Sociala medier är något som det har diskuterats om länge. Diskussionen handlar oftast om det är bra eller dåligt med sociala medier. Jag laddade ned mitt första sociala media i femman, långt efter alla andra. De flesta nu är helt uppslukade av sociala medier och spenderar nästan all sin vakna tid åt det.Om sociala medier är så populärt så måste det ju finnas någonting bra med det, eller? De flesta ungdomar läser inte tidningen (inklusive mig) vilket gör att sociala medier kan vara ett bra ställe att få reda på information om man letar på rätt ställe, annars löper ju risken att man blir lurad. Sociala medier är också bra för kommunikation mellan en släkting, vän, förälder osv. Du kan också enkelt skriva/skicka något till vem som helst om du vill att personen t.ex. ska få reda på något. Sociala medier används oftast av dem som vill ha uppmärksamhet och vilja dela med sig av allt dem gör.Men sociala medier har inte bara positiva egenskaper som många ungdomar tror, utan ganska många negativa, såsom att man lätt tappar koncentrationen av alla meddelanden/ notiser du får. Givetvis så kan du stänga av notiser men då kan personen som skriver till dig bli upprörd att du inte har svarat. Sociala medier stör också undervisningen i skolan och det gör så att du kanske missar något viktigt som läraren har sagt under lektionen. Sociala medier kan också leda till sömnproblem genom att många ungdomar sitter uppe länge på nätterna med sina mobiltelefoner och surfar, sen på dagen är dem jättetrötta. Många som använder sig av sociala medier känner sig stressade över skolan och läxor eftersom de spenderar för mycket tid framför skärmen. Avslutningsvis så tycker jag att det är fel att någon säger att sociala medier bara har en negativ effekt på ungdomar, eftersom att det beror på hur du använder dem. Jag har haft sociala medier ganska länge nu och har märkt att du inte ska spendera för mycket tid framför skärmen utan göra annat också så att du inte blir så beroende som många ungdomar är. (KUNDE INTE STYCKEINDELA TEXTEN AV NGN KONSTIG ANLEDNING)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har en föräldrer under några omständigheter rätt att läsa sitt barns dagbok, dikter eller liknande, om det är för att öka sin förståelse eller för att kunna hjälpa?

Jag tycker att barnet ska kunna få ha hemligheter utan att föräldrarna ska kunna rota. Den enda anledning att föräldrarna ska få rota är om barnet är deprimerat och planerar ett självmord eller om hon/han blir mobbad men inte berättar någonting, annars tycker jag inte föräldrarna ska få lägga sig i.

Likes

Comments

"Endast dina verkliga vänner talar om för dig när du är smutsig i anskitet"

Jag valde detta ordspråk för att den symboliserar vad vänskap verkligen är, att bry sig om andra. Ordspråket betyder att en vän bryr sig om en och är ärlig. Jag tycker att detta ordspråk passar bra till vänskap eftersom att äkta vänner ska vara ärliga. Man kan se samband mellan ordspråket och verkligeten tillexempel att någon har glömt bort att göra läxan men blir då påmind av en vän. Ett eget exempel är att några kompisar nyss ätit lunch och en av dem har mat runt munnen. Han blir då påmind att han borde tvätta bort det och inte gå runt och skämmas.

"Vänskap är som spår i sanden, det måste ständigt trampas upp"

Jag valde detta ordspråk för att vänskap gäller att man håller kontakt mycket. Man måste hålla kontakt ofta om vill att vänskapen inte ska "försvinna ut i sanden". Ordspråket stämmer väldigt bra in med att man bor långt ifrån sina vänner och måste hålla kontakt hela tiden. Om man skulle sluta hålla kontakt med dem man känner så skulle man inte längre känna de lika bra tillexempel om du flyttar hemifrån och inte håller kontakt med dina föräldrar skulle det ju vara så att ni tillslut inte skulle känna varandra.

Likes

Comments

I’m a writer and a lover

I’m a Midwest music man
And I’ve been to a lot of places
But I’m gon’ end where I began
I took class in Carolina
Got high smoking joints
And now they know my name in Paris

But I’ll be buried in Detroit
Next to my father, and my father’s father too
I used to live in New York City
But baby that ain’t no substitute
Not for my hometown
That place people avoid
I’ve made love in every city
But I’ll be buried in Detroit

I don’t claim to be a prophet
I just speak my mind
I try to tell it like it is
And sometimes God makes it rhyme

I like my songs how I like my women
Honest and to the point
You see I got fucked up in Stockholm

But I’ll be buried in Detroit
Next to my father, my father’s father too
I used to live in New York City
But baby that ain’t no substitute
Not for my hometown
That place people avoid
I’ve made love in every city
But I’ll be buried in Detroit

You know I ain’t gon’ live forever
Baby it won’t be long
At the wake they’ll say “He made a lot of mistakes
But he could write hell of a song”

And I made, I made killing
Though I never really was employed
I had a girl from San Diego

But I’ll be buried in
I killed a show in Indonesia
But I’ll be buried in
I made love in every city
But I’ll be buried in Detroit


Jag har valt låten "Buried in Detroit" som är skriven och framförd av Mike Posner. Det är inte min favoritlåt men jag tycker den är bra eftersom den har en bra uppbyggnad och bra melodier.


Låten handlar om hans hemstad och det märks tydligt när man lyssnar. Jag tror inte texten kan ses som en berättelse eftersom den handlar om ett större tema typ att att känna kärlek till sin hemstad. Texten är skriven i jagperspektiv. Jag blir typ avslappnad av texten för att den går i ett ganska långsamt tempo, texten passar också väldigt bra till musiken.


Man kan sätta ett samband mellan texten och de människor som tvingas fly från sitt hemland/stad p.g.a krig. De som flyr önskar nog att kriget skulle sluta så att de kan åka tillbaka till sitt hemland och leva sitt vanliga liv där som de hade innan kriget.

Likes

Comments

När våren kommer

I sjön blir isen vatten

Mörkt blir ljust igen
Pratar med vänner

solen har snart lyst färdigt

regnmålnen kommer


Likes

Comments