Igår var vi vid Korean folk village och såg allt från A till O(Bulgogi-bimbimbap, traditionellt tempel, gamla koreanska hus, nöjespark m.m.), enklare och förklara i bilder. Vi var där i några timmar, sedan åkte vi till vårt andra campus som ligger på andra sidan av seoul, där alla som läser datateknik, medicin och ingenjör saker är där. Så det var rätt mycket killar jämfört med tjejer. Deras campus var jättevackert, och dom har också samsung library, eftersom våran skola är en samsung skola. Där fick vi mat och sen var det dags för och åka hem, men vi gick ut till en pub i området efter. Sen var det även internationella killen födelsedag så vi firade även honom när vi var på suwon campus. 

Likes

Comments

Idag vaknade riktigt tidigt för och gå till biblioteket för att studera. Studerade kanske i 2-3 timmar sedan gick jag hem för lunch och för att möta upp Julia. Vi åkte till Ehwa Woman University, där det hade små butiker och lite som en stor marknad. Ganska mysigt men Julia var för bakfull för och va så aktiv haha så ja de tog sig en tid och gå runt. Efter det åkte vi till myudong(?) för att möts upp Judith, kollar runt lite och för att äta lite pasta. Är dock ännu inte trött på asiatiska maten, tycker verkligen om den. Nedanför ser ni bilden på hur rush-hour är här också. Helt sjukt med folk(Julia är den blonda)

Men to-the-point! Imorse så beställde jag blombud till min sambo. Dock så är ju inte han världens bästa på och svara i telefonen. Han trodde också att de va en telefonförsäljare så han svara inte. Men till slut så svara han och förhoppningsvis blev han lite glad(killar är inte så bra med och visa känslor). Inte så vanligt kanske att tjejen skickar blommor till killen med kärleksförklaring på. Men kände för att sätta lite Sako vardag i hans liv, så att han inte glömmer mig, skämt o sido. OBS! Ber om ursäkt för den hemska blombilden, Putte hittade ingen vas och ja huset är väll inte de renast vid detta lag.

Både han och Charlie är ett måste i mitt liv. Och ser framemot att han kommer hit sen, och att han får se hur jag lever här. Men även för att åka på en skidsemester tillsammans. Kommer nog bli riktigt häftig, speciellt med ett skidproffs till pojkvän. Också för att göra de han älskar eller vara en del av de han älskar att göra.

Imorgon är de som sagt upp tidigt för att gå till skolan för att ta bussen mot det traditionella skenet. Så imorgon kommer mer!


Distance never separates two hearts that really care. Four our memories span the miles and in seconds, we are there. But, whenever I start feeling sad because I miss you, I remind myself how lucky i am to have someone so special to miss. ❤️🌟

Likes

Comments

Hej allihopa igen!

Förlåt för dålig uppdatering och så (kommer nog inte skriva varje dag, för varje dag är inte så spännande)! Men skolan rullar på som s*tan. Har en massa homework och en massa prov och presentationer. Inte vann vid denna studiemiljö. Fast jag kan väll säga att jag ändå gillar de. Det svåra är och hålla i sär alla kurser, eftersom vi går fyra stycken kurser parallellt. Men iallafall bibbloteket har blivit som ett andra hem, så skönt också eftersom det är så tyst och ingen stör eller pratar. Har otroligt svårt och sitta med folk som pratar eller så, förlorar all koncentration. Igår skulle vi egentligen ut, men jag hade otroligt mycket saker att göra med skolan som sagt. Känns också som att de flesta utbytesstudenterna inte tar skolan seriöst, vilket för mig är ganska konstigt. Det är klart att man vill ha upplevelser och så, men jag tycker det är intressanta kurser och tar dem på högsta allvar faktiskt.

Men på tal om något annat roligt så varje gång när man går till skolan på morgonen (09.00) så spelas det musik över hela skolan och så pratar någon snubbe på koreanska(tror det talar om nyheterna). Ganska skoj faktiskt. Nä nu känner jag att jag bara skriver för att skriva. Ska ut snart och kolla på en annan stor shopping gata och så.

Försökt ladda upp en film, men vet inte om det funkar, har rätt mkt filmer, men ska sätta mig i slutet och redigera och göra en avslutningsfilm som både ni och mina nära kan se!

Likes

Comments

Helt sjukt! Min bästa vän Henrik kommer och hälsa på mig i Korea om två veckor. Han har pratat med mina vänner här i Seoul och skulle överraska mig. Vilket bestämdes för två veckor sedan och jag får reda på detta nu. Grejen är att vi planerar på att resa lite, men måste ha det så kallade "Alien card" och jag hinner ej få det till han kommer så måste göra ett tillfälligt. Vilket förstörde hans överraskning(i och med att han var tvungen och säga att jag skulle skaffa ett). Sjukt. Idag har jag som vanligt gått till skolan, haft lektioner och sen pluggat järnet här hemma.

Fixade även ett koreanskt nummer idag, imorgon blir det koreansk bank konto. Känns som jag skall stanna här för livet.. Vilket jag kanske gör(absolut inte). Dock hade jag kunnat bo i Japan, men dom future plans delar jag inte med mig än ;)

Likes

Comments

Idag så hade vi brandövning, vilket var superkul.. Fick även se alla från tjej-huset och kill-huset runt vår "area". Sedan så var det bara och plugga och fixa sig eftersom min franska/ Bryssel / Luxemburg killkompis fyllde år. Så vi drog och käkade Koreansk Barbeque. Vilket var super gott. Nu är det dags för sängs, eftersom jag har klass och så imorgon. (Prov som vanligt)

Likes

Comments

Som tidigare inlägg så var vi påväg mot "soju-Island" men som hette namahe Island. Det var ute på landsbyggnaden, mysig liten stad och så. Det tog oss ungefär 6-7 timmar tills vi kom fram och vi hade karaoke på bussen så det va kul.

Första dagen så gick vi ner till stranden, och badade. Träffade massa olika folk från olika universitet och länder. Har lärt känna så många från Nederländerna och Tyskland, är inte ett jättestort fan av franska people. Men de finns några som är supersköna!

Efter det så var det bara Barbeque och dricka på gång. Vi gick även ner till stranden för att se på fyrverkeri. Vi sov även på de traditionella sättet, vilket menas med att man sover på golvet med en supertunna madrass. En lite annorlunda upplevelse men det var kul.

Dagen efter gick vi upp till ett tempel som de har mitt uppe i bergen. Vilket var otroligt fint!

Det var väll min summering av denna helg. Vi kunde inte åka till Busan eftersom det var en tornado som var riktigt stark och vi fick vänta med och åka hem eftersom gatorna var fyllda med vatten och vädret var riktigt läskigt. Satt det är det nästa ställe vi hade tänkt åka till.

Likes

Comments

Idag hade jag min sista skoldag denna vecka, eftersom det är "Thanksgiving" i Korea. Vilket betyder att vi är lediga från tisdag till måndag. Vi hade även prov och presentation idag som gick bra och fick även tillbaka det vi hade förra gången och fick A+ på både provet och presentationen! Riktigt nöjd!

Idag bestämde vi även för att resa lite mer. Så på torsdag åker vi till Soju-Island och Busan. Som ligger söder om Korea, vilket betyder ännu mer stränder, sol och värme. Vilket också betyder att jag kommer ha svårt och blogga, men tänkte att jag kan nog skriva på mobilen och lämnar kameran hemma tror jag.

Idag har jag för övrigt bara pluggat eftersom vi ska resa igen, så vill inte stressa med mina "homeworks" och sen måste jag läsa några kapitel. Men det är värt sen när man får betygen antagligen.


Likes

Comments

Okej, jag fick precis uppleva en jordbävning eller två. Ett riktigt och sen ett efterskalv. Det skrivs något så fruktansvärt på Facebook och grupperna. Det är nämligen så att Nordkorea testar sina kärnvapen när de är stora dagar, bara för att visa att dom är starka eller nått sånt. Satt detta är tydligen något som har pågått i något år. Men det är ganska mycket soldater här och de verkar ha koll, det är en massa amerikanska militärbaser här med, satt jag är i trygga händer(mamma lovar att jag är i säkerhet!)

Tänkte att det var lite skumt att huset började skaka, men de är små i jämförelse med Japans jordbävningar, så ska nog ej klaga. Häftigt och upplevt det dock..

Nu ska jag sova eftersom jag har test som vanligt.. Suck. Men sen har vi "lov" tills på måndag eftersom det är thanksgiving för koreanerna. De är kyrkor överallt här och nästan alla är kristna och tror på Gud osv.

Likes

Comments

Idag, måndag den 12 september. Så var det bara och åka från Hostlet klockan sex eftersom planet gick sju. Sen efter det var det snabba puckar till rummet och lägga in all tvätt, byta om och ta med skolsakerna för att sedan ha en timmes lektion. Efter det gick vår grupp (IT-gruppen) och åt koreansk mat. Det är väldigt vanligt här i Korea att man delar maten, det vill säga att man beställer en stor gryta eller om man ska grillar ect. Väldigt billigt också. Vi äter alltid ute eftersom de är billigare än och laga egen mat(förutom frukost). Vattnet och små rätter ingår alltid(det vill säga är grattis när man beställer mat)

Likes

Comments