Hej igen!

Nu har våren kommit och vi har äntligen kommit igång på riktigt!

De första bilderna är från idag innan vi började måla ena sidan och akterspegeln, sedan ser ni lite av result från ena fribordet. Super kul! Vi använde en enkomponentsfärg international toplack 545.

Vi målade också i sittbrunnen, mycket pill men nu är de gjort! Där använde vi en vit topcoat som ska vara slitstark.

Hålen i sittbrunnen ska de nylackade luckorna sitta som ni ser ovan! Jättefint kommer det bli. Där kommer fina sommarkvällar spenderas med räkfrossa och en o annan svalkande dryck 🍾🥂🍻🍹

Målet är sjösättning i slutet av maj/ början av juni och det vi har kvar att göra är måla klart andra sidan och däcket. Samt jobbet under vattenlinjen och fixa iordning rigg och segel så vi tar oss framåt.

Nu är det tråkiga gjort, nu ser vi bara resultat. Vi vill tacka alla vänner och nära o kära som har hjälpt oss hit!
Nu är vi jättetaggade på en sommar med mycket segling! 🔜⚓️⛵️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Nu har vi äntligen fått hem båten och kan starta på riktigt! 

Nu är den också blästrad och fin, färgen ni ser kvar är en del av grundfärgen. Nästa prio är att göra allt slipjobb och så småningom börja med epoxiprimer för att förebygga så att inte vatten kommer in i plasten, som sedan kan leda till plastpest (osmosis).

Idag har vii har fått god hjälp av nära och kära för att få hem båten på ett tryggt sätt. 

// Hanna & Mattias

Likes

Comments

Nu är vi på gång!
Nu har vi kört båten till henry allt i allt som ska blästra vår Vega. De ska ta sig ann båten så fort de kan, projektet har blivit lite fördrjöt pågrund av semestertider. Men snart ska den äntligen vara klar så vi kan få hem och börja pyssla med den själva!

Hoppas alla har en grym sommar, ta vara på dagen
// Hanna och Mattias

Likes

Comments

Ohoj allesammans! Nu längtar vi tills vi får börja renovera henne på riktigt.

Vi väntar nämligen på blästringsföretaget att höra av sig om när de kan ta sig ann skrovet under vattenlinjen - nästa projekt blir att slipa på egen hand över vattenlinjen och allt annat småfix utvändigt med trädetaljer som ska lackas osv. 

Vi har än så länge införskaffat oss en vägg och tak-slip samt masker för att kunna slipa i en bra miljö. Vägg och tak-slipen är smidig och idealisk för egentliga slipjobb som väggar och tak,  men vi tänkte att för de slipjobb som vi sedan ska ta oss ann över vattenlinjen kan den också passa till. 

Den är bra på så sätt att den har ett förlängningsskaft som når högt, samt som; utan det kan man också arbeta kompaktare och effektivare. Maskinen har ledat sliphuvud med kardborrfäste och 4 m slang med dammsugaranslutning som är otroligt bra när vi ska slipa i plast och gammal färg för att minska skaderisken för oss och miljön. 

Tips och trix om stora slipjobb är mycket välkomna! 

Albin Vega 27 Layout 3D - Bild från google - länk http://bluewaterboats.org/albin-vega-27/ 

Simma lungt // Hanna och Mattias 


Likes

Comments

Lite nattbloggning idag!

Hittade en rolig gammal artikel om vegans rykte, fördelar och nackdelar. Allt ifrån om hur den slutprodukten formades på ett lyckat krogbesök, hur den också bland annat fick sitt namn, till hur vegan revolutionerande det svenska båtlivet till en tillgängligare livsstil för alla samhällsklasser!

Här står också om hur de kan skämtas om att Vegan är en dålig seglare - PB testar klassiker håller inte med, Per Brohäll visste vad han gjorde!

Länken till artiklen finns här;

http://www.vegaklubben.se/Vegaklubben/Artiklar/praktiskt_b.pdf

Gonatt vänner // Hanna & Mattias ⚓️⚓️

Likes

Comments

Halloj!
Lite inspo är väll aldrig fel. Dessa bilder gör såklart att vi längtar till o få i henne i havet.

Bilderna högst upp är Inspiration för inredningen - älskar verkligen de blåvit randiga dynorna och de vita fräscha ytorna runt pentryt samt mahogny inredningen.

Ha en goo söndag allesammans ⚓️⚓️
// Hanna & Mattias

Likes

Comments

Här är vyer både nerifrån på hela vår Vega, samt uppifrån.
Planer för fördeck är att på alla gångytor måla gråa partier med halkskyddsfärg.

Bild av ytor som skall användas för att laga mat

Bild tagen av Gopro Hero 4 black edition - är väldigt ny på detta med gopro men tyvärr fick jag inte upp filmerna jag filmat på bloggen så detta är klippta bilder från filmen. Någon som vet hur jag ska bära mig åt för att hitta filmer och ladda upp? 

Bild på aktern, med badstege samt en livboj som behöver bytas ut.

Här hittade jag en charmig plåtbit som kan vara rolig att fräscha upp och ha i framtiden - Båten är gjord i Kristinehamn och tillverkad -61 nummer 67 i produktionen.

Skrov under vattenlinjen - Idag har vi provat och slipa i skrovet för att se hur många lager färg samt se hur plasten mår.

Vi har nu bestämt oss att båten ska få stå kvar där den befinner sig just nu ett tag till. Vi planerar nämligen att låta ett företag blästra skrovet under vattenlinjen så det blir ordentligt gjort och vi får ett kvitto på att den är fräsch i plasten. De kan nämligen mäta fukten i plasten samt som sagt blästra den för oss.

Detta är för oss prio ett och det kommer spara oss några timmar med slipmaskinen. Blästra innebär att man använder en metod av rengöring som är anpassad för båtskrov. Torrblästring är den bästa metoden för att blästra båtar. Blästring av plastbåtar innebär i flesta fall att man blästrar båten upp till vattenlinjen. Metoden tar bort all gammal färg men skadar inte frisk gelcoat och kvar blir en sträv yta som lämpar sig bra för vidare arbeten vi ska göra.

Simma lungt // Hanna och Mattias


Likes

Comments

Första inlägget - Första anblick
14/6 - 16 var Mattias var efter Facebook kontakt med ägaren iväg och kikade på vår Vega.
Detta var bilderna han skickade till mig vid köpet - efter många om och men bestämde vi oss att påbörja detta renoveringsprojekt!

Målet är att ha härliga sommarkvällar ute på havet längs vår vackra kust och över så småningom till Skagen. Vi drömmer också om att någon gång få segla i Medelhavet!

Lite ambitioner och mål - som sagt välkommen ombord!

// Hanna och Mattias @sailforvega

Likes

Comments