1. Du behöver en avokado

    1. Gröp ur avokadorna och mosa köttet tillsammans med citronsaften och olivoljan.
  2. Dela tomaterna och ta bort kärnorna. Skär resten i små bitar och vänd ner i avokadoröran. Blanda ner den hackade gräslöken. Salta och peppra.

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl fingerljummet vatten, 37˚
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 5 dl ljust och milt fullkornsvetemjöl
  • 8 dl vetemjöl
  • Gör så här

    1. Smula jästen i en bunke.
    2. Blanda vatten och mjölk och häll lite över jästen.
    3. Rör om så att jästen löser sig.
    4. Tillsätt resten av vatten- och mjölkblandning, salt och honung.
    5. Rör ner fullkornsvetemjöl och det mesta av vetemjölet (spara ca 1 dl till utbakningen).
    6. Arbeta snabbt ihop den lösa degen.
    7. Strö över lite vetemjöl, täck med bakduk och låt degen jäsa 1–1 ½ timme. Den ska bara jäsa en gång.
    8. Strö ut ca ½ dl vetemjöl på bakbordet och tippa försiktigt ut den lösa degen. Obs! Knåda inte – jäsbubblorna ska vara kvar.
    9. Strö ytterligare lite vetemjöl över degen, ca ½ dl.
    10. Platta försiktigt och lätt ut degen med handen till ca 30 x 40 cm.
    11. Skär snabbt degen i 6–7 cm smala remsor. Det går lättast med en degskrapa av metall.
    12. Dela varje remsa i 2–3 delar på snedden. Det gör ingenting om bröden inte får samma form, bara de får ungefär samma storlek.
    13. Vik ihop och lägg bröden (de är fortfarande lösa) på plåtar med bakplåtspapper eller direkt på perforerade plåtar.
    14. Grädda genast i intervallånga 230º i 5 minuter från det att ugnen är varm.
    15. Ändra till varmluft 230˚ och fortsätt grädda i ytterligare 4–5 minuter tills bröden får fin, ljusbrun färg.
    16. Låt svalna på galler utan bakduk, så blir brödskorpan härligt frasig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

( Lånad bild från google)



  1. 250 g skalade räkor.
  2. 1 rödlök.
  3. 2 dl Arla Köket® crème fraiche.
  4. ½ dl hackad färsk dill.
  5. 2 krm svartpeppar.
  6. 2 krm salt.
  7. 1 tsk vit balsamvinäger.
  8. 100 g kallrökt lax.

Likes

Comments

  • 1 vitlöksklyfta
  • 600 g Alaska pollock (fryst)
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk timjan
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • aioli
  • krutonger eller bröd
    Serveras det bröd kan det vara gott med pesto eller olivolja till!

Likes

Comments

Har ni något tips.. äter dvitamin tränar promenerar, sover 9 timmar per natt och har en ljus lägenhet.. men är dödstrött. tips?

Likes

Comments


För cirka 4 portioner.

1 purjolök
4 laxfiléer
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2-3 mk Fiskkrydda ( jag rekomenderar knorr )
salt

Skölj och hacka purjolöken. Lägg den i botten av en ugnsfast form och lägg på laxen ovanpå. Salta.

Rör i hop grädde och creme fraiche. Smaka av med fiskkrydda, ca 2-3 msk brukar bli lagom. Häll blandningen över fisken och ställ in i ugnen, 200 C ca 20 min. En god sallad till rekomenderas! ( jag brukar toppa med riven limeskal eller hälla på citron också!)

Likes

Comments

Hej! Vill ni också ha en nyttig men god frukost? Jag har ett tips. Gör egen müsli med massa frukt och bär. Det brukar jag göra! Först tar jag 2dl havregryn sedan tar jag färska bär och frukt som kan stå över natten. Sedan brukar jag göra en chiapudding också för ett nyttigare alternativ till yourghurt. Det är superenkelt och gott! 

Rekomeneras!

Likes

Comments

Hej!

Jag tänkte köpa lite tavlor till mitt vardagsrum (som är grått tema) vad för tavlor kan jag ha för att det ska se bra ut!! Behöver tips! länka gärna

Likes

Comments

Hej alla. Jag behöver lite pluggtips. Det är så svårt för mig att få ro.. :( 

Likes

Comments

Hej! Jag heter Samuela och är 22 år och bor i Nynäshamn. 
Jag kommer tyvärr inte att blogga än eftersom jag har det stressigt men jag kommer följa andras bloggar och ge feedback och sedan senare i år kommer jag börja blogga. Eftersom jag inte har tid n eller energi men jag älskar att läsa andras och följa andra bloggar. Ha de gott hejdå

Likes

Comments