Lämnar snart den här fantastiska staden. Kommer såklart sakna Gävle, men målet och drömmen finns på huvudstaden, Plugg eller jobb får se va det blir till sökte både jobb och plugg. Boende är fixat. Snart ska jag leva mina drömmar. 3 månader till bara.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag har varit mer trögtänkt och okoncentrerad på sistone, glömt grejer och varit lite borta trots att jag verkligen ansträngt mig för att vara där. Vad sistone är vet jag inte, men sedan skolan startade igen i våras kanske? Jag har varit så himla arg på mig själv för att jag varit så dum att jag har glömt ta mina mediciner, jag har glömt flera läkarbesök som har varit superviktiga för mig och jag har även glömt betala fakturer att jag nästan vara nära på att hamn på kronofogden.

Ja har varit är trögtänkt, tappar minnet och snubblar över ord eller inte kan tänka. Jag känner mig inte som mig själv alls, bara den som ätit antidepp eller dylikt kan veta. Men ändå, att vara så här trögtänkt och svamla och glömma bort grejer, det är bättre än att ha ont. Visst, jag kan inte till hundra avgöra om det är medicineringen som har påverkat mig eller om det är något helt annat. Men i och med att jag kände av hur speciellt hjärnan blev mer flummig när jag höjde dosen sist. Jag har haft ont länge, och mina läkare tror att ska börja äta Lyrica om några veckor nu.


jag nu haft under sista 4 veckorna ansiktsvärk, trigeminusneuralgi, bihålevärk, migrän eller vad det än kan vara (under utredning ännu) konstant. Jag lever på alvedon, ipren och Zoloft. Dessutom är jag livrädd för att bli beroende och sedan har jag heller helt enkelt inte råd längre, för det är en svindyr medicin att gå på. För att ha råd att äta den måste jag jobba mer och mer nattskiften, och nattskiften har bara gjort värken värre hittills så det är ingen lösning.


Det är inte normalt att undersöka varje mörk vrå i hemmet före läggdags eller när man kommer hem. Det började i våras med att jag inte kunde sova utan att först kolla under sängen, i klädskåpet (vårat är så stort att det i praktiken skulle rymmas en människa dit), i garderoben, bakom duschdraperiet, på balkongen o.s.v. Sedan insåg jag att jag skulle kunna gå i sömnen och ta livet av mig i misstag (dödsångest?), så jag började alltid låsa balkongdörrarna. Dessa ritualer blev till en vana och avbröts helt utan eftertanke så där plötsligt hör för en månad sedan. Men även min generella oro har blivit mindre påtaglig.


En varningssignal över att nu har det kanske gått för långt var när jag i våras började hallucinera i sömnen och gjorde konstiga grejer. Visst reagerade jag och försökte att ta det lugnare, men efter ett tag glömdes det bort och jag var uppe i samma takt igen. Jag har bara ignorerat alla varningssignaler, ända fram tills den 1a mars när nervvärken slog till hårt. Då började en långsam process och jag började sakta inse lite olika greje.


Jag kommer ihåg vintern 2015 som en enda dimma, för då var det hemskt på jobbet och då blev jag också mobbade och kränkta av sjukhuspersonal. Just då tänkte jag att det skulle vara så skönt att gå in i väggen och bara få komma ur eländet, men som den duktiga flicka man är kämpar man bara vidare. Nu ska ni inte ta mina ord för sanning, som sagt. Jag hann förmodligen dra i bromsen innan det var för sent för jag känner en starkt glädje och livslust igen.

Nu blev det här inte så sammanhängande inser jag, men det var viktigt för mig att skriva. Hoppas någon orkade läsa. :) Jag är glad att inte skämmas, glad att våga öppna upp och hoppas därför att ni är snälla med mig. Vi måste göra det här ok att tala om, visst?

Likes

Comments

Halv sjuk och är hemma hos min bästa vän. skicka kärlek.

Likes

Comments


Bild lånar från Makthaverskan


Vita kränkta män, jag är trött på er seriöst. SLuta gråttttttt snälla! klarar inte av er mer. Ni får mig att hata mitt liv seriöst, ni suger min jävla energi. Varför inte bara acceptera att omvänd Rasism inte finns, varför är det just vita männen som är så jävla intresserad och gråter över detta. Det finns inte omvänd rasism mot er vita. Jag vet att rasism handlar om att förtrycka personer på grund av dens hudfärg. Men okej, accepterar den definitionen. Men Rasism handlar också om struktur i samhället, där det finns grupper som är förtryckta som inte kan förtrycka på grund av sin hudfärg utan makt, men du som vit kan alltid förtrycka för du har makten att göra det Man kan vara elak, fördomsfull, orättvis mot vita. Men inte rasistisk. Varför? För att rasism betyder inte att behandla någon annorlunda pga ras idag, utan rasism handlar om historia och en mängd sammanvävda faktorer. Rasism är en maktstruktur, inte en personlig förolämpning. Rasism uppkommer då privilegier och makt kombineras. Detta är hur i princip alla förtryck uppkommer, så återanvänd detta inlägg om du vill t.ex. veta varför man inte kan vara sexistisk mot män.

Diskussionen angående omvänd rasism är något jag får ta flera gånger i månaden med outbildade vita människor som tror sig kunna utsättas för rasism och försöka göra sig själva till offer. "Det är så synd om oss vita" ja tjena! eller? Alltså snälla lägg av nu. Hat mot rasifierade skadar. Hat mot vita är hat mot hatet. Samma sak som kvinnohat våldtar och manshat är ett agerande för att kvinnor blir hatade. Rasism är när den starkare parten förtrycker den svagare enligt strukturer. Så nä, vitt är starkt så käften. Eftersom rasism och rasindelning uppfanns av vita - de var de som skiljde på grupper på grund av hudfärg. Carl Von Linne vi tackar dig och Vita snubbar på rasbiologiska institutet Uppsala 1921/22

Likes

Comments

Tack Sveriges ungdomsråd för en härlig kongress under helgen. Tack alla fina människor och förtroendet och att jag varje dag tror på oss ungdomar. Tack verkligen!

Likes

Comments

I en värld bestående av white supremacy och skeva ideal och normer som krossar individen kan det vara svårt att älska sig själv men jag lovar dig att det är okej. Världen består av över sju miljarder människor. Är det verkligen logiskt att alla ska följa ett ideal? Nä, för vi alla fungerar olika och är inte på samma sätt. 


Du är unik och speciell. Glöm aldrig det.

Likes

Comments

Hej mina fina!

Har inte bloggat på länge, för jag helt enkelt inte orkade blogga och sen haft mycket skolan, sen vart borta hela helgen till idag i Nyköping med min babe, hemma nu väldig trött orkar typ inte haha, men det funkar

Jag tänkte dela med mig en sak, en fråga som är ganska glömd i samhället och ett gäng människor som är glömd i vårt Förmodligen barn födda med hjärtfel, dessa barn är gaska glömda om kan säga så, tas inte på allvar eller samhället helt enkelt ser dessa barn som vanliga, vilket leder till att de försämras. Hjärtebarn har inte samma villkor som de flesta barn andra barn.

Hjärtfel är den vanligaste missbildningen bland nyfödda. En del hjärtfel är enkla, medan andra är komplicerade och kräver flera operationer. De flesta hjärtfel opereras när barnet är nyfödd. Andra måste opereras steg för steg under ett antal år. De flesta operationer ger bra resultat, men ofta behöver barnet följas upp under en lång tid efter operationen.


Snälla skänk lite pengar till Tyra härHa en super fin kväll mina kära

Likes

Comments

Så min kompis frågade mig idag varför jag dricker mest kaffe och inte och då sa jag liksom för att klara vardagen haha, vill ju vara vaken eftersom jag lider av sömnproblem, depression, stress och utmattning och enda sättte att klara dagen är att dricka kaffe och nu har jag tröttnat på det helt enkelt. orkar bara inte dricka kaffe längre bara av sådär. Och då ba hon men ni somalier älskar ju Te så börja dricka Te istället för Kaffe, har hört många om gör det eftersom Te har många olika smaker så tänkte why not? Så yeah! har bestöllt nu masor med Tepåsar hem nu WOW eller :) Kommer nog gå bra haha, testa om ni är intresserade. kollade på Tekungen, Där hittar du alla smakar och snabb leverans, frifrakt och man kan även beställa muggar. Super Najs.https://track.adtraction.com/t/t?a=1098104712&as=1167932993&t=2&tk=1Likes

Comments

Godmorgon världen! Hoppas ni har haft bra vecka hittills. För det har jag. Jag har kollat på hela serien The Catch på 4 dagar haha. Woho!


Japp, jag har länge testat Viaplay, Netfilix och flera andra på den senaste tid och nu har jag betsämt mig att kolla på CMore, yey. Här kan jag kolla på Sport, film och TV serie och tycker jag att cmore är bäst eftersom man kan se så mycket svenska kriminal filmer/serier och more svensk sport liksom, inte bara stora leaguer som de prioriterar.

Testa du också.


https://track.adtraction.com/t/t?a=1089863193&as=1167932993&t=2&tk=1


Likes

Comments