Depression. Ett ord som använd alldeles för ofta i fel sammanhang. Man KAN INTE bli deprimerad helt plötligt på grund av en liten grej. Kan alla bara sluta använda det som en synonym för nerstämd?!!! Det är två helt olika saker. Att vara deprimerad är en sjukdom, inte en känsla.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

En friendly reminder att vi tjejer (icke-män) bör stå upp för varandra istället för att trycka ner. Förstår verkligen inte varför ens instinkt när man ser en annan person (klädd som en typisk tjej/orre därför antar jag att h*n är en tjej) att se ner på henne. Är det av avundsjuka? Av oro att hon ska få en bättre kille?(vem har ens sagt att hon är straight lol sluta anta) eller är det bara för att allt i världen ska vara en tävling om vem som är mest perfekt? Vill verkligen veta.

Likes

Comments

Nu sitter jag här, har nio minuter på mig att skriva ett inlägg som jag inte ännu hittat ett ämne till. Det första jag kommer på är mens. Hälften av befolkningen har det, men ändå anses det vara orent och pinsamt. Behöver jag ens säga mer? Extremt hemskt. Fyfan. Mens är normalt för fan, låt oss mensa "öppet.

Likes

Comments

Varför i hela helvete skulle jag inte få lägga denna bild instagram? (Eller någon annan social medie). Ja, en bråkdel av en bröstvårtan syns, men den askulle lika väl kunna tillhöra en ful och sexistisk jävla cisman som tror han kan säga eller göra vad han vill. Skulle det passa bättre för dig som anmälde bilden? Ska jag fucking behöva redigera in en bild på en patte från en sliskig man? Suck, fan vad jag skäms över att ens behöva skriva det här. Sluta sexualisera våra fucking kroppar. Ni kommer aldrig förstå hur det är bli sexuellt trakasserad VARDAGLIGEN. Helt ärligt, jag är så fucking jävla trött på att behöva gång på gång förklara de här ytterst självklara grejerna. Och sedan är allt man får höra “men hallå, feminatzi. det räcker med den här feministgrejen. Du har redan det så bra i Sverige, vi är en av världens mest jämställda länder”. Ja, mycket möjligt är vi det och det är skitbra. Men det är för fan inte tillräckligt bra, herregud. Jag gör inte det här gör mig själv? Hah, tror ni att jag är så självisk? Under dom få åren jag kommer leva här så kommer jag knappast kunna ändra på så pass mycket att jag blir nöjd över samhället eller dess struktur. Jag gör det här för alla som kommer leva efter mig, för fan vad det är orättvist att leva i detta ojämställda samhälle. Du som man kommer antagligen aldrig kunna förstå hur det är, speciellt när du endast blir förolämpad av det minsta lilla och försvarar dig utan att ens försöka ta in faktan. Att du inte upplever det, betyder inte att du inte har något ansvar.

Fan vad jag klagar kanske du tycker, varför ens lägga ner så mycket på småsaker som knappast kommer göra någon skillnad, det är ju bara småsaker? Jo, för alla dessa “småsaker” som jag klagar på tillhör det stora problemet. Problemet är att det samhälle vi lever i är inte jämställt, vilket syns på alla dessa “småsaker”. Jag, ensam, kan inte fixa alla stora problem, som våldtäkt, löneskillnader mellan könen eller all sexism. Dock så kan jag börja med dom mindre problemen och försöka ändra andras åsikter. För att i det stora hela, göra en skillnad.

Har alltså lagt upp denna fem gånger nu:)

Likes

Comments

Du är bra som du är, jag menar det verkligen. Tro mig. Du behöver aldrig ändra dig för någon annan. Oavsett din storlek, lång som kort, tjock som smal. Du är lika värd i mina ögon. Älska dig själv, för det är du värd.

Likes

Comments

Idag fick jag som ett enormt baksteg inom min personliga utveckling angående min psykiska ohälsa (om man kan säga så??). Iallafall så startade dagen skitbra när jag skulle till ungdomsmottagningen vilket gick skitbra! Det gick mycket bättre än förväntat, hade knappt någon ångest. Efter det gick dagen utåt. Hade en extremt mensvärk vilket ledde till dåligt humör. Så jag gick mest för mig själv, det är oftast enklast så.

Sedan skulle jag till idrotten. Vi skulle få gymma själva, vilket jag bar extremt glad för, skitkul ju!, tänkte jag. När lektionen väl började så kände jag hur jag började bli obekväm och visste inte riktigt var jag skulle göra. Nästan alla maskiner var upptagna och att springa 2km (som vad min tanke) var bara att glömma. Kön var enorm. Desto längre tid som gick, desto större blev oron inom mig och tillslut kunde jag inte längre behärska mig. Jag blev så jävla ledsen på mig själv. Är så jävla trött på detta liv. Just nu känns det som ingen förstår hur det är att leva med denna ångest. Folk tror att det handlar om blyghet eller scenskräck. Eller till och med något jag bara skyller på. Det är så tufft att leva så här.

Likes

Comments

Hora, horunge, slyna, orre.
Vad har dessa fyra namn gemensamt? Man refererar oftast de till tjejer, då de handlar om tjejer. Ofta de som ligger runt.

Världen vi lever i är sjuk.

Likes

Comments

Varför måste allting vara så ytligt? Orkar verkligen inte med att låtsas att vara någon perfekt människa som lever ett perfekt liv. Mitt liv suger ibland, allas liv suger ibland. Deal with it.

Likes

Comments

Varför måste man dra skämt på människor som gör goda gärningars bekostnad. Det är så extremt lågt och onödigt. Som till exempel, vego-människor. Människorna som valt att ändra sin kost för att inte äta kött, eller några animaliska produkter alls. Det är både bra för miljön att äta vegansk, men även bra för kroppen och självklart djuren. Speciellt när vissa väljer att utesluta döda djur i vardagen också, som smink gjort med animaliska produkter eller pälsjackor. Tycker att alla ni som väljer denna livsstil förtjänar så extremt mycket cred, och absolut inte skit.

Förstår du? Det hade varit med rimligt om skämtet var mot all-ätare, men eftersom att det är utanför normen att välja en bättre kost (inom miljöperspektiv osv), så går skämtet ut över dom.

Detta fungerar i fler situationer än bara för vego, så som feminister. Vi vill endast förändra samhället till ett bättre, varför anser folk att vi förtjänar så mycket skit? Pallaaa.

Likes

Comments

Smalhetsnormen. Är så jävla trött på den. Jag är inte så jättesmal eller muskulös som jag tidigare varit, men fan heller är det någon jag ska skämmas över. Jag borde vara stolt över min fina kropp som stått ut med mig i snart sexton år nu. Helt sjukt, den har klarat så mycket!! Varför skulle jag inte vara stolt över den? Jag är så trött på att skämmas över mina höfter, min mage eller mitt icke-existerande mellanrum mellan låren.

Jag är trött på att tvinga mig själv till svällt och träning utan att jag har orken. Självklart så bör jag träna mycket och ofta, det är det som fungerar för min kropp, det gör mig glad. Men fan heller ska jag göra det för att få en "finare" eller "bättre" kropp.
Jag ska göra det för jag mår bra av det och jag är SÅ värd att må bra!

Likes

Comments