"Endast dina verkliga vänner talar om för dig när du är smutsig i ansiktet"

Jag valde det här ordspråket för att jag har vänner som gör det här som ordspråket betyder i verkligheten. Det betyder enligt mig att endast dina vänner skulle säga om ditt hår ser fult ut efter en klippning, endast en vän skulle säga om du inte är bra på en sport och att du borde byta. Det har med vänskap att göra för att en person du inte känner skulle säga att du ser ful ut i håret, det skulle bara en vän säga.

Detta kan hända alla från barn till vuxna, från en liten by till största stad och det har hänt mig och mina kompisar flera gånger. Och alla ser det ju så det kan hända var som helst

"En sann vän är en sällsynt fågel"

Jag valde det här ordspråket för samma orsak som det första ordspråket och för att jag vet hur det är att inte ha en vän. Det här ordspråket menar att en vän är inget du hittar runt hörnet utan det kan ta tid att hitta en sann vän. Och när du väl har hittat en så ska man behålla den så bra som möjligt. Jag hade en i klassen som hade många vänner men ingen bästa vän. Men när han började på en camp som han verkligen inte ville gå på så hittade han en vän som han kunde kalla bästa vän. Så om du vill ha en bästa vän så måste man offra lite också.

Detta kan man se överallt och även på internet eftersom det är det enda man håller på med så är det nog enklare att få en bästa vän där än i riktiga livet. Jag fick mina vänner i skolan men då fanns inte lika många telefoner och datorer som nu, men några vänner har jag fått från internet.Likes

Comments

Pride (In the Name of Love)

Jag har valt Pride (In the Name of Love) av U2. U2 har även skrivit låten. Jag valde den här låten för att det är en av mina favoritlåtar. Låten är väldigt bra och alla som spelar och sjunger. Hela låten tycker jag om och min pappa älskade den här låten när han var i min ålder, det var även hans första konsert han var på.

Låten handlar om stolthet och förfall, om hur förhållanden i USA var under Reagans tid som president. Texten handlar om flera miljoner människors förhållanden och låten utgör en hyllning till Martin Luther King. Låten har inga speciella budskap men den visar hur många förhållanden såg ut. Jag får inga särskilda känslor men jag tycker bara att den är väldigt bra och att man bara vill fortsätta lyssna vidare på den till exempel den sista versen. Musiken passar perfekt till texten för då får man en känsla om sången handlar om något sorgset eller om något glatt. Just när Bono (U2:s sångare) sjunger "In the Name love, what more in the name of love" så förstår man hur allvarligt det är.

Låten skulle från början vara en hyllning till Ronald Reagan men ändrades senare till Martin Luther King efter att bandet besökte Chicago Peace Museum, där en utställning visades om Martin Luther Kings arbete. Texten förenar syftningarna på Martin Luther King, som blir tydliga först med sista versen-med anspelningar på Jesus: "Han kom i kärlekens namn, han kom och gick, han kom för att rättfärdigöra, han kom för att omstörta".

Många har gjort egna versioner av "Pride".

Likes

Comments

Om jag dör idag

så finns jag i ditt hjärta

och vägleder dig


Våren är blommig

lärkorna kvittrar igen

och himlen är blå

Likes

Comments