmärkning och dels att kronofogden försöker utmäta pengarna som man är skyldig på ens lön, skatteåterbäring eller av andra tillgångar.
Men hur är det någon skillnad att jobba utomlands jämfört med Sverige?

Nej, inte direkt. Jag betalar skatten i Spanien, sen ser det nästan likadant ut i alla länder när det gäller idrottsyrket, så jag kan inte riktigt svara på det, men mitt kontrakt skiljer sig inte märkvärdigt från vad kontraket i Sverige gjorde. Det är bara på mig på ett helt annat sätt här liksom. Ingenting känns ju privat längre och reglerna är mycket hårdare. Vi talar Spanska och Engelska, men sen är det inte så mycket mer som skiljer inom yrket. Men att leva i Spanien skiljer dock väldigt mycket från Sverige. Likes

Comments

​Jag har inte bloggat på en evighet, jag är medveten om det.. 

Mitt avslut blev väldigt hastigt, men det berodde på att det blev tråkigt för er läsare att behöva läsa utan bilder osv. Min telefon är helt jävla värdelös, därför har jag inte bloggat. Jag vill kunna skriva från min telefon också, så jag kan skriva direkt från plats tillsammans med bilder då. Men min telefon, har en ur usel kamera och varken minne till bilder eller bloggappen. 

Men i vilket fall, så har jag fått en uppgift i skolan som gör eleverna tvungna till att skaffa en blogg. Liksom bitch, jag har redan en. 

Den går helt enkelt ut på att jag ska låtsas vara ett idrottsproffs och berätta hur det är att jobba inom ett annat land inom EU och detta ska vi förmedla med en blogg.

Detta jag gör nu är alltså för ett skolarbete. Sen kommer jag tillbaks till bloggen om ett tag, de lovar jag.

Så detta gör jag för mig själv och läraren. Inte er. Detta är nog inte ens läsvärt för eran egen del.

Jag klistrar in lite av uppgiften här så hörs vi snarast. 

"LPP för tema Idrottsproffs!


Syfte:

Att studera hur EU påverkar vår arbetsmarknad och vår privatekonomi.

Centralt innehåll vi kommer att arbeta med under momentet:

Demokrati och politiska system inom EU.

Arbetsmarknad, arbetsrätt och arbetsmiljö. Arbetsmarknadens parter, deras olika roller och betydelse för samhällsutvecklingen. Arbetsmarknadens sätt att fungera, anställningsvillkor.

Privatekonomi. Hushållets inkomster, utgifter, tillgångar och skulder. Konsumenträtt samt konsumtion i förhållande till behov och resurser. Hur privatekonomin påverkas av samhällsekonomiska förändringar.

Presentation i olika former och med olika tekniker med betoning på det skriftliga och muntliga, till exempel debatter, debattartiklar och rapporter.


Uppgift/Arbetssätt/Examination:

Du har nu gått ut gymnasiet och drömmer om att få leva livet flytta hemifrån och bestämma över ditt eget liv! Du vill bort från Sverige, tänk dig att bo och arbeta i ett varmare klimat, varför inte kring Medelhavet? Tänk dig att tillbringa hösten och vintern på ett ställe utan snö och regn...

Men det behövs ju jobb, bostad och pengar för att lösa det.. Du har nu fått ett erbjudande om att utöva din idrott i Schengenområdet, du jublar men känner dig samtidigt lite osäker..Vad är det egentligen som gäller nu? Lönen är inte så hög från klubben så du måste jobba deltid för att få ekonomin att gå runt. Klubben har lovat att hjälpa dig via sitt kontaktnät

En kompis pappa som jobbar på GP skickar nu ett mail till dig där han erbjuder dig en möjlighet att tjäna lite extra pengar genom att driva en videoblogg om hur det är att leva som deltidsproffs i ett annat EU-land, samt vad som skiljer sig från Sverige..

För att kunna sköta ditt extraknäck behöver du kunna svara på följande frågor:

Vad är syftet med EU? Hur fungerar EU? Tex Vem fattar besluten inom EU? Vad bestämmer EU över?

Kan jag få jobba utomlands, vad gäller då? Vad är skillnaden jämfört med Sverige?

Vilka rättigheter och skyldigheter har jag som arbetare?

Vad skall min lön räcka till? tänk på att vara tydlig med skillnaderna!

Vad händer om jag inte kan betala mina räkningar?

Vi kommer under momentet att ha gästföreläsningar från Fackföreningar, kommunens budget&skuldrådgivning samt från Spelarföreningen för fotbollspelare.

Svaret på dessa frågor skall redovisas i form av videoblogg/Dagboksformat där man tar upp olika dilemman och frågor..

Vi kommer att ha läxförhör på begrepp och hur besluten i EU fungerar samt begrepp inom arbetsmarknad och privatekonomi.

Det här skall du göra:

Ta reda på vad idén med EU är och hur det fungerar i praktiken.

Undersök hur det påverkar mig i min vardag att vi är med i EU.

Undersök vilka rättigheter och skyldigheter jag har när jag skall börja jobba

Ta reda på vad det innebär att bo själv och kunna fixa sin privatekonomi så att lönen räcker HELA månaden och till ALLA räkningar.

Koppla ihop hur de olika bitarna samverkar genom att beskriva och förklara hur det är att arbeta och bo i ett annat EU-land som t.ex. Idrottsproffs.

Att tänka analytiskt:

En av de förmågor vi tränar i skolan är analysförmågan som kan kännas lite otydlig.

Jag tänkte därför hjälpa er med att presentera en modell eller mall för hur ni kan börja tänka mer analytiskt.

De grundläggande begreppen i ett analytiskt tänkande är:

Orsak

Händelse

Konsekvens

Åtgärd

Genom att sätta ihop dessa till en modell så kan det hjälpa er att träna upp er analytiska förmåga.

Vid redovisning av kunskap (klassrumsdiskussion, uppgifter, examination) skall du:

Ta med flera OLIKA exempel på vad du menar.

Visa på OLIKA perspektiv på det vi studerar.

Vara tydlig med vilka orsaker och konsekvenser som finns med det vi studerar.

Vara tydlig med vilka fördelar och nackdelar som finns med det vi studerar.

Ge förslag på hur det vi studerar skulle kunna förbättras/förändras samt vilka konsekvenser dina förslag skulle kunna få.

KONKRETISERA!! Ge alltid flera tydliga exempel på vad och hur du menar!

Vara tydlig med att använda rätt begrepp på rätt ställe.

Använda flera OLIKA källor , inte bara de läraren tipsar om.

Vara källkritisk i arbetet, VEM säger VAD i VILKET syfte?"

Likes

Comments

Cha cha bloggeeeen, ledsen att jag inte har uppdaterat som ni hoppas, men vad ska man görah liksomm?

Idag efter skolan så stressa jag typ till backaplan för jag hade planerat att äta på Göteborgs wok (heter den så?). Aja, den nya kinagrejen på Backaplan. Jag var på hjalmar tillsammans med Adam när klockan var 15.30 och vi väntade på att Martin skulle komma och vi fick typ stress för de tog 10minuter innan Martin kom och den "billiga" Buffén för 99kr stängde 16.00..

Men Martin kom och vi satte oss ner och åt när klockan var typ 15.45, sen berättar asiaterna i kassan att vi bara har en kvart på oss att äta innan de plockar bort inför middagsbuffén.. Så vi blir typ besvikna eftersom vi inte ens fick WOKA maten eftersom de tog tid.. Så vi fick helt enkelt leva på den lilla buffen de hade att erbjuda på i en kvart...

Besviken blev man ju, men ska man äta där så kanske man får lägga 160kr för att gå därifrån nöjd.. hahah, dock så råka jag ta rå bläckfisk, innan jag fattade att man skulle Woka den, det var liksom dåligt skyltat..

JAG VILL ÄVEN SKRYTA LITE OM MITT "B" SOM JAG FICK PÅ NO PROVET GÄLLANDE LIVSSTILAR OCH MILJÖÖÖ.

En person i klassen fick A, tre stycken fick B ( två om man räknar bort mig), sen fick några stycken C, och de flesta hamna på D och E, tre stycken fick även F!

Jag återgår igen till mina gamla tafattiga skola, Tolered, som var snålare än Ove Sundberg gällande betyg. Jag fick inte ett ända fucking B i något av No:ämnen där, fuck oooofff. Jag hoppas verkligen jag blir framgångsrik, för då kommer jag ge all credd till Aspero och INTE Tolered..

*Host* *Host* så hade jag tänkt att gå på GAIS-Hammarby till helgen, men så blev det inte.. SSSSÅÅÅÅÅÅ

Jag bestämde istället att jag ska på Frölunda - Färjestad på Tisdag med gubbsen.. Heja Göteborg, så ses vi på Scandinavium.. 

För övrigt så hittade jag denna coola masken på teknik magasinet, passar nog bra på Haloweén eller vad säger ni?  


Likes

Comments

En snabb sammanfattning av min fattning av ebola

Ebola är en virussjukdom som smittas via blod och andra kroppssjukdomar. Den drabbade får högfeber, olika typer av värker, blodiga diarreér och kräkningar tillsammans med andra symptom och den sjuka dör redan efter kanske 2-3 veckor utan läkarhjälp. Ebola smittan har nu uppkommit i Afrika igen. För tillfälligt fick ingen rent botemedel eller någon vaccination emot det. Sjukdomen sprids oerhört snabbt för tillfälligt. Och dödligheten för den drabbade ligger på mer än 50%..

Det skrevs för någon veckan sen om hur sjukdomen hade spritt sig till USA, det var en sjuksköterska som började må dåligt efter att hon hade handskas med en patient. Nu vet jag inte om Patienten hade ebola eller inte, men förmodligen hade hen det. Det snackades då om hur oroliga Europa skulle handskas med sjukdomen, men det flesta misstänkte att den inte skulle spridas ända dit bort och verkligen inte upp till norden och Sverige.. Men idag fick jag en händelse av Aftonbladet om att en person på Arlanda bar på sjukdomen. 

Alltså har ebolan tillkommit till Sverige nu (?).. Denna person var ju inte 100% säker på hen bar på sjukdomen, men hen hålls isolerad i några dagar tills provsvar tillkommer.

Så om nu Ebolan har kommit till Sverige? Hur kommer det se om någon månad? Jag har inte en aning, men visst kan det tyckas vara lite läskigt. Detta är ju en aning allvarligare än Svininfluensan och det var några stycken som dog av den när den var som värst och då hade vi faktiskt vaccination emot den.

Jag må låta som en hemsk person nu, men jag tror att detta är väldigt nyttigt för mänskligheten och planeten, att sjukdomen tar liv från många människor. Planeten är överbefolkad och resurserna missbrukas totalt, och nästan INGEN bryr sig. Detta kanske är en synd som Gud har skickat för att människan ska se allvaret i det, eller vad fan vet jag, men som troende skulle jag typ gissa på det. (Nu är jag ju inte nära fullt troende, MEN om jag var).

Krig löser aldrig problem, det dödar bara människor av dåliga anledningar. Istället för att döda varandra, så kanske människan ska se sig själv som ett lag och försöka bekämpa sjukdomen. Jag tror allvarligt, vill inte säga hoppas, men jag tror att om man inte ser allvaret i detta, så kanske detta kan bli den nya Digerdöden.

För er som inte vet vad digerdöden är för något så är/var det en sjukdom som kom från lopparna på Svart råttan under Medeltiden.

Denna sjukdomen tog död på 1/3 av hela Europa och den spred sig så snabbt eftersom befolkning hade växt oerhört snabbt och Europa var då även också väldigt överbefolkat.

Människan hade ju inte lika mycket kunskap om hygien då heller, men det är en av historiens största folkmord om man kan kalla det så.

Men för tillfälligt är Ebola absolut ingen att oroa sig om nu, men slår den ut ordentligt i världen och i Sverige, så kommer det kunna bli en ren katastrof. 

Nog om det..

Min dag idag då?

Jo, jag hade min Avslutning med 98:a laget i fotboll och detta var vårt sista umgänge tillsammans eftersom laget nu läggs ner.

Vi bowlade (det gick åt helvete för mig), och sedan åt vi på pizza Buffé..

Jag åt 20 slices, alltså nästan två och en halv pizza..

Senare stack jag till Tim med Martin och Oscar och vi kollade lite hans "nya gym" och på QPR-LIverpool..

Jag glömde kolla telefon och när klockan var 16.20 så hade jag 17 missade samtal..

Jag visste att jag hade match ikväll och anade att det hade med den och göra.. Jag som trodde att samlingen var 17.00, hade helt fel.. Det var då matchen drog igång, så jag fick stressa iväg mig bort till Tuve..

Jag han som tur till matchstart, men usch vad dåligt det gick..

Pizzorna hade ju inte direkt hunnit smälta i magen.. 

Så jag typ nära på att spy 2-4ggr..

Efter matchen stack jag hem för att hinna göra klart min Anatomi uppgift som skulle vara inne klockan 23.59..

När jag nästan är klar så RÅKAR JAG PÅ NÅGON JÄVLA VIS RADERA HELAAA TEXTEN..

fyfaaaaan vad segt det är.. Vet dock inte nu hur jag ska fixa detta eftersom jag inte hann skriva om den..

Fuck life & Fuck måndag...

Likes

Comments

Jag får ofta frågan gällande hockey och fotboll.

- Vad gillar du mest?

- Vad är du bäst på?

-Vad kommer du välja sen?

- Vad har du för roll i laget osv.

Tänkte skriva lite generellt nu gällande detta.

Första gången jag började träna fotboll var när jag gick i förskolan, anledningen till detta var för att mina föräldrar ville att jag skulle testa på någon idrott.. Men jag spelade inte speciellt länge, bara en termin, sen slutade jag för att jag tyckte det var tråkigt. Jag spelade då för Lundby IF.

Strax därefter så testade jag på hockey för att min kompis spelade hockey och för att hans pappa var tränare för laget. Jag hade gått i skridskoskola året innan det och han trodde hockey skulle passa mig, så han frågade om jag ville testa på, men det ville jag inte. Jag var bara för blyg för att säga nej. Det slutade även med att jag började, vilket jag egentligen inte heller ville. 

Det gick faktiskt något/några år innan jag fick upp intresset för det, men jag var aldrig någon vidare hockeyspelare som mindre.

Jag gick oftast på träningar för att jag var tvungen och inte för att jag ville. Jag hade egentligen bara en riktig kompis i laget, och det var han som hade sin pappa som tränare, men han slutade och min kompis bytte lag. Så jag stod lite ensam kvar i laget med mindre vilja än vad jag hade tidigare, men jag bet ihop och fortsatte. Jag visste själv att jag var en av de sämre, jag fick nästan alltid spela med andra laget och i någon cup fick jag spela med 99:orna. Min roll som spelare var inte alls betydelsefull. Något jag ville ändra på.. Jag satt alltid tyst på samlingar istället för att skoja med laget som alla andra gjorde, jag valde att fokusera på rätt sak.. När vi hade fys efter träningarna och tränaren sa tex, ner och ge mig 25 armhävningar, så gjorde jag det utan tanke på att jag skulle bli bättre, jag gjorde det bara för att jag kände mig tvungen. 

Något ändrades..

Thanks puberty skulle jag säga..

Innan var jag lite överviktig, men längden tog ikapp vikten och jag växte ifrån alla andra. Min kroppsbyggnad var kvar sedan tidigare och jag blev den bred axliga killen..  

Min klass i mellanstadiet spelade fotboll varje rast och jag var lika dålig som alla andra killar som inte spelade fotboll i klassen, jag spelade fotboll med crocs på grusplanen och jag minns hur jag alltid klackade bollen och lekte Zlatan.. Jag var en pajas på planen.

Men fotbollen på skolgården fick mig att utvecklas väldigt mycket och jag blev en av de bättre. 

Det slutade även med att jag vann skytteligan i klassen och några killar i ville att jag skulle komma och testa att få spela i deras lag.                  Lundby IF (06). Viktigt att man nämner 06 som står för 2006. 

Lundby iF som jag spelade för tidigare skulle kvala in till Allsvenskan , men det gick i Konkurs och jag spelade då som liten i den sista generationen i den klubben, men den startade om och döptes istället till Lundby IF 06.

Jag testade en träning och jag tyckte det var as kul att få spela fotboll på konstgräs, jag tvekade inte och matchen det skulle spela dagen efteråt var jag inte uttagen på eftersom jag inte var medlem i klubben, men på matchdagen tog jag med mig 500kr och bad tränaren skriva in mig i klubben, så jag fick spela matchen.

7-manna på Krokäng mot Hjuvik. Tre halvlekar?)( där jag var målvakt i andra minns jag.

Jag började alltså i fotboll igen när jag gick i fyran-femman.

Jag fortsatte i Lundby samtidigt som jag kombinera det med hockey. Jag tränade alltså dubbelt så mycket som alla andra och min styrka utvecklades alltså ännu mer.

I fotbollen var jag en viktigare spelare än vad jag var i hockeyn när vi spelade på 7-manna, men när vi gick upp och spelade 11-manna så fick vi en hel del nya spelare och jag tappade min plats i fotbollen också..

Men, det var nu jag började komma in i hockeyn.. 

Förr under denna tiden som hade börjat i fotboll, så spelade jag väldigt mycket streethockey på dagarna, nästan varje dag och jag fick upp lite mer klubbkänsla eftersom det var det jag saknade tidigare..

Jag gick sedan till Änglagårdsskolan för att få se en lika positiv utveckling fotbollen som jag hade fått i hockeyn..

Jag utvecklades, men mina kompisar i klassen utvecklades mycket snabbare och Änglagård blev inte alls någon succe, så jag bytte tillbaka till min gamla skola.

Där jag fick en ny kompis, Oscar.

Han började klänga efter mig och de andra fotbollsspelarna eftersom han hade tröttnat på att leka i skogen, hahah.

Men han var så jävla usel på fotboll, så han fick alltså stå målvakt, vilket han sedan fick intresse för.

Jag och Oscar började umgås på fritiden och vi spelade fotboll nästan varje dag tillslut.

Jag hade då tappat min plats som första lags spelare och detta var en chans att få tillbaka den..

Men det fattade jag inte då.

Jag minns att vi skulle möta IF WARTA och jag hade kompisar därifrån, så jag ville spela den matchen, men det var första laget, så jag blev inte uttagen.

Men jag frågade tränaren om jag fick spela eftersom jag verkligen ville det, och han sa något liknande som att några andra skulle få den chansen..

Men han ringde sedan upp mig och berättade att jag skulle få spela eftersom han hade fått återbud från en annan spelare.

Jag tog verkligen vara på min chans och efter matchen så sa tränaren "Man märker att du spelar mycket på slättadam för du har utvecklas oerhört snabbt på en sånn kort tid, och nu efter denna matchen så kommer du få spela många matcher framöver med detta laget".

Något som gjorde mig riktigt glad. 

Detta blev förmodligen min viktigaste piunkt i den framgången jag har haft nu.

Eftersom Lundby var ett fantastik grymt lag, vi krossade nästan allt motstånd som vi mötte och det laget med bäst försvar vinner ofta sina matcher. Jag var då en viktigt spelare i Lundby.

Vi krossade Finaldia (laget jag spelar i nu) med 14-1..

Jag fick spela för lundbys A-lag när jag gick i 7:an.

Men något hände med laget, och det oroligheter började..

Under denna tiden smyg tränade jag med Finlandia eftersom jag älskade deras träningar, det tränade mycket med skott medan Lundby satsade mer på passnigsspel. 

Men tränaren slutade för lundby och laget las ner.

Jag bytte klubb till Finlandia pallo.

Jag gick från ett topplag till ett bottenlag, jag sket i min framtid som fotbollspelare eftersom jag bara tänkte på nuet.

Jag kom till laget som "stjärna" redan från början och jag låtsades vara en offensiv spelare när jag egentligen var defensiv, men jag gjorde mål mina första matcher i den vita tröjan.

Men jag hamnade i backlinjen tillslut ändå..

98:orna blev ett tag så lite spelare att det nu gick ihop på träningar med 00:or, vilket jag pissade snett på..

När vi hade fys, så sa jag liksom liknande grejer som att jag kommer börja fysträna när laget är uppe i min nivå.

Det gick någon månad tills tränaren sa till mig att jag kanske ska testa på att träna med juniorer.

Jag var alltså då den första 98:an att få gå upp till juniorerna.

Deras träningar var roliga och tempot passade mig.

Deras tränare gillade jag också väldigt mycket, men han slutade bara några träningar efter att jag hade kommit ut och nu skulle vi få en ny..

Det visade sig vara Lundbys gamla A-lags tränare.

Jag fick förtroendet nästan direkt och sen min tid i juniorerna har jag bara börjat på bänken 2 ggr.

Nu är jag uppe och spelar med B-laget som inte ens vissa juniorer får göra..

Hockeyn då?

Jo, jag fick en snabbare utvecklingen där också, Jag hade säsongen innan spelat med ett år äldre, men nu gick 98:orna ihop med 99:orna och min plats som ordinare spelare log i hela säsongen. I slutet av förra säsongen fick vara med och hjälpa före detta j18 med deras kval upp till div 1 vilket vi klarade av.

Nu spelar jag i både J18 och j20 och jag får spela varenda jävla match..

Vad är jag bäst på nu då?

Jo, den frågan är svår... Men jag ligger ungefär i samma nivå, dock har jag fått träna med Finlandias A-lag, vilket jag får göra med Hsingens, men det har inte gjort än. Men inom fotbollen så är jag rankad av Göteborgs fotbollsförbund som ELITE spelare, vilket jag inte är i hockey..  Så jag skulle säga fotboll ändå..

Vad gillar jag mest?

Jag gillar båda sporterna lika mycket, men för tillfälligt är jag mer sugen på hockey eftersom jag spelat fotboll hela säsongen nu...

Vad jag kommer att välja?

Redan när jag var 13 år började mina kompisar fråga vad jag skulle välja emellan eftersom jag inte skulle hinna med båda..

Men jag hinner med båda rätt bra, och som vissa föreningar gör så tvingar de ut ett svar från sina spelare när de har två sporter att välja emellan. Och den föreningen som skulle ställa mig den frågan, ja den klubben stannar jag inte kvar vid.

Men satmdigt, så känner jag mig lite tvungen att hålla mig kvar vid fotbollen iaf resten av min gymansietid eftersom på en fotbollskola.

Men ska vara ärlig, så är det laget som avgör vad jag väljer.

Måste jag välja, och hockeyn tex vinner alla matcher och spelar div1 medan Fotbollen förlorar varje match i div2 så kommer jag välja hockeyn.

Vad jag har för roll i laget?

Fotbollen :

I 98:orna ses jag som Zlatan helt ärligt..

Kanske skryter lite nu, men ja så är det.

Jag gör vad fan jag vill där, hahah. Spelar som lagkapten däribland.

I juniorerna så är jag ordinare spelare och INGEN klagar någonsin på mig, ändå kan laget klaga en hel del på varandra, men jag har lite mer respekt än vad andra 98:or har där.

A-laget/B-laget..

Ses som en vanlig junior där, dock är jag den ända 98:an som spelar där tllsammans med en annan kille.

Hockeyn

Har respekt, säger inte mycket,men har stort förtroende och jag spelar varje match..

Jag spelar alltså i

Finlandia pallo (fotboll). : Vänsterback, Mittaback

98, Juniorer, B-lag, "A-lag"

Hisingen Hockey : Back

J18. J20. 

Detta tog typ 3h....

Likes

Comments

Idag hade jag min kortaste skoldag, fast den kändes inte så kort.. Den var typ också seg..

Men när jag kom hem så hade jag bestämt att skajpa med min älskade japanese kompizzz, Isabella Lyngsö. För er som inte vet vem det är, så är det min absolut bästa tjejkompis som har flyttat till Tokyo (Japan) och hon ska bo där i två till tre år. Hon är den tjejen med den perfekta karaktären. Hon flyttade till Japan i mitten av Augusti, fast det känns som typ ett halvår, jag saknar henne såååå mycket. Det är inte så lätt att få kontakt med henne heller, eller jo, men typ inte. Vi har en tidsskillnad på ungefär 7h, så jag kan inte skriva med henne på morgonen, för då är hon i skolan och där borta är det typ förbjudet med telefon i skolan, jag kan typ inte heller skriva med henne under skoltid för då måste jag försöka fokusera på skolan så gott det går, men visst chattar vi då också, när jag kommer hem från skolan, så måste hon plugga eftersom hon är en liten nörd som går i asiat skola och alla som går i asiatskola är smartasses... Och när jag kommer hem från skolan så är klockan typ 22.00- 23.00 där borta och hon pendlar längre till skolan än vad jag gör (och jag pendlar typ långt), så hon har en långresväg och då behöver hon gå upp tidigt, så hon behöver sin skönhetssömn. Så när chansen finns att skajpa med henne så gör jag det. Det är intressant att lyssna på hur hon lever nu, och hur det fungerar i Japan. 

Hon är faktiskt också en av få som verkligen kan få mig att skrattaordenligt, hon hjälpte till med några skrattanfall idag faktiskt, hon är så störd, rolig, socialt efterbliven och intelligent på samma gång så hon blir helt underbar! 

Idag skajpade vi nästan två och en halv timma!

Hade det inte varit fräckt att få åka till Japan och hälsa på? Jo, verkligen. Vi snackade faktiskt lite om det, och det är inte helt omöjligt.

Tycker synd om er som inte får ha en person som henne i ert liv, men är ni också intresserade av att följa hennes tid i Japan?

Gå in och läs hennes blogg, just nu är hon inaktiv, men med lite mer läsare så får hon nog upp suget igen ;)

www.nattstad.se/bellalyngso

Som ni ser så lärde hon mig faktiskt att printa på skärmen via datorn också! :D 


Dessa bilder kan man tolka lite hur som helst, hahahha, nä fan vad kul det var!

   

Aja, hon ställe upp på att skajpa med mig till klockan var 1.00 borta hos henne..

Efter det så stack jag direkt till Subway med Martin, Adam och Andreas, jag behövde ju få i mig lite energi innan träningen. Första klubblagsträningen på typ en och en halv vecka nu. A-laget var med och lira med juniorerna, så vi hade en gemensam träning som var la sådär.

Efter träningen stack jag till Harrys och köpte en pizza till mig själv eftersom man inte blir mätt på subway..

Sen vill jag Rekommendera denna låten! Jag fick hjälp, och jag hittade den äntligen på Youtube, den finns tyvärr inte på spotify, men den är såå underbar.

Jag har nu bestämt mig att somna till den och vakna till den, så fixar jag nästan hela klippet. Har nu för tillfälligt lyssnat på den i 2timmar.

Godnatt, så hörs vi imorgon. Fredag? Det är gött, men jag har min sista fotbollsmatch med juniorerna imorgon mot sävedalen..
Likes

Comments

Idag var skolan allmänt bara helt seeeg..

Efter skolan hade jag bestämt att "fika" med Maja och hennes kompis Josefin, men så blev det inte.. Jag stack istället hem till Maja där hon och Josefin väntade.. och vi typ snackade, pluggade och bloggade, hahaha. Det blev ett jävla tjöt om deras nya blogg som de har skapat.. Det hoppas på att bli lika framgångsrik som jag, heheh. Vilket kan bli svårt, men jag hade tänkt att hjälpa de, så de iallafall har en chans :*

Såååååå gå in och läs deras blogg, väldigt intressant och läsvärd! Tio stjärnor av tio helt klart. Nu vet jag inte hur man länkar men här har ni deen.

www.nattstad.se/josefinmaja.

Jag har alltså varit hos Maja hela dagen och jag kom typ hem för typ 1h sen..

Och man kan ju kan inte missa att äta en pizza på lilllördag...

Blev en pizza påvägen hem, men när jag skulle in i rummet för att äta så tappade jag all lust direkt, hunden att dragit in komposten i mitt rum och det luktade skunk, fyfan. Får se vart jag sover i natt...

Men nu tänker dela med mig av massa kärlek<333  
Likes

Comments

Idag var tisdagen igång och det var skönt med lite sovmorgon, lite spontant att jag träffar Oscar på eketrä och sen Maria på spårvagnen. Oscar praoar nämligen på resturangen "The golden days" och Maria hade tydligen försovt sig, roligt sammanträffade.

Idag var det ju min längsta dag.. Slutar 16.00, men idag fick jag gå tidigare eftersom jag hade match borta mot Härryda (Landvetter). Samling 17.30 där borta. En sak som var ännu mer sammanträffade var att jag träffade Oscar på vägen hem också.

Han ville umgås, men det hade jag tyvärr inte tid för eftersom jag hade jätte bråttom, men jag hann som tur i tid till samlingen.

Vi skulle möta Härrydas J20 lag.. Det har ju inget riktigt A-lag, så de bästa spelarna spelar i J20, vilket tydligen visade sig vara en stor del utav Partilles gamla A-lags spelare.. Det var i snitt 2 år äldre än oss..

Matchen gick dock helt åt helvete... Vi hade ingen fokus, ingen motivering och ingen energi.

Detta var den tredje matchen på 4 dagar, så man kände sig rätt sliten och inte nog med det.. In i slutet på första perioden så åker jag på en tackling, en open ice...

Jag hinner inte ens kolla upp innan de smäller, men wops så flög vi båda ner på isen och han landande självklart på mig också.. Det visar sig också att han fortsätter att fula sig, men det är inget jag tänker på. Spelet är fortfarande igång och vi har en avvaktande utvisningen med oss, men jag kämpar som in i helvete för att ta mig till båset.. 

Men den tacklingen... 

Jag har aldrig varit med om en sån tackling på mig själv i mina 8-9 år som hockeyspelare..

Den var hårt som satan, och den var rätt i bröstet på mig, MEN den gjorde inte ens ont.. Kändes som hårt knuff i bröstet bara..

Problemet var bara att jag tappade andan.. Vilket jag ALDRIG har gjort tidigare i någon stund.

Det kändes som mina lungor hade krympt och blivit hälften så stora.

Jag försökte, och försökte andas så lugnt jag bara kunde, men mina andetag blev så korta och små, så jag fick knappt någon luft och det kändes som jag skulle svimma av..

Men jag har lovat mig själv som både Hockey och Fotbollspelare att domarn ALDRIG ska blåsa av matchen på grund utav att jag ligger och har ont.. ALDRIG.

Därför kände jag mig tvungen att fortsätta till båset hela vägen, och det gick. Men när jag kom in så slängde jag av mig hjälmen på brist av syre.. Det kändes helt overkligt.. 

Men nästan direkt när jag kom in blev det periodpaus..

Period två började inte ju inte heller speciellt bra eftersom jag glömde att slänga av mig skridskoskydden, när jag skulle lira...

Men den tacklingen låg kvar hela matchen, den gjorde mig både kall och yr.. Och jag bad Coach om att få spela i tredje linan.

Påväg hem efter matchen kände jag att jag behövde lätta upp stämningen lite..

Jag åkte till donken och det blev tre stycken dubble cheese, en chickenburger, chili cheese och en meny på det.

Men utöver det, så tappade jag nu mitt assist facit med en assist varje match.

Får hoppas på stycken till nästa.

Nu har jag en helvetes vecka med massa plugg framför mig.. Ingen bild idag heller eftersom min telefon har varit död.

Likes

Comments