Att synas, få uppmärksamhet, få bektreftelse, det är väldigt viktigt för många. För vissa kan det tillochmed kännas som ett måste. Det finns ju exempelvis många som väljer yrken såsom modell eller programledare, för att dom strävar efter att få synas. Det kan bero på mycket: vilka man umgås med, hur man själv mår, om man blivit/blir mobbad, hur man är uppväxt. Om man inte fått så mycket uppmärksamhet som liten, eller att någon förälder varit frånvarande, så kan det resultera i att man väljer ett yrke där man får mycket uppmärksamhet och bekreftelse. Det finns många ungdomar som gör något ``dåligt´´´exempelvis att stjäla något, rymma hemifrån eller liknande, bara för att få den uppmärksamhet som man tror att man behöver. Man kan se exempel på detta i filmen ``Fucking Åmål´´ där det finns många karaktärer som gärna vill synas mer än vad dom gör. Då kan dom, som jag sa, välja att göra något överraskande och oväntat såsom att dricka för mycket med mening eller börja bråka med någon. Det finns så mycket som folk är villiga att göra för uppmärksamhet, och det är så väldigt osunt. Man måste inte synas av hela världen, det finns alltid någon som ser dig.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det ända sättet att ta reda på om en person är till att lita på, är genom att lita på honom.

Jag har valt det här ordspråket för att det har ett väldigt viktigt budskap. Det finns så många människor som ljuger och inte håller sina löften, vilket resulterar i att dom runtomkring får svårt att lita på folk. Men så som ordspråket lyder så måste man lita på personen för att verkligen vara säker. Man kanske blir sårad, eller så får man allt man någonsin velat ha. En vänskap, ett förhållande, tillit är grunden till allt. Det är därför det är så väldigt sorgligt att det finns så många människor som inte kan lita på folk. Speciellt när vi som är i tonåren inte har någon att lita på, för vi behöver ju det nu mer än någonsin. Jag tror att väldigt många har haft någon som dom trott att dom kan lita på, men sen visar det sig att dom inte kunde det. Detta ordspråk stämmer bra in på när man exempelvis ska börja en ny vänskap. Då vet man ju i början inte om man kan lita på personen eller inte, och då är det ända man kan göra att lita på personen och se vad som händer. Det kanske är värt det.

Vem som helst kan hysa medkänsla med en vän i hans lidanden, men det fordras en verklig fin natur för att sympatisera med en vän som har framgång.

​När man går igenom sina mörkaste perioder så märker man vilka som är ens riktiga vänner, men det kan man även märka när man har det som bäst eller har lyckats med någonting. Det är väldigt många som finns för dig när du mår dåligt, men det behöver inte vara en självklarhet att dom finns kvar när du mår bra. De vill se dig vara bra, men bara inte bättre än dem. Folk som hjälper dig att lyckas, får dig att le, knuffar dig framåt, får dig att komma dit du vill komma, de är dina vänner. Man kan se detta väldigt tydligt i samhället, överallt finns det människor som försöker förstöra för andra och hindra dem från att vara lyckliga. Det kan vara allt ifrån att ljuga om en tröja till att sno någons flickvän. De som stannar vid din sida genom vått och torrt, ont och gott, mörkt och ljust, de är dina riktiga vänner.

Likes

Comments

Lonely again - Gnash

Jag har valt låten ``Lonely again´´ som framförs av sångaren Garret Nash med artistnamnet `Gnash´. Garret har skrivit denna låt själv vilket man hör med tanke på att det låter så pass äkta som det gör när han sjunger den. Anledningen till att jag valde just denna låt är för att den, just precis, känns så äkta. Jag tror även starkt att både jag och många andra kan relatera till låtskrivarens val av ord. För mig så är den här låten väldigt rå, så jag förstår hans mörker och känner med honom. Något annat jag tycker om med låten som jag valt är att musiken är så subtil så den överröstar inte Garrets vackra ord. Jag gillar artisten väldigt mycket. Min åsikt om honom och hans låtar är att han är väldigt öppen med sina känslor och uttrycker sig på ett naket sätt som jag uppskattar. Man förstår vad han menar och hur han mår när han blottar sig så som han gör i sina texter.

Denna låt handlar om ensamhet. Alla har känt, kommer att känna, eller kanske just nu känner, att man är ensam. Känslan av ensamhet kan man komma närsomhelst och för vemsomhelst. Det är ofta så att man egentligen har väldigt många omkring sig, men inte den person man verkligen vill ha, och det resulterar i att känslan av ensamhet kryper fram. Jag känner mig helt säker när jag säger att alla någon gång kommer känna den tunga ensamheten på sina axlar. Saken med den känslan är att den finns överallt. Mellan vänner, i ett förhållande, i en familj, på en arbetsplats. Man kan alltid känna sig ensam. Och det finns ju faktiskt många individer som känner sig ensamma, som kanske är ensamma. Det som jag då förundras över är att det finns andra människor som ser detta, men väljer att titta bort. Det kan bero på den ständiga rädslan av att själv känna sig ensam.

Garret har skrivit denna låt i jagperspektiv, vilket enligt mig ger lyssnaren möjlighet att verkligen sätta sig in i känslan som han förmedlar. Garret sjunger om hur han älskar en person men han vet inte varför, för att personen han sjunger om verkar inte älska honom tillbaka. Jag baserar detta på hur han formulerar sig i sina meningar, exempelvis ``I don`t know why, but I´d give my life for you´´ och ``You said you´d be here, so how come you´re not here?´´

Sångaren frågar sig många gånger i låten ``How did I get so lonely again?´´vilket man ofta frågar sig själv under sina mörka perioder. När man känner sig ensam så är detta en låt man kan finna stöd i. Det kan ofta kännas tryggt att veta att det finns flera personer som också känner sig ensamma. Och att hur ensam man än känner sig, så är man aldrig ensam om känslan av ensamhet. Alla finner sig i den känslan. Självklart kan Garret´s nakna ord även få folk att känna sig mer ensamma, men inte i mitt fall. Denna låt fick mig att förstå att det är så många andra som lider av ensamhet och sorg, jag har för länge trott att det bara var jag.

LÅTTEXT:

Sometimes I cry

Sometimes I die for you
Sometimes I try
Sometimes I lie for you

And at the end of the day, I feel broken
Cause it's been a couple of days since we've spoken
I don't know why, but I'd give my life for you

Put it all on a line, I'd jump in the fire for you
When you're lonely at night, I'm there on a dime for you

And after all that you said, I was hoping
That you'd be here in my bed, but I'm coping
I don't know why, but I'd give my life for you

You said you would care
You said you'd be there
(Matter of fact)
You said you'd be here
So how come you're not here

Lonely again
So lonely again
How'd I get so lonely again
How'd I get so lonely again
I said I'm lonely again
(I'm so lonely)
How'd I get so lonely again
(I'm so lonely)
I think I'm lonely again
(I'm so lonely)
Would you come hold me again

Likes

Comments

1. Tunga moln:

Träden luktar höst

Tunga moln täcker himlen

Blommorna vissnar


2. Tomheten:

Tårar rinner ner

Luften bär en doft av sorg

Jag står ensam kvar

Likes

Comments

​Hejdå

Likes

Comments