Sambolivet

Man får börja med att gratulera alla som tagit studenten iår! Nu är ni fria och kan själva bestämma vad ni vill göra i livet. Det finns oändligt många vägar att gå. Och det kan ibland vara svårt att veta vad man ska göra eller vart man ska ta vägen. Så vi listar upp några tips som förhoppningsvis kan lätta på dimman.

  • Till att börja med ett jobbtips för alla som inte vill hoppa på universitet med en gång. Dem flesta jobbar inom butiker, hemtjänst eller service efter studenten. Men vi rekommenderar att jobba som vikarie. På många platser är det stor brist på lärare, vilket leder till mycket jobb för vikarier. Om man har godkända gymnasiebetyg kan man anmäla sig till den lokala vikariebanken. Och därifrån jobba med allt från dagis till högstadiet.
  • En annan variant är militärisk grundutbildning, GMU. Betald utbildning är inte helt fel.
  • Använd kontakter för att hitta jobb. Det är där man hittar dem bästa jobben!
  • Ha kvar rutiner i vardagen. Man blir väldigt lätt bekväm. Vägen tillbaka är jobbigare.
  • Använd internet för inlärning av kunskaper du själv tror du har nytta av och framför allt vill lära dig. Man behöver inte en skola för att lära sig väsentliga saker som kan vara till nytta i framtiden.

Här landade vi, i jacuzzin, efter ett helt fantastiskt år sedan studenten. Mycket slit men lite ångrat. Det allra bästa under första jobbåret har lätt varit min kärlek/Olle

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments