Första snön och New York

I veckan hade vi första snön här i Lewis County, det var inte så mycket men bättre än inget! Dem säger att det kan komma ganska mycket snö här. När det snöar mycket så har man så kallade snow days vilket betyder att skolan är stängd pga snö. Man hoppas ju på en och annan snow day.

I Fredags direkt efter skolan bar det av till New York med min v-mamma, två v-brorsor och min v-brorsas kompis och jag såklart. Vi åkte först till Marietta där vi skulle ta bussen till NY. Bussresan tog ungefär 11 timmar och vi kom fram klockan ungefär 06.45 inget var då öppet så vi knata mot 9/11 memorial på vägen ditt såg vi även Empire State Building, Fuller building. Efter det gick vi till Battery park för att se frihetsgudinnan. Vi va även till M&M och Hersey's Chocolate shop, Times Square, Rockefeller center och St. Patricks Chatedral. Vi åkte tillbaka till WV klockan 22.30 efter en fullspäckad dag som avslutades med middag på Hard Rock Café på Times Square. Vi kom hem idag (söndag) tidigt på morgonen. Och idag har jag bara varit hemma och kollat NFL.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej igen, för en och en halv vecka sedan var det thanksgiving och nu I helgen var det "christmas party".

Thanksgiving
Torsdag, 24 november var det thanksgiving som jag firade med min värdfamilj och en annan familj som också har en utbytesstudent. Vi åt mat MYCKET mat, berättade vad man var tacksam för och kollade amerikansk fotboll. Lite senare på kvällen var det "black friday" shopping som här börjar redan på torsdag kväll i vissa butiker. Så runt 8 på torsdag kväll åkte vi till köpcentrumet och shoppade och kan ju säga att det var sjukt mycket folk och köerna var låååånga. Jag tyckte om thanksgiving och firrar gärna det igen.

Christmas party
I helgen var det som sagt christmas party, alla utbytesstudenter i närheten träffades. Vi var ungefär 35 studenter och sen var det familjer med också så allt som allt var det ungefär 50-60st personer där. Alla studenter skulle ta med sig en egen maträtt så kan ju säga att det blev väldigt mycket mat. Sedan skulle man ha med sig en present också som man sedan spelade ett spel med där man fick välja ett paket som man sedan kunde byta och det slutade med att jag fick ett stort paket med toalettpapper, Tabasco och en korsords bok, vet inte varför man valde att köpa just det men men.

Annars är allt toppen förutom att jag saknar amerikansk fotboll eftersom jag inte spelar någon vinter sport. Gymmar dock 4-5 dagar i veckan efter skolan så det är bättre än inget. I skolan är allt fortfarande bra och ganska enkel.
Tiden springer iväg och det gäller att ta vara på tiden man har här!

Ska försöka uppdatera lite bättre!

Här kommer lite bilder från christmas partyt

Juste det var även en ugly sweater tävling!

Likes

Comments

Hej, var ett tag sedan jag uppdaterade här på bloggen men det har varit mycket med träningar, match, ny hund m.m

I fredags hade jag tyvärr min sista fotbolls match... känns konstigt att man inte längre kommer gå till träning efter skolan varje dag och att inte spela match på fredags kvällar. Kommer sakna alla träningar och matcher och allt kul man gjorde med laget. Man träffas ju fortfarande i skolan men inte samma sak men men... kommer nu gå in i gymmet vilket jag även tror att fler av spelarna kommer att göra så det är alltid något! Sedan i vår kommer jag att springa track and field så det ser jag fram emot!

Ny hund?!? För ungefär två veckor sedan så dog en av våra hundar 😪 väldigt tråkigt men inget vi kunde göra för att hindra det, hunden hade ett hjärtproblem och mitt i natten hade den slutat att andas och dött mitt framför ögonen på min värd mamma. Hela familjen var väldigt ledsna och det var något som saknades i hemmet nu när Zoey inte var där längre. Så dem bestämde sig för att köpa en ny hund. Så nu har vi en liten valp på bara några veckor för att fylla tom rummet efter Zoey.

Skolan rullar på, hade för någon vecka sedan haft de första nio vekorna (man delar upp skolan i nio veckors perioder) i skolan och kan ju säga att skolan här är MYCKET enklare än i Sverige. Här pluggar jag knappt något och ändå har jag alla A och två B, så om du var orolig över hur skolan ska gå så behöver du inte vara det!

Tiden går så sjukt fort?! Det har gått knappt 1/3 av året och tiden har vara sprungit förbi. Så det gäller att ta vara på den tid man här i staterna innan den är över ✌🏻️

Här kommer lite bilder från senaste tiden

👇🏻👇🏻Har även tagit mina "Senior Pictures" 👇🏻👇🏻

Likes

Comments

I helgen så åkte jag och 60 andra utbytesstudenter från Ohio och West Virginia till Niagarafallen med ICES.

Klockan 06.30 var det uppstigning lördag morgon för att åka. Eftersom min värdmamma är en local coordinator så hade vi även tre andra utbytesstudenter hemma hos oss. Vi åkte sedan och möte upp de andra vi skulle åka ditt med. Vi var 15st i minibussen jag åkte i. Det tog oss ungefär 6-7 timmar ditt med stopp för frukost och lunch. Bilturen bestod mest av att alla sov som ni ser bilden lite längre ner.

När vi kom fram samlades vi alla och började gå mot "maid of the mist" (en båt). Man åkte alltså ut med en båt så att man kom jättenära fallen, var en häftig upplevelse som jag rekommenderar att du gör och du någonsin åker ditt. Efter båtturen hade vi egentid i en timme. Eter det var det middag på Hard Rock Cafe. När vi ätit klart och även kikat in shoppen på restaurangen så bar det av till hotellet.

Efter en 20-25minuter var vi framme, fick nycklar till rummen och gjorde oss i ordning för bubbelpool. du delade rum med 3 andra utbytesstudenter. När vi kom upp på rummen så var det dock ett litet fel... det fanns inget vatten på hela hotellet. Tydligen vad hela staden för tillfället utan vatten så fanns inte så mycket att göra. Poolen var även stängd så det vart ingen bubbelpool heller. Tillslut kom vattnet ingång igen så man kunde ta en dusch och gå på toaletten igen.

Det var upp tidigt söndag morgon för att åka hem igen. Jag hade en grymt rolig helg och det var en häftig upplevelse. Har även träffat många nya människor från hela världen så ser fram emot fler resor med ICES.

  • USA

Likes

Comments

Föra veckan var det "homcoming week" vilket innebär olika teman och tävlingar varje dag i skolan, homecoming game på fredag, parad på torsdag och en dans på lördag. Jag var även nominerad till en av de fem kungarna vilket var väldigt kul!

Måndag
På måndag var det America day då klädde alla upp sig i kläder med amerikanska flaggor, ansiktsmålningar och även många tröjor med Trump på. Varje lunch var det även en tävling mellan alla årsklasser, en från varje klass valdes och representerade sin årsklass. Första tävlingen var att vika en pappersflygplan på en viss tid för sedan se vems som kom längst.

Tisdag
På tisdag var det travel day då de flesta klädde ut sig till turister. Lunchtävlingen var att äta 3 hårdkokta ägg på så kort tid som möjligt, usch...

Onsdag
På onsdag var temat "woke up like this" då hade de flesta på sig pyjamasbyxor eller mjukisbyxor, inte fixat håret och inte sminkat sig. Tävlingen var att hitta ett tuggummi i en skål av mjöl men du skulle ha du ögonen förbundna så du kunde inte se något och du fick inte heller använda dina händer. När du hittat tuggummit skulle du göra tre bubblor med tuggummit. Vi som var nominerade till king, queen och princess fick sluta skoldagen tidigare för att öva till matchen på fredag då det var en ceremoni i halvtid om vem som blev homecoming king och queen.

Torsdag
Temat var throwback day vilket innebar att de flesta klädde sig med gamla kläddes plagg. Tävlingen under lunch var att äta X antal kycklingvingar på så kort tid som möjligt. Det vingar som blev över fick alla äta så man fick lite extra lunch också. Efter skolan var det dags att klä upp sig för fotografering samt parad. Det började med fotografering, en individuell sen en men den queen som du skulle åka med i paraden. Vi tog också en grupp bild med alla. Efter bilderna var det dags för paraden. I paraden är bandet med, fotbollslaget från high school och middle school, volleybollaget, alla homecoming kings och queens m.m. Jag och min "queen" åkte genom paraden i en svart jeep. Vi åkte genom staden och kastade godis till alla barn medans vi stod upp i bilen. En grymt kul upplevelse och man kände sig som en kändis.

Fredag
Fredag var blue and grey day (skolans färger) så alla var klädda i blått och grått. Det var ingen lunchtävlingen då det var "powder puff games" och alla åt lunch samtidigt. Powder puff games är när tjejerna på skolan spelar flagg football (ungefär som Amerikansk fotboll fast utan skydd). Det är killarna som coachar och tjejerna spelar, min årsklass (seniors) kom tvåa. Efter samlades alla i gymnastiksalen. Väll där skulle dem annonsera vilken årsklass som vann homecoming, där räknades alla tävlingar under veckan in, vilka som hade klätt upp sig mest med temat osv. Det var jämnt mellan sophomores och seniors men tyvärr så vann sophomores. På kvällen var det homecoming game och vi spelade mot Braxton county på hemma plan. Det var 1000+ personer där. I halv ledde vi med 27-8 (jag gjorde en TD) och det såg ut att bli en enkel vinst. I halvtid var det som sagt ceremonin för vem som skulle bli King och Queen. Tyvärr blev inte jag king men lika glad är jag ändå som fick uppleva hela grejen med homecoming. Så tillbaka till matchen, i andra halvan av matchen tappade vi så att ställningen var 34-35 med två minuter kvar av matchen... vi hade tappat allt från första halvan men med en Touchdown med en mindre än en minut kvar och ställningen var 40-35. Vi lyckas hålla igen och vi vinner matchen.

Lördag
Dagen med dansen, under förmiddagen gjorde jag inte så mycket tog det mest vara lugnt hemma. Men senare på dagen åkte jag till en kompis hus med några andra där vi åt middag och gjorde oss i ordning för dansen och tog lite foton. Sedan åkte vi mot dansen. Väll där så var matsalen uppiffad med högtalare m.m. Det hela såg komiskt nog ut som ett disco i 4:an men men själva dansen vad helt okej inget speciellt. Efter dansen åkte vi hem till en kompis där vi käkade igen, snackade och kollad film. Var en trevlig kväll med roligt folk och homecoming var över.

Det var en grymt kul vecka, tycker vi ska ha mer sånna hör grejer i Sverige för att göra skolan roligare. Här kommer lite bilder från veckan.

Några av bilderna hittar ni på http://www.thebluegrey.com

Likes

Comments