Nu är jag tvungen att skriva lite. Jag har varit i skolan nu och jobbat mindre nu. ADHD medecinen som jag har är 36 mg det är dubbelt upp än när jag startade.  Har jag märkt någon skillnad? Ärligt talat inte, men visst jag lyckas att sitta stilla bättre nu på skolan så visst är det skönt och ett steg åt rätt riktning.  Kroppen har nog lugnat ner sig men en sak som är lustigt som jag har märkt av att jag har lagt till med är att jag håller på med fingrarna det är som typ tics jag har lite svårt att förklara det men ibland utan att jag tänker på det så händer det. Jag har nog blivit som jag sa till min Fru sävligare. Gör jag ett jobb nu så gör jag det lugnare. Det min Fru har reagerat på är att jag håller på en del fortfarande med något när jag är hemma.  Det är " väldigt " mycket att göra.  Huvudet har väll lugnat ner sig en aning känns det lite som. Jag ska prata med min min sköterska hur vi ska gå vidare i början på nästa månad.  Nu har jag nog fått med det mesta så nu säger jag.
Hej då. ..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu har jag jobbat i 8 veckor på ett  psykiatriboende. Jag har verkligen tyckt att det har varit både roligt och intressant.  Kolegerna har varit bra. Dom boende har varit lugna och fina. Jag måste nog säga här att dom har varit det mot mig i alla fall.  Kanske kan det bero på att många jag har mött genom åren säger att jag är lugn. Jag försöker att vara lugn när jag jobbar med människor på detta viset och då speciellt inom vården.  Jag tror att man måste försöka att vara lugn. När jag började jobba här så den enda erfarenheten jag hade var bara att jag har läst lite psykiatri på skolan. Ingen erfarenhet annars.  Jag går bara in med attityden att jag är inte bättre än någon annan och hur skulle jag vilja bli behandlad.  Behandla dom mig illa bemöts dom likadant samma är det för mig. Jag personligen vill inte se sjukdomen utan människan.  Vi är inte sjukdomen utan vi är människor som alla andra med kött, ben tänkande. Vi måste ta detta till nästa nivå och inte glömma. Många är rädda fortfarande för dessa. Jag tycker att det är synd. Jag skulle bara vilja veta vad den utlösande faktorn för dessa är om det är något dom kan sätta fingret på. Kanske något sen barnsben skola eller något annat.  Detta hade varit intressant.  Nähä Natti natti. Jag har ca: 6 timmar och 15 minuter innan jag slutar. ..

Likes

Comments

Det har varit en händelserik dag i dag.  Jag slutade på jobbet 07.15 och var hemma typ 07.45.  Klockan 08.00 gick jag till sängs och somnade väldigt snabbt.  Men det mest konstiga var att jag inte vaknade förän 14.00 detta har inte hänt en enda gång sen jag började jobba på natten.  Vi hade Frugans systerbarn hemma. Det visste jag visserligen.

Jag käkade lite och pratade lite med barnen och Frugan.  Sen fick jag för mig att jag skulle åka iväg och plocka lite kantareller jag hade hittat på ett ställe nån dag innan, så varför inte.  Sagt och gjort.  Jag drog iväg där jag trodde att det skulle finnas.  Jag stannade bilen och gick iväg.  Nä, där fanns inga så jag gick in i skogen på andra sidan vägen och gick lite här och där.  När jag tänkte att här finns inga kantareller skulle jag gå tillbaka till bilen. 
Ha då upptäcker jag. Var är bilen ?
Jag tittade överallt men inget jag kände igen.  Jag hade alltså gått utan att veta vad jag är någonstans. 
Jag gick och rent ut sagt irrade. Jag märkte till slut att jag gick runt bara. Var jag rädd / orolig ? Nja jag var rädd för att jag antingen skulle trampa i ett jordgetinghål eller kanske skada en fot. Inget av detta ville jag vara med om. Efter att jag hade vandrat där så faktiskt kom jag rätt till slut. Denna lilla resa hade jag otrolig tur. Jag höll på lite mer än en timme innan jag hittade fram.  Jag kan säga som så att några kantareller hittade jag inte.
Jag åkte hem sen och tog det lugnt.
Allt väl denna gången i alla fall.
Ha det lugnt där ute nu...

Likes

Comments

Det verkar inte som att ADHD - tabletterna funkar som jag trodde att dom skulle göra. Vad jag fattade från hon som ringde till mig och sa vilken sort jag skulle så skulle jag inte bli så trött. Men det kan ju bero på att jag inte sover så mycket när jag kommer hem från nattens arbete.  Vad vet jag. Visst kanske tabletterna lugnar ner tempot i kroppen och i knoppen. Det skulle jag kunna tro faktiskt det känns så i alla fall.  Nä, nu hoppar jag av detta och skriver nån annan dag.  Jag har inte så mycket att skriva om just nu.
Ha det så gött. ☺

Likes

Comments

Nu har det gått typ en vecka sen började med ADHD - tabletter.  Dom heter Methylphenidate en sort jag absolut inte hört talas om.  Dom ska tydligen göra så att jag kan koncentrera mig bättre och att jag ska kunna ta det lite lugnt utan att somna så fort jag sätter mig mer än typ 15 minuter.  Jag vet inte men lite kanske dom har hjälpt.  Jag får väll ett samtal från hon som har hand om detta ärendet när hon har kommit från semestern.  Vi får väll då diskutera detta vidare om jag ska ha högre dos eller inte. 
I dag har jag varit ute och tränat. Det blev en runda på 4.5 kilometer.  Lite stolt är jag faktiskt.  Jag blev kontaktperson för typ 6 veckor sedan och personen jag hjälper ville träna styrketräning och det tyckte jag lät bra. Hoppas nu bara att det håller i sig.  Det är ju bra både för mig och den andra personen. 
Ha det så gött alla ☺

Likes

Comments

I dag har jag varit i skolan.  Det ska jag vara ända till på Torsdagen om allt går som det är planerat.  Nu i semestertider vet man aldrig.  Till och med vikarie vill vara lediga  och i stan om ett par veckor är det något slags jippo. Jag säger väll inte att man inte kan vara ledig. Det jag kan hänga upp mig på är att vikarie ska vara lediga. Alltså måste en vikarie hoppa in för en vikarie.
Detta tänket tycker jag är lustigt.  Vikarie har all chans innan dom får schemat att säga till att den specifika helgen kan jag inte jobba. Då får den som planera schemat lite lättare. Nä, har man sagt att man kan jobba så får man se till att jobba. Jag tycker inte att man gör på det viset.  Kram på er alla där ute. ..

Likes

Comments

Jag jobbar när andra har semester och trivs med det absolut inget annat. Jag jobbar denna sommaren inom psykiatrin.  Jag har ingen erfarenhet eller färdig i skolan men jag brukar behandla dom som bor här som jag skulle vilja bli behandlad.  Visst jag släpper lite extra på kraven än dom som jobbar annars.  Dom flesta vet ändå att när dom ordinarie är här så är det kanske lite " tuffare ". Jag jobbar ensam på natten.  Det som slår mig och jag blir ledsen över är att vi fortfarande inte har kommit så långt inom psykiatrin.  Jag menar det är många som är rädda för dom som bor så här.  Det verkar inte som vi behandla dom som våra jämlika utan vi skuffen undan dom och vill inte veta av dom. Det som kan såra mig ännu mera är att deras närstående verkar inte vilja ha dom heller. Jag vet inte om vi fortfarande skäms för dessa eller va det är men hade det varit min Pappa, Mamma , syster , bror eller något annat så hade jag velat besöka dom mera och speciellt när dom är friskare.
Hur många pratar vi med på jobbet,  skolan eller andra platser som är sjuka då ? Det är kanske bra att vi inte vet kanske.  I hur många förhållande finns det en psykopat som funkar hur bra som helst på jobbet kanske till och med en högt uppsatt chef,  vem vet.  Grannen kanske som har en fin trädgård fint yttre och väldigt charmig? 
Hoppas att någon har tänkt på detta. Jag tycker att vi dömer lite väl tidigt ut människan istället för att se människans inre.
Tack och hej för denna gången

Likes

Comments

Jag kan berätta att det här testet jag gjorde hos den här som skulle utreda mig. 0 - 36 så var man om man säger godkänd alltså man har ingen ADHD om man ligger inom det området.  Jag tänkte när han berättade detta att då ligger jag inom det området på grund av att. För det var som så att svaren på frågorna  var typ nummererade från typ 1 - 5 och på vissa frågor satte jag en 3 när jag skulle ha skrivit 5. Så jag var säker på att jag låg under 36. Jag hade 69. Oh shit tänkte jag.
Jag blev efter detta utredd ett antal gånger till innan jag fick lite hjälp.
Nu har jag pratat lite om detta. Nästa gång jag skriver så blir det säkert annat att ta upp här.
Det kan handla om det mesta. Det kan vara min träning, arbete eller sådant jag tycker är fel.
Ha det så gött där ute. ..

Likes

Comments

Nu är jag på jobbet.  Alla här verkar att vara nöjda och glada så jag slötittar på CSI.  Ja något ska man ju göra innan man sätter igång med dom få sakerna man ska göra här. Jag har vaken natt.  Nu ska inte jag gå in så mycket om en del sjukdomar jag har haft mer än en enda i så fall som denna bloggen handla lite om. Jag kan säga så mycket som att för 4 år sedan så fick jag en Hjärtinfarkt så jag gjorde en bypass och dom fick byta ut 4 kärl. I December förra året så gjorde jag en Gastric bypass alltså en magförminskning så jag har gått ner från 106 - 75 kg ca. Nu till det som jag kommer att ta upp här lite med mina erfarenheter.  Det är nämligen att jag har ADHD. Vilken sjukdom att ha. Jag tänker då närmast på alla kommentarer man kan få.  T.ex en kommentar.
  Har du ADHD?  Det ser man inte du som är så lugn.
Vi tar en till när vi ändå håller på.
Jasså du har ADHD det har jag ibland oxå så det är inte bara du.
Jag är 53 år och som sagt går jag i skolan.  Jag har alltid haft svårt att fokusera på vissa saker för länge. När jag var yngre och gick i skolan så fick jag höra att jag hade " myror i röven ". Mina tankar försvinner i väg titt som tätt.  Har lite svårt med koncentrationen.  Eftersom jag då går i skolan och vill bli färdig så tänkte jag att jag skulle kolla upp detta om det var något problem med mig. Jag tog kontakt med vårdcentral som skrev en remiss till en psykolog som jag fick prata med och svara på en massa frågor. Till slut så gav han mig ett papper .
Han sa. Du kan fylla i detta så ska jag bara gå iväg och kopiera lite papper. Det tar 15 minuter ca:
Jag började att fylla i pappret jag försökte så gott jag kunde men inte fasen han jag med det. Han kom in och jag sa till honom att jag inte var färdig.  När jag väl var färdig så skulle han kolla igenom detta.
Han sa. När jag nu har tittat på detta så kan jag konstatera att du har ADHD.
Ooops tänkte jag.
Vad händer nu då frågade jag.
Nu kommer jag att skicka dig vidare så du blir mer utredd.
Nähä nu blev detta inlägg väldigt långt men jag återkommer.
Ha en underbar natt / dag. ..

Likes

Comments

Jag tänkte här att skriva lite om vardagliga saker som jag kan stöta på både positiva och negativa saker.  Ja det kan bli väldigt konstigt här. Men nu kööör vi.

Jag pluggar till undersköterska och trivs att jobba med det.  Problemet är ju skolan.  Jag är inte den personen som gillar att plugga.  Jag har aldrig gillat det.  Jobba gillar jag . När jobbet ringer och frågar om jag kan jobba så brukar jag ta det för jag tycker det är roligt att jobba. Nu jobbar jag inom psykiatrin.  Jag har inte jobbat inom psykiatrin mer än nu på sommaren visserligen men kul är det än så länge.  Jag jobbar natten. Jag jobbar mellan 21.15 - 07.15.

Likes

Comments