Header

​2693661245​

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

2693661245


www.nouw.com/weirdread

Likes

Comments

Hejsan! Tänkte göra en sån här liten "get to know me", har ju inte gjort en sån tidigare & nu är det även lite nya människor som kommer in här & läser.

Så, som ni säkert redan sett så heter jag Ronja. Ronja Carlsson, kallas för Poppie ibland.
Jag är 18 år ung, född den 20 januari 1999 på Uppsala BB. Uppvuxen är är jag i Enköping, Uppsala men bor nu sedan 2009 i en halvdöd by i Småland.

När vi flyttade från Enköping till Småland så tog det knappt ett år innan jag för första gången kände av att mitt psykiska mående inte var riktigt stabilt. Medan jag fortfarande gick på mellanstadiet så testade jag även självskada för första gången. Det fortsatte till och från i högstadiet men tillslut blev jag skadefri.
Jag hade ytterst få återfall efter det sista i högstadiet. Det var först i december 2016 jag fick ett återfall som höll i sig. Jag kämpar nu igen för att hålla mig skadefri & än så länge går det bra.

Nu skulle inte detta inlägg handla om min psykiska ohälsa, så vi fortsätter...
För övrigt är jag en snäll, omtänksam, kreativ & ärlig tjej. Eller ja, så länge någon inte är elak mot personer som står mig nära eller försöker förstöra för mig, då brukar jag inte vara jätterolig.

Jag gillar fotografering, redigering & musik . Jag fotar med en Nikon D40 & har haft fotointresset i stort sätt hela mitt liv.
Redigerar bilder gör jag oftast i Gimp. Har testat olika gratisversioner av Photoshop men har inte bestämt mig för vad jag ska ta. Det lutar mot lightroom, tror jag.

Jag gillar även katter, kaffe, choklad, pepsi & ärliga människor medan jag inte gillar pedofili, homofobi, våld, lögner, oseriösa personer i allvarliga situationer, djurplågeri, pornografi & en hel del annat.

Vet inte vad mer som finns att berätta om mig, jag menar så intressant är jag ändå inte. Skulle ni undra något om mig så kan ni ju fråga i kommentarer under inlägget. Antingen svarar jag direkt på eran kommentar eller så gör jag ett inlägg med frågorna & svar. 🖤

Vill ni ha tag på mig så nås jag här på bloggen eller på:
instagram: sajnors
snapchat: poppiiec
facebook: epicmouses
mail: poppelis@icloud.com

Likes

Comments

Listen up people!
Jag tänkte köra igång en ny kategori på bloggen inom psykisk ohälsa, där ni & övriga läsare får chansen att mejla mig eran historia/berättelse/tankar/åsikter kring ämnet. Vad tror ni om det?
Du bestämmer själv om du vill bara anonym eller inte & länk till din blogg/instagram kan fås!
Skriv en kommentar eller ett meddelande om du vill va med så kontaktar jag dig!

Likes

Comments

Psykisk ohälsa, en grej som många inte tar på allvar.
Jag är en av dom. En av dom som inte mår så bra varje dag & får kämpa psyket i bitar vissa dagar för att ens orka ta mig upp ur sängen. När mitt självskadebeteende kom ut för flera år sedan, det var först då folk förstod att jag menade allvar med "jag mår inte så bra", men även självskada tar vissa oseriöst och tycker att det är en grej man gör för uppmärksamhet. Det är det sjukaste man kan säga till någon, "får du inte tillräckligt med uppmärksamhet så du måste skära dig?", "det är bara emos som skär sig", "vad äckligt att du kan sitta och skära upp dina armar". Dessa är bara några av alla kommentarer man fått höra under åren.

Det folk inte förstår är att man inte kan styra sitt mående & att alla som självskadar gör det inte medvetet.
Där är jag också en av dom. Jag gjorde det i stort sätt alltid omedvetet. Det blev svart & när man kom tillbaka så var det som det var, typ.
Detta har hållit på till & från i flera år, men är nu skadefri & jag hoppas jag håller mig så.

Vidare till måendet...
"Du kan inte bara strunta i allt", "du måste göra något med ditt liv", "skaffa dig en utbildning och ett riktigt jobb", "gå ut och lev livet".
Okej, förlåt för att jag inte mår så bra varje dag. Förlåt för att jag har fobier som sätter stopp, som gör att jag inte kan träffa människor, åka på konserter/festivaler eller liknande. Förlåt för att jag inte orkar.
För det är det som är problemet. Man struntar inte i allt, man orkar bara inte just i den stunden.
Det finns såklart tillfällen då man bara vill släppa allt och ge upp allt man gör, men oftast så är det att man inte orkar psykiskt.

Så, innan ni klagar & gnäller över att någon struntar i allt, innan ni går på någon för att personen är tråkig och aldrig vill hänga med ut, innan ni skäller ut personen för att hen inte har en utbildning, ta reda på varför. Det kan ligga mer än bara lathet bakom allt.
Likes

Comments

Heeej! Länge sen jag uppdaterade något på bloggen, haha.

Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg & informera er om min Bloppis som jag startade idag! Den finns på instagram under namnet bloppis.poppie & just nu ligger det massa smink ute!

Någon dag nu inom snar framtid kommer min garderob att rensas, vilket betyder att det kommer komma upp kläder snart med. Hur nice är det inte att få smink & kläder för max 50 spänn?!

Likes

Comments

Hur fina är inte dessa sminkningar?! Vilken gillar du bäst?

Alla bilder är från Tumblr ♥

Likes

Comments