Header

Igår var jag bara hemma på kvällen och tog det lugnt. Skrev i min dagbok, pratade med Rasmus och kollade på film! Sådana dagar behövs ibland, bara få vara med sig själv och ta det lugnt.
På onsdag byter jag äntligen rum! Har varit en jäkla pina att bo "i köket" när alla kliver upp, lagar mat och när alla ska äta sina otroligt sena kvällsfikan. Nu är det slut på den eran!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Denna helg har varit helt underbar!
Nästan svårt att komma till jobbet då men är faktiskt supertaggad! Barnen har lov i tre veckor vilket betyder mindre barn här hemma så tänker börja med min rapport som jag är superpeppad för! Har kommit på ett ämne som känns så inspirerande.
Fick även vg på de två förra kurserna som jag hade innan jag åkte hit! Sån otrolig pepp och lättnad att inte ha den väntan hängandes över mina axlar!

Likes

Comments

Och plötsligt så var vi bara 10st..

Nu på måndag så åker Sammi hem. Galet vad tiden går fort! Är så glad att hon är den enda jag behöver vinka av för jag är den nästa av oss som åker hem till Sverige!

Vi grillade, något som kallas braai här, i en vacker skog med fint sällskap. Senare drog vi vidare till Long Beach för lite lek på stranden, drack en cider, dansade och njöt av solnesgången. En sån underbart vacker dag! Har träningsvärk i magen idag för vi skrattade så otroligt mycket. Verkligen en av de bästa dagarna här i Sydafrika.

På återseende Sammi!

Likes

Comments

Tjejerna från Umeå hade styrt upp en midsommarfest för att vi har så många kommande födelsedagar i vår lilla "sydafrikanska familj".
Vi körde en riktigt traditionell fest med brännboll, sill, små grodorna, snaps och snapsvisor. En riktigt lyckad kväll som jag förstod kommer få böra med mig!

Det är verkligen helt galet hur vi har lyckats bli som en liten familj på så kort tid.

Likes

Comments

Varje torsdag (nästan) så har vi en utflykt. Vi får fara på museum, se olika 'behandlingshem', fått se hästterapi, se olika områden med mera.
Idag var vi och tittade på ett museum i Bo-Kaap. Så himla härligt att få uppleva samtidigt lära sig så mycket.
Sen hade vi en sväning eftermiddag med barnen.

Likes

Comments

Elvira köpte likadana brallor som jag vilket är okej då de är så sköna att alla borde få ha ett par.
Däremot så kunde vi inte undgå att skratta lite då båda hade på sig de idag lite spontant.

Likes

Comments

Tiden springer iväg då man har så hör roligt! Redan varit här i 4 veckor, söndag tur att jag har 8 veckor till att njuta av!
Vad har inte hänt här i Sydafrika?

Har träffat underbara människor som nu blivit mina vänner,
ätit god mat,
druckit bra bärs och sofistikerat vin,
har varit i bråk med myndigheter,
har löst en hemlös från häktet,
har haft dispyt med Schlager-Carola,
har haft inbrott i bilen,
har gått åt helvete på praktiken,
har även gått fruktansvärt bra på praktiken,
haft hemlängtan,
haft motsatsen till hemlängtan,
åkt uber för flera hundra,
lärt mig att inte ta köksredskap för givet,
lärt mig att inte ta vatten förgivet,
upplevt kulturkrockar,
hittat mina "ställen" som jag gillar att gå till,
har skrattat,
har gråtit,
har känt mig hopplös,
har känt mig förbannad,
har känt mig ensam och liten,
har känt mig otroligt lycklig,

Det allra bästa är att jag känner hur jag som person växer, lever utanför min trygghetszon och testar mig själv nästan varje dag. Att jag gjorde den här resan, rättare sagt gör, kommer jag aldrig ångra. Faktiskt inte ens på de tuffa dagarna då jag bara vill ligga hemma i min soffa, dricka kranvatten och mysa med min familj.

Likes

Comments

Eftersom vi skulle vara ledig på tisdag så gick vi och spelade lite biljard på måndagskväll och tog oss ett par öl. Var så himla roligt! Har sagt att jag velat spela biljard och bara hänga sen jag kom!

Vidare på kvällen gick vi till Ganesh och dansa lite. Kvällen tog en 360vändning då vi hjälpte en medvetslös tjej, fick rädda en tjej ur polisstationen som vi dessutom råka sätta där i hopp om hjälp, stoppade ett misshandel på gatan, och strosade på farlig gata under nattetid. Men allting gott, slutet gott. Ska nog inte ut på nå fler "rädda världen uppdrag" på ett tag, haha.

Likes

Comments

Idag är det Human rights day i Sydafrika vilket betyder leeeeedig. Har inte aktivt firat denna dag men har så njutit av den till fullo!
Idag for vi till Camps bay, hade 35grader varmt och bara låg och jäste på stranden! Så himla härligt!

Har även börjat få vattenblåsor på mina armar. Armarna blir ett easy target för solen här så fick för första gången i mitt liv smörja in mig och ligga med överkroppen i skuggan. Har även lyckats fynda två fina bikinis på rean så nu känner jag mig lite mer bekväm på stranden. Äntligen är jag ägare av en vit bikini.

Likes

Comments

I fredags så hade vi ingenting att göra och Carola kontaktade oss om vi kunde vara barnvakt.
"Varför inte?" Tänkte vi.
Vi träffades upp och pratade lite. Hon skulle iväg på ett mingelevent. Vi gav henne lite smaktips men jag satt mest nervös över att jag skulle köra bil i SA på vänster sida..
Vi var på Hout Bay market och det var så mysigt. När vi senare skulle åka hem så har vi fått inbrott i bilen med knäckt fönsterruta.
Helvete. Vi har knäckt självaste Schlager-Carolas bil...

Det gick däremot bra! Bara en necessär med smink blev tagen. Vi blev däremot ganska skärrad av händelsen.

update:

Likes

Comments