Header

Idag så for vi med Sam för första gången någonsin på Teknikens Hus här i Luleå. Jag själv har inte varit där sen jag var barn så det var intressant! Vi hade turen också att parkeringsautomaten var trasig och kortmaskinen inte fungerade så hela besöket blev gratis! 🙌🏻

Varför vi for dit nu var för att det var en utställning med Bamse och Sam älskar ju Bamse.

Det var en hit! Även om Bamse-utställningen var det minst intressanta. Det fanns ju tåg man kunde köra, lyftkranar att ratta, båtar att segla och en massa mer som var intressantare!

Det är roligt när han börjar bli större och man kan göra mer saker med honom!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sommaren har varit lång och härlig! Jag var föräldrarledig i 8 veckor pga dom nya reglerna hos försäkringskassan som säger att man bara får spara 90 nåt dagar efter barnet fyllt 4 år.

Vi har hunnit med mycket! Bland annat; Varit i stugan, åkt färjan ut till skärgården, varit på havsbadet, varit på tivoli, varit på lekparker, varit hemma, varit på Mallorca. En massa bad, sol och lek. Det har inte varit en lugn stund under semestern. På det stora hela har det varit en riktig bra sommar och jag tror verkligen Sam har haft roligt!

Likes

Comments

Efter många om och men så fortsätter jag vabba idag. Som tur är så kom mitt paket från Amazon. Jag hade beställt pyjamashjältarna Romeo och hans labb samt Gecko och geckobilen. Jag hade alltså beställt detta på Amazon just för att sist jag köpte fanns dom inte i Sverige. Nu såg jag att dom hade kommit in på några svenska nätsidor, så i slutändan så betalade jag alltså mer och fick vänta i tre veckor för att få dom från Amazon. 😂 Sam fick i alla fall något att göra. Han är alltid extremt pigg när han är sjuk på gott och ont.

Likes

Comments

Något man inte tänker på innan man skaffar barn är hur dyrt allt är. Alltså visst, nog förstår man att det är dyrt, men inte räknade jag med att köpa barnkläder som var dyrare än mina egna kläder! 😩

Men så är det faktiskt! I år har det tyvärr blivit att införskaffa allting nytt eftersom han har vuxit otroligt mycket över sommaren. Alla långbyxor var för små nu när han skulle börja dagis så det var bara att beställa ett gäng från H&M!

En ny overall fick det bli också eftersom förra årets redan kändes nätt då! Efter att ha testat köpa begagnat flertalet ggr så har jag gett upp det och köper allting nytt hädanefter. Jag har aldrig blivit nöjd med mina begagnade köp och i slutändan ändå köpt nytt så det är absolut ingen vits.

Detta år fick det bli Molos vinteroverall Pax X-ray som jag hittade på rea men ändå kostade 700 kronor. (Eller var det 799 kr?) Det är helt galet när man tänker på det! Tyvärr så hittar jag inte igen vintermössan som ska finnas till, bara en lite tunnare modell. Detta pga att det är förra årets modell!


Jag funderar på den lite annorlunda mössan som också är av märket Molo som heter Kalil. Men som med allt som Molo har så är den dyr! Jag är verkligen obrydd om märken egentligen. Det var bara det att jag faktiskt tyckte dessa kläder var fina. Vintern närmar sig med stormsteg så vi får se, ska grubbla. 🤔

Likes

Comments

Igår när jag kom hem från jobbet så var Sam så trött så trött så han somnade i våran säng redan kring 17.00 och jag fick lyfta över honom i sin egen säng. Sedan kom han inknatande till oss kring 4.00 på morgonen och klockan 6.30 vakande vi av hulkande i sängen och han spydde. Jag lyckades dock rädda sängen lite med en kudde! 🙌🏻

Spya gillar väl ingen, men jag är väl en av dom som tycker det är extra vidrigt. Jag har mycket mycket svårt för det och blir väl illamående själv. Jag vet aldrig om jag också har en släng av magsjuka eller om det bara är inbillningssjuka. 🤢

Sam är dock väldigt tålig. Han spydde imorse och sen har det varit bra med det. Han har varit hur pigg som helst. Det kan dock bero på den vispade coca colan han fick också som både innehåller koffein och socker. 😂

Nu sitter han och spelar Disney Infinity med sin pappa. Jag försöker att begränsa spelandet i största möjliga mån nu när han är så liten så han får chansen att uppleva verkliga världen också istället för att sitta fastklistrad framför tvn hela uppväxten. Men nu när han är sjuk så tycker jag det är helt okej att han spelar.

Likes

Comments

Ojoj. Det gick minst sagt dåligt med denna blogg. 😂 Har hunnit gå mer än ett halvår sedan jag skrev sist! Helt galet vad tiden går. Jag hade ärligt talat glömt att jag öppnat den här igen!

Vad har hänt på ett halvår då? Ja väldigt mycket kan man lugnt säga. Sam har hunnit fylla 3 år! Vi har hunnit flytta fram och tillbaka till 155:an som var vår evakueringslägenhet medan dom byggde om kök och toa i våran vanliga lägenhet.

Jag fick turen att vara ledig i hela 8 veckor i sommar, föräldrarledig, och har hunnit göra en massa saker. Bland annat vara på Mallorca.

Om jag orkar kanske det kommer upp lite inlägg hips som haps vad som hänt. Det gäller att tiden ska räcka till också!

Välkommen alla nya och alla som fortsatt kolla den här titt som tätt!

Likes

Comments

Här ligger vi i sjukstuga. I onsdags hostade Sam hela natten men på morgonen verkade han hur pigg som helst och redo för dagis. Han surrade på om att han ville vara och bada och åka rutschkana. Så det var inget mer med det. Jag for iväg till jobbet.

När jag väl kommit fram ser jag ett sms från sambon att Sam har kräkts och tänker stanna hemma med honom. Istället för att göra så, så jobbar jag halvdag och far hem och vabbar med han medan sambon jobbade kväll.

Jag vet inte varför han spydde. Eller om det ens var spya. Det kan ju lika gärna ha varit en massa slem som han hostade upp. Nåväl, vi var hemma torsdagen men eftersom han minst sagt var pigg så for jag till jobbet fredag och han dagis. Då hade jag dock lyckats bli sjuk.

Det var extremt otaktiskt att fara på jobbet. Dum nog for vi på biblioteket igår också så där gick jag omkring och febersvettades. Dessutom kom syrran med familj förbi också. Så när kvällen kom var jag helt slut. Och idag är jag då ännu värre. Så det blir att vara hemma sjuk imorgon. Sam däremot verkar väl inte helt hundra. Men så pass bra ändå att han vill på dagis, så förhoppningsvis far han dit imorgon så jag kanske kan vila och fara på jobbet på tisdag. Förutom min extremt höga arbetsmoral så är det ju mycket pengar som försvinner när man är hemma! Men i fredags kunde jag knappt prata, hur ska man kunna svara i telefon och göra sig förstådd då?

Vi har äntligen fått skidan från Lekmer till boben så Sam har passat på att äntligen åka Bob. Han fullkomligt älskar den!

Likes

Comments

Veckorna bara flyger förbi och själv försöker man bara hänga med och överleva. Alldeles för lite sömn gör så man fullständigt bara trycker godis. Innan dan är över och Sam lagt sig är man våt i svett och ryggen värker och ögonen svider.

Idag var det en sån där utsökt dag med en massa extrajobb. Som vanligt klev vi upp klockan 6.00 men upptänkte att Sams blöja var överfull så det kommit i sängen. Så det var bara att börja sanera sängen och duscha honom. Dessutom fick jag blåsa hans hår för andra gången vilket han tyckte var störtroligt. Nåväl, in i bilen och iväg och jobba till 16.00.

Under dagen fick jag sms om att Sam spillt ner läsk i soffan.

Sen kom jag hem och löste av sambon så han for till jobbet igen. Det fanns iofs mat men det känns liksom inte värt det att stå i köket och ta undan direkt man kommer hem i en timme. Efter det var det bara att bege sig till tvättstugan för att sätta in Sams sängkläder i tumlaren. Vilket Sam iaf tyckte var kul och han gick och kikade på stjärnor och sa att månen var snäll. Såklart den är.

Efter det var det dags att hårtorka det blöta i soffan. Egentligen borde vi tvätta överdraget men det är minst sagt knivigt att sätta på och sist jag gjorde det dödade jag totalt ryggen. Så det blev hårtork. Sam skulle såklart hjälpa till men märkligt nog ville han hellre blåsa på mig än i soffan. 😂

Sen var det dags att hämta tvätt igen. Och Sam, som inte pratar så jättemycket sa: "Du måste ha mössa mamma". Helt kristallklart. Det är nog den första riktigt mening som han säger helt klart och är något som gör att man förstår att han funderar över saker och ting ordentligt. Älskade lilla unge!

Sen bädda, ge Sam mjölk etc etc. Så nu sover han och jag får äntligen min första vila idag. Det är kiss i pottan och disk i köket men nu måste jag ha en paus!

Vardagslivet är stressigt att hinna med.. 😩

Likes

Comments

2,5 år sedan så är jag tillbaka i denna blogg. Jag har ju skrivit i min andra blogg en period men känner att jag vill särskilja mitt liv med Sam och allt det andra. Dessutom VILL jag skriva om Sam. Mest för att kunna gå tillbaka och minnas samt spamma bilder! 😉 Vi får se om jag håller den offentlig eller låser den.

Denna dag så hade jag hoppats på sovmorgon men eftersom Sam lade sig tidigt och dessutom kom invandrande till vårt sovrum kring 3.00 inatt så gick det såklart inte. Han var pigg som en lärka kring 7.30. Sambon tog han men det är ju omöjligt att sova ändå för det levs om nåt så fruktansvärt!

Idag hade vi tänkt åka Bob eftersom Sam fick en i julklapp som mamma hade köpt från Lekmer. Såklart med våran tur så var skidan på den paj så vi har väntat länge på att få en ny och nu skulle den äntligen ha kommit! Så sambon for och hämta paketet och när han kom tillbaka så insåg man ganska fort att det inte var någon skida. I paketet låg istället nå lampor till boben och en dyna. Säkerligen som kompensation för att det tagit så länge! Plus en restorder att skidan skulle komma först 10 februari! Suck!

Ja då funderade jag vad vi annars skulle göra och kom fram till att vi skulle åka till havsbadet till äventyrsbadet. Vi har ju varit där en gång i somras och Sam tyckte det var jätteroligt att åka rutschkanor!

Väl där visste jag inte om jag skulle våga bada. Jag tog med mig baddräkt ifall att men som dom flesta vet så har jag en morbid näckskräck! Vissa tror det beror på vikten men det har överhuvudtaget inget med saken att göra. Såhär har jag känt när jag vägde 50 kg också!

Iaf så satte jag mig vid poolkanten så fick sambon och sonen bada men det tog väl sisådär 5 minuter innan jag sa åt mig själv på skarpen och gick och bytte om. (Ni ska veta att det är en konst att lära sig att byta om och duscha utan att ta av sig kläderna! 😂) Sam tyckte iaf att det var kul och plaskade, åkte rutschkana och dessutom sprutade vatten i hela mitt ansikte med munnen. Det tyckte han var riktigt roligt och skrattade sitt speciella skratt han har när han är busig.

Vi hann inte mer än ut från havsbadet sen så sov han!

Jag hade tänkt gå i stan en vända men det blev inte eftersom affärerna tydligen stänger 15.00 i piteå. Vi diskuterade lunch/middags planer och kom fram till att vi skulle kosta på oss att äta på Olearys hemma i Luleå. Vi brukar ju i regel inte äta på dyrare restauranger helt enkelt för att jag anser det vara ett enormt slöseri med pengar som man kunde ha lagt på så mycket annat än mat som man trycker i sig och är borta sen. Men nu tänkte vi unna oss eftersom det är betydligt nyttigare än pizza eller hamburgare och den enda gång vi varit dit tidigare tyckte Sam att maten var jättegod!

Sagt och gjort for vi dit men eftersom Sam låg och sov i bilen var han inte på speciellt bra humör när vi väl satte oss vid bordet. Dock så blev han lite gladare av popcornen. Vi beställde iaf mat men Sam var inte alls intresserad av maten. Han åt popcorn, ett bröd och några oumph-bitar. Sen upptäckte vi att han kissat igenom blöjan. Säkerligen pga allt vatten han svalt på badhuset samt saften han druckit. Så då blev akut blöjbyte. Såklart hade jag tidigare bett sambon känna på blöjan men han tyckte inte den behövdes bytas.. grrr...

Maten var iaf en stor besvikelse. Jag tog oumph quesadillas och för det första var det väldigt tråkigt upplagd. 4 stycken och lite isbergssallad. Sen smakade det i princip ingenting och dom hade så lite fyllning så man blev inte mätt överhuvudtaget. Så det var en stor besvikelse. Andra gången vi äter där och sista!

Innan vi for gick vi till spelrummet och Sam satt länge och väl framför ett bilspel och var så nöjd fast det bara var en demo-loop som kördes om och om igen! Det blev många tårar när vi skulle fara vill jag lova!

Väl hemma så blev det inte så mycket mer. Efter Sam lagt sig så såg vi den nya filmen Arrival. En väldigt annorlunda Alien-scifi!

Likes

Comments

Det blev en långe dag igår. Det enda vi hann var att träffa min pappa och tvätta hos dom och vara hos Rs farmor. Sen var det dags att bege sig hemåt! Bäbisen blev som vanligt övertrött och till slut somnade han i bilstolen. Vilket gjorde att jag bara fick mer ångest när han inte hade någon kudde och det enda jag kunde tänka på var att nu blev hans huvud ännu plattare.

Sen fick jag sålt barbordet idag. Eller ja. Stolarna. Barbordet fick jag behålla. Så jag vet inte om jag ska lägga ut det igen eller inte. Egentligen vill jag väl behålla det, sen är det så fruktansvärt dåligt målat också så det är rent pinsamt. Men jag har ju ingenstans att ha det. Sen fick jag inte vad jag ville ha heller när hon bara tog stolarna. En stol vickade lite dessutom!

När vi var i Älvsbyn så hade vi glömt blöjor så R var in och köpte dyra blöjor på Coop där. Det enda som fanns var dessutom pampers men eftersom det var kris så var vi tvungna ta två av dom. Jag la ut dom samt ett gammalt oöppnat på nån köp och säljmarknad men jag har inga förhoppningar.

Sen kan man inte hjälpa att bli besviken på människor som säger saker som dom inte håller sen. Och aldrig blir man medbjuden heller att göra nåt kul. Trist trist.


Likes

Comments