Header

Guess what (!?!) jag är på Mallorca!!!

10.30 på onsdagsmorgonen hade jag en tid på sjukhuset hos ögondoktorn, jag var rätt nervös inför det besöket dels för att jag visste att det fortfarande fanns hopp om att få åka till Mallis men samtidigt så visste jag att han kunde säga att jag måste komma in på fredag (alltså idag) igen. I alla fall så åkte jag dit till 10.30 och gjorde en vanlig undersökning och får beskedet att ögat har läkt väldigt fint på bara två dagar, rätt sjukt att det gick så fort ändå! Det var två saker som han var lite bekymrad över, fast ändå inte! Det ena var att "slangen" han opererade in har skjutits bakåt i ögat men samtidigt så gör den fortfarande nytta där och den skadar ingenting, vilket var skönt att höra! Han sa att det kanske måste åtgärdas i framtiden men ingenting vi skulle göra akut! Det andra är att jag fortfarande inte ser ett skit på ögat... han hade en teori och den är att ögat inte vant sig med det låga trycket än och att det måste bara vänja om sig. Hoppas på att det är så för vill gärna kunna se igen..

Men det jag vill säga är att jag är såå sjukt tacksam över sjukvården! Såklart hade jag gärna haft ett friskt liv men så ser det inte ut och då får man ta det där ifrån! Jag är även riktigt tacksam över att jag ändå mår så pass bra som jag gör. För det enda jag kan tänka på är alla dem som har det värre än vad jag har. Alla dem som lever i krig, fattigdom, dem som inte har mat och vatten för dagen, dem med diverse sjukdomar som vi har här i världen. Jag är riktigt riktigt riktigt tacksam att jag bor där jag bor, att jag har den familj jag har, alla mina fantastiska vänner och den underbara sjukvården!

Såhär i efterhand när man nu är påväg till Mallorca känns det som att jag överreagerade i måndags när jag fick reda på att jag inte fick åka. Det var ett sånt litet problem att jag inte skulle komma iväg till Mallis men samtidigt så tror jag inte att det var just resan som gjorde att jag inte orkade längre.. det har varit länge att jag har mått dåligt över skolan och sjukhuset. Det här blev droppen för det hela bara. Jag kan inte styra över mina känslor och min reaktion blev kanske större än vad som hade behövt men samtidigt måste man få vida att man är ledsen. Hoppas att det inte är bara jag som känner så.

Och nu, Mallis! Det kommer bli en underbar resa med familj och vänner! Tack, tack och återigen TACK!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Familj, resor, Sjukhus, Skola

​Larmet var satt 06.00, gick upp och duschade och fick i mig lite frukost. som vanligt kan jag inte äta på morgon men lite yoghurt gick bra. Jag packade det sista och stängde igen väskan, bar ut den till bilen och nu bär det av mot Arlanda med familjen och våra vänner för vi ska till Mallis (!!!) Väl på Arlanda checkar vi in väskorna och gör allting man måste haha ni vet! När klockan är runt kvart i tio - tio sätter vi oss på en restaurang och mamma tar ett glas vin, pappa tar den där Arlandaölen, jag tar en melonmix. att få lämna kalla Sverige för ett par dagar är fantastiskt. Jag njuter redan. Vi flyger med norwegian och bästa med dem är att de har wifi på planet, fantastiskt ju!!! men det sämsta med det här är att jag just nu sitter hemma i Sala, i min säng. för det jag skrev har jag bara hittat på, det var mina förväntningar över resdagen till Mallis. Jag fick alltså inte åka till Mallis idag... 

Det gör så så sååå ont att skriva det här. Alla mina förväntningar med resan har bara rasat ihop. hela jag har gått i tusen biter känns det som. och jag vet, det här är kanske ett i-landsproblem, liksom wow, jag missar en utomlandsresa som kan ske när som helst. men i det här fallet är det inte riktigt så.. alla våra vänner till familjen ska dit och de är redan påväg, de sitter på planet och har 10 fantastiska dagar framför sig. mina 10 kommande dagarna kommer antingen spenderas i min säng eller på sjukhuset, så kul ska jag ha det. Skolan har jag inte ens orkat tänka på nu. Jag vet att jag kanske överreagerar att hela mitt liv inte fungerar för att jag missar en resa men mitt liv har varit så sjukt stressigt och fullt upp med allt att det här gjorde så allt bara rann över. Jag vill liksom inte ens försöka ta tag i skolan just nu. Jag ska ta hand om mig själv istället. försöka plugga hemifrån ska jag göra men inget jag prioriterar. 

Jag förstår sjukhuset eller ja mina doktorer att de inte vill släppa iväg mig efter en operation oså men varför just nu?? varför? när man som mest behöver sol, bad, nära och kära, och så blir det inte som man tänkt sig, det gör mig så sjukt ledsen


Likes

Comments

Familj, Sjukhus, Skola

exakt som rubriken lyder så mår jag ibland inte så bra. Just den senaste veckan har varit ett helvete, jag har inte varit i skolan sen o tisdags och jag är inte där idag heller.. jag har dock mina anledningar som jag hoppas att ni kan förstå!

jo, i onsdags opererades jag. Det var dags med ögat, igen. eller ja igen och igen vet jag inte för har aldrig gjort någon sådan här operation förut. Lång historia kort, har jag haft jättehögt tryck i ögat, det har legat runt 29-31 under en väldigt lång period och när man har sådant högt tryck kan det skada synnerven rejält. jag hade dock inte märkt av det särskilt mycket, kanske att jag började se lite suddigare men inget som störde min vardag. i alla fall så kunde jag inte ha det trycket kvar länge till så jag fick operera in en "slang" som är 6 mm lång och lika tjock som ett hårstrå, ish. den är inte stor alls men den sätter man in i ögat och leder sen till att trycket släpper.

dagen efter operationen var jag in på återbesök och operationen hade gått jättebra, precis så som det ska gå. det enda som blev ett litet bakslag var att det hade försvunnit lite för mycket vätska ur ögat, så det var nästan för torrt, om jag har fattat det hela rätt. det kanske jag inte har, det här är typ som att lära sig ett helt nytt språk. jag förstår knappt hälften haha men men. som sagt, dagen efter operationsdagen var trycket på nio, så det var såklart mycket bättre. nu ska ögat läka och för att hjälpa det lite på traven, fick jag en extra tablett att äta tre gånger om dagen, så det gjorde jag men jag fick även höja kortisonet igen... jag var nere på 25mg om dagen men var nu tvungen att äta 40mg om dagen.. vilket är rätt mycket men vad gör man inte för att ögat ska må bra!!

dag två efter operationsdagen åkte jag ännu en gång till sjukhuset för att kolla så att det går åt rätt håll och det kan man säga att det ändå gjorde. trycket låg runt elva så det var bättre!! men det var ändå det där att det var lite "torrt" och då ville läkarna göra en injektion för att fylla på det men efter lite om och men, bestämde de att vi kan inte skynda på ögats process att läka, det måste skötas till största del av sig självt. vi kom överens om att vi ses på måndag och ser hur det ser ut då. och nu sitter jag här, det är måndag, kom precis hem från sjukhuset med beskedet att ögat läker åt rätt håll. eller ja haha men det såg fint ut! MEN trycket hade sjunkit till fem, på ett vis är det inte konstigt för den tabletten jag nämnde tidigare har den effekten. så från och med idag ska jag sluta med den och hoppas att det stiger fort, och då menar jag fort för nu kommer det jag inte nämnt än. Jag åker till Mallis IMORGON! japp, så ligger det till. jag vet fortfarande inte om jag får åka eller inte. min doktor tycker att det är lite långt att släppa iväg mig i 10 dagar utan att jag kommer in på återbesök och håller koll på att allt går som det ska.

Visst, Mallis det finns kvar till senare men grejen är att det är inte vilken resa som helst. det åker ca 50 personer från Sala dit och vissa ska göra en triathlon tävling, Ironman. dels ska min pappa delta, skräll. plus att våra närmaste vänner till familjen ska med. hur många chanser får man att göra en sån här resa igen? nej juste, typ ingen. "Jag är en lycklig tjej som ibland inte mår så bra" det här är mitt liv, hur är ditt liv då?

ångest ångest ångest över just allting just nu. jag har missat sååå sjukt mycket i skolan på bara 4 dagar. finns inte en chans att jag kommer ifatt med allt plugg på mindre en månad. såklart har jag hela trean på mig att plugga upp det som behövs men det är inte jättelockande att börja trean med en massa som ligger tynger. man vill bara börja på ett nytt kapitel.

Nu ska jag väl börja packa min väska så den är klar IFALL jag får åka imorgon och sen kl 13 åker jag till Stockholm med skolan, jag tänker mig att det kan vara rätt skönt att få komma iväg på nånting annat en stund. vill inte fokusera allt för mycket på ögat, sjukhuset, Mallis... Doktorn kommer ringa mig under dagen också, så vi får se vad han säger om Maliis och så..

Likes

Comments

Skola, Allmänt

Godmorgon!
Idag är en bra dag, jag börjar inte skolan förrän 10.15. Dock är jag ju redan vaken men vad är inte bättre än att ha en skön och stressfri morgon? En morgon dör man verkligen kan göra sig en frukost och sedan sätta sig i soffan framför ett avsnitt av Pretty Little Liars? Det är underbart!
Idag har jag matteprov som jag inte har pluggat till, får väl skylla mig själv men jag har verkligen slutat brytt mig om matten. Det kanske är dumt men jag kan faktiskt inte bry mig mindre än vad jag redan gör. Jag lägger hellre den energin jag har på andra, roligare ämnen.
Wish me luck och ha en bra dag❤

Likes

Comments

Allmänt, Familj

Woops, nu var det ett tag sen. Förlåt! Tänker inte ens lova något igen om jag kommer fortsätta blogga eller inte! Vi kan säga såhär, jag skriver när jag har lust!
Well, vad har hänt sen sist? Jo det har hunnit blivit Mars (???) Vet inte riktigt hur det hände men det hände. Idag var första dagen i skolan efter sportlovet! Jag har haft ett fantastiskt sportlov. Jag var i Sälen hela veckan. Åkte dit på söndagen och kom hem i lördags. Måndag till onsdag var vädret ingen höjdare men skidor åktes ändå. Det var dock lite läskigt då man inte såg längre än 5 meter framför sig pga dimman...
Torsdag och fredag vände vädret totalt! Det var såå fantastiskt, solen lyste, vindstilla😍
Jag hoppas på att få åka upp en gång till innan säsongen är slut!
Kram

Likes

Comments

Förlåt!
Jag är jättedålig på det hålla bloggen vid liv.. Just nu är jag i Thailand och jag hoppas det blir bättre när jag kommer hem härifrån.

Vad har hänt de senaste dagarna då? Jo, som sagt är jag i Thailand och har det hur bra som helst! Jag är här tillsammans med familjen, vi åkte 22 december så det innebar att vi firade julafton här. Det var både positivt och negativt. Jag är en person som älskar julen och tycker den är jättemysig och vill fira den med mina nära och kära. Så såklart tyckte jag att det var väldigt tråkigt att inte få åka till farmor och farfar på julaftonsmorgon och äta frukost med dem. Heller inte få träffa mormor och kusinerna. Men samtidigt var det väldigt skönt att slippa all den julstress som man ändå brukar få. Men jag hade iallafall en väldigt härlig julafton här i Thailand. Vi spenderade hela dagen på stranden.
Idag är det nyårsafton (!!!) vilket är lite sjukt! Tänk att imorgon är det 2017??? Vad hände? Jag hoppas att 2017 blir ett bra år då jag har haft en del motgångar under 2016. Sen tycker jag att 2016 har varit ett bra år trots motgångar men jag hoppas hoppas hoppas att 2017 blir bättre!
Gott nytt år på er❤

Likes

Comments