Header

Att skapa känslan av lyxhotell hemma i det egna sovrummet kräver inte så mycket egentligen. Men tänk igenom före, vad det är på hotellrummet som ger den där speciella lyxkänslan. Hur gör man?

1. Möblera rätt
I ett hotellrum står sängen i centrum. Börja med det. Placera den med gott om utrymme på båda sidor, om du har möjlighet, och matcha med fina sängbord. Använd material i samma färgskala.

2. Sängkläder
Hotell bäddar i princip alltid med vita sängkläder för en fräsch och lyxig känsla. Investera i exklusiva lakan i med blandning av satin och bomull. Själv bäddar jag gärna med örngott som har en vinge och självklart ett fluffigt duntäcke för den där fluffiga känslan.

3. Kuddar
Köp ett par större kuddar som du placerar mot sänggaveln, bakom de mindre, precis som hotellen gör. Förr kunde det vara svårt att få tag i stora kuddar som hotellen ofta har men idag är det lätt att hitta i butikerna med tillhörande örngott. Själv har jag köpt mina på Hemtex och de har i olika prisklasser har jag sett.

4. Överkast
Ett mindre överkast (eller ett normalstort som du viker ner vid fotändan) som inte täcker hela sängen är rätt om du vill få till hotellkänslan hemma. Ett tjockt och härligt sammetsöverkast är att föredra.

5. Tänk igenom belysningen
Satsa på spotlights i taket för takbelysning, läslampa vid sängen och någon annan dekorativ ljuskälla, kanske en golvlampa, i rummet.

7. Rensa ur
Sovrummet – likt hotellrummet – är till för att sova i. Försök rensa ur alla onödiga ting som ger ett stressat intryck, till exempel en stor byrå eller en tvättkorg.

8. Sängborden
Städa på ditt sängbord. Ett städat intryck med enbart fina saker framme ger mer hotellkänsla. En liten glasvas med en vacker blomma i är trevligt att se när man vaknar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Gillar ni kaffe? Det gör jag. Och det ska helst vara Espresso, Det är bara den första koppen på morgonen som får vara vanligt bryggkaffe men under resten av dagen, både hemma och på jobbet ska det helst vara Espresso för min del.

Jag har turen att få testa tre nya smaker från L'OR Espresso, Ristretto (en gammal favorit), Profondo och Splendente (ni hör ju, bara namnen lovar gott) och jag är så spänd på dessa nya smaker. Som sagt, Ristretto är redan en bekant favorit men de andra två ska bli väldigt spännande att smaka. Visst ser de lyxiga ut de små kapslarna! De är så dekorativa så jag kommer att förvara dem på diskbänken, dessa kommer inte att förpassas in i skåpet bland det vanliga kaffet.

Först middag, sen Espresso.

Likes

Comments

Det här vinröda krokomönstrade väskan har jag gått och kikat på ett tag men inte riktigt kunna bestämma mig för. Men när jag väl bestämt att man inte kan ha för många väskor så köpte jag den. Och medan jag velat fram och tillbaka så hade man sänkt priset med 30%. Inte för att den var så dyr innan men i all fall.

Denna är DON DONNA. Liknande finns nedan.

Likes

Comments

Sammet är ju inte längre någon nyhet men vem kan tröttna på det. Jag är absolut ingen rosa person men denna soffan tilltalar mig så mycket. Kanske för att jag har provsuttit den och kände hur bekväm den är. Det finns ju hur mycket sammetsmöbler i butikerna nu och det verkar inte finnas något slut på det. Och själv är jag svårt förtjust i sammetsmöbler överhuvudtaget.

Likes

Comments

Att komma in på Dorsia Hotell och restaurang i Göteborg är som att komma in i en annan värld. Och jag har varje gång lika svårt att gå där ifrån. Jag kan aldrig se mig mätt eller känna mig klar med denna mjuka, varma och trivsamma miljö. Jag skulle vilja vara därinne alldeles själv någon gång och sakta vandra runt och se och upptäcka alla detaljer där. Ja, ni ser ju själva.

Här finns plats för långa och djupa samtal i sammetsfåtöljer och bland tunga böljande gardiner. Här tillbringade jag några timmar i helgen på Afternoon The med en saknad vän då vi avhandlade diverse ämnen högt och lågt, som att man borde sluta arbeta snart och göra enbart det man vill, om att vara på Malta och om att inte vilja fira jul och hur överreklamerad den är till exempel.

Och även om man som sagt inte vill lämna detta underbara hus så måste man till slut säga tack och hej tills vi ses snart igen. Och än idag två dagar efter besöket så finner jag mig själv vara kvar i en Dorsiabubbla. Tills vi ses igen.

Likes

Comments

Just nu är jag såld på gula accenter här hemma. Gult har väl egentligen aldrig varit någon större modefärg när det kommer till heminredning men jag har mer och mer börjat ta in gula detaljer hemma. Inte så mycket, men några kuddar och lite inslag av gult i gardiner. Det lyser upp fint och gifter sig bra med det övriga här hemma som i mångt och mycket består av grått och vitt. Mer gult i livet helt enkelt. Som solen.

Likes

Comments

Home alone. Mannen är på resa och då får man festa till det tänker jag. Även om det ä r en vanlig måndag eller kanske just därför 🤣

Likes

Comments

Önskar er kära läsare en riktigt fin och underbar dag. 💖

Likes

Comments

Instagram@helensaker1