resor, Karlskrona

Jag tänkte att jag ska försöka mig på att sammanfatta den gångna långhelgen som också var den sista semesterveckan för denna sommar.

Helgen den har verkligen bestått av ytterligheter, mycket kärlek, kära återseende, nya bekantskaper och många och timslånga samtal om relationer och hur man ska gå vidare och i så fall hur, om döden och tjejresor, om vikten av vänner och vänninor. Det har varit många och timslånga promenader, både i staden, i den tystaste av skogar och vid havet. Vi har suttit på ljugarbänkar i en hamn och njutit av ett alldeles stilla hav och små puttrande fiskebåtar. Och på toppen av allt detta ett alldeles underbart bröllop fyllt av kärlek och vänskap. Bröllop kan ju förresten eventuellt vara den bästa avslutningen på en semester kan jag tycka.

Jag har en dröm (dagdrömmer jämt) om att flytta ner till Karlskrona någon gång i framtiden. För där har jag stora delar av min familj och inte minst många vänner från förr. Och precis därborta i hörnet med de höga fönstrena, där vill jag bo. Så om du som bor där nu vill flytta, då vet du. Here I am!

Eller där borta. Ni ser stockrosorna? Där kan det också tänkas att jag vill bo. Här är så fint med knappt 20 meter till havet på Stumholmen ett gammalt militärområde som nu är omgjort så att människor kan njuta av det. Så fantastisk fint.

Och strax innan man kommer fram till "mitt hem" ja då passerar man detta. Ja ni fattar!

När man sedan har passerta "mitt hem" och rundat udden, jag då har man denna tjusiga platsen att vila på. Romantiskt eller hur? Och strax där bredvid ligger inget mindre än den tremastade fullriggaren HMS Jarramas och skaver sig mot bryggan alldeles intill Marinmuséet. Hon har fungerat som skolskepp åt Svenska Flottan men ligger numera bara här och visar upp sig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Karlskrona , resor

Befinner mig på resande fot så några långa inlägg blir det inte tal om. men lite bilder bjuder jag gärna på. Samtliga bilder är tagna idag i Karlskrona i Blekinge.

Likes

Comments

resor, Karlskrona

På besök i Blekinge och Karlskrona för ett bröllop i helgen. Här är så vackert och jag börjar dagdrömma om att en dag eventuellt flytta ner hit igen. inte ännu men sedan kanske... 

Likes

Comments

resor

Under de senaste åren har jag börjat titta mer och mer på arkitektur när jag reser och man ser ju så fantastiskt fina fasader och balkonger om man lyfter blicken från gatan och skyltfönstren. När jag kom hem efter vår senaste resa till Barcelona så upptäckte jag att de flesta bilder var tagna uppåt.

Dessvärre fick jag inte med mig systemkameran men det går ju bra med mobilbilder också tänker jag. Så är ni precis som jag intresserad av husväggar..... så kommer det några här att kika på. Jag tycker de är väldigt vackra.

Och man kan ju inte hjälpa att fantasin skenar iväg litegrand när man står där nere och kikar. Vad döljer sig där bakom jalusier och gardiner månntro? Kanske någon ligger och tar sig en liten middagslur, kanske ett älskande par som har lite romantik för sig. Kanske ett litet gräl äger rum där bakom...? Vad vet jag?

Likes

Comments

inredning

I april i år var vi en vända på Varbergs Kusthotell. Ett ställe som jag trivs väldigt bra på. Här har jag varit ett stort antal gånger varav en gång helt ensam och det är det perfekta stället att åka ensam till. Och denna veckan var det dags igen. En övernattning och lite behandlingar, en middag på stan (denna gång blir det ingen middag på hotellet) och sedan hem igen.

När jag var där i april var allt tip top och så också denna gång. Men, en sak är säker, vi åker inte dit under semestertider igen. Det var alldeles för mycket folk och inte fanns det heller så många lediga behandlingar. Det var ganska många barnfamiljer och kortbyxor och flipflop och det är big no för oss. Vi valde denna gång som sagt att inte äta middag på hotellet utan tog oss upp till stan istället. Inredningsmässigt gjorde hotellet ett lyft för några år sedan oh jag gillar skarpt deras lobby och inredningen där med svulstiga soffor och fåtöljer och fina detaljer.

Likes

Comments

inredning

Hur härligt är det inte med gröna toner! Varje gång när jag befinner mig i en inredningsbutik så dras ögat till detaljer i samma färgtoner. Inget konstigt i sig kanske men jag har den senaste tiden köpt in flera gröna vaser av någon anledning. Jag är smått perverst förtjust i vaser (hur många kan man ha) både för att ha snittblommor i men också som stilleben.

Här är de senaste fynden som jag blev lite kär i så fort jag såg dem, och bara måste ha. Jag är smått förälskad i dem alla tre..

Likes

Comments

Hej, nu flyttar jag in här. På Sammet och Sand kommer det att skrivas om inredning och resor. En och annan hotellrecension kommer att dyka upp liksom en del om träning och förhoppningsvis en del annat också. Jag kommer att skriva en presentation av mig själv i ett separat inlägg men till att börja med så kommer jag att ta med mig några av mina inlägg från min tidigare blogg. Varmt välkommen till Sammet och Sand!

Likes

Comments