Tänkte att jag ville hålla mig kort och konsist till Illustrator delen av kursen då jag finner Photoshop bra mycket roligare. Det jag gjort nu är att jag spårat skolloggan som hittas på Rosnet och bara gjort så att den är tillgänlig i större och bättre upplösning. Som elev tycker jag det har varit svårt att tidigare hitta loggan med en upplösning som man kan vara nöjd över. Det gäller både skoluppgifter som uppgifter jag haft för att kunna marknadsföra Idrottsföreningen på skolan där jag förr satt som marknads/kommunikationsansvarig. Användandet av loggan nu är för mina framtida projekt för kursen där jag är i behov av en högre upplöst bild på loggan men även för att andra elever ska kunna använda den till eventuella uppgifter/projekt.

PDF filen: https://drive.google.com/file/d/0B527W7A8gtV5Mzhud2FLWEpOQmc/view?usp=sharing

Likes

Comments

Som rubriken säger är jag nu klar med det här projektet. Det har tagit lite längre tid än vad jag hade förväntat mig pga av andra skal arbeten men jag hoppas att saker och ting i skolan kommer att lättas nu under vårterminen så att jag ska lägga ner mer tid på dessa projekt.

De största ändringarna jag gjort sen den senaste uppdateringen är att jag ändrade färg från orangea till svart för randen i mitten av motorhuven för att jag tyckte att den stack ut alldeles för mycket och svart passade in mer med bilden som helhet. Utöver det har jag placerat ut ett Porsche emblem i det högra hörnet samt skrivit märket i det vänstra hörnet. Fonten för den vita texten hittades på Dafont.com och emblemet hittades på en annan poster som jag sedan klippte ut och använde mig av.

Så vad var syftet med det här projektet? Det arbetsuppgiften gick ut på var att göra något som hade en planering, ett utförande med uppdateringar om hur saker och ting har gjorts men även att det skulle ha en användningssyfte. Jag tror att jag gått igenom de två första punkterna för det mesta och bara nämnt användningsområdet i början av projektet. Användningsområdet var då att bilden skulle finnas som ett koncept syfte för ett företag som bygger om gamla klassiker till mer bananpassade versioner. Och därmed kunna visa eventuella kunder på hur bilen senare skulle sett ut. Idag finns det ett välkänt företag som gör del liknande saker RWB. Men de gör extremt widebody kit istället för att för att anpassa de enbart för banan. Så man kan säga att det blir en annan tappning på det.

Nästa vecka hade jag tänkt börja med mitt andra projekt och förhoppningsvist göra den mycket snabbare än den här. Inte tänkt ut vad jag ska göra än men det tar jag när det kommer, helst i Illustrator men kan även bli i Photoshop.

Likes

Comments

För ett otränat öga kanske man inte märker så stora skillnader mellan bilderna i det föregående inlägget men jag som suttit flertal timmar med den här uppgiften ser själv alla små detaljjer som fixats och som behöver fixas i senare stadier. Det jag gjort efter det senaste inlägget är att försöka matcha färgtonerna som bakgrunden har till bilen, vilket gör att bilen faktiskt ser ut att höra hemma där och inte rakt av kopierad och klistrad in. Är fortfarande inte nöjd med detaljerna, tycker att den ser ut att komma ur ett tv-spel av något slag. Ser fortfarande inte helt realistiskt ut enligt mig.

Tillbaka till det jag gjort på senare tid. Om man kollar på exempelvis lamporna, sidospeglarna och vindrutan ser man att de har en annan ton till skillnad från föregående bilder. Vissa av dessa drag hittas även i det föregående inlägget men jag valde att inte ta upp det då. Har även lagt till lite skuggor vid botten av bilen genom att rita för hand med en väldigt transparent mörkgrå färg. Under ett tag försökte jag duplicera bilen och ändra formen till en mer liggande och platt form för att sedan färglägga den i svart som skugga men det försöket gick inget bra och det var tid i onödan. Em bild på detta kanske dyker upp i senare inlägg.

Mitt nästa steg just nu är att försöka göra klart de små färgjusteringar som finns kvar och de skuggor som behöver fixas. När det väl är gjort har jag tänkt mig att lägga till Porsche loggan med mera i bakgrunden (kan ses i mina lager för den som är uppmärksam).

Likes

Comments

Nu är det dags att börja med allt pilligt, alla detaljer som förhoppningsvis kommer att få bilen och bakgrunden att s e mer naturliga ut tillsammans. Det här är förmodligen det jobbigaste med ett sånt här projekt och i mitt fall det som tar längst tid med tanke på att det inte är något som jag gör speciellt ofta. eller känner mig bekväm med. I de här bilderna visar jag några delar där jag försöker få till en lätt spegelbild på sidan bilen, men med tanke på att bilen är hyfsat matt så vill jag inte att det speglas allt för mycket. Jag börjar med att kopiera väggen/vägen som jag tänkt att bilen ska reflektera och vänt den  horisontent för att få spegelbildseffetken. Därefter markeras delen där jag vill att reflektionen ska synas, klistrar in den där, gör den lite suddig och justerar den lite med hjälp av warp verktyget. Efter det gjorde jag den mer transparent (ca 16%) för att inte få en så stark effekt men den bilden kommer i ett senare inlägg. Utöver sidopanelen ser ett tränat öga även att jag försökt att få vindrutan att smälta in mer genom att tona den lite rosa och få den att blänka mindre. toningen gjorde jag med samma teknik som sidopanelen men bara mer transparent och för att få bort de blanka ytorna har jag bara använt mig av penseln och målat över med de färgerna som passat in. 

Likes

Comments

Detta är då bakgrunden till bilen som jag tillslut valde, på skärmbilden just nu har jag klistrat in bilen genom att köra en merg på alla lager i den föregående filen så att bilen håller sig intakt och inte delas upp i många olika delar. Med det fick jag justera lite med hjälp av transform -> warp/perpective för att få bilen att "sitta" mer naturligt på vägen. Utöver det har jag även ändrat det man ser genom rutorna. Det var något som var väldigt enkelt, var bara att markera varje ruta för sig och kopiera/klistra in medans bakgrundslagret är valt. Men med det kan man inte flytta på bilen i senare stadier utan att rutorna måste göras om.

Likes

Comments


Det är nu dags att välja bakgrund till bilen då jag hade tänkt mig att det bidrar till bankänslan. Efter mycket googlande står jag nu inför dessa stå men har inte riktigt bestämt mig för vilken av de två jag ska välja.

Likes

Comments

Delarna som jag tidigare använt mig av på min prototyp kommer i stora delar från dessa fyra bilar. Jag har försökt att hålla mig till Porsche som märke pga liknande linjer som de delar, men som det kanske syns har jag även haft ett undantag där jag använt mig av en Toyota GT86 med ett Rocket Bunny kit. Från bilden längst upp till höger kommer fälgarna ifrån, så båda fälgarna på prototypen är en bakfälg som bara ärr anpassad efter vinkeln som bilen står i. Av den blåa bilen (GT86) har jag använt mig av sidokjolarna då bilkarossen gjorts bredare med hjälp av transform -> warp. Ur den svarta bilen ner till vänster har jag tagit bakvingen för att ge min bil lite mer bankänsla. Och sist men inte minst har vi den gröna bilen ner till höger som är en Rauh Welt modell av en gammal 964 som delar karosslinjer med min 911. Från den är stora delar av fronten tagen och som alla andra delar anpassad för att passa prototypbilens vinklar och perspektiv. Det är även andra bilar som är involverade i protoypen men det är väldigt små delar och bitar som endast kompliterar dessa stora delar. Alla dessa delar är urklippta och inklistrade i ett dokument för att sedan anpassats och efter mina tankar och ideér. Bilderna har inte varit så svåra att hitta, utan det har bara varit väldigt många bilder att gå igenom för att hitta de bilderna som jag tänkt mig för det här projektet. Sen gäller det även att man vet vad man ska söka efter , det hjälper mycket i försöken att hitta rätt bilder.

Likes

Comments

Efter att några få justeringar med passformen av lite olika delar försöker jag nu få de att smälta ihop lite bättre med lite olika metoder. Men största delen har varit att få de i samma färgskala samt att justera ljusintesiteten på vissa delar, sen har det även komplicerats lite med penseln och att copy/paste vissa delar fast med ett väldigt transparent lager (ca 20-30%). Näst på tur blir att försöka fixa små detaljerna samt att applicera vinyldekaler för att få lite mer bankänsla på det hela.

Likes

Comments

Efter mycket prövande har jag hittat några av de stora komponenterna som jag vill använda mig av och dessutom breddat ut vissa delar av karossen.

Likes

Comments

Några snabba skissar senare bestämde jag mig för att välja denna och påbörja ritandet på datorn. Tror inte det ge mig så mycket om jag skulle skanna in skissen så jag skippar det och går rakt på och gör mitt bästa för att replikera det jag ritat.

Likes

Comments