Skulle egentligen haft ett matteprov idag men attans då så lyckades jag bli sjuk :) skulle vilja påpeka att jag har världens sämsta immunförsvar ibland, blev förkyld ca 5 gånger förra terminen. Förstår verkligen hur jag lyckas bli så sjuk hela tiden? Vet att det förut har haft väldigt mycket med stress att göra men nu vet jag bara inte vad jag kan göra för att det ska bli bättre. För övrigt ser jag klart serier som gossip girl och kollar zara larsson intevjuer på youtube, vilket liv jag har!!

Här är en bild på legenden för att förgylla er vardag, hoppas ni inte blir sjuka och klarar av alla matteprov<33

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Så jag är en sextonåring som går och ser Marcus & Martinus med Köpenhamns alla 10 åringar, deras föräldrar och så våra kära trettonåriga tjejer som står längst fram. Ingen shame alls i att vara äldre än själva artisten om du frågar mig. Så jag och mina tre trettonåriga kompisar skrek till Hey Bae, Girls, Elektrisk och så vidare. No shame. (Okej, lite shame) Jag dansade även no stop, låtarna är ju så himla catchy!!!

Det var en otroligt kul kväll som jag fick spendera extra med min lillebror och det gjorde mig varm om hjärtat efter att jag saknat honom lite extra under veckan i Lund.

Alltid kul att gå på konserter när de verkligen är en kul o bra konsert!

<3

Sämsta bilden i världshistorien men Noél tog den så...

Likes

Comments

Sen jag flyttat till Lund har jag märkt hur tiden bara går och går och går. Den stannar aldrig. Plötsligt är min lillebror flera centimeter längre än mig. Senast jag kollade var han tio år och lekte med gormiti. Det gör ganska ont i hjärtat, att känna att en bara blir äldre och äldre och tiden bara flyger. Jag önskar så mycket att jag enbart kunde ta en liten paus. Verkligen uppskata de människorna jag har runt om mig.

Jag har aldrig varit någon som tänkt allt för mycket på framtiden. Don't get me wrong, jag har drömt bort mig oändligt många gånger, men att faktiskt tänka på framtiden tycker jag är ganska läskigt. Inte bara läskigt, det ger mig sådan grov ångest.

Det känns liksom som att jag blir endast äldre och jag har inte lyckats med någonting än!! Som om mitt liv är över, kaputt. Jag vill inte alls tänka på framtiden och att jag snart är vuxen. Vuxen? Jag kommer aldrig kunna bli vuxen. Ibland blir jag helt paff över att tänka att jag är 16 år. Jag är ju inte sexton. Jag är ju typ åtta. Eller ja, så känns det iallafall. Det är väl hela grejen att en blir äldre och kommer ifrån hela barn grejen. Blir vuxen, lagar sin egen mat, tvättar sina egna kläder, köper sin egen mat, tar sig igenom dagarna utan mina föräldrar vid min sida.

Speciellt eftersom jag inte bor hemma längre. Ska det kännas så himla jobbigt att växa upp? Jag önskade alltid att jag skulle bli äldre, vackrare, mer älskad, mer intressant, mer jag. Nu önskar jag ibland att jag var liten igen. Fick sova i mina föräldrars säng när jag inte kunde somna. Fick höra mamma sjunga godnattvisa varenda natt. Önskar ibland att jag inte hade vuxit upp alls. Stannat sådär liten och oskyldig.

<3

Likes

Comments

Ni vet vad jag pratar om. Vad hela världen pratar om. Ni vet den där äckliga rasisten, sexisten idioten som går i din klass, eller som du jobbar med. Den där personen som tycker det är lugnt att lägga lite naziskämt när det passar och anser inte att kvinnor borde få lika mycket betalt som män. Den där personen som får ett utbrott om man kallar sig feminist och älskar att ha sex bara för att sedan slutshamea bruden. Den där som har lätt för sig att håna människor med funktionsnedsättning via kränkande kommentarer. Personen som uttrycker "DET FINNS BARA TVÅ KÖN, INGEN JÄVLA HEN" och som använder bög som skällsord.

Vi alla har en Donald Trump i vårt liv, iallafall i de flestas. Problemet med donaldsen är väl att de aldrig lyssnar, de far ut de vidrigaste kommentarerna någonsin och bara rycker på axlarna om du säger till. Så man lär sig att sluta argumentera för att det löser sig inte. Hur många gånger man än berättar flyktingsituationen och att dessa människor är i nöd så lyssnar Donaldsen aldrig. De bara uttrycker sig om och om igen "SKICKA HEM DEM!! DETTA ÄR VÅRT LAND". Den enda skillnaden är väl att vi lyssnar inte på dem. Vi röstar inte på dem till riksdagen eller ut ur EU. Vad vi definitivt inte gör är att rösta dem till presidenter. Eller?

Okej, kanske inte just "vi". För det var inte jag och kanske inte heller de som tänker som mig. Men det var ju någon? Det var USA:s halva befolkning som röstade på rasism, sexism, homofobi, islamofobi och alla andra diskrimineringar som Trump sagt och gjort. Jag vaknar upp en morgon till tusentals människor som bor i USA som känner sig helt förstörda och rädda för framtiden. En äldre outbildad vit befolkning röstar på den nya generationens bekostnad. Var i världen är det rättvist? Muslimska kvinnor i USA som inte vågar ha hijabs på sig för att våld och trakasserier ökar. HBTQ+ personer som inte längre är säker på om de kommer få sina BASIC HUMAN RIGHTS. Latinxs och poc som redan dagen efter den utnämnde vinnaren utsätts för rasism, påhopp och diskrimineringar. 

Alla diskriminerade grupperna i USA:s samhälle, hbtq+ community, latinxs, poc, religiösa grupper, flyktingar, Amerikas urbefolkning, människor med funktionsnedsättningar, kvinnor och säkert många fler. De redan utsatta grupperna i samhället har nu fått en president som stödjer dess fortsättning och som sagt så diskriminerande saker emot dem. Hur kan man stå för detta hatet? 

Vet inte hur jag ska avsluta detta. Jag står enade med alla vi som bekämpar hatet. 

P.S orkar inte höra en person till som säger "men de kanske blir bra", "han kmr inte kunna gå igenom med allt han sagt" osv. Säg det till alla som dagligen utstår hat pga hudfärg, etnicitet, tro, sexuell läggning/identitet, bakgrund och kön eftersom att Trumps hatiska glåpord och våld har normaliserats och blivit mer accepterade. 

<33 

Likes

Comments

Inte för att jag tror att någon läser egentligen, men ifall där är någon som gör, så HEJ!

Blogg har ju aldrig riktigt varit min grej, eller det är kanske inte blogg i sig utan bara faktumet att fortsätta skriva. Jag har en otrolig tendens att tröttna på det mesta, vilket brukar resultera i att jag tycker det senare blir tråkigt och ger upp. Iallafall.. med rubriken "Vad händer egentligen" och nej, jag pratar inte om presidentvalet i USA. Just nu känner jag att jag har ingen ork att lägga på det längre. Jag hoppas Hillary vinner, självfallet. Vi alla vet att Donald Trump står för rasism, sexism, homofobi osv, vilket är något som jag självfallet inte står för eller är okej med. Han är inte heller den vassaste kniven i lådan, om man säger så. Nu är det ju så att det är det ända ämnet som kommer snackas om under de närmsta veckorna och själv orkar jag inte. Jag orkar inte argumentera mot någon om åsikter osv. Ibland blir man trött på att konstant uttrycka sina åsikter, har jag märkt. Ibland så sätter jag bara mig tillbaks och är tyst, det är viktigt att lyssna också.

Annars i mitt liv (inte så värst intressant) så har jag börjat linjen musikal på Lunds Dans och Musikalgymnasium. Det blev musikal tillslut, vilket jag tror att jag alltid visste egentligen. Det var en vårtermin av betygspress, krav, stress och farväl till min gamla klass. Sedan kom en sommar av frihet kan man säga. Längtan till att börja om. Stressen att börja på nytt ställe och inte minst nervositeten av ett nytt "kapitel" i ens liv haha.

Jag tror jag avslutar här. Som sagt inte vidare intressant inlägg men man måste börja någonstans.

Här är en liten inblick på sommaren.

Hade<33

Likes

Comments

Eftersom jag var sjuk hela förra veckan så hade jag missat det vi arbetade på so:n med, vilket var andra världskriget och förintelsen. Min lärare sa då till mig att se en specifik film om förintelsen som alla de andra sett under lektionstid. Jag visste vad förintelsen var innan jag såg denna filmen ikväll. Jag har inte endast läst flertal böcker om förintelsen och de koncentrationsläger som fanns utan också hört om dem av föräldrar och sett andra dokumentärer.

Det var inte informationen som gjorde mig spyfärdig, det hade jag redan hört. Det var bilderna och filmerna av allting. Det var om hur alla bara kollade på. Det handlade om hur i hela världen lät vi det hända? Hur KUNDE nazisterna få så mycket makt som de fick? Hur kunde dessa SS-soldater, stödjare av nazistpartiet, alla som visste om dessa hemskheter, bara stå där och se på?

Som jag sa, jag har vetat om vad nazisterna gjorde mot judar, romer, homosexuella, politiska fångar osv. Men ingenting slår det jag såg på denna filmen. Det var konstigt att det slog mig så hårt, eftersom jag har sett filmer förut men på något sätt var det så annorlunda. Skjutningen av levande människor, slagen, massmorden, gaskamrarna, sjukdomarna, intryckandet i små ytor under outhärdliga förhållande. Det slår till på ett sätt som inte går att förklara i ord. Jag kan inte på något sätt ens försöka uttrycka mig hur ledsen jag blir. Det känns liksom svårt att leva och bli ledsen över saker i min vardag för vilken roll spelar de??

Att jag blir ledsen för att vi har prov i skolan eller något annat pytteproblem känns så irrelevant, så himla blåst. Jag inser att jag kan inte ändra på det som hände. Jag kan gråta en flod (vilket jag gjorde) för offrena och jag minns dem och jag minns deras liv och inte som en stor grupp människor utan som individer. För varje liv som blev berövat under förintelsen är ett liv, en individ och en människa med känslor, åsikter, tankar och idéer precis som oss.

Det är lätt att glömma det. Det är lätt att sätta människor i boxar och under grupper. Det är svårare att inse att det faktiskt hände. Det dödades faktiskt runt 6 miljoner judar, om inte fler. Det mördades så många miljontals människor pga de var inte som oss.

Vi får inte glömma. Vi får aldrig glömma. Vi behöver inte tänka på det varje sekund av våra liv, men vi får inte låta nazister gå på våra gator och låta dem vara våldsamma och skrika ut glåpord. Vi får inte låta rasister och nazister vara rasistiska och sedan skylla på "åsiktsfrihet" eller vad det är man säger. Snälla snälla snälla stå upp allihop. Om inte för dig själv (??) så stå upp för de som inte hade en röst i samhället. För de som inte fick en talan, som blev bortrövad sitt liv.

Glöm dem inte. Glöm dem inte.

Likes

Comments

Folk som använder ordet feminist som något dåligt??

Häromdagen var jag i skolan och reagerade på en kille som satt och prata högt under lektionstid, när han dagen före stått och skällt ut mig för att jag pratade högt när jag kom in i klassrummet. (Kan indikera att det var en minut tills vi började) När jag då sa till denna killen att han var faktiskt ganska högljudd nu och basically gjorde exakt samma sak mot honom som han gjort mot mig, så får jag kommentaren

"Din jävla fiare" (indikering att jag var feminist då)

Det jag tänkte på var väl "Vafan är det dåliga i att vara feminist?". Vad är det dåliga att vara för jämställdhet för alla, oavsett deras kön eller icke-kön? Var ligger det negativa och dåliga i det? Liksom omg guuuuud vad dåligt av mig att stå upp för sånt?

Folk säger "Feminism är ett så negativt laddat ord så kallar mig drf inte feminist". VA? Istället för att ladda på den här negativiteten så lär dig lite om vad feminism FAKTISKT är. Genom att avsätta dig från feminism och avstå från ordet feminist, så kränker du ju enbart ner på alla de som dagligen skadas av patriarkatet utan även bevisar du för oss allihopa. Du står inte för mänskliga rättigheter? Du står inte för att vi alla ska vara jämlika utan tycker att det fungerar väl ganska bra för dig hur världen och samhället ser ut idag. Självfallet funkar det för dig, du kille som har övertaget i samhället, som i regel tjänar mer, som har ganska mer luft, plats och yta tillägnad till dig. Du kille som blir ansedd som individ när du gör misstag och när du gör bra saker i ditt liv, och inte blir intryckt i grupp. Du får ingen "bra för att vara kille" kommentar och du kommer antagligen inte att bli sexuellt trakasserad någon gång i livet. Du ser inte dina privilegier i livet. Du ser inte ens alla andras kamp och struggles pga sexism, rasism, homofobi osv. Måste vara ganska trångsynt i dina ögon. :)

Feminism är inte problemet, men du kille som slänger iväg det som något jäkla "dåligt" ord, du är det. Du behöver lite allmänbildning och sen kanskeeee vi kan snacka.

Ni får lite beyonce för queen b även om hon gjort problematiska saker. 

HADE <3333​

Likes

Comments

Nyår hit o nyår dit, japp det är konstaterat ett nytt år! Men vad betyder det i mitt liv?

Gymnasieval? Faktiskt VETA vilket gymnasium man vill gå? Ny termin fullspäckad av nationella prov och betygsångest? Längtan inför sommar? Dags o sluta nian? FLER ÄCKLIGA SÖNDAGAR? Japp.

Det är väl bara att ta ett par djupa andetag och inse att ett nytt år betyder definitivt inte ett nytt jag. Iallafall inte för mig. Jag tar det ur detta perspektivet; Varför känner vi oss så benägna till en ny kropp, en ny livsstil, ett nytt liv?

Jag menar inte att du inte får vilja sträva efter att vara en bättre människa. Utan jag menar att nyårslöften och nya år kan få folk att visa sitt sanna "självhat". Nej, du måste inte träna mer för att få en "finare" kropp, din kropp är underbar. Självfallet gör du som du vill (YOU DO YOU) men jag menar bara att du är liksom vacker som du är. Vi behöver inte känna det här undermedvetna hatet mot våra kroppar och hur vi ser ut. Let's face it, de idealen som du har i huvudet, de bilderna du har av din drömkropp, det är de sakerna som fyller upp vårt självhat och vår känsla av värdelöshet. Inte alltid, och inte för alla men jag kan själv känna igen mig.

Hur tjänar samhället på att försöka leva upp till dessa ideal? Genom att vi köper produkter och tjänster som de stora företagen tjänar på.

Jag är själv lite tveksam över detta sättet att tänka på. Jag menar inte att alla har smink för att de är osäkra och ogillar sig själv, VERKLIGEN INTE. Jag menar bara att de stora företagen sätter upp reklamer på ett orealistiskt sätt, ett liv som inte finns, en bild av en kvinna som inte ens liknar modellen de använt själv. Det handlar om OREALISTISKA IDEAL. Ideal som visar att detta är det "perfekta" livet. Det är SÅHÄR du ska se ut för att må bra och vara hälsosam.

Jag ska försöka att inte skriva för mycket, även om jag har väldigt mycket som jag tänker på. Jag menar endast att tänk om finnar t.ex inte varit en sådan tabu som det är. Om det syntes fler tonåringar och modeller med finnar eftersom det var en normal sak. Kanske hade man inte känt behov av att täcka för finnar, eftersom det ansågs mer normalt eftersom det är vanligt med finnar speciellt i tonåren. Då hade folk kanske inte köpt alla dessa produkter som de enbart använder för att täcka finnar. Samhället tjänar på att sätta upp orealistiska ideal eftersom vi känner behovet av att sträva efter att vara den personen, att se ut som den. Då köper vi de produkter och tjänster som behövs för att bli en "bättre" version av oss.

Som sagt, jag är ALL for smink. Vill du ha det? GO FOR IT. Vill du inte? DON'T GO FOR IT. Man gör som man vill eller hur? Har någon något annat perspektiv på detta eller åsikt, så bara skriv i kommentarerna.

Japp, det blev långt och hoppar från sak till sak men OWELL. Hade <33 lite nyårsbilder nedanför, why not?

Likes

Comments

Sexism som vi ser dagligen; dubbelmoralen mellan män och kvinnor inom sociala medier.  (varning starka ord nedanför förlåt<3) 

Det är när Selena Gomez är i underkläder i sin nya musikvideo och en tidning beskriver henne som "en förebild för barn till en stjärna som gått fel" och att hon enbart gör det för att få uppmärksamhet. Samma tidning beskriver Justin Bieber i hans nya musikvideo, där även han utan tröja,  som en snygg, ung man som visar sina muskler och "abs". Det är tjejen som blir kallad "hora" och "slampa" för att hon har ett sexliv medan en kille har exakt lika mycket sex och blir kallad kung och boss. Det är till tjejerna som tar plats i ett samhälle där tid, plats och luft inte är till för henne. Där hon blir kallad "bitch" och "fitta" för att hon uttrycker sig exakt lika mycket som en kille. 

Dubbelmoralen slutar aldrig, det handlar om flickorna som vid ung ålder blir kallade bossiga om de säger till folk vad de ska göra medan pojkarna blir sedda som ledare och är accepterade. Vad är det då dubbelmoralen gör till flickor och tjejer? Vilken effekt har det?

Det dessa dubbelmoraler gör är att de får flickor att inse att denna värld är inte gjord för oss. Vi får ​aldrig ​ta lika mycket plats som killarna. Jag kan berätta hur det är att vara någon som konstant tar så mycket plats som hon vill. Det är ett konstant suckande och blickande bakom ryggar, ett evigt viskande och hatiska kommentarer om varför jag inte bara kan hålla käften. För kan de inte få en att hålla tystnaden som samhället vill så försöks det dras ner på andra sätt, genom att trycka ner mitt utseende, som om det skulle vara något som stör mig. Genom att ge kommentarer om att ens hår är fult och hur äckligt det är att jag som tjej har hår på resten av kroppen som inte är huvudet. Det är klart att unga flickor inte vågar uttrycka sig lika mycket, när det är detta de kommer få höra. 

Det finns dubbelmoraler i allt, även saker som att när tjejer har smink är det snyggt och rent sagt normalt, men när killar har det anses det vara fel, äckligt och vissa tror till och med att det kan kopplas med att de är homosexuella, vilket det naturligtvis inte gör. 

SÅÅÅ vad säger ni? Ska vi krossa sexismen or what? Oavsett kön eller icke-kön, let's do it!!

Nu blev det ganska långt. Oops. See Y'all<333 


Likes

Comments

Om det är något som man kan kalla min "guilty pleasure" så är det tv-serien Doctor Who. Doctor Who är en engelsk sci-fi tv-serie som handlar om "The Doctor", en man som har en form av tidsmaskin som ger honom möjligheten att flyga igenom alla olika platser och tider både utanför och i universumet.

Som sagt, en väldigt invecklad och intressant tv-serie, som är utom allt jag brukar se på. Det finns en anledning till att det är min guilty pleasure.

Eftersom vi är hos min pappas släkt i England och firar jul, så åkte vi till "The Doctor Who Experience" som ligger i Cardiff, Wales. Fans som min familj är av serien, så gick vi på alla "tours" som fanns. Vi gick även till BBC Studios i Cardiff där vi fick se the "TARDIS" (den här jäkla tidsmaskinen då) som de byggt upp där de filmar till serien.

Till er som gillar aliens, komplicerade tidsserier, pusselbitar som tar lång tid innan de läggs ihop tycker jag bör testa se denna serien (DEN FINNS PÅ NETFLIX!!!). Till er som inte gillar sådana saker; TESTA ÄNDÅ.Likes

Comments