Vänskap är som spår i sanden, det måste ständigt trampas upp.

Jag valde detta ordspråk för att det är sant att "det måste trampas upp" för att i teorin så betyder det att det inte håller om man bara låter det vara. Det kan jag relatera till i flera fall där jag har förlorat vänner som t.ex flyttat bort eller hittat andra intressen. Som sagt så handlar ordspråket om att man ska ta hand om vänskapen och inte låta den vara. För att om man bara låter det vara så "glider" man ifrån varandra. Eftersom man måste hålla igång en vänskap precis som i vilken annan relation som helst så betyder det att man måste ha kontakten hela tiden.

I t.ex skolan så är det väldigt konkret att detta ordspråk stämmer för att folk hamnar i olika klasser och träffas inte vardagligare längre vilket leder till att man börjar glida ifrån varandra. Men det kan leda till att man letar efter nya kompisar och får ännu mera vänskap.

T.ex när jag var tio år gammal så flyttade min bästa kompis Jonathan tillbaka till Indonesien där hans mamma ursprungligen kom och när vi från Almtuna gick ut 6:an så var det många som kom till Nannaskolan.

En sann vän är en sällsynt fågel.

Detta ordspråk valde jag delvis p.g.a egen erfarenhet och för att det lät "tilltalande" på pappret. Det är väldigt tydligt att (iallafall för mig) det är svårt att skaffa nya vänner. Det krävs tid och i många fall att man har något gemensamt som t.ex intressen av olika slag eller skador har man sett för folk samman.

Det som menas med ordspråket är att det är svårt att hitta bra vänner och att de som är bra kan vara lite svårfångade. Jag har själv varit med om att folk har haft en tendens att undvika mig, så jag hade det lite svårt att skaffa fler vännner efter att Jonathan jag berättade om flyttade. Som med fåglar så ser man ju oftare vanligare fåglar än sällsyntare detsamma gäller även för vänner. Jag hade efter att Jonathan flyttade några "vänner" som inte varade länge och "klickade" inte på samma sätt som med t.ex Frans och Edvin.

I t.ex samhället så tror jag att det är ungefär som jag har berättat innan och detta kan ju såklart variera från person till person. Men under sin "färd" på sökande efter flera vänner så kan man träffa massor med nya personer som leder till flera vänner.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har valt låten "You've got a friend in me" med Randy Newman. Randy har både gjort och framfört låten

Jag valde denna låt för att när jag såg "Toy Story" för första gången så tyckte jag om den väldigt mycket och har lyssnat på den sen dess. Jag gillar framför allt melodin i låten för att när jag var liten så brydde jag mig inte speciellt mycket om texten och det har fastnat.

Jag tyckte att refrängerna och verserna smälter samman väldigt bra. Randy röst är perfekt till låten och får den att låta bättre än t.ex den svenska versionen som gjordes till Toy Story av Mikael Roupé och Peter Torgner.

Låten handlar om att han finns där för sin vän hur dålig situationen än är. Han sjunger att han skulle göra allt för sin vän och att hans (vännens) problem är hans problem också.

Andra folk kan vara smartare, starkare etc. än honom men ingen kommer älska dig mer än jag..., det är början på slut-versen och slutet är speciellt bra. Det är svårt att välja ut en enda rad som är speciellt vacker eftersom alla kompletterar varandra.

Låten är väldigt bra att spela när man är lite nedstämd eller ledsen och har muntrat upp mig flera gånger.

Som sagt så gjordes låten till filmen Toy Story och den spelas upp i t.ex början när Woody (cowboy leksaken) och Andy (barnet) leker och får scenen att bli bättre och hela filmen mer inbjudande.

Här kommer hela låttexten:

You've got a friend in me
You've got a friend in me
When the road looks rough ahead
And you're miles and miles
From your nice warm bed
You just remember what your old pal said
Boy, you've got a friend in me
Yeah, you've got a friend in me

You've got a friend in me
You've got a friend in me
You've got troubles, and I've got 'em too
There isn't anything I wouldn't do for you
We stick together and can see it through
'Cause you've got a friend in me
You've got a friend in me

Some other folks might be
A little bit smarter than I am
Bigger and stronger too, maybe
But none of them will ever love you
The way I do, it's me and you, boy
And as the years go by
Our friendship will never die
You're gonna see it's our destiny
You've got a friend in me
You've got a friend in me
You've got a friend in me

Likes

Comments

När filmen är sedd

Börjar drömmarna komma

Skräck hemsöker dig

Likes

Comments

När blommorna växt

Börjar sommaren komma

Glöm ej det vackra

Likes

Comments