igår satt vi i kanske 2 timmar och kollade igenom bilder och videos från sommarens roadtrip. Vi åkte som sagt från Los Angeles till Boston. Ca 700 svenska mil kördes och vilken upplevelse! Så många minnen!

Vi blev så taggade att vi planerade in en ny resa nästa sommar igen. Denna gång än lite mindre körsträcka men på ungefär lika lång tid. Vi har inte bestämt oss exakt vart vi ska åka. Men det lutar åt att det blir Los Angeles, Las vegas och San Fransisco. För LV och Grand Canyon är något vi verkligen vill se och uppleva igen. LA är också en stad som vi vill upptäcka mer än vad vi gjorde senast.

De saker som jag helst vill se under denna resa är Alcatraz, Golden Gate bron, Disneyland, Grand Canyon, Horseshoe Bend, Bellagio fontänen.

Även om vi sett en del av dessa så är de värt att se igen. Speciellt Horseshoe Bend som var det mäktigaste jag sett i hela mitt liv. Men som sagt. Detta är bara en liten planering. Men en USA resa nästa sommar kommer det garanterat att bli 😄


Likes

Comments

Det är ganska mycket om huset nu men det blir väll så när man går och köper sig ett hus. Jag har i princip varit vaken hela natten. Så många tankar har gått igenom skallen. Varför köpte vi ett hus nu? vill jag verkligen bo i värmland? och ska jag kanske flytta hem till Stockholm igen?

Svaret är nej!

Jag har inte varit uppe hela natten och tänkt på dessa saker. Faktum är att både jag och nancy är helnöjda med huset och platsen huset ligger på. Vi vet båda två att vi egentligen vill bo någon annanstans och bygga våratt eget hus. Och det kommer vi att göra. Men detta är en perfekt start för oss och att börja bygga ett liv. Vi har ju båda två längtat efter att ha ett eget hus att pyssla med. Nancy mer än jag såklart. Nästan varje sekund av dagen går åt att diskutera och planera hur vi ska renovera badrum eller göra om fasad m,m. Hon är helt överlycklig.

Så huset är verkligen ett kanonköp. Vi kommer att trivas hur bra som helst och vi längtar verkligen efter att få flytta in och bjuda över släkt och vänner på fika, Mat och annat kul 😄


Likes

Comments

Jag tänkte visa er bilderna på huset som mäklaren lagt ut i sin annons.

Jag älskar äldre hus som har charm och det har detta hus verkligen. Det är lagom stort för oss 117 kvadratmeter + källare. Huset ligger i ett bostadsområde, men har enbart skog åt ena hållet och grannar åt de andra tre hållen. En granne har sitt hus väldigt nära, men vi har inga fönster åt det hållet så det funkar bra ändå. Det är ändå helt okej tycker jag som egentligen vill ha minst 500 meter till närmsta granne.

Det är inte så mycket som man måste göra på huset, det hade ett väldigt fint besiktningsprotokoll och vi har pratat med besiktningsmannen som sa att det enda man bör göra är att se över fasaden lite samt ventilationen (Gustav jobbar ju med ventilation så det ska inte vara några problem).

Vi vill dock göra om badrummet också trots att det egentligen inte behövs. Det är nämligen en gammal grön blommig våtrumstapet i badrummet. Det finns tyvärr ingen bild på denna men jag kan ta en när vi flyttar in.

En sak som är superpositiv är att det är staket runt hela gården så Saga kan få springa lös. Att skogen ligger precis bredvid är ju inte heller fel då jag och Saga kan gå långa skogspromenader.

Inflytt sker i mitten på februari. Längtar så!

Bilderna är som sagt tagna från mäklarens sida: Svensk fastighetsförmedling.


Likes

Comments

​Det har varit dåligt med bloggande det senaste. Livet har snurrat på med jobb, vänner vardag osv. 

Något som har tagit upp ganska mycket tid det senaste är planering inför att skaffa hus. Både jag och Gustav vet att vi i framtiden vill bygga hus, men först måste vi hitta den perfekta tomten att bygga på. Vi har nu istället kollat efter hus som vi kan bo i så länge. Vi vill flytta till ett hus främst för min och Sagas skull. Jag har och kommer aldrig trivas i att bo i en lägenhet. Jag tror att alla som är uppvuxna på landet känner sig instängda i en lägenhet. Och Saga, hon är en hund och en hund ska ha en gård att springa på (tycker jag) så att köpa ett hus känns rätt just nu. Gustav vill också bo i hus, så jag tvingar honom icke till detta. 

Vi har varit på några husvisningar, men inte hittat något som känns rätt. För mycket renoveringar att göra eller att E18 legat för nära huset har varit påverkande faktorer. Jag har alltid känt att Molkom, Väse hållen känts som rätt håll att flytta åt. Jag vill inte bo i Karlstad med täta bostadsområden. 

Nu har vi hittat ett hus i ett område som jag inte har någon som helst koppling till som ligger 25 minuter utanför Karlstad. Vi har varit med om en utdragen budgivning men till slut så blev HUSET VÅRT!

Vi kommer flytta in i slutet på februari och det kommer bli toppen. Det kommer komma ett inlägg ang huset snart.

Likes

Comments

Nyss hemkommen från gymmet där jag körde ett stenhårt benpass. När jag kommer till gymmet så går jag in i en bubbla där jag fokuserar och försöker få kontakt med rätt muskler vid varje övning. Det kan nog se väldigt kul ut och jag reagerar knappt när någon försöker prata med mig (vilket för övrigt inte händer så ofta). Det passet som gör att jag blir helt slut är benpass då hela kroppen är involverad och pumpen får jobba lite extra. Jag är inte på gymmet för att se bra ut så när svetten sprutar ser jag det bara som att träningen ger resultat och att jag verkligen tar i. Det är däremot inte alla som tänker likadant har jag märkt. Idag när jag gjorde min sista övning såg jag nog mer död än levande ut och jag fick konstiga blickar slängda mot mig av två tjejer som "gymmade" med en träpinne. Förstår att de gjorde övningar för att öka sin flexibilitet men när man börjar flåsa av att man tagit en pinne över huvudet x antal gånger och sedan dricker en liter vatten på det och måste vila i 15 minuter så börjar man undra varför de är där. Det är inte första gången jag ser dessa två och de lyfter aldrig några vikter. Jag började gymma på STC för att slippa dessa grymmare men de finns nog överallt mer eller mindre.

Nu är jag iaf hemma och har lyckats klippa en klo på saga. Man får ta en klo i taget och det är inte säkert att jag kan ta nästa förrens imorgon. Hon är otroligt rädd för klotängen och springer och gömmer sig så fort hon ser den. Jag jobbar ett kvällspass idag så Sagas dusch får nog vänta tills imorgon. Hon ska också få tassarna klippta då hon börjar se ut som grinchen igen.

Likes

Comments

Då var helgen över och det är dags att ta sig hem till Karlstad igen. Eftersom vi bara har jobb bilen så har jag inget annat val än att åka tåg eller buss. Men en sak jag inte förstår är hur SJ aldrig lyckas få sina tåg att gå i tid. Hur är det möjligt att det är signalfel varje dag?
6-7 gånger i rad har det varit signalfel eller något annat som gör att tågen har blivit försenade. Och det som stör mig mest är att man får reda på det typ 2 minuter innan det ska gå. Sj måste ju veta minst en kvart innan om tåget kommer i tid eller inte?!

I fredags var tåget från Kristinehamn till försenat 50 minuter så jag var tvungen att ta en annan buss för att komma till Karlstad i tid och ta ett annat tåg till Stockholm. Normalt så stannar det tåget i Kristinehamn men det tåget åkte tydligen bara rakt igenom Kristinehamn. Och när jag kommer till tåget i Karlstad så är det först försenat 20 minuter och vi får byta perrong. När vi står vid nästa ställe meddelar de oss att det är uppskjutet en kvart till och vi måste gå tillbaka till den första perrongen. När tåget kommer tillslut så är den 1h försenat.

Idag när jag ska åka hem så går det bara 2 tåg. De andra är upp styrda så att man först måste ta buss till Örebro och sen hoppa på ett tåg till Kristinehamn. Det är inte bara det. Resorna kostar ca 700kr. Så nu sitter man på en buss för 200kr biljetten som tar 4h för att man är för snål att åka tåg och byta i Örebro.

SJ = skit!

Likes

Comments

Alla som varit på hovet som bortasupporter vet att det är säkrast att gå en kurs i självförsvar innan, återkommer till detta längre ner i inlägget. Djurgården har en stor klack och de en häftig atmosfär, det ska de ha cred för. Det som Gustav inte förstår är att man inte kan jämföra ett lag från Sveriges största stad med ett lag från en liten stad i skogarna. Att ni har en stor klack förklaras enkelt med att ni är fler supportrar. Stor stad=mycket folk, mycket folk = fler supportrar. För hur mycket Gustav försöker skylla detta på att det finns ju supermånga lag i Stockholm så det jämnar ut sig så kommer han aldrig vinna med det resonemanget. Det går inte att jämföra när de spelar i olika ligor. och även om man delar upp alla hockeysupportrar i Stockholm i två grupper så är det fortfarande fler i en av grupperna än vad hela Värmland har i befolkning. Sen så hejar inte alla som bor i Stockholm på ett Stockholmslag men det är övervägande så. 

Sen åter till självförsvar. När man kommer till hovet i en bortasupporter tröja så möts man av hat och glåpord. jag skulle aldrig överlevt mitt första besök i hovet om jag inte varit tillsammans med en djurgårdare.. När Gustav besöker Löfbergs arena så har han 10 vänner mer när han går hem än när han går dit! När vi (FBK) förlorade mot DIF på hemmaplan så kom en supporter fram till Gustav och tog honom på axeln och erkände motvilligt att Djurgården helt enkelt spelade bättre än Färjestad den matchen och gratulerade.

Supporterkultur handlar om mer än hur mycket man hörs i klacken. 

Likes

Comments

Idag är det en dag som jag har sett fram emot väldigt länge. Jag vet att Nancy inte håller med om dett alls men för mig så är det här bättre än både julafton och midsommar.

Det är äntligen dags för hemmapremiär för Djurgården i ishockey. Att äntligen få gå på hovet igen och stå i klacken är något som jag saknat. De senaste 2 åren har jag varit på alldeles för lite matcher. Men det blir ju så när man inte bor i Stockholm längre. Men jag missar aldrig någon match då jag har Cmore och kan kolla allt på tv. Djurgården är en stor passion för mig och att få gå på hovet som är fullsatt slår det mesta. Vi är ju ändå Sveriges (världens) bästa fans när det gäller hockeyn. Väldigt få lag kan få det trycket som vi Djurgårdsfans kan på matcherna. Kolla bara videon nedan så förstår ni exakt vad jag menar. Förlåt Nancy men Färjestad är inte ens i närheten av vad vi är! 😉


Likes

Comments

​Gårdagen bjöd på härliga gallkramper. Vaknade vid 5 tiden av att hela magen knöt ihop sig och sedan kände jag de karaktäristiska gallkramperna. Fick ta kramplösande som inte hjälpte vid första dosen utan hjälpte först när jag fått i mig min andra dos. Detta har gjort att jag börjat tänka om. Jag vet nu ganska säkert att min galla reagerade på att jag fuskade med mat i lördags och jag tror helt enkelt att det blev en för stor kontrast mot kostschemat. Jag måste därför tänka om. Hur vill jag ha det de närmsta månaderna. Antingen måste jag fortsätta strikt på kostschemat utan några som helst fusk eller så återgår jag till en varierad kost som tidigare. Husman blandat med nyttigt vilket också tillåter fusk. Det har fungerat förut, jag tror inte kroppen tycker om när det blir en för stor kontrast. Det skulle vara väldigt tråkigt att behöva gå helt strikt på kostschemat och inte ens få fuska när man är på besök hos någon eller vid tillställningar. Jag måste tänka igenom detta och höra med Gustav hur han vill göra. Vi har ju redan märkt av resultat av kostschemat och det skulle vara lite tråkigt att sluta med det också. Blandade känslor inför detta.

Idag kör vi iaf på husman och jag ska laga köttfärslimpa så jag får avnjuta mammas hemmagjorda lingonsylt till. 

Likes

Comments


Något jag verkligen har mycket av är kläder. och framför allt skjortor. Jag tror nog att jag äger minst 35 olika skjortor. Men något jag verkligen skulle behöva ha är fler tjocktröjor. Både liter fina som man kan ha när man är ute. Och några som man kan ha när man är hemma eller bara ska ut på en promenad med Saga. Jag har hittat 4st olika som jag funderar på att beställa. 2 olika luvtröjor och 2st utan luva. Den röda från Gant har jag kollat på ett tag. Den är riktigt snygg men ändå enkel. Passar bra på promenaden och även om man ska ut på stan på en fika eller något. Den vita från Ralph Lauren är också enkel och e standard modell. men det jag gillar med den är att den har dragkedja. Vitt är ju egentligen inte så bra för mig då jag har en oerhörd bra förmåga att spilla och få fläckar i princip direkt jag tar på mig den. Men den är for snygg att inte köpa.

Den mörkblåa tröjan från morris har jag kollat på ett tag och det är en favorit. En kabelstickad tröja som passar perfekt med en skjorta under när man ska ut på krogen eller om man ska ut på restaurang. Den är även riktigt snygg utan en skjorta under. Den vita från Denim & supply är också en riktigt cool klassiker. En enkel vit med texten New York. Passar till allt. Den passar även lika bra till jeans som den passar till chinos.

Tröja 1 , Tröja 2, Tröja 3, Tröja 4


Likes

Comments