Hej Micki här!

Tänkte ja skulle lägga in ett litet inlägg om vad som hänt idag hittills. Idag har vi vart iväg med Elvis och lilla ridskoleponnyn Peppe på ponny ridning i klockartorpet centrum, vi fick gå på en liten gräsplätt och det gick super (Elvis skötte sig galant). Jag blev faktiskt lite förvånad över hur bra Elvis skötte sig, han brukar ju bli så lätt uttråkad och börja dra och nafsa men icke han var super, det var mer lilla Peppe som blev uttråkad och börja dra och envisades med att käka gräs hela tiden. Peppe som han kallas heter egentligen Peterpan och är en shetlandsponny på ca 14 år han går ridlektioner på Norf.

Anledningen till att jag blev så förvånad över Elvis är för att han har vart i en busperiod antagligen så är det väl sista trotsperioden han är i nu.

Blir antagligen ett till inlägg ikväll av Anna då vi ska träna Elvis på titthinder och då tänkte vi ta fram en grind och en mur. Jag kommer som vanligt bli super sugen att rida när ja ser Anna rida ikväll meeeeen måste fortsätta vänta åtminstone en månad till ✌🏻️ PEACE OUT!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!
Vi hade tänkt i första inlägget berätta lite om oss själva och om våra djur. 
Jag heter Anna och är 17 år, just nu går jag 1an på gymnasiet i samhäll- beteende programmet. Min syster Mikaela som är 21 år jobbar på Norf Ridskola (där vi även har våra hästar uppstallade), men är för tillfället sjukskriven pågrund av att hon har nyligen opererat höger axeln. Hon har gått på realgymnasiet med inrktning hästhållning. Vi har 2 hästar för tillfället och söker efter en ny nu i sommar. Vår ena häst är en D-ponny som heter Rocko men vi kallar honom Elvis och han är 7 år, och vår stora häst på cirkus 1,73 heter Mr.Maxi och är 22 år. Elvis har vi haft snart i två år, när vi köpte honom var han ganska grön och vi håller fortförande på att utbilda vidare honom så Anna kan tävla honom i hoppning, vi håller  på för tillfället att öva på titthinder och annat som tranportträning. Vi har vart ute på några pay and jumps på 70cm vilket han klarar galant, och tränar honom på 1 meter. 

Maxi har vi haft i 4-5 år, han har tidigare åkt runt till olika människor och även blivit väldigt dålig behandlad och är därför väldigt känslig och kräver en lugn och stabil skötare. Han har mycket okänd information men vi vet att han har tävlat MSV dressyr men inte vilken kategori så han är väldigt kunnig inom dressyren. Han tycker även om att hoppa men eftersom han haft gammal senskada hoppar vi inte med honom så mycket. Det är vår pappa som rider honom för det mesta. 

Vi har även 2 katter, en norsk skogskatt som är runt 13-16 år och heter Gustav som vi ärvt från vårans mammas bästa kompis som gick bort i cancer för ca 3 år sedan.. Våran andra katt är en blandras med nån bondkatt i som är 3 år och heter Pricken och är innan en stallkatt på Norf men hans bror somnade in så vi har honom hemma förtillfället. Och så har vi 2 marsvin som är mellan 1-1,5 år gamla som heter Guinnies och Marijana. Vi har också 3 kaniner, två stycken utekaniner som vi fött upp själv som heter charmör och flicka och är runt 5 år gamla. Och en sista kanin som heter Bella och är 3 år. 
Mikaela har även en hund som heter Athena och är runt 3 år, mikaela och hennes sambo har adopterat henne ifrån spanien så det är lite oklart vilken ras hon är men hon är en blandras mellan schäfer och något mer. 

Hoppas ni vill följa vår blogg! 


Likes

Comments