Hej allihopa!

Som rubriken lyder så är det snart dags. Fick en tidig födelsedags present av föräldrarna att fara till Stockholm och umgås med Sandra. Kommer verkligen vara välbehövligt. Att ha sin bästa vän så långt ifrån är inte alltid lätt men jag vet att hon är ett telefon samtal bort när jag behöver henne. På så sätt är det inte ett problem. Men gud vad vi har planer och jag tänkte faktiskt dela med mig utav våra planer. Kommer att flyga ner 2/2 och stanna till 11/2 så tio dagars semester ! HURRA.

Så lördag 3/2 så kommer jag göra min första tatuering NÅNSIN. jajamänsan ni läste rätt. jag ska göra något litet men som betyder så stort för mig. Sedan är det så oerhört roligt att få dela med mig av den upplevelsen med Sandra på plats. Som dem flesta vet så är jag Adopterad från Kina och det har format till den jag är idag och jag ha alltid velat bevisa för mig själv att det skall vara en stolthet men under min uppväxt så har jag skämts. Jag vet att man inte ska skäms över vart man kommer ifrån men de har inte alltid varit lätt om man säger så och det ar bidragit till att man inte alltid har velat berätta sin barkgrund. Men jag kommer prata mer om det i en Novell som kommer ut nästa vecka som handlar om Adoption i allmänhet och mina erfarenheter, tankar och känslor kring det. Men jag kommer att tatuera in mitt namn Kinesiska och något till det, Men bild och uppdatering om det kommer att komma.

Men sen så har vi planerat en kryssning till Riga som vi hoppas blir av annars så kommer vi göra något roligt som är värt att blogg om det lovar jag. Men nu kommer jag släppa den stora BOMBEN. Ni som känner mig så förlorade jag min bästa vän Sofia Norman år 2015 och det om något har varit en stor sorg och är en stor sorg än idag. Men efter dessa år som har gått så är jag redo att besöka hennes grav. Så jag kommer att åka ner till Norrköping 5/2 för att träffa en kompis och sedan åker vi till Västervik, så tar hon mig till hennes grav. Kontaktade henne för att det skulle vara en ära att just hon tog mig dit på grund av att Sofia var nära för oss båda två. Och det handlar inte om att jag inte haft ekonomi , jag hade kunnat åka när som helst under dessa år men det handlar om att ha modet till att vila åka dit För det är en jobbig sorg att ta sig igenom men samtidigt så kommer det hela mig om man säger så. Så jag tror eller jag vet att detta kommer att bli bra.

Nu är det bara att invända dessa veckorna som är kvar och sedan åker jag! Fyfan, förlåt för svärordet men det är så jag känner en stor lättnad. Det har inte varit lätt jag har kommit in i sorgsen period som inte riktigt är jag så hoppas " desperationen" försvinner när jag få göra detta med Sofias grav men också få mer än veckans tid att få umgås med Sandra och komma bort från LULEÅ ett tag.

Som jag skrev tidigare högre upp i blogg inlägget så kommer det att komma en novell om Adoption nästa vecka så håll utskik! Kram, ta hand om er! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det finns alltid flera vägar att ta sig ut i livet. Alla har vi en känsla för vad som lever och vad som inte gör det. Förstå mig rätt nu. Vi alla behöver en existens i livet, ett inflytande på att du duger. Ibland finns de dem stunderna och perioderna som man inte alls uppskattar livet. Du hamnar i dåligt umgänge och psykisk ohälsa kommer i din väg.

Det gäller bara att hitta det där lilla extra som kan ge just dig positivitet. Jag tror att det är väldigt viktigt att förstå och uppskatta och se vardagens befintlighet . Vi tänker oss så här, du vakna upp och se ut genom fönstret och känna att den här dagen ska bli en bra dag. Ta en kopp te eller en kopp kaffe, läsa din morgon tidning eller lyssna på ett podd avsnitt och känn ett inre lugn. När vi själva ger oss en mening åt våra liv så står vi fast på marken.

Tyvärr kan jag känna för min egna del att det tar tid att upptäcka de positiva i livet ibland för att det finns så mycket i livet som man önskade var ogjort. Ett misstag hit och dit. Ja , det förekommer men misstag är något i livet som vi måste ta ställning till och sedan lära oss ut av dem. Ibland behöver man en kram och någon säger ” allt kommer bli bra” Vi alla har behov av stöd i livet, en som finns där vid din sida. Många brukar tänka att man klarar allt själv. Tro mig. Där existerar kärleken mer än nånsin för kärlek behöver vi alla på olika sätt. Det viktiga är att få tillåtas att upptäcka känslan av att få finnas. Meningen med livet utifrån mitt perspektiv är att finna sin rätta identitet. Identiteten avgör vem du är. Sitt jag och vara trogen med den insikten.

Så här har jag valt att tro. Livet har en mening. Absolut. Det finns alltid öppna dörrar för framtiden som säger ” jag finns här för dig och visa att det går om man bara vill”. Förstå mig rätt nu, jag har varit med om mycket, tillräckligt mycket för att säga att mitt liv är en historia som har format mig till den jag är idag. Vi alla behöver ett värde i livet helt enkelt och det är då man ska tänka att man ska titta framåt och inte bakåt för då trillar man.


Kram! /


Likes

Comments

Heej allesammans!

Jag hoppas allt är bra med er. Med mig är det bra tack. Så oerhört skönt med ett nytt år. En ny start helt enkelt. På tal om ny start. Jag har bestämt mig för att börja om att blogga igen, och denna gång lägga mer energi på innehållet som skall vara en inspiration. Inte producera ett inlägg bara för att. förstår ni? Jag vill visa mig mer utåt med text för att det är dels för att det är väldigt tillfredsställande att sitta och skiva men också för att det är ett stort intresse hos mig. Som sagt att inte producera inlägg hit och dit utan jag kommer producera inlägg med lagom mellanrum helt enkelt med mer hjärta.

Som nystart så kan jag summera lite vad som har hänt slutet av 2017 om någon är intresserad och vill läsa om.

Jag kan säga att mycket har hänt under året slut på både gott och ont. Kan ta och börja med att tala om att jag har börjat tänka en helt del på mig själv, tränar mycket och det har format till en terapi för min del sen är det självklart viktigt att röra på sig men för min del har det blivit större än så vilket jag tycker är oerhört kul. 

Det finns massa olika sätt att ta sig igenom en sorg. Idag ser jag inte det som en sorg tvärtom, jag ser det som en lärdom som man tar med sig vidare i livet. Ibland går man skilda vägar oavsett på vilka grunder som det rör sig om. Tittar vi framåt så finns det mycket att glädja sig över. Slutet utav September fick jag ett jobb erbjudande och blev inkallad på arbetsintervju som sedan ledde till att jag fick jobbet. Vilket är väldigt kul och jag trivs där också. Nu jobbar jag på att ta körkort och leta egen bostad. Jag är redo att stå på egna ben, och jag säger inte att jag redan gör det. Jag vill ta ett eget ansvar i en egen bostad helt enkelt. Så nu är det bara att blicka framåt också hoppas att du är intresserad av att följa och läsa och inspireras av.

Ha det så bra så länge och ta hand om er!! <3

//KRAM

Likes

Comments