Jag berättade i förra delen att jag knappt fick i mig nånting.  På kvällen den 14 / 12 skulle jag ta tabletter för jag har haft en hjärtinfarkt för några år sedan. Jag visste att vatten hade jag lyckats att få i mig. Jag tog tabletterna och sköljde ner dom med vattnet.  Efter en stund så fick jag ett sånt magknip så jag visste inte vad jag skulle ta vägen. Jag ska väll erkänna att jag trodde att det var en dumpning.  Man hade ju läst om detta innan. Vad visste jag. Läkarna hade ju till och med sagt att man skulle äta efter 2.5 - 3 timmar emellan.  Jag försökte verkligen att följa detta. Men efter en timme eller liknande så var det ändå dags att gå och lägga sig. Jag gick och la mig och lyckades att somna.  På morgonen den 15 / 12 så var jag ju tvungen att ta morgon tabletterna. Jag tog vatten till dessa. Trodde att jag skulle klara detta. Nä det gick inte. Jag fick återigen magknip och det kändes inte mindre än kvällen innan. Nu sa Frugan bestämt att nu ringer du till lasarettet och kolla upp detta. Eftersom jag hade så ont så ringde jag.  Det var en sköterska som svarade och jag försökte att förklara mina problem för henne men förklara på telefon är inte lätt alla gånger. Eftersom hon inte stött på detta innan så rekommenderade hon att jag skulle ringa en sköterska som har telefontid en timme senare visserligen.  När hon hade telefontid så ringde jag henne. Jag försökte att förklara även för henne. Efter en stund så sa hon att åk ner till Akuten så går jag ner med dina journaler. Okey sa jag.
Jag och Frugan åkte ner till Akuten.
Jag fick väll vänta en halv timme ca: sen kom jag in på ett rum. ..

Jag kommer att fortsätta denna historien . Ha det så gött alla ☺ 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu är vi på den 2 / 12. Jag hade fått ett telefonsamtal att jag skulle opereras den 5 / 12.  Jag hade varit och hämtat nya svampar och göra om hela processen igen. Jag hade fått äta vanlig mat denna veckan men som sagt skulle jag ta det lite lugnt med fet mat. Nu den 5 / 12 så kom jag till lasarettet. 
Jag och min Fru fick vänta en stund. Jag skulle ju vara där klockan 09. 00 men jag väntade nog till 09. 30 skulle jag in och förbereda mig , så min Fru åkte hem.
Jag plockade in mina grejer i ett skåp och väntade en stund på att dom skulle ropa upp mig. Efter en stund så kom en läkare och ritade på min mage. Efter ännu lite väntan så kom en sköterska och sa att läkarna hade fått in ett akutfall sen skulle dom äta så då skulle jag få vänta till klockan 13.00.  Tack för den tänkte jag.  Tack o lov så var där en trevlig dam som jag pratade med som oxå var tvungen att vänta.
Nu är klockan lite efter 13.00 så nu kom dom och sa till mig att jag skulle gå på toaletten. Jag låste in min dosa snus gick på toa.
Inne på operation så fick jag lägga mig på britsen och där var det varmt och skönt.
Dom satte in lite kopplingar i armen.  Sen skulle jag andas i en mask och plötsligt var jag borta. Vilken känsla det var att inte ens veta när man skulle somna.
Nu är jag på uppvaket och där var dom inte trevliga. Jag försökte att gå upp ur sängen så fort dom ville. Värk hade jag lite. Sen efter ett tag nu är det kvällen innan jag kom upp till avdelningen.  Där var dom hur trevliga som helst ☺ dom flesta.
Tisdag morgon alltså den 6 / 12 då började dom tjafsa att jag var tvungen att få igång pisseriet och jag sa till dom att jag måste ju ha något att pissa ut först. Nu fick man bara flytande när man skulle äta.
Jag hade svårt att få i mig mig flytande man fick kaffe, saft eller filmjölk.  Jag försökte så gott jag kunde för att få i mig detta. Lätt var det inte men ser dom att jag inte få i mig tillräckligt så kanske jag inte få åka hem. Frugan var och hälsade på mig på eftermiddagen och försökte att pusha mig till att äta.
Nu den 7 / 12 fick jag åka hem Frugan kom och vi skulle åka hem.  Först gick vi till apoteket för att hämta ut spruter för att inte få propp och sen lite andra tabletter som man ska ha livet ur nu.
Sen skulle vi handla på Maxi. Vi köpte Proviva och lite fil. Trött som en gnu var jag och lite värk.
Väl hemma så var jag tvungen att titta på klockan så att jag skötte maten det skulle mellan 2,5 timmar till 3,5 timmar sen skulle man äta igen. Sköterskorna sa att man skulle ha i sig 1,5 till 2 liter om dagen och jag märkte efter nån dag att det var ju inte så lätt men jag försökte så gott jag kunde. Jag kan säga att jag hade det inte så lätt att få i mig detta flytet. Det blev mindre och mindre jag fick i mig för det smakade inte gott nånting.

Nu ska ni få reda på resten av denna historia sen. För den är inte avslutad  ännu. ..

Likes

Comments

Nu var det länge sen jag skrev igen. Jag ska nämligen berätta nu om min resa för den var inte riktigt vad jag hade trott.
Jag skulle opereras för gastric bypass  den 17 /11. Den 15/11 skulle jag hämta, jag tror dom heter antiseptiska tvättsvampar och spruter för att förhindra proppar.  Man ska då tvätta sig med svamparna  och ta spruter kvällen innan. Den 16 / 11 skulle man ringa angående tiden. Tiden får man alltså ringa om kvällen innan.  Jag skulle då vara där klockan 09.00 på Torsdagen . På Onsdagskvällen så tvättade jag mig med svamparna och tog sprutan.  Nu är det Torsdag morgon och operation.  Spänd och nervös knappt sovit så stegade jag in i duschen och gjorde samma procedur igen med nya svampar.  Jag klädde på mig och skulle åka.  Rätt som det är ringer telefonen och jag svarade.
Är det Anders.  Ja det är det.  Det är läkaren från kirurgen.  Det blir ingen operation idag för det är magsjuka på hela avdelningen.  Jag blir helt paff så jag får inte fram mer än - ska jag fortsätta med flytet nu då eller han säger ja gör det så länge. Nu blir jag lite sur för jag har gått på flyt i typ en månad nu och fruktansvärt trött på det. Man skulle ha sig ett visst antal påsar om dagen och jag höll på att spy på detta.  Så jag ska ärligt talat erkänna att jag fick inte i mig så många påsar som jag skulle.  Istället drack jag saft och åt gurka. Dagen efter detta samtal så ringde jag kirugavdelningen och frågade hur jag skulle göra med flytet.  Dom sa att jag kunde göra ett uppehåll i en vecka så skulle dom höra av sig angående en ny tid men jag kunde tänka på att inte äta för fet mat bara.

Nu ska jag skriva fortsättningen på detta senare. Jag lovar för det är inte över än på långa vägar...

Likes

Comments

Nu måste jag erkänna att helgen var inte rolig alls. T.ex på Fredagen jag och min Fru bruka ta nåt gott att dricka när jag kommer hem från skolan men icke fick man göra det. På kvällen brukar vi ha något gott att äta och inte ens det blev det​. Nä nu så var det att titta på TV och ha tråkigt en hel helg. TVI VALE. Lördagen och Söndagen lika dan. Jag skulle jag personligen vilja skippa alla helgerna i typ 6 veckor Nu ska jag inte spy galla mera. Nu är det Måndag och nya tag. Jag vägde mig  i dag på morgonen och på en vecka har jag faktiskt lyckats att gå ner 6 kg. Ja jag vet man tappar mycket vatten men jag är lite stolt ändå. Senare i dag funderar jag på att försöka ta tag i mitt liv va det gäller träning. Inte allt för allvarligt men en lite runda ska jag nog lyckas med. Jag hoppas att alla har det bra i alla fall...

Likes

Comments

                                                                   Dag 3

              Helt otroligt vad det går bra​. Jag är förvånad. Visserligen sitter jag " bara " och plugga i skolan, jag menar bara att man gör inte åt så mycket mer än att sitta still och plugga. Det är värre när man kommer hem och skafferi och kylskåp finns då blir man lite sugen. Men helt klart så ska sanningen fram så dricker min söta fru typ nutrilett och därför har vi inte så mycket käk hemma nu. I dag måste jag börja med lite träning så kanske huden dra ihop sig oxå så man inte ha för mycket skinn som hänger om typ ett år eller så. Nä nu ska jag snart packa ihop mina grejer för hemresa

Ha det så gött alla så hörs vi...

Likes

Comments

Idag är det nummer 2 av typ 30 dagar flyt. Konstigt nog så går det bättre och bättre. Ja faktiskt gör det de för i går kväll så var jag sugen på lite gott att tugga på men dom problemen har jag inte idag. Men helt klart det är ju bara dag 2 visserligen så det kan ändras. Min vikt igår morse var ju 105 och I dag var den 104 men det är inget jag tar på så stort allvar på grund av att min ämnesomsättning är kass och jag kan pendla 2 - 3 kg upp och ner från ena dagen till nästa. 
Ha det så gött folks ...

Likes

Comments

                                                                   Flyt dag 1.

Nu har jag börjat på allvar med flytet. Jag käkar nån ting som heter Modiefast. Det är ett pulver som har cirka 800 calorier det är uppdelat på 4 påsar. I stället för vatten så dricker jag buljong, får se om det funkar. Jag ska försöka att uppdatera här lite då och då... 

Likes

Comments

                                       Nu är jag glad.

Den 12 / 10 fick jag besked om min magoperation. Jag kom hem från skolan jag läser till undersköterska nämligen. Kommer hem och tittar i postlådan och dör bland räkningar och reklam var ett lite tjockare brev. Jag tog in detta och sprätte upp det och till min förvåning så kom tiden för information och tiden när jag skulle opereras. Tiden för information är den 15 /11 och tiden för operation är den 17 / 11. Nu på Måndag den 17 / 10 ska jag börja att gå på flyt och det är nånting som heter Modifast då får man i sig 800 Kalorier / dag. Detta pulver är som Nutrilett det är för att man ska tömma tarmarna innan man ska göra operationen. Jag hoppas att jag har tagit rätt beslut nu för efter operationen så kan man inte ångra sig och det är ett livslångt beslut. Än så länge är det bara en positiv känsla.

                               Ha det så gött alla...      

Likes

Comments

Nu börjar jag att bli trött på att vänta på denna operation, men jag måste ju vänta. Jag har inte ens fått någon tid till operation det enda jag vet är att operationen ska bli nån gång i November mer vet jag inte. Jag bad min Fru ringa till kirugmottagningen för att kolla igen sist hon ringde kunde dom bara kolla Oktober månad. Jag har svårt att koncentrera mig på skolarbete och det är hopplöst. Visst jag är typ 53 år och pluggar till undersköterska och det är visserligen kul, men svårt. Just nu håller jag på med psykiatri. jag körde i psykiatriprovet för dom tyckte att jag skrev för lite, dom vill tydligen ha en hel roman av mig för att jag ska lyckas för svaren var rätt men jag hade inte utryckte mig tillräckligt mycke. Så nu sitter jag här och pluggar. 

Likes

Comments

Jag tänkte att jag skulle skriva lite om min magoperation. ☺
Jag är ju inne på mitt 53 år. Jag har haft en hjärtinfarkt jag har diabetes som jag behandlar med tabletter än så länge det är 2 st Metformin.  😯 Jag har även levaxin på grund av min dåliga ämnesomsättning.
För ett tag sedan så var jag hos min diabetessköterska och då nämnde hon att eftersom jag har svårt att gå ner i vikt så om jag ville så kunde jag få en magoperation.  Jag fick en tid hos en läkare och detta var i Maj månad nån gång.  Läkaren på vårdcentralen  tyckte att det var helt okej och han skrev  till lasarettet i stan. Den 20 / 6 var jag på ett möte och där sa dom att ligger man på gränsen för operation så måste man ha en följdsjukdom jag hade 2 . Efter informationen så fick man träffa läkaren enskilt.
Jag råkade nämna att jag hade lite sura uppstötningar inget som var störande men jag var ärlig och sa sanningen.  Nu helt plötsligt sp tyckte läkaren att jag hade inte så högt BMI men jag sa till att jag har 2 följdsjukdommar.  Han gick med på att jag skulle göra en gastric scopi.
Jag gjorde den för ett par veckor sedan och det var det värsta jag gjort jag spydde som en kalv och trodde jag skulle svimma för ibland kändes det som om att jag inte fick någon luft. 😫
Läkaren som gjorde detta sa att jag får operationen men inte sleev som jag hade hoppats på. Det kommer i så fall att bli Gastric bypass och det gick jag med på.😊
Ha det så gött. ..

Likes

Comments