Header

Det ÄR viktigt vad man har på sig på träning tycker jag. För tycker man om kläderna man bär så känner man sig snyggare och då blir det roligare. Det hjälper faktiskt och det gäller ju egentligen oavsett träning eller jobb. Vaknar jag till ett trist humör då klär jag mig i något rött upptill och som ett brev på posten får jag alltid någon kommentar som "så fint med rött" och genast så är det trista humöret något bättre.

För det mesta använder jag kläder från Adidas på träning, jag tycker de har många snygga jackor och tröjor. De här kläderna gillar jag verkligen och de skulle jag gärna ta på mig när jag vill peppa mig själv lite extra.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tankar på gymmet idag. Om några månader fyller jag 55++ och då tänkte jag att jag ska vara i mitt livs form precis som jag tyckte att jag var då jag fyllde 50. Så nu ökar jag och lägger större fokus på styrketräningen igen så får vi se om jag når fram. Och gör jag inte det så är det bra ändå för jag vet i alla fall att jag jobbat på bästa sätt. För jag har kunskapen och jag har förutsättningarna och just därför har jag heller inte några ursäkter.

Likes

Comments

Vill gärna tipsa er om ett par böcker som jag tycker är så bra. Kanske har ni redan läst dem men för er som inte gjort det vill jag gärna dela med mig av dessa små pärlor.

Tyckte du om Jojo Moyes tidigare böcker? Ja då har du det bästa kvar. För jag tycker att den senaste, Toner i natten, är om möjligt ännu bättre.

Parfymsamlaren, av Kathleen Tessaro, en fantastisk och fin historia om en kvinna som får ett arv från en "okänd" person. Detta tar henne till Paris och en underbar historia berättas om Eva, en färgstark kvinna som hänförde 1920- talets överklass i New York och Paris. Denna historien har stannat i mig.❤ Den får mig att önska att även jag har en hemlig välgörare i Paris så jag också måste åka dit och uppleva och upptäcka ett helt nytt liv. Parfymsamlaren poppar fortfarande upp i mitt huvud då och då, ja det är en sådan bok mina vänner. Hoppas ni gillar den lika mycket som jag.

Likes

Comments

Delar av den gångna veckan har jag tillbringat på Marstrand . Denna fantastiska ö som ligger 45 minuters bilväg från Göteborg men som det är så värt att åka de där milen för. Mitt besök på ön denna gång innebar att jag hade strax under 40 personer att ta hand om. Ett program var planerat med middagar, guidade turer, båtfärder och en massa annat. Detta innebar förstås en massa stress också för att programmet ska klaffa.

Och tänk det händer något med mig varje gång jag kommer till denna vackra ö. För så snart jag gått på färjan för den mycket korta turen över till ön så är det som all stress rinner av mig. Jag blir lugn, jag ser,......... ser havet, kullerstenarna, de vackra husen och människorna som bor där och jag blir alldeles lugn i själen.

Under de tre dagarna jag var där denna gång så försökte jag hitta tid att ensam promenera runt där; i hamnen, där det sommartid kryllar av folk, men där det nu i början av september råder ett lugn som är raka motsatsen till då. Mina steg blir långsammare och jag kommer på mig själv med att jag går med ett konstant leende på läpparna. Jag stannar till ibland och tittar på en vacker fasad eller på en fiskmås som ligger och vilar på en brygga. Då och då möter jag en person och vi ler mot varandra och säger hej. Aldrig gör jag väl det i stan!

Jag känner respekt för människorna som bor här, jag är på deras planhalva nu och jag möter med respekt, för att jag har lyckan att få vara här på "deras" ö. De äldre damerna som träffas nere vid hamnen på den där bänken. Där ses de säkert varje dag och pratar sönder en stund, checkar upp på varandra och skvallrar säkert lite också. Kanske om gubbarna som sitter nere vid bryggan, vad vet jag?. Och damen i svart som är så fin och vacker och välklädd med sin lilla lurviga hund, på släptåg, alltid i sin egen takt och med kopplet släpande efter sig. Och med den tvärt avklippta pannluggen stannar han och tittar på mig tills jag har passerat. Hälsar inte men ser ut som om han äger ön. Ett sånt härligt hundliv han måtte ha. Och jag inser där och då att det är som om jag tar av mig en rustning när jag är här. Här är jag bara, här njuter jag av lugnet och att jag kan gå gata upp och gata ner, och nästan känna som att jag är den enda människan på hela ön och tänker att jag är kanske färdig med storstaden nu, för jag skulle mycket väl kunna tänka mig att bo här. Kanske skulle jag bli uttråkad med tiden kanske inte. Men jag kommer att försöka åka hit lite då och då för att ta av mig den där rustningen.

Likes

Comments

Äntligen helg, du är så välkommen. Det har varit en riktigt tuff vecka med mycket leverans, deadlines och stress. Medan jag har varit iväg i tre dagar så har mannen gjort lite inköp och gått wild & crazy skulle man kunna säga. Han måste ha saknat mig väldigt mycket 😉 för han har shoppat loss ordentligt. Både nya surroundhögtalare och, jo minsann en ny Mac har han gått loss på. Nu ska vi alltså lämna PC-träsket och gå över till Mac. Så helgen kommer att handla mycket om att lära känna Mr. Mac skulle jag tro och det ska bli kul.

Vart har jag varit i veckan då? Jo på en av de finaste ställen jag vet. Men det får bli ett helt eget inlägg det. Nu tar vi helg och lördagskväll.

Likes

Comments

Har ni tröttnat på sittpuffar? Varenda inredningsbutik med självaktning erbjuder sittpuffar. För egen del har jag definitivt inte tröttnat, hur kan man göra det? Det börjar komma ut varianter som är unika och urvalet ökar. Några som tagit designen ett steg längre är det amerikanska designföretaget Konekt. De har verkligen skapat unika handgjorda varianter där de blandar kontrasterande material som mässig och sammet och även oväntade material såsom hästhår. Jag tycker de är underbara.

Bilderna är lånade från Konektfurniture.com

Likes

Comments

Jamen man borde starta med hotellfrukost lite oftare på en vanlig arbetsdag inte sant? Jo. 😄 idag började jag och en kollega här på hotell 11 för att prata detaljer inför ett event och blev sedan bjudna på frukost. En bra start på en torsdag.

Likes

Comments

Vad gör ni när ni är ensamma? Njuter ni lite extra eller känner ni er ensamma och längtar efter er sambo/man/fru? När Mr. Big är borta brukar jag laga pannkakor till middag! Ja pannkakor, as simple as that. Han tycker pannkakor är barnmat så det äter vi aldrig i vanliga fall. Men jag älskar pannkakor, de ska vara tunna och det ska vara mycket smör i pannan så att de blir riktigt krispiga i kanterna och sist men inte minst så slänger jag i en massa vaniljpulver i smeten. Hela huset doftar varmt och gott av vanilj. Bästa doften. Och på toppen av allt, färska bär så klart. Yammi!

Vad gör jag mer då? Jo jag kanske kör lite masker och annan hudvård. Det är ju inte så att jag bara gör det när jag är ensam, nejdå. Jag tar hand om min hy varje dag men just när jag är ensam då lägger jag gärna lite extra masker och då kan det se ut lite som så här. Men nu är det dags att tvätta av masken för nu har den stelnat och jag kan knappt röra mig. Ta hand om er vänner.

Likes

Comments

Jag tänkte att jag ska försöka mig på att sammanfatta den gångna långhelgen som också var den sista semesterveckan för denna sommar.

Helgen den har verkligen bestått av ytterligheter, mycket kärlek, kära återseende, nya bekantskaper och många och timslånga samtal om relationer och hur man ska gå vidare och i så fall hur, om döden och tjejresor, om vikten av vänner och vänninor. Det har varit många och timslånga promenader, både i staden, i den tystaste av skogar och vid havet. Vi har suttit på ljugarbänkar i en hamn och njutit av ett alldeles stilla hav och små puttrande fiskebåtar. Och på toppen av allt detta ett alldeles underbart bröllop fyllt av kärlek och vänskap. Bröllop kan ju förresten eventuellt vara den bästa avslutningen på en semester kan jag tycka.

Jag har en dröm (dagdrömmer jämt) om att flytta ner till Karlskrona någon gång i framtiden. För där har jag stora delar av min familj och inte minst många vänner från förr. Och precis därborta i hörnet med de höga fönstrena, där vill jag bo. Så om du som bor där nu vill flytta, då vet du. Here I am!

Eller där borta. Ni ser stockrosorna? Där kan det också tänkas att jag vill bo. Här är så fint med knappt 20 meter till havet på Stumholmen ett gammalt militärområde som nu är omgjort så att människor kan njuta av det. Så fantastisk fint.

Och strax innan man kommer fram till "mitt hem" ja då passerar man detta. Ja ni fattar!

När man sedan har passerta "mitt hem" och rundat udden, jag då har man denna tjusiga platsen att vila på. Romantiskt eller hur? Och strax där bredvid ligger inget mindre än den tremastade fullriggaren HMS Jarramas och skaver sig mot bryggan alldeles intill Marinmuséet. Hon har fungerat som skolskepp åt Svenska Flottan men ligger numera bara här och visar upp sig.

Likes

Comments

Instagram@helensaker1