Hejsan!
Det har hänt lite saker sedan sist. Det visade sig att Tinka hade strålröta i hoven, men med gips och behandling så är hon nu mycket bättre! I fredags fick hon även vaccin, så nu är hon redo inför att åka hem till sin matte i Dalarna 😊 Hon har varit hos oss i 1 år och 2 månader, så de kommer bli tomt! En personlig dam med mycket åsikter men ack så go.
Jag väntar sååå på att få släppa mina hästar på grönbete nu, dem brukar släppas senast 1maj varje år om vädret tillåter så nu är de nära. Sen till hösten ska vi prova på lösdrift som jag skrivit om tidigare, ska bli spännande!
Provade Lindys bett på Tassen sist jag var ute och red, och de funkade mycket bättre än de bettet han har nu. Så ett vanligt tredelat får införskaffas om jag inte hittar några i gömmorna hemma 😜
I veckan ska jag börja packa ihop alla Tinkas saker, och börja rensa i alla mina saker. Samt slänga en hel del. Ska bli skönt med lite upprensning!
För några veckor sedan planterade jag och Lars jordgubbsplantor, så ska bli kul och se om de blir några jordgubbar. Vi ska även försöka sätta potatis, morot och lite sånt här nu. Tomat och gurka kanske ska provas oxå.
Systrarna har påsklov nu i veckan så då hoppas ja dem vill följa med ut med hästarna, hade vart kul och komma ut lite 😊

I torsdags var jag iväg och firade påsk med släkten, har ätit påskmat i 4dar nu... 😜

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Åkte på någon jäklig influensa i helgas, vilar och vilar och hoppas på någorlunda förbättring snart..
Har hästabstinens och ryggen börjar ge upp av att vila! Har haft riktigt tur med ryggen de senaste annars 👍🏻 Om jag håller ett lagomt tempo och varken överanstränger mig eller vilar för mycket mår min kropp som bäst.
Jo, det jag funderade på var planerna hur jag ska göra för att underlätta vardagen och för att man ska hinna med mer! Jag hade ju lösdrift till hästarna under en kort period för 2 år sedan, och de hade funkat jätte bra om inte min fjording Mulle var såpas hög i rang. Förövrigt tror jag Tassen älskade att inte behöva bli instängd i en Box ett visst antal timmar utan får gå in och ut som han vill. Lindy har även hon gått på lösdrift tidigare och hon vill ut först på morgonen.
Men Änsålänge är jag i valet och kvalet om jag ska ha dem här på gården och med korna på lösdrift eller om jag gör om stallet hemma till en tillfällig lösdrift. Jag kommer ha dem här med korna till sommaren så sen när hösten kommer lutar de åt att ha dem i stallet. Har tänkt isåfall att göra en enkel lösning att sätta upp några brädor vid halva ladugården så att dem har sina boxar plus stallgången fullt med spån eller halm att sova på. Och dörren öppen ut till hagen så dem kan gå ut och in som dem vill 😊 blir ju väldigt enkelt och bra, kan jag bara stänga för boxdörrarna om de skulle bli riktigt busväder eller när man vill göra iordning inför ridtur 👍🏻
Och även tänkt ha fri tillgång på hö så man slipper passa tiderna för att ge lunch osv. Tassen funkar bäst på fri tillgång!

Ja detta blir nog superbra 😃

Likes

Comments

Jag känner mig som ett riktigt skogstroll! 😂
Ärligt talat så har jag mindre och mindre behov av att vara "social". Skulle jag vara ledig i 1 månad, skulle jag utan problem kunna vara hemma på gården hela månaden. Endast åka för att handla.. 21år och trivs som fisken i vattnet i Laxarby, där jag är uppväxt och bott i stort sett hela mitt liv!

Min fasta tjänst och nya schema har börjat sedan lite mer än 1 månad sen och det funkar jätte bra, är överlag nöjd och fina arbetskamrater 😊

De va längesen jag skrev sist, vart så mycket annat pågång men nu har jag tänkt och börjat uppdatera lite mer för er som vill följa mig och min vardag. Nu börjar ju den härliga våren och sommaren snart! Den stora renoveringen på huset, gräs, nyslaget hö, bad, stora sommarbeten för djuren. Och så ska jag försöka mig på att odla både potatis, morötter, jordgubbar, tomater och lite annat gott. Och framförallt ska jag ha min första semester, underbart!

Jag ska försöka hitta mig en modig ryttare som kan följa med mig och kompisen ut på ridturer oxå. Vore skönt att få ut alla hästarna samtidigt 😃
Det kommer bli svårt att skiljas från Tinka sen, vilken underbar häst. Hon växer i mina ögon mer för varje dag. Tassen ska även sättas igång, och han har fått munkpeppar de senaste för att lugna sig lite. Och jag tycker det har gett verkan, ska se hur de verkar den närmsta tiden. Med Lindy går det jätte bra, vi har så smått lära känna varandra och hon har en fin liten tjej. Vi har varit ute på några långturer och det har gått jättebra. Väldigt stabil i trafiken tycker jag, och det är viktigt när man alltid rider ut. Det enda vi ska träna på är att bli lämnad ensam. Det tog 2 år för att vänja Tassen med att vara ensam, så det får ta den tid de tar.

Förresten så saknas min Mulle i stallet, någon gång ska jag ha en guling i stallet igen. Jag har inte orkat gå till hans minnesplats ännu, allt har sin tid. Goa, underbara, kloka Mulle. Ju längre jag har haft Lindy, ju mer påminns jag om Rosmita. (Min första egna häst, en nordsvensk). Dem är lika på något sätt, och när Lindy blir lite äldre tror jag hon kommer bli en kopia av henne. ❤️


Likes

Comments

Jobb, jobb, jobb 😴
Och emellan allt jobb har jag hunnit både hämtat ny häst och hämtat hem bilen från verkstaden.
Hej & hå vad de går!
Så, vad är de för häst jag fått hem då?
Jag velade mycket om vad jag ville ha för ras osv men nu blev det till slut ett nordsvensk brukssto, född 2010. Änsålänge har jag henne bara på prov så har inte hunnit lära känna henne än. Men tycker inte man kan kräva så mycket av hästen i början, det är ett helt nytt hem med nya kompisar, nytt stall, ny miljö, nya människor. Änsålänge är jag supernöjd! Vi har varit ute på våran första ridtur i fredags! Där skrittade vi bara rakt fram i skogen, mysigt var det.
Imorgon är min första lediga dag sedan förra måndagen, så då tänkte jag ta med henne ut på en promenad. Undersöka saker och komma ut och röra sig lite 😊 Så blir det nog en ridtur på onsdag.

Och juste, jag tog hem en duktig tjej som kan kolla igenom hästar för 1,5 vecka sedan, så hon kollade igenom både Tassen och Tinka. Det var inget större fel på någon av dem så dem behövde ingen behandling.
Tassen var så mjuk och fin i lederna. Så nu är de tänkt att jag ska kunna komma igång ordentligt med dem sålänge vägarna håller sig is fria 👍🏻

Läste ett så bra inlägg på internet om lösningar på problem, den liknar min filosofi. Den som vill kan läsa här : https://www.google.se/amp/s/losatyglar.com/2012/08/04/praktiska-problem-schyssta-losningar/amp/


Likes

Comments

Så, då var det 2017 !
Jag ska inte göra några stora äventyr eller bli ett nytt jag, ja ska bara fortsätta livet.
Men den stora händelsen för mig blir att leta upp en ny bästa vän, i form av en häst. Detta är stort för mig, för första gången ska jag köpa en häst som jag verkligen letat och valt ut för att det ska bli 100% rätt. Och det ska bli sååå kul! ☺️
Drömmen är att hitta en efterträdare efter både Rosmita & Mulle som numer är änglahästar. Dem båda låg mig väldigt varmt om hjärtat, och jag hoppas innerligt jag hittar en liknande!

Sen kommer de bli en hel del pyssel på gården, och framförallt, jag kommer få min FÖRSTA betalda semester nu när jag blivit fastanställd. Vilken underbar känsla!

Ja jag ser bara ljust på detta året 😃
Sen har jag lite mer planer/tankar men de kommer ja inte dela med mig av än!

Kram, så hörs vi!

Likes

Comments

Hejsan!
Nu va de längesen jag uppdatera sist. De har hänt en hel del sen sist. Bilen jag köpte i våras gick de åt fanders med, sådär lagomt kul. Så nu får jag köra runt med pappas bil, tur han är så snäll annars hade jag varit bil lös och bil är ett måste när man bor landet.
Nog om de!

Alla som känner mig vet att ta beslut är inte min starka sida. Jag velar, velar och återigen velar. Men nu har jag bestämt mig för att min älskade lilla vän Mulle, ska få somna in. Jag har vetat länge att de varit pågång men nu när jag hade den årliga tandkontrollen på hästarna fick jag svart på vitt. Mulle har nästintill inga tuggytor kvar, han har alltså väldigt svårt att tugga sin mat. Han går ner i vikt, är stel, frånvarande och slut i både kropp och själ. De kommer ju dock dagar då han är piggare än andra men dem är allt mer sällsynta.
Vad jag kommer sakna han, min gulliga, omtänksamma lilla guling.

Och som jag skrivit i tidigare inlägg så ska ju Tinka tillbaks till sin ägare 2017.
Så, Tassen blir ensam här på gården så småningom. Så, hur ska jag tänka när jag ska skaffa mig en ny bästa vän? Den häst jag kommer skaffa vill jag att de ska vara ett helhjärtat beslut i val av häst. De ska vara en häst jag kan ha i mååånga år framöver. Men de är ju många aspekter jag får kolla på för att de ska bli rätt.
Hittils har jag tänkt ; Jag ska ha utbildad, jag ska ha en äldre, jag ska en ung, jag ska ha en outbildad, jag ska ha en sportmodell, jag ska ha ett kallblod. Som ni förstår ändrar jag mig hela tiden, om allting 😜
Så, jag ska inte stirra mig blint på varken ras eller utbildningsgrad. Jag ska leta till jag hittar den där hästen de verkligen klickar med, för jag tror. Att om man hittar rätt individ som man verkligen går hand i hand med så löser man allt runtom efterhand.
Men jag är iallafall säker på att de ska vara en häst som kan gå bete utan problem, ev fri tillgång, bra hovar och såklart bra mentalitet.
Jag är en människa med båda fötterna på jorden och tar de mesta med ett stort lugn, de är väl en sån vän jag söker.
Skulle kunna fortsätta skriva om detta i några A4 ark till men ska inte trötta ut er med de. Utan ni kommer helt enkelt få se när jag uppdaterar om vilken min nya vän blir som kommer in på gården!

Ha de så bra så hörs vi, kram 💕

Likes

Comments

Nu är dem här, kalvarna Rosa och Elsa 😃
Som jag längtat och väntat! Vi har hållt på med lösdrifts bygget ett bra tag nu, men äntligen börjar de bli ordning på torpet! Bara väggarna kvar och lite små pyssel.
Kvigorna ligger iallafaI och gosar i halmen just nu. Bilder kommer när det är klart 👍🏻

Och angående lösdrift, att ha en lösdrift till hästarna vore drömmen! Hade ju de en kort tid här hemma men de funka inte när vi enbart hade 1 dörr, blev oroligt. Så får bli en mer "öppen" lösdrift nästa gång! Vore superskönt för hästarna att gå in och ut som dem vill, speciellt för Tassen som tycker de endast är nödvändigt att gå in i boxen och äta maten sen gå ut igen 😁

När jag kom hem från jobbet idag åkte jag direkt till stallet och mockade och gjorde iordning för kvällen. Åkte sedan hem med min huvudvärk, gav kossorna hö & vatten. Och sen rätt ut i soffan! Tänkte sedan åka och ta in hästarna när jag fått upp värmen men då hade världens bästa kille gjort de när han kom hem från jobbet ❤️
Så nu ligger vi rätt ut efter maten, och planerar morgondagens bygge.. En höhäck 😃

Juste, hästarna fick nya skor med brodd igår oxå, det va i rättans tid kan man säga!
Utöver de ska jag faktiskt bara va denna helgen, göra mest ingenting!

Hörs kanske imorgon 👍🏻

(Ni får en bild på Tassens snygg rumpa som är dränkt i lera oxå) 😂

Likes

Comments

Planer är alltid kul och viktigt, lika viktigt att göra spontana saker i livet om ni frågar mig!
Det har skett lite ändringar de senaste här hemma, Nisse är nu såld till Falköping. Där han kommer få världens bästa pensionärsliv ☺️ Att sälja honom var flera år framåt eller aldrig om ni hade frågat mig för några månader sedan, men så kommer man till en punkt när man känner att det är dags. Så nu har jag bara Mulle och Tassen som jag äger, samt Tinkern som jag och syrran har på foder. Men hon ska hem tillbaka till sin ägare till våren.
Kan nog säga att det var Tinka som fick mig att inse att jag vill komma igång med ridningen och ev börja träna i framtiden, ja inga tävlingar kanske men någon enkel träning då och då. "Tävla" med sig själv ☺️
Tinka är verkligen fantastisk häst på alla sätt och vis, och de kommer bli tomt utan henne!
Och det är här mitt velande kommer in i bilden. För är de något jag är dålig på så är det att bestämma saker och ting 😜
Eftersom jag har fått upp intresset för att träna lite mer än skogsridning, och ska jag träna måste jag åka någonstans, så har jag inte någon häst som passar för de ändamålet.... :(

Mulle är 25 år om 2 månader. 20 år på ridskola har satt sina spår och han är som 30 i kroppen. Peppar peppar har han hållt sig bra hela våren & sommaren i hullet. Men det är ju en tidsfråga tyvärr.. Han har pendlat upp och ner dem senaste åren. Han tar tyvärr inte så mycket plats i hagen längre, de är det som gruvar mig mest. Ena dagen ser jag på han och tänker att han lever minst 2-3 år till, andra dagar kan jag tänka att han redan borde ha lämnat jordelivet.

Ursh för såna beslut, de är betydligt lättare om man inte har något annat val än att låta djuret somna in. Eller nej, det är såklart aldrig lätt. Men de är en gnutta lättare än att sitta och bestämma en dag de är dax att avsluta någons liv.


Jaja.. Får tänka ett tag till och se om jag kommer fram till något bra beslut. Är iallafall väldigt glad att jag fått tagit del av Mulles liv, och att jag kunnat gett honom ett värdigt pensionärsliv. 💖

Tassen då? Tänker nog ni.. Men ni som tänker och tycker att han är de självklara valet, tycker jag kan komma och ta en ridtur på lilla Tasse Lasse 😉
Oj vad många strider jag och han haft dem senaste åren, det är en otroligt social och härlig häst på alla sätt och vis! Men det är ingen häst jag kommer kunna ta med mig och träna med. Dels för att han inte har möjligheten med hans framben och dels för att han inte riktigt har psyke till de. Nej med honom kommer jag troligtvis hålla mig hemma på backarna, han får bli med mig på alla äventyr i skogen istället 👍🏻

Nästa häst blir iallafall en häst jag kan använda i ridning, ev körning och en häst jag förhoppningsvis kan använda måånga år framöver 😊

Kram 💕

Likes

Comments

Åh nu kom febern, förskylningen och hostan som ett brev på posten! Då gubben var sjuk när jag kom hem på Spanien var de lite väntat men jag höll mig frisk dem första 2 veckorna så tänkte att jag skulle klara mig men nu kom de..
Vaknade nog ca 6283739 gånger inatt och fick snyta mig och lägga mig på ett visst sätt för att få luft 😁
Så nu fick de bli en dush ikväll och gräva ner mig under täcket framför tvn. 

Vilken fryslort jag blivit förresten, fryser heeeela tiden!! Eller händer och fötter är jag fortfarande någorlunda varm i som jag alltid varit men fryser överallt utöver de.. Får bli rejäla vinterkläder i år!

Eftersom jag jobbat varenda dag de senaste har jag endel och göra sen när jag blir frisk. Ska sträcka trådarna i hagen, klippa kaninerna, städa, rida, tömköra osv.. Mamma var iallafall snäll och skulle köpa med mineraler till hästarna imorn 👍🏻

Bakade en kladdkaka och tog med mig till en vän förra veckan 😍☝🏻️

Nu kika på veterinärerna på tvn och ta nya tag när jag är frisk igen 👍🏻

Likes

Comments

Hejsan, nu va de längesen igen 😃
Så dags för lite uppdatering!
Livet rullar på som vanligt, jobbar mycket nu en period men sen blir de lite lugnare längre fram.
Idag var jag på fika hos en vän nära här och gosa med hundar och valpar, alltid mysigt och komma dit. Bakade gluten & laktosfria kärleksmums och tog med mig, blev faktiskt lika goda som vanliga.

Jag har precis varit borta å pysslat med Tassen, mockat till hästarna och gjort iordning allt för natten. Som vanligt har dygnet alldeles för få timmar, man vill ofta hinna så mycket mer här hemma och samtidigt jobba och kunna njuta ibland med lugna tv kvällar och levande ljus nu när hösten kryper sig på. Igår hade iallafall jag och gubben en lugn kväll här hemma, välbehövligt!! ☺️
De går iallafall framåt med bygget, ska bli spännande detta 😍

Har en snarkande Molle brevid mig så nu ska jag sätta på mig dem varma tofflorna, krypa under filten, tända lite ljus, kolla bonde söker fru och tagga inför nattjobb ☺️

Kram 💕

Likes

Comments