När jag ser på denna tavlan så tänker jag mycket på allt otäckt som händer i världen just nu. Hade jag varit president så hade det inte funnits krig, missförstånd, konflikter osv utan alla slöt fred
. Jag kommer inte kunna påverka detta själv men jag tycker det är hemskt vad människor världen över blir mördade, djurplågeri och allt som har med hemskheter att göra.
Kärlek till ALLA människor oavsett var du kommer ifrån så respekterar jag dig.
Ta hand om varandra
Samuel Carlsson

Likes

Comments

KFF ÄR DOM BÄSTA!
Heja Kalmars röda bröder spela nu så kulan glöder FF FF FF

Kialmaaa FF

Likes

Comments

Jag har haft ett långt uppehåll pga min psykiska ohälsa. Jag har haft panikångest sedan jag var 10 år gammal och det har bara blivit sämre tyvärr. Jag kommer fortsätta blogga här men från och med nu blir det mer en dagbok för mig. Idag har jag bakat småfranska bullar som blev kanonbra och jag har haft släkten med mig. Alla dagar går upp och ner och jag tycker inte illa om någon. Inga elaka kommentarer för då stänger jag av bloggen
Tack för mig
Mvh
Samuel

Likes

Comments

Tårtbotten: ​

​* 6 äggvitor (ca 2 dl) 

* 4 dl strösocker

* 150g hasselnötter (malda) 

* 1/2 dl maizena (majsstärkelse) 

* 1/2 dl marsánpulver för kokning


Fyllning: 

* 3 dl vispgrädde (vispad)

* 1 burk konserverade mandarinklyftor, 312g 


Garnering: 

​* 5 rutor mörk blockchoklad

* 1/2 dl florsocker


​Gör så här:

​1. Vispa äggvitorna till ett vitt skum och häll sedan i strösockret medans du vispar. Vispa till en fast maräng smet

2. Blanda ihop maizenan och nötterna och marsanpulvret och vänd sedan ner nötblandingen i smeten med en slickepott.

3. Lägg i smeten i en spritspåse och spritsa sedan ut ca 10 - 15 längder höjden ska vara 28 cm. 

4. Lägg mandarinerna i en sil och låt dom rinna av

5. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 20 min. 

6. Låt bottnen svalna av och vänd den därefter upp på ett annat bakplåtspapper och dra sedan bort pappret långsamt

7. Bred på den vispade grädden över hela tårtbottnen och strö sedan över alla mandarinklyftor och fördela dom över hela bottnen. 

8. Låt fyllningen ligga i 5 minuter innan du rullar ihop den så blir den lättare att rulla ihop. 

9. Rulla ihop den på längden till en tjock rulltårta

10. Sikta florsockret över rullen och smält sedan blockchokladen antingen i mikron eller i vattenbad. Ringla sedan över chokladen på rullen med hjälp av en tesked. 

11. Skär upp 5 cm bakelser när chokladen stelnat

12. Spritsa en klick grädde på varje bakelse på toppen och sätt sedan dit en mandarin klyfta.


// Samuel Bakar

Likes

Comments

Ingredienser:

* 10g jäst

* 1 msk vatten (ljummet)

* 75g smör

* 4 dl mjölk

* 1 dl strösocker

* 1 tsk salt

* 2 st ägg

* 12 dl vetemjöl

Glasyr:

* 75g smör

* 5 dl florsocker

* 4 msk vatten, karamellfärg, röd strössel

* 1 l rapsolja till fritering


Gör så här:

1. Lägg jästen i en bunke och häll över fingervarmt vatten, 37 grader, och lös upp jästen i vattnet

2. Smält smöret i en kastrull, häll över mjölken och låt det svalna till 37 grader

3. Häll degvätskan över jästen och tillsätt socker, salt, ägg och hälften av mjölet

4. Rör ihop allt till en slät smet, tillsätt sedan resten av mjölet, lite i taget. Knåda degen ett par minuter och låt den jäsa till dubbel storlek i ca en timme

5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, kavla ut den till ca 1 cm tjock platta. Ta med hjälp av utstickare ut rundlar och tag ur ett hål i mitten på varje rundel. Låt dom jäsa till dubbel storlek sedan.

6. Hetta upp oljan till ca 180 grader i en gryta. Fritera dom jästa ringarna vackert gyllenbruna ca 1 minut på vadera sida

7. Låt dom rinna av på ett papper

8. Smält smöret till glasyren och låt det svalna. Blanda i florsocker, vatten och karamellfärg. Doppa dom i glasyren och häll sedan på strössel som dekoration


// Samuel Bakar


Likes

Comments

Ingredienser:

* 150g strösocker

* 75g ägg (rumstemp)

* 62,5g smör

* 75g vatten

* 150g vetemjöl

* 0,25 msk bakpulver

* 6g citronsmak


Gör så här:

1. Smörj och bröa en sockerkaksform

2. Sila mjöl och bakpulver

3. Smält smöret

4. Vispa ägg och socker porröst

5. Tillsätt vattnet och citronsmaken i det smälta smöret

6. Häll i smör-vattnet-citronsmaken under långsam vispning, stäng av efter 5 sekunder

7. Vänd ner mjölblandningen

8. Häll upp smeten i en sockerkaksform

9. Grädda i 180 grader i ca 40 min

10. Stick med en provsticka och är det smet på så är den inte färdig.


// Samuel Bakar



Likes

Comments