View tracker

Helt sjukt vad 4 månader går snabbt. Går för snabbt! Har ju bara hunnit känna mig som hemma och snart ska jag åka hem till Sverige.

Samtidigt som jag är glad att de är över med skola, all den presentationen man har på sig och göra bra ifrån sig.. blir inte bättre när man väljer top universitet i Korea heller.. där alla koreaner är smarta. Dock så kommer jag sakna lektionerna, visa professorer, men framförallt mina underbara klasskamrater i alla klasser.

Förra klassen hade min grupp skrivit en notis(lapp)/vad man ska kalla det, där det stod: Sakura we all adore you. You look amazing, you are an open minded person, always so politely, social and well known about everything. Our professors found his favorite and so did we about the foreigners. If we was an exchange student.. we wanted to be like you.

Sitter just nu i bibblan så kommer inte ihåg hela, men hur gulliga? Alla mina koreanska killkompisar och fåtal koreanska tjejer(går aldrig ihop med tjejer.. inte ens koreaner). Så mycket folk man har lärt känna från hela världen.. men jag vet att det kommer att hålla iallafall med visa av dem. Jag menar många av mina amerikanska vänner är hemma i USA och vi snackar varje dag.. trots att jag är i Korea. Vill man hålla kontakten så gör man det.

Jahapp nog om snackande om mig.. mina finals börjar denna vecka.. och nästa sen är jag fri innan flyget tar mig hem till Sverige. Saknar min familj, vänner och challe. Samt att det är inte långt kvar tills jag far igen..så kan vara skönt och se min familj emellan❤️

SÅ med andra ord: rest in peace Sako, it is the final exams👌

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Varit med min fina japanska vän hela veckan till och från.. is going to be hard to leave her.. men snart ses vi igen! Min japanska börjar sätta fart.. får jag ett år på mig har jag det tillbaks in My head. Förstår det mesta nu och pratande ploppar ut lite då och då. Fascinerande att hjärnan inte glömmer. Lärt mig mer holländska, franska, ofc english, japanska än koreanska. Multikultur dom sa. Har även som vanligt fått mer amerikans friends, and ofc soldiers. Undrar när jag blir anlitad dit..skämt o sido.

Har även tagit en sväng till Nordkorea, deras tunnlar och allt som man bör ha sätt. Helt stört med deras historia faktiskt, och fått träffa en nordkoreansk.. skär i mitt hjärta redan nu. Jag hoppas kunna göra något för thoese people one day! Situationen mellan dessa länder just nu är värre än någonsin också. Historia är ett så otroligt viktigt ämne, lika så intressant. Så synd att folk inte tar åt sig av den och lär sig.. 🇰🇵

Likes

Comments

View tracker

Jaha första advent.. bestod av en äventyrlig dag i Donggang river Village in Pyongchang. Väntar på bilder från våran guide, eftersom man inte var allowed to have the camera in to the cavings. Men nedför ser ni bilderna från organisatationen och som vi gjorde också. Riktigt kul, lite kallt men helt klart värt det. Det är sånt här jag kommer sakna i Sverige, men som sagt bara ett halvår och sen off to go agian om allt går som jag vill att det ska gå. För övrig har jag varit ute och klubbat, träffat ännu mer nya vänner(amerikanare såklart), även pluggat en massa, hunnit skype med mina fina vänner. Varit inne på sjukhuset ännu en gång, men annars så är allt under kontroll skulle jag nog säga. Nu är det än månad kvar tills jag befinner mig på svensk mark och jag har aldrig haft ångest över något, men det är helt sjukt vad jag har det nu. Folk börjar längta hem till vänner, familjer eller pojkvänner.. saknar väll min familj(mest challe) och vänner med... men det finns så mycket mer utanför Sverige som jag vill uppleva/se, känner mig inte klar med att bara ha bott här i snart 4 månader.. kan jag få 10 år till så kanske jag kan börja sakna hem. Åka hem till Sverige, inte få träffa nya vänner, resa eller göra adventure saker.. det är ju verkligen sånt här jag lever för. Skulle kunna ge upp allt bara för och resa och göra lite galna, impulsiva, adrenalin kickande saker. Enklare sagt än gjort så att säga. Snart börjar finals med, men det stoppar mig inte från och fortsätta uppleva.

Ha en trevlig advent allihopa!

Likes

Comments

Sjukaste jag varit med om på länge. Idag har jag haft en stressfylld dag som vanligt. Vilket hade sin symptom om att jag nästan svimma under lektionen, vilket resulterade direkt in på health center. Jag är inte en höjdare på att dricka vatten.. har åkt in på grund av de ett antal gånger och jag lär mig aldrig. Denna gången va det dock inte bara de. Som tidigare nämt så händer det en hel del i mitt liv nu. Jag tror inte att jag har fått sätta mig ner och faktiskt tagit hand om mig, tar alltid hand om andra först. Men nu har jag fått en skarp varning av den koreanska doktorn.

Förutom att ha åkt in på health center, så håller jag nu på och bestämma min rutt att resa ensam i Asien. Vilket förhoppningsvis blir av om jag får hem min dumma resväska(och att mitt flygbolag vill sammarbeta med mig). Och ja har fortfarande ställt mig frågan om jag är klok i huvudet. Ensam lilla Sako around asia.. inte dumt va. Fast ja, har alltid velat göra något sånt själv, så då antar jag att de får bli nu?

GLÖM ALDRIG ATT TA HAND OM ER! Oavsett situation, läge, eller vad som än är i vägen. Jag ska också börja göra de från now on så jag inte motsäger de jag skriver ❤️🌍

Likes

Comments

I helgen var jag i Okinawa(OKI) 🇯🇵 för att träffade mina amerikanska vänner som jobbar där. Eftersom de jobbar på militärbasen så förflyttas dom lite hur som helst. Först va de i oki, sen i Korea, sen oki och nu ska dem snart tillbaka till home basen i Hawaii. Lite som att vara en exchange student fast i militär koncept haha. Men vi utforskade den södra delen av ön och mitten, det är verkligen den japanska versionen av Hawaii. Bor en massa amerikaner här(på grund utav basen) och i Hawaii fick jag höra att de bor en massa japaner. Stränderna är helt amazing, vädret är helt amazing, mallsen, folket.. allt! Den ön är så älskad av mig. Fick även efter tre års tid smaka på real deal sushi igen. Hit kommer jag definitivt igen(min andra gång, varit här som bebis). Lärde känna massa nya amerikaner också, vilket var otroligt kul. Hade ännu en bästa weekend of My life. (Förlåt för lite bilder, min mobil dog andra dagen)

En sak som gör mig lite irriterad dock är att folk inte verkar förstå ännu att en tjej kan ha killkompisar, speciellt jag som typ bara hänger med killar. Tror verkligen inte att mina vänner Julia och Viivi har hajat det riktigt. Vill bara klargöra det i denna blogg och för alla där ute..det är fullkomligt okej för en tjej att bara vara med killar! Sluta hata, börjar älska ❤️ #internationalgirl #issigningout ❤️🇯🇵

Likes

Comments

Från onsdag natt till söndag morgon, bästa dagarna i mitt liv..Hong Kong är verkligen min stad. Var verkligen inte sista gången jag sätter min fot där. Killarna tyckte även det var en fantastisk stad. Vi alla vill tillbaka, och den tog faktiskt ner Korea från min lista med favorit länder. Kanske blir hit jag flyttar.. vem vet. Som ni ser så var det mycket tempel, the big buddah, highest bar in the world.. sved lite och beställa cocktails..sen åt vi även på en av världens billigaste Michelin resturang, helsikt vad det var gott, men sved inte lika mycket i plånkan. Sen så ja resten ser ni via bilderna. 👋🏽 Sako ❤️ 🇭🇰

Likes

Comments

Jag har valt att skriva lite då och då och ladda upp bilder(klagomål från hemmet hemma i svealand). Jag må säga att jag uppskattar min fina familj/familjer på alla sätt och vis. De får mig att aldrig ångra något, de stöttar mig i allt. Speciellt min far är någon som jag har mig nära. Tack far för att du är min far, en förebild, en inspirationskälla, som får mig att göra det jag aldrig skulle gjort för ett år sedan. Det var han som till mesta dels fick mig till Korea.. och han visste lika mycket som jag, att jag inte skulle sluta där heller. Som jag sa förut så vill jag jättegärna åka och studera utomlands igen, fast nu ser planerna ut att flytta för något/några år(så ett halvår kvar i Sverige, kanske). Allt bestämt när jag är på plats i Sverige igen(kanske är helt annorlunda då), så jag berättar inte så mycket mer än så. Vill inte ha några oroande vänner/släkt m.m.

Men som ni ser har jag varit i Beijing med mina fina vänner, kom hem igår. Men idag åker jag tillbaks till flygplatsen, för att åka till Hong Kong, med mina killkompisar. Mina andra killkompisar anländer imorgon. Så det blir grabbresa, känns som hemma. Bilderna får tala för sig själv. Får bli mycket bilder och lite text framöver. Hej svejs så länge!

Likes

Comments

Yes. Valt att inte spendera min tid här.. inte för ett tag iallafall. Behöver tid och rum för mig själv och mina tankar. Dessutom är det mycket resande nu satt vilket göra att jag tappar fokuset på denna blogg med. Känner att fokuset inte skall vara på att berätta för alla hur allt går just nu. Kan säga att jag lever och jag är i under kontroll med omständigheter! Så hej så länge alla som läser och så vidare. Vi syns numera på Facebook, snapchat och instagram såklart! ❤️

Va rädda om varandra och ta hand om varandra. Men glöm inte bort er själva! ❤️ // Sako is signing out 👋🏽

Likes

Comments