Hej igen det var längesen nu, men nu har hon fått bekänna färg på riktigt vår underbara Vega.

En helt underbar vecka från Hönö-Vannholmen-Lysekil-Slubbersholmarna-Åstol-Marstrand och tillbaka till Hönö.

Så först hamnade vi på Vannholmarna utanför Klädesholmen Tjörn. Jättefin naturhamn med en otrolig utsikt över öppet hav, samt fantastiskt vatten och djurliv där vi såklart tog oss en titt under ytan! En otrolig sluttning med mycket kelp och tare samt många snultror och annat marint liv.

Nästa dag efter frukost begav vi oss till nästa destination Altarholmen. Men efter några distans ångrade vi oss, de var en fantastisk vind och vi satte segel mot Lysekil. Vi hämtade upp Roger, svärfar och pappa till Mattias. Måndag och vi var i Lysekil, medförde Måndagsklubben och Arvingarna som vi hade första parkett på från hamnen. Vi gick upp till Släggö för att grilla lite gott framför en fin solnedgång över Lysekils yttersta skär. Sedan tog vi oss en promenad i den vackra staden. Kändes precis som hemma ❤️

Dagen efter mönstrade Hannas mamma Eva och pappa Mikael på för en fortsatt trevlig vecka. Då sättes segel mot Altarholmarna igen. Men sedan valde vi istället Slubbersholmarna. Där också otroligt fin och populär naturhamn. Vi grillade och hade en fantastisk skön kväll. Medförde också en fantastiskt fin solnedgång!

Nu var de helt plötsligt onsdag och vi begav oss till Åstol med Eva och Mikael. Mycket fin hamn med livemusik från Elida. Servicen i hamnen, toaletterna, duscharna var outstanding! Kunde inte hamnat i en bättre hamn!
Där på kvällen tog vi oss ut till de yttre skären på Åstol och frossade i räkor mot solnedgången, lyx kallar jag de.
Rekommenderar verkligen Åstol till er västkustseglare om ni aldrig varit där!

Efter det var Mikael och Eva tvungna att mönstra av och vi fortsatte ensamma till Marstrand där vi Torsdag kväll skulle avnjuta en fantastisk afton på Carlstens fästning med mat och dryck till Stefan Anderssons fina föreställning och fångarnas liv på fästningen. Otroligt vacker och rörande föreställning, perfekta presenten. Som grädde på moset kunde vi sedan bara vingla ner till båten som låg i gästhamnen och sussa sött! Hur härligt som helst.
Fredag förmiddag och sol, vi tog oss en runda på Marstrands fina gator, shoppade lite och sedan tog vi oss återigen upp för djävulsbackarna till Carlstens fästning för en guidad tur, mycket bra historia och otroligt mäktig känsla att få gå i vad som en gång var Europas största fästning.

Väl nöjda med Marstrand hade vädret förutspått regn och blåst på lördag och vi bestämde oss för att ta oss tillbaka till hemma hamn, Öckerö hamn.

Varit en otrolig vecka även fast vi fick avsluta lite tidigare än beräknat, men så är det.
Tack Roger, Eva och Mikael som har varit med och gjort denna veckan fantastisk!

Ha de gott och segla lungt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Halloj!
Nu är det så nära hörni!

Ikväll kör vi bort den till Kyrkesund och imorgon bitti sjösätter vi!

Idag har vi fixat det sista bland annat sätt upp sprayhooden som är nysydd och hel.
Sen har vi också sätt upp namnskyltar som Mattias fick av mig till hans förra båt. Så nu heter hon Hanna 😃


Önska oss lycka till!

Likes

Comments

Hej igen!

De senaste dagarna har vi hunnit med så mycket! Nu är det nästan bara sjösättning kvar 🙈

De första bilderna ni ser är så kallade "snobblinjen" som vi målade häromdagen i marinblått.

De andra är skrovet efter vi la båtbottenfärgen nu ikväll 👏
Så nöjda 😃

Ha de gott 😍

Likes

Comments

Hejsan allesammans!

Idag på morgonen i väntan på att det ska torka upp har vi färdigställt en idé - limmat upp tamp runt den nylagda mattan i salongen 😊⚓️

Snyggt tycker vi, vad tycker ni?

Ha en fortsatt grym dag!

Skepp o hoj// Hanna och Mattias

Likes

Comments

Hej svejs!
Nu börjar det arta sig, snart dags för sjösättning!
Nu är allt vaxat och putsat och snobblinjen är målad marinblå (bilder kommer), samt ett lager grundfärg över det fina nyspaklade skrovet.
På bilderna ser ni montering av vår solcell på 100 w samt några trädetaljer.

Trädetaljerna gör så mycket, hon börjar bli riktigt fin! Vi är så stolta 😊

Nu är det endast montering av utombordare, måla två lager båtbottenfärg och samt lite småfix med riggen innan det är dags att segla iväg!

Nu ber vi för bra väder så vi kan måla klart!

Ha de gott // Hanna o Mattias ⚓️⚓️

Likes

Comments

Hej igen!

Nu har våren kommit och vi har äntligen kommit igång på riktigt!

De första bilderna är från idag innan vi började måla ena sidan och akterspegeln, sedan ser ni lite av result från ena fribordet. Super kul! Vi använde en enkomponentsfärg international toplack 545.

Vi målade också i sittbrunnen, mycket pill men nu är de gjort! Där använde vi en vit topcoat som ska vara slitstark.

Hålen i sittbrunnen ska de nylackade luckorna sitta som ni ser ovan! Jättefint kommer det bli. Där kommer fina sommarkvällar spenderas med räkfrossa och en o annan svalkande dryck 🍾🥂🍻🍹

Målet är sjösättning i slutet av maj/ början av juni och det vi har kvar att göra är måla klart andra sidan och däcket. Samt jobbet under vattenlinjen och fixa iordning rigg och segel så vi tar oss framåt.

Nu är det tråkiga gjort, nu ser vi bara resultat. Vi vill tacka alla vänner och nära o kära som har hjälpt oss hit!
Nu är vi jättetaggade på en sommar med mycket segling! 🔜⚓️⛵️

Likes

Comments

​Nu har vi äntligen fått hem båten och kan starta på riktigt! 

Nu är den också blästrad och fin, färgen ni ser kvar är en del av grundfärgen. Nästa prio är att göra allt slipjobb och så småningom börja med epoxiprimer för att förebygga så att inte vatten kommer in i plasten, som sedan kan leda till plastpest (osmosis).

Idag har vii har fått god hjälp av nära och kära för att få hem båten på ett tryggt sätt. 

// Hanna & Mattias

Likes

Comments

Nu är vi på gång!
Nu har vi kört båten till henry allt i allt som ska blästra vår Vega. De ska ta sig ann båten så fort de kan, projektet har blivit lite fördrjöt pågrund av semestertider. Men snart ska den äntligen vara klar så vi kan få hem och börja pyssla med den själva!

Hoppas alla har en grym sommar, ta vara på dagen
// Hanna och Mattias

Likes

Comments

Ohoj allesammans! Nu längtar vi tills vi får börja renovera henne på riktigt.

Vi väntar nämligen på blästringsföretaget att höra av sig om när de kan ta sig ann skrovet under vattenlinjen - nästa projekt blir att slipa på egen hand över vattenlinjen och allt annat småfix utvändigt med trädetaljer som ska lackas osv. 

Vi har än så länge införskaffat oss en vägg och tak-slip samt masker för att kunna slipa i en bra miljö. Vägg och tak-slipen är smidig och idealisk för egentliga slipjobb som väggar och tak,  men vi tänkte att för de slipjobb som vi sedan ska ta oss ann över vattenlinjen kan den också passa till. 

Den är bra på så sätt att den har ett förlängningsskaft som når högt, samt som; utan det kan man också arbeta kompaktare och effektivare. Maskinen har ledat sliphuvud med kardborrfäste och 4 m slang med dammsugaranslutning som är otroligt bra när vi ska slipa i plast och gammal färg för att minska skaderisken för oss och miljön. 

Tips och trix om stora slipjobb är mycket välkomna! 

Albin Vega 27 Layout 3D - Bild från google - länk http://bluewaterboats.org/albin-vega-27/ 

Simma lungt // Hanna och Mattias 


Likes

Comments

Lite nattbloggning idag!

Hittade en rolig gammal artikel om vegans rykte, fördelar och nackdelar. Allt ifrån om hur den slutprodukten formades på ett lyckat krogbesök, hur den också bland annat fick sitt namn, till hur vegan revolutionerande det svenska båtlivet till en tillgängligare livsstil för alla samhällsklasser!

Här står också om hur de kan skämtas om att Vegan är en dålig seglare - PB testar klassiker håller inte med, Per Brohäll visste vad han gjorde!

Länken till artiklen finns här;

http://www.vegaklubben.se/Vegaklubben/Artiklar/praktiskt_b.pdf

Gonatt vänner // Hanna & Mattias ⚓️⚓️

Likes

Comments